Kızım oluyor teyzeleri..

ay nurcan yapmaaa bayılabilirdemi ben çıldırırım öldü diye o zaman.ne siniriymiş bu sinirsel olsun.yoksa bunu kullanıyormu.bide ilkokula daha çook var ben bir daha yaşamak istemiyorum bu durumu lütfen ALLAHIM.
öyle canım ya bence yinelerse gene doktora götür ama kesin doktorda sinirsel ağlatma kızdırma diyecek benim yiğen ağlarken sinirden nefes almayı unutuyordu oazamanda bayılıyordu

sağol canım rabbim hiçbirimize bidaha kötü şeyler yaşatması

kızlar dün kızım yandı.çok şükür ağır bişey değil.dün eşimin elinde çay vardı kızımda birden uzendı ve koluna döküldü biraz ama biraz olması bile yetti.ayy kıyamet koptu hemen suya tuttuk ama kıyameti kopardı hemen un serptik iz kalmasın diye saatlerce kucağımızda ağladı zar zor merhem sürdük.yavrum benim nasıl canı yanıyordu hemen bir ağrı kesicide verdim.kucağımızdan inmedi hep ağladı.dikkatini dağıtana kadar canımız çıktı.bir anlık dalgınlık nelere yol açti.kıpkırmızı oldu kolu baloncuk oldu su topladı.hala geçmedi.kolunu gösterip öptürüyor.sadece yatınca merhem sürebiliyoruz.aman dikkat edin kızlar tenleri çok hassas hemen derisi soyuluyor.ALLAH beterinden korusun.

ah canım çok geçmiş olsun nedir bu şanssızlıklar sizde bu sıra nazarmı değiyor yavrucuğuna acaba

bu aralar noluyo böyle yaa..cok gecmiş olsun canım..Allah beterınden korusun..en zor zamanlarımızz..

selam kızlar..valla hep girip bişeyler yazmak istiyorum ama nisa uyanıkken asla bilgisayarı açamıyorum çünkü kendisi oynamak istiyor vermeyincede kıyameti koparıyor.hadi kapatıp verim diyorum nerden biliyor anlamıyorum laptopu açmayı biliyor ve rezil ediyor bilgisayarı.gündüz yatıncada anca yemek falan yapıyorum fırsat olmuyor.akşamlarıda zaten 10.30dan önce yatmıyor hadi rahat kafayla bi çay içelim diyoruz bu seferde geç oluyor açamıyorum.bu aralarda ya ben bir yerdeyim ya birileri bende velhasıl bu aralar burayı boşlamamın sebebi bunlar.kızlar ben gündüz emmeyi kestim artık.geçenlerde elim kesilmişti yara bandı yapıştırdım nisa bir tuhaf oldu miğdesi falan bulandı.bende perşembe günü göğsüme bant yapıştırdım ve ufff oldu dedim.kötü bişey sürmeye kıyamadım.ve her istediğinde bantlı olduğunu görünce kaçtı.şükür gündüzleri kurtuldum artık.1 hafta alışma evresi olur dedim.ve korktuğum gibi olmadı şimdilik.geceleri veriyorum.ve sütümde azaldı sadece gece veriyorum diye.ilk 2 gün geceyi zor getiriyordum çok şişiyordu.göğsümde alıştı duruma.perşembe gecesi artık vermicem.işte bakalım o zaman ne olacak.geceleri direk meme diye ağlıyor ve meme vermeden susmuyor.bakalım bu hafta sonu dananın kuyruğu kopuyor ve artık meme işimiz kökünden halloluyor inşallah.gece uyanmaları biter diye tahmin ediyorum.memeden kesilip gece uykuları düzene girsin yaz sonuda odamdan yatağını kaldıracam.artık herkes odasında yatacak.kararlıyım..hele bi meme hallolup gece deliksiz yatmaya başlasında rahat edelim 2 yılın sonunda.gülin senin kızın artık tam alıştı memesizliğe dimi.netten araştırdım drlar geceleri biberon vermeyin memenin yerine biberon geçiyor ve yine zırt pırt kalkıyor diyorlar.bardaktan su verin diyorlar.artık buyuduler ya geceleri acıkmamaları lazım.sırf keyif için kalkıyorlar.senin kızın kalkıyormu geceleri hala.

Canıım ben giriyorumda kimse yazmayınca yazmıyorum bugün bizde k.k dan arkadaşlarla buluştuk çok güzeldi ama benim kız çok mız mızya hep bağırdı herkezin ki usluydu negüzel benimki hepsine bedeldi ((((

sadece bir kere kalkıyor mersinli..oda daha uyanmaya kalmadan biberonu tıkıyorum ağzına..bitirince devam ediyor uyumaya..ben gece uykusuna geçmeden önce muzlu bisküvili ballı süt veriyorum..onu ilk içip uyuyo..sonra yatarken ben nişasta karışımlarından muhallebi yapıyorum..ne çok sulu nede koyu..onu kaynak koyuyorum cam biberonuna..zaten o sabaha karşı emmek isteyinceye kadar anca ılınıyo..sonra onuda verdikten sonra 9 buçuğa kadar uyuyo..tabii bende uyuyorum..seninde kısmen kesme işini hallettiğine sevindim..inşallah gecede rahat bırakır...

ayy bazen defnede sivriliyo öyle bağırınıyo..insan bi tuhaf oluyo..diğer çocuklar uslu durunca valla ben resmen kıskanıyorum

ayy bazen defnede sivriliyo öyle bağırınıyo..insan bi tuhaf oluyo..diğer çocuklar uslu durunca valla ben resmen kıskanıyorum

ha ha bende valla kıskanıyom ama olsun bizimkilerde böle güzel neyapalım :)))))))))))))))) bize kilo verdiriyolar 69 a düştüm 73 ile hamiş kalmıştım ha ha :))))))))))

bu geceyle beraber 3.gecem olacak meme vermeyeli.ilk gece bayağı kıyameti kopardı nerdeyse pes edecektim ama vermedim her seferinde böyle olacak.dün gecede birkaç kere kalktı meme diye tutturdu.ne biberon alıyor,ne bardakta süt alıyor kızlar.o saatte mama yaptım hazırından onuda yemedi demekki aç değil aç olsa yerdi muhakkak.mızmızlanarak uyudu.sabaha 5.30 gibi tam krizi tuttu çizgi film falan açıp dikkatini dağıttım uyudu kendiliğinden.gündüz hiç istemiyor 1 haftadır.ama geceleri krizi tutuyor.alışacak artık bu yola girdim.bir kaç gece zorlar beni sonra düzelir.ayyy kızlar bende aynı dertten muzdaribim.zaten benim kızın lakabı bile var çılgın nisa..ya benim kız resmen çıldırık bişey.artık çocuklu ailelerle görüşmek istemiyorum.çocuk görünce aşırı sevinçten çıldırıyor.koşuyor düşüyor onlar ne yapsa onu yapıyor ve daha tam kendine hakim olamadığı için canını acıtıyor.o gün gezmedeydim çocuklar koltuğa çıkıp zıplıyorlarmış buda çıkmış bir bağırtıyla koştum tepetaklak öyle bir düşmüşki.hadi onu oynamayın dedim bu sefer cocuklar birbirlerini kovalıyor buda koşuyor ama çılgınca bi duvara tosluyor kafası şışıyor,bi yüzüstü düşüyor.mesela parka falan gidiyoruz benimki sevgi pıtırcığı gidip yaşıtlarını buluyor onlarla oynamak istiyor öpüyor falan ya suratsız bir anne babası oluyor kızım gel diyorum gelmiyor bende deli oluyorum ya çocuklar pat diye buna vuruyor düşürüyor.ama kızım düştüğüne değil onları sevmek isterken karşılaştığı bu tavıra ağlıyor.yani çocuklu yerler çok tehlikeli oluyor bizim için.bir yere gidince veya biri bize gelince uykuyu reddediyor.ama uykusuzluktanda aşırı huysuzluk yapıyor tad vermiyor.bide sürekli dibimde ne oyuncakla oyalanıyor ne çizgifilmle oyalnıyor nede başkasıyla sadece onunla ilgilenmemizi istiyor.akşamları babası gelince onunla oynuyor ama hep bende onlarla olacam ya lavaboya bile gidemiyorum hemen peşimde.hele sabahları babamızı yollarken yarım saat uğraşıyoruz yine ağlayarak yolluyoruz.kolay değil milletin çocukalrı gibi benim kızım.bende uslu çocukları kıskanıyorum valla.

canım bu nisalar hep aynı heralde benimde yan komşumun oğlu var bire gidiyor bir başka arkadaşında 6 yaşında oğlu var onlar evde koşuşturuyolar benimkide tutunarak anca yürüyoya onlar koşuyo diye hızlanmak istiyo aklısıra onlarda benim kıza gözüküp kaçıyo gözüküp kaçıyo benimkide ille gidecek çıldırıyo busefer hızlanırken ttutunamıyo güm pat düüşüyo habire bacakları morlu morlu :)))))))) ben artık yazlıkları giydiriyorum arkadaşlar gülüyo daha sokağa çıkmadan başlamış morluklar napıyo n senmi cimcikliyon diyolar ve benimkide direk bana bağımlı babayla oynasada ne lavabo ne birşey bazen bakıyorum tv de dikkati yavaşça kalkıyorum hemen bakıyo duruyorum sonra bakıyom dalmış busefer kapıya yaklaşıyom gene bakıyo orda bekliyom tekrar dalıyo kapıdan adımımı atıyorum başlıyo ağlamaya aslında bi derdi yok ben o odadan çıkmıcak kapıdan çıkanakadar ses yok sadece izliyor banyo bile yapamıyorum 5 dakikada bile yıkanssam kar sayıyorum babasına asla durmuyo ben yokken ah bu nisalar gerçekten cadıymış :)))))))))) bu arada kızının lakabıda güzel benimkinede ağlak diyolar arkadaşlarımın hep oğlu var bunu görünce kız yapmaktan vazgeçiyolar :)))))))

bu arada kızlar benim kızım artık 1 yaşına girecek bu ayın 23 ünde süte nasıl başlamam lazım günde nekadar verdiniz siz ilk zamanlar birde benim sütüm iyice azaldı sanırım 10 dakkada bi gelip mama diyo iki emmiyo gidiyo sanırım doymuyor ve hiç uyumuyor gündüzleri nadiren toplam 1 saat anca uyuyodur bazı gündüzler geceleri bazı uyuyo bazı uyumuyo ama uyuduğu zaman bile her saat başı kalkıyor hele bu gece dörtte bi kalktı şimdi uyuya kaldı çıldırıcam uykususluktan ev işi yapamıyorum etraf berbat biri gelse utanıyorum arada annemler geliyor haftasonları öle yapıyorum ama oda anca 1 gün dayanıyor kız heryere bişi döküyor belki süte başlayınca karnı daha tok kalırsa sürekli ilgi istemez kendi oynar azcık

mersinli canım hadi biraz daha gayret...başlamışsıinşallah daha fazla sorun çıkarmadan bırakır memeyi..
nurcancım..dr umuz günde 500 gr sütü geçmeyin diyordu...kansızlık yapabiliyormuş...şuan en zor zamanların başındasın canım..üzgünüm..ben defne 1 yaşına gelinceye kadar çok rahatmışım meğer..hele yürümeye başladıktan sonra çok yoruldum..bu aralarda kendi dediğini yaptırma egosu..yaa birde kızdığım zaman hemen dudaklarını uzatıp dudağımdan öpüyo...sevimli şirin görünmeye çalışıyor..sonra sarılıp sırtımı sıvazlıyo..gelde kız şimdi :))) geçen akşam eşimin telefonunu fırlattı hemde güzellikle atma dedi babası..sonra kızdı defneye..bir baba deyişi var..eşimin içi gitti...gidiyo şirinlik yapmaya çalışıyo..eşim dedi dayanamıcam ben gülin ...döndü sarıldı..bu k8ız bizi resmen oynatıyo..hayatta yola gelmez..o bizi getiriyo..

Son düzenleme:

ay yandım ozaman ben benim kız şimdidenyaramaz ben ona şiiiit diyom dönüyo oda banaşiit diyo (((((((ve sürekli ağlayarak hep beni esir alıyor kucağıma gelincede hiç benle ilgilenmiyo aksine başka şelerle uğraşıyo herşeyi kırıp döküyo :)))))))) demekki tamamen yürüyünce tam yandık hehe

selam kızlar çoktandır giremedim bayağı gerilere gitmiş sayfamız.memeyi bırakalı 2 hafta oldu şükürler olsun.ilk 4 5 gün bayağı zor geçti.bayağı uykusuz kaldık.ama alıştı artık meme diye ağlamıyor.gece 1 defa uyanıyor artık şükürler olsun yanımıza alınca uyuyor.uyanınca bişey vermiyorum.akşam 9.30 gibi yatmasına yakın muhallebi veriyorum o kadar.biberon süt falan almıyor yani.gerçi benim kız hala süt içmiyor.peynir,yoğurt çorbası ve ayranla idare ediyoruz.benimki meyve suyu seviyor küçüklerinden alıyorum pipetle bitiriyor.kızlar benim kız 3 öğün yemek.kahvaltı,uykudan sonra yemek ,5 gibi meyve bide gece muhallebi yiyor.biz yemek yerkende oyalansın diye önüne yemek koyuyorum bir kaç kaşık anca yiyor.yani artık bizim gibi öğünleri.ha bide gün içinde bir tane milkinis çukulataları varya ondan yiyor bide meyve suyu içiyor 1 bardak.yeterli geliyor başkada acıkmıyor cocuk.sizinkiler ne alemde.ay memeden keseli kendime geldim ya uykumu artık alıyorum.zırt pırt kalkmıyor.yaklaşık 2 senedir deliksiz yatamadım.benim kız biliyordunuz çok kalkıyordu ve sabaha kadar emiyordu tükenmiştim valla.ama hala sütüm geliyor ne zaman biter bu süt.arada bir gelip meme diyor uff olmuş diyorum öpme bahanesiyle emmek istiyor hemen yoook yoook pis olmuş diyorum neyseki tamam diyip kabulleniyor.tamamen unutması 1 ayı alır sanırım.neyse bunuda atlatmış olduk şükür.pek korktuğum gibide olmadı.aman maşallah diyimde kudurmasın bu gece.sizlerden ne haber.hilal nerelerde hiç görünmüyor artık.haberi olan varmı.

slm kızlar nasılsınız?
kizlariniz cümle kurmaya basladimi?mina mamasi sollanmaya yakın mama bitti diyor.baskada cümle kurmuyor.sizinkiler ne alemde?
minada genelde 3 öğün yiyor.ayrıca kinderin pinguisini veriyorum sütlü olan varya ondan.süt ve meyve suyu hala içmiyor.ayranda dahil.hala hergün yoğurt çorbası içiyoruz.başka çorba ve yemek yemiyor.he pilav ve makarnayı seviyoruz.ama her zaman yapmıyorum evde tabiki.
şu muhallebiyide kesmek istiyorum ama yediği bişey olmadığı için biraz daha veriyim diyorum.
neyse şimdi çıkmam lazım minnosuma muhallebi yapicam.
hepinizi ve kızlarinizi öpüyorum.

bende minayi emzikten kestim 1 ay felan oluyor.1 hafta felan sıkıntı çektim.onsuz uyumuyordu hiç.yastığa yattiginda meme meme diyordu.biraz zorlandım ama şükür kesildi.emzik yerine bebekle uyumak istedi halada elinde bebekle yada önem verdiği birşeyler uyuyor.
ama ben çok rahatladım kestiğim için.millet daha küçük neden kesiyorsun felan dedi hatta eşim bile ama takmadan yoluma devam ettim:)
koca kızın ağzında hoşuma gitmiyor sokaklarda.bide yerlere düşüp duruyor.
nurcan sende alistirmissin resimlerinde var çok muftelasi oldumu?keserken biraz huysuz da oluyorlar.gerçi 4 yaşına felan geldiğinde kendiliğinden birakiyormus çocuklar.ben o yasa kadar sabredemedim tabi...
neyse daha fazla uzatmiyim.

benim kızda 2 cümlelik kelimeler kuruyor.anne düştü,su,anne gel,4 e kadar sayıyor,dönmeyi seviyor ve dönerken dön dön diyor,ALLAH 1 diyor,ezan okununca ALLAH EKBER diyor,baba bay bay diyor.anne ayran,anne çorba diyor.aklıma gelenler bunlar.ama tabı yazdığım gibi söylemiyor suya du diyor mesela.çikolataya da lata diyor.uzanınca anne tüü diyor yani anne örtü ört diyor.işaretlerle kendi dilince anlaşıyoruz artık.ne desem anlıyor zaten bende ne dese anlıyorum artık.süte düt diyor.hele anneyi ne kadar seviyorsun dediğimde kollarını açarak çoooook demesine bayılıyorum.ayağımı öp diyor mesela.ama benim kız bu aralar yine ısırmaya başladı.hele çocukları ısırınca çok utanıyor mahçup oluyorum.bu huyuda bitse çok güzel olacak.emzikten kesmesmen iyi olmuş görüyorum dışarda emzik ağızlarında hiç hoş görünmüyor gerçekten.bide tuvalete alıştırsak tam süper olacak.

minada baba gel diyor.çikolataya çiko diyor.herşeyi kisaltmayi çok seviyor.suya bu diyor.ezan okunurken ve ben namaz kılarken amin diyor.artık herşeyi anlıyor minada.ama herşeyi kısa söylüyor.muhammede mami diyor.balona ba, bonibona bo, dayiya da.ama teyzesinin ismini ve benim ismimi çok güzel tam söylüyor.uyumak istediğinde e diyor bir kaç kez.benden başkasına gitmiyor uykusu gelince ayaklarıma kapanıyor.ışte şimdilik aklıma gelenler bunlar.

canım benimkini 6 aydan sonra komşum zorla tutturttu öle alıştı benim kız ama sadeceuyurken veriyorum bide öle dışarıda çok bağırıyoondan yoksa herkez bize bakıyo zevk için bağırıyo :))))))
ben 4 yaşa kadarbekleyemem sanırım ben çok tez canlıyım bana kalsa şimdi bırakıcam ama arkadaşım sen,i iyica anlasın üzme çocuğu 1.5 yaşına gelsin öle bıraktır başında verdirmicektin kızcaktın şimdi çocuk geceuyumaz diyor bende 1.5 oldumu önce emziği ondan sonrada memeyi bıraktırmayı düşünüyorum bu yazda inşallah çişe azcık alıştırmaya çalışıcam daha öğrenemez ama ön çalışma olur zorlamak istemiyorum şimdi ben çiş deyince çiş diyor ama ne olduğunu bilmiyor bu arada ellerini bırakıp 3-4 saniye duruyor biz alkışlıyoruz diye şürekli yapıyor acaba tepkimiz yanlışmı sizler ne yaptınız ellerini bırakınca görmezdenmi gelsek yoksa böle devammı etsek bide sizinkiler nezaman adımlamaya başladılar desteksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…