- Konu Sahibi yasemin1976
-
Basit düşünülerek yazılmış mesajlar hangileri ki,gözümden kaçtı sanırım.........:44:
(Anneannem dedemle evli kalmak,yuvasını yıkmamak uğruna ailedeki hemen herkesin psikolojisini bozdu ...Ki tacizden çok daha ötesiymiş kuzenimin yaşadıkları..Yazsam kanınız donar............)
bayanlar bugün cok zor bir gün yasadim...sabah yazdigim gibi bugün kardesimin yanina gittim...ilk basta normal konular konusuldu sonra bana kizimin niye markete gelmedini sordu..sonra sitem etmeye basladi niye biz ona güzel para veriyorduk...bizden rahat is yeri bulamaz felan diye ...O an artik dayanamadim herseyi anlattim...Kocan yegenine tacizde bulundu diye....bütün bildiklerimi anlattim....Kadin soka girdi sonra abla eminmisin ...belki yanlis anlamistir..tabi oanda oda kocasina yakistiramadi....bende o söylencekleri söyledim, nasil yanlis anlasilsin...17 yasinda bir kiz..eniste bana dokunmani istemiyorum o hala devam ediyorsa bu bir tacizdir...sonra yanimiza enisteyi cagirdik konuyu actik...tabi oda soka girdi... hatta inkar bile etti...kizimi sucladi ben ona abi gibi yaklastim o ne düsünüyor diye....o an ben delirdim olay cikti ona gecirdim tabi o an hersey birbirine girdi sonra ona dedimki seni polise sikayet edecem herseyi kocama anlatcam diye....defolup gitti sonra kardesimle son bir kes daha konustum. bak kardesim senin kocan böyle bir insan sen karar ver böyle bir adamla hayatini devam edecekmisin bak seninde iki kizin var yarin öbür gün ALLAH korusun senin kizlarina daha kötüsünü yapar...kardesim benden rica etti abla simdiklik birsey yapma suanda polise gitme birde enisteme söyleme diye... bize yarina kadar zaman ver bu aksam ben konuscam ve bir karar verecem dedi...bende simdilik bekliyorum...
Kardesim sonucta bize inandi..cünkü sonucta yegeni elinde büyüdü onuda anliyorum evlilini gözden gecirecek belki 3 evladini yanliz büyütcek....
Sunuda belirtmem lazim bazi arkadaslarin yazilari cok basit düsünülerek yazilmis hayatta insan basina gelmedikten sonra anlamiyor gercekten cok zor bir durum basta kizim icin....
Nasıl yani ? yazıdan pek birşey anlamadım
"susun" diyen insanlara inanamıyorum! Ben 11 yaşındayken babamın yakın bir arkadaşı tarafından tacize uğradım.anneme söylediğimde "aman baban duymasın" dedi,konu kapandı.şu an 29 yaşındayım.adamın yüzünü hatırlamama rağmen kabuslarıma giriyor.her seferinde öldürdüğümü görüyorum onu.arkadaşlarım ve eşim sayesinde rahat atlattım.ama kızınızın böyle bir şansı olmayabilir.ben anneme yıllar sonra "anne neden sustun" dediğimde hiç bir cevap alamıyorum,utanıyor,kendine lanet ediyor.o üzülmesin diye unutmuş gibi yapıyorum artık.
sakın susmayın! gerekirse kız kardeşiniz kızsın,küssün size..kızınız her şeyden değerli.onun arkasında olacağınızı böyle gösterebilirsiniz.
bela adamlar! Ahlaksızlar! Şimdiki aklım olsa o anda yanıbaşımda duran kaynar suyu başından aşağı dökerdim.o kadar netim bu konuda.18 yıl sonra bile sinirlenebiliyorum!
Amaç kutsal evlilik kurumunu ayakta tutmak bir sapıkla evli olunmuş olmamış, çocuklar tacize her türlü istismara maruz kalmış , psikolojileri bozulmuş bir önemi var mı yeter ki mutlu yuvalar sarsılmasın. Aladatan her türlü iğrençliği yapan erkeği bile sırf seviyoum diye hiç bir eyvallahı olmadığı halde affeden yuvam bozulmasın diyen kadınları bile nebze bile anlarım da ne menem şeymiş şu evlilik çocuklarımızdan onların sağlığından psikolojilerinden önemli bir yuvanın ki ne kadar yuva ise o sarsılmaması.
Canim aslinda bende ilk böyle bir konu okusam derdim hem konusmuyor hemde kizini yolluyor..benim onunla konusmamam cok farkli olaylarla ilgili (AKRABALIK) konular iste malum...Kizimi sundan yolluyorduk 1. kiz kardesim dogum yapti...kiz kardesimin 3 cocugu var 7 yasinda oglu, 5 yasinda kizi birde simdi 3 aylik bebek.. ilk basta teyzesine bebek konusunda yardima gitti..sonra Markette yardima basladi. Inanin ben kizimi taniyorum benim kizim yalan söylemez..benim kizimada zamaninda benim kiz kardesim cok bakti onun icin Teyzesinin kizima inanir gibime geliyor ama evlilikleri ciddi yara alacak ve ortada 3 cocuk var.....
olay gecen hafta olmus...kizim raflara mal diziyormus birdenbire kizima arkadan sarilmis kizim arkasindan itmeye calismis yapma diye bagirmis ona...kizim eniste böyle seyler yapta hoslanmiyorum demis oda ne var ben sana kizim gibi sarildim demis, olay bundan patlak verdi ama ilk anlatigim gibi ilk önce böyle
seylerle baslamis askim diye hitap etmek, sonra popoya vurmak. Sonra olayda kizim itmis ve bagirmis yine yaparsan anneme ve teyzme söylerim diye..
Simdi bende sunu tahmin ediyorum simdi oda bizden korkacak ilk basta korkudan bir hata yapmaz cünkü bu olaya belki kizimin bana anlatacagini tahmin edebilir. kiz kardesimi ziyaret etmeye karar verdim ilk önce ortalagi bir izlicem ona göre hareket etcem tabiki kizimi yollamicam hasta felan dicem...
kamera konusunda söyle bir sorun var kamera kayit yapmiyor sadece orayi izleyebiliyorsun...
Sunu söylemek istiyorum bazi arkadaslara kizi olan bayanlara ben kizima cocuklugundan beri kizima bu cinsel taciz konulari anlattim bak kizim kimse sana (Erkek veya Kadin) sen istmedigin sürece dokunamaz, sana biri dokundu zaman bagir diye...Yani evlatlarimiza bunlari anlatalim....bilgilendirelim ve herzaman onlarin yaninda oldumuzu hisettirelim..
bayanlar bugün cok zor bir gün yasadim...sabah yazdigim gibi bugün kardesimin yanina gittim...ilk basta normal konular konusuldu sonra bana kizimin niye markete gelmedini sordu..sonra sitem etmeye basladi niye biz ona güzel para veriyorduk...bizden rahat is yeri bulamaz felan diye ...O an artik dayanamadim herseyi anlattim...Kocan yegenine tacizde bulundu diye....bütün bildiklerimi anlattim....Kadin soka girdi sonra abla eminmisin ...belki yanlis anlamistir..tabi oanda oda kocasina yakistiramadi....bende o söylencekleri söyledim, nasil yanlis anlasilsin...17 yasinda bir kiz..eniste bana dokunmani istemiyorum o hala devam ediyorsa bu bir tacizdir...sonra yanimiza enisteyi cagirdik konuyu actik...tabi oda soka girdi... hatta inkar bile etti...kizimi sucladi ben ona abi gibi yaklastim o ne düsünüyor diye....o an ben delirdim olay cikti ona gecirdim tabi o an hersey birbirine girdi sonra ona dedimki seni polise sikayet edecem herseyi kocama anlatcam diye....defolup gitti sonra kardesimle son bir kes daha konustum. bak kardesim senin kocan böyle bir insan sen karar ver böyle bir adamla hayatini devam edecekmisin bak seninde iki kizin var yarin öbür gün ALLAH korusun senin kizlarina daha kötüsünü yapar...kardesim benden rica etti abla simdiklik birsey yapma suanda polise gitme birde enisteme söyleme diye... bize yarina kadar zaman ver bu aksam ben konuscam ve bir karar verecem dedi...bende simdilik bekliyorum...
Kardesim sonucta bize inandi..cünkü sonucta yegeni elinde büyüdü onuda anliyorum evlilini gözden gecirecek belki 3 evladini yanliz büyütcek....
Sunuda belirtmem lazim bazi arkadaslarin yazilari cok basit düsünülerek yazilmis hayatta insan basina gelmedikten sonra anlamiyor gercekten cok zor bir durum basta kizim icin....
konu sahibesi saa birşey sormak istiyorum.
aynı şeyi senin eşin kardeşinin kızına yapsaydı bunu bilmek istermiydin , yoksa evliliğin sarsılmasın diye senden gizlenmesinimi isterdin?
Böyle durumlarda "sizin kızınıza yapılsa" diye başlayan empati cümleleri kurulur genelde.
Burada buna gerek yok.
Benim anlamadığım siz neden kızınızla değil de kardeşinizle empati kuruyorsunuz?
Mağdur kızınız farkında mısınız?
Kocam sapık olsa, bunu kardeşim bilip bana söylemese onu hayatım boyunca affetmem.
Çünkü canım ciğerim kardeşim, çocuklarımın bir sapıkla büyümesine göz yumuyor demektir
Sustuğunuz, en azından bildiğinizi o alçak adama hissettirmediğiniz her an bunu yapmaya devam edecektir.
Böyle bir durumda umarım vicdanınız size onun kadar suçlu olduğunuzu hatırlatır.
Basit düşünülerek yazılmış mesajlar hangileri ki,gözümden kaçtı sanırım.........:44:
(Anneannem dedemle evli kalmak,yuvasını yıkmamak uğruna ailedeki hemen herkesin psikolojisini bozdu ...Ki tacizden çok daha ötesiymiş kuzenimin yaşadıkları..Yazsam kanınız donar............)
Dedemin kuzenime çocukluğunda yıllarca taciz ettiğini (tacizden daha ötesi aslında ) önceki mesajımda ve daha başka konularda yazmıştım... Biz bunu yıllar sonra öğrendik...Kuzenim 40 yaşında psikiyatriste gitmek zorunda kaldı,ağır depresyon geçirdi...Anneannem yuvasını yıkmamak uğruna sapık bir adamla evli kalmış yıllarca....Uzun hikaye.........Örtbas edilmiş sürekli herşey...Bu yüzden israrla örtbas edilmemesi gerektiğini savunanlardanım ben de.......
Ekleme yapayım..Bu sapıklar tek kişi ile kalmazlar..Dedem olacak sapık ,anneannemin erkek kardeşine de bir şeyler yapmış..15 yaşındaymış daha erkek kardeşi..Ve anneannem yine bunu örtbas etmiş....Yuvasını kurtardı sözüm ona..!!!!
Taciz ötesi aslında..Tecavüze yakın şeyler yaşanmış.........Buraya yazamayacağım kadar müstehcen ve mide bulandırıcı şeyler.......Kuzenim dedem öldükten 30 sene sonra bunu açıkladı..O da çok zor..Teyzeme söylemesi ,yüzleşmesi için de ikna etmem çok zor oldu..Gittiği psikiyatrist te söylemesinin kendisi için daha iyi olacağını onaylayınca ikna oldu..Şu var ki ne teyzem ne de anneannem dedemin kuzenime tacizlerini hiç görmemişler..Şu an anneannem 94 yaşında ve bu konu ona asla açılmıyor..Seviliyor mu hayır...Kendi evinde yatılı bakıcısıyla çok güzel bakılıyor..Sık sık annem gidiyor,bakıcıyla görüşüyor,ihtiyaçlarını karşılıyor...Bize yıllarca dedemi nerdeyse evliya gibi yüce bir insan şeklinde tanıtmıştı halbuki....sabah ilk işim bu konuya bakmak oldu...ama yazılan şeyi görünce üzldüm..konu sahibi biz sana yardımcı olmaya çalıştık her ne kadar basit düşünerek yazmışsak bile!! basit olan nedir biliyor musun? hala birşeyler için beklemek,şikayette bulunmamak.kızının yerinde olmak isemezdim.
Narmik'in anlattığı olayı ilk duyduğumda şok olmuştum..bir dede torununa bunu nasıl yapar diye günlerce aklımdan gitmedi.kuzeninin yerine kendimi koyamadım bile.eğer dede eşinin kardeşine tacizde bulunduğunda birileri ses çıkartsaydı o kuzene tacizde falan bulunamaycaktı belkide.birileri sustu diye o kadın tacize uğradı ve ömür boyu bu yükü taşımak zorunda bırakıldı.yıllarca kimseye anlatamadı derdini ve bir travma anında açılabildi.o yüzden susma diye yalvarıyoruz sana!!
.
şuan durumu nasıl narmik? yani evli mi nasıl yaşıyor?
taciz o kadr kötü ki, bir yabancı bile yaptığında bunu ruhen bir şeyler alıp götürüyor..
ki yakın birisi ,ailen yaparsa nasıl olur hayal edemiyorum ben..17 yaşında bşir genç kız...
okul hayatı,evlilik hayatı,annelik hayatı..bunları karartmayın..Allah başa vermesin ama bu durumda
benim kızımdan başkasını gözüm görmez..ne kardeşim,ne evliliği,ne çocukları...zaten o çocuklar içinde
en hayırlısı olur bazı şeylerin açığa çıkması...babalarda çocuklarına cinsel tacizde bulunuyor,artık bunları biliyoruz..
bencilce düşündüm,üzgünüm...ama bir ruha hastası herif benim dünyamı karartıyorsa benim gözüm kimseyi görmez..
ben çok küçükken yaşadım..kimse bilmez..6 yaşında bir kız çocuğu bir şekilde aştı..o yaşlarda nasıl olabilirdi bilmiyorum..
Kuzenim evli ve 12 yaşında bir kızı var.. Özel bir kollejde öğretmenlik yapıyor..Yıllarımın birikimini paylaşınca ,özellikle annesi ile yüzleşince biraz daha iyi oldu...Eşi ile bu durumu hiç konuşmamış......Babası yani eniştem de bilmiyor...
Günlerce kafayı yedim acaba bana da bir şey yaptı mı dedem diye..Ama yok hatıralarım da öyle bir yaşanmışlık..........
unutmak imkansız ama inşallah hayat bundan sonra ona hep güler...diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten..
Taciz ötesi aslında..Tecavüze yakın şeyler yaşanmış.........Buraya yazamayacağım kadar müstehcen ve mide bulandırıcı şeyler.......Kuzenim dedem öldükten 30 sene sonra bunu açıkladı..O da çok zor..Teyzeme söylemesi ,yüzleşmesi için de ikna etmem çok zor oldu..Gittiği psikiyatrist te söylemesinin kendisi için daha iyi olacağını onaylayınca ikna oldu..Şu var ki ne teyzem ne de anneannem dedemin kuzenime tacizlerini hiç görmemişler..Şu an anneannem 94 yaşında ve bu konu ona asla açılmıyor..Seviliyor mu hayır...Kendi evinde yatılı bakıcısıyla çok güzel bakılıyor..Sık sık annem gidiyor,bakıcıyla görüşüyor,ihtiyaçlarını karşılıyor...Bize yıllarca dedemi nerdeyse evliya gibi yüce bir insan şeklinde tanıtmıştı halbuki....Kuzenim bunu söylediğinde inanamadım,kondurmak istemedim..Çünkü bize verilen imajı çok iyi seçkin bir aileden gelen iyi aile babası,çocuklarına düşkün,iyilik meleği bir adam olarak tanıtılmıştı........Dudaklarım uçukladı,hıçkıra hıçkıra ağladım günlerce... Bu tarz şeyler ancak tv de gazete filmlerde olurdu...Bizim ailemizde ne mümkün,aklımızın kıyısından bile geçmezdi..Biz öyle biliyor,öyle sanıyorduk..... En nefret ettiğim insanlar pedofililer...Bu dedemin durumunu öğrenmeden önce de en nefret ettiğim insan tipiydi...
Kuzenim zamanında yani çocukken anneanneme ve teyzeme söylemiş..Dedem böyle yaklaşıyor bana diye..Deden şaka yapmıştır denilmiş..Dedem de kuzenime bak gördün mü sana inanmadılar demiş.....Çok uzun ve tüyler ürpertici bir konu bu...
Kuzenim evli ve 12 yaşında bir kızı var.. Özel bir kollejde öğretmenlik yapıyor..Yıllarımın birikimini paylaşınca ,özellikle annesi ile yüzleşince biraz daha iyi oldu...Eşi ile bu durumu hiç konuşmamış......Babası yani eniştem de bilmiyor...
Günlerce kafayı yedim acaba bana da bir şey yaptı mı dedem diye..Ama yok hatıralarım da öyle bir yaşanmışlık..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?