Kizima Enistem tarafindan taciz

Nasıl yani ? yazıdan pek birşey anlamadım

Kızınıza çok üzüldüm.Yaşadığı olay he deyip geçilecek türden değil.
Psikolojisini ciddi derece de etkileyebilir ya siz konuşun sürekli anlatsın size içindekileri ya da bir psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.
Şimdiye yansımasa bile ilerki zamanlarda ortaya çıkabilir.
Konuyu okuyunca hemen gidin konuşun,kardeşinizin böyle bir şeyi kesinlikle bilmesi gerekiyor diyecektim ki söylemişsiniz zaten
Ama eşiniz bilmiyor durumu eralde. Ona da söylemelisiniz. Babası sonuçta gizli saklı olmaz.
Kardeşiniz de inş. en doğru kararı verir ve boşanır, yoksa ya aynıları başka birisinde tekrarlanırsa ?
Sözde adama bak sen hele inkar etmiş hemen ne terbiyesiz insanlar var artık yahu

Nasıl yani ? yazıdan pek birşey anlamadım

Dedemin kuzenime çocukluğunda yıllarca taciz ettiğini (tacizden daha ötesi aslında ) önceki mesajımda ve daha başka konularda yazmıştım... Biz bunu yıllar sonra öğrendik...Kuzenim 40 yaşında psikiyatriste gitmek zorunda kaldı,ağır depresyon geçirdi...Anneannem yuvasını yıkmamak uğruna sapık bir adamla evli kalmış yıllarca....Uzun hikaye.........Örtbas edilmiş sürekli herşey...Bu yüzden israrla örtbas edilmemesi gerektiğini savunanlardanım ben de.......

Ekleme yapayım..Bu sapıklar tek kişi ile kalmazlar..Dedem olacak sapık ,anneannemin erkek kardeşine de bir şeyler yapmış..15 yaşındaymış daha erkek kardeşi..Ve anneannem yine bunu örtbas etmiş....Yuvasını kurtardı sözüm ona..!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
allahından bulsun pislik herif iyiki kız kardeşinize anlatmışsınız.bence kızınızın piskolojik destek alması ggerekli.artık insanlar en ufacık şeyde bile pskoloğa gidiyor.durum böyle ciddiyken bence ertelemeyin.kızınızın en güzel çağları en deli dolu zamanları bu dönemleri insanlardan erkeklerden nefret ederek ggeçirmemeli.

"susun" diyen insanlara inanamıyorum! Ben 11 yaşındayken babamın yakın bir arkadaşı tarafından tacize uğradım.anneme söylediğimde "aman baban duymasın" dedi,konu kapandı.şu an 29 yaşındayım.adamın yüzünü hatırlamama rağmen kabuslarıma giriyor.her seferinde öldürdüğümü görüyorum onu.arkadaşlarım ve eşim sayesinde rahat atlattım.ama kızınızın böyle bir şansı olmayabilir.ben anneme yıllar sonra "anne neden sustun" dediğimde hiç bir cevap alamıyorum,utanıyor,kendine lanet ediyor.o üzülmesin diye unutmuş gibi yapıyorum artık.
sakın susmayın! gerekirse kız kardeşiniz kızsın,küssün size..kızınız her şeyden değerli.onun arkasında olacağınızı böyle gösterebilirsiniz.
bela adamlar! Ahlaksızlar! Şimdiki aklım olsa o anda yanıbaşımda duran kaynar suyu başından aşağı dökerdim.o kadar netim bu konuda.18 yıl sonra bile sinirlenebiliyorum!

Sizi çok iyi anlıyorum..Kuzenim de bu yüzden yıllarca kin beslemiş teyzeme.....En sonunda konuşmuşlar ama.... Anne neden sakladın,neden sustun,neden birşeyler yapmadın olayı kuzenimle teyzem arasında da yaşanmış...........

Kızınızla aynı yaştayım. Bu olay benim başıma gelse bağırırdım o adama herhalde tutamazdım kendimi. Sessiz kalamazdım.
Kocanız bunları bilmeli kanımca.
Onlardan ne kadar uzak olursanız o kadar mutlu olursunuz. Ne geliyorsa akrabalardan geliyor cidden ne kadar kötü bir durum...

iğrenç bir durum kızınız benimle yaşıt.
Başıma gelse o aileyle bile görüşmek istemezdim,kocasından tiksindiğim kadar eşinden ve çocuğundan bile tiksinirdim.Bir arada bulunmamak için elimden geleni yapardım.Bunun ailem dışında kimsenin bilmemesini isterdim.Teyzem bilsin annem babam bilsin ama başka sülaladen kimse bilmesin isterdim.Çünkü insanların dili torba değil herkes anlamak istediği gibi anlar.17 yaşında genç kızın karşılık verdiğini düşünen kapasitede insanlar bile var.Sonra ne bileyim insanların inceleyerek bakması illaki sülalenizde bunu herkes duyunca bu tür davranıslar meydana gelebilir.Eşinize söylemek riskli bir durumsa bir gün kız kardeşinizi evinize çağırın ve kızınız anlatsın ama ben yerinizde olsam o adamın suratına tükürürdüm :)

Son düzenleme:

ben böyle yuvayı........ yerim

bazı arkadaşlar basit düşünerek yazmaktan ziyade bu konulara daha hassas oldukları için daha kesin ve kati konuşmuş olabilirler..yoksa hepimiz bilincindeyiz çok zor bir durumda olduğunuzun..

üzülerek şunu söylemek istiyorum ki kardeşiniz size inanmamış..sadece inanmış gibi yapmış ve eşini dinlemek için sizden zaman istemiş, enişteme söyleme demesi de bu yüzden..evliliğini gözden geçirmek için değil.. eşini dinleyecek ve ona inanmak isteyecek,çocukları da kendi üzerinde bir baskı oluşturacak, çocukları babasız büyütme fikri ona çok zor gelecek..ayrılmış dul bir kadın olma fikri de (toplumun olmaması gereken o bakış açısı nedeniyle) ona zor gelecek..onun içinde kolay bir durum değil sonuçta..ama alacağı kararı tahmin edebiliyorum..(günahını da almak istemem tabiki sadece tahminim bu yönde)

bu olayın üstünün örtülmemesi gerektiğini siz de biliyorsunuz ilk adımı atmışsınız..kaldı ki evladınız hakkında tek başınıza karar verme hakkınız yok bu açıdan da babayla konuşmak gerektiğini düşünüyorum.. arkadaşlar kendi yaşadıkları taciz olaylarından da örnekler vermişler 40 yaşında uzman yardımı alanlar var, rüyalarında yüzünü bile hatırlamadığı o adamı öldürenler var..kızınız bu duruma düşmemeli..(dilerim ki yeni neslin erkek/kız hiç bir çocuğu bu kdr bastırılmış bir zihniyetle büyümesin..) eniştesi kızınıza kızım gibi sarıldım,abi gibi yaklaştım diyor ne münasebet ya..sen kim oluyorsun da yaklaşıyorsun..yaklaşmak ne demek.. ona haddinin bildirilmesi gerekli bu şart.. bunun kaçarı yok..sadece üzüldüğüm nokta kardeşinizin karnındaki bebege zarar gelmesidir onun dışında bu insanla (!) ne çocuklar ne o eş yaşamalı diye düşünüyorum..

konu sahibesi saa birşey sormak istiyorum.
aynı şeyi senin eşin kardeşinin kızına yapsaydı bunu bilmek istermiydin , yoksa evliliğin sarsılmasın diye senden gizlenmesinimi isterdin?

lady fog haklısın mağdur olan kızımız, ama yasemin hanım kız kardeşinin üzülmesinden yuvasının yıkılacağından korktuğunu söyledi, bir bakıma kardeşinin yaşayabileceği sorunları, kızının yaşabileceği sorunlardan üstün tuttu.. (ama sonrasında kardeşine olayı anlatarak korkmadığını ortaya koydu..o anki yazdıkları sesli düşünmekten ibaretti sadece) bu nedenle carrie öyle bir empati sorusu sordu..

narmik' e katılıyorum..ve bu "yuvasını kurtarmak" lafının ne demek olduğunu bir daha düşünelim diyorum..

benim bir kocam ve çocuklarım var..kocam, benim 15 yaşındaki erkek kardeşime tacizde bulunuyor..ne yapsam bilemiyorum..ama bir kere yaptı, benim öğrendiğimi de biliyor ya korkmuştur daha yapmaz diyorum ve erkek kardeşimi de kimseye anlatmaması için tembihliyorum sonuçta benimde çocuklarım var onlara nasıl bakarım tek başıma kalırsam, ya konu komşu ne gözle bakar bana...en iyisi bu diyorum..aradan epey zaman geçiyor torunlarım oluyor ve eşimin birgün torunumu da taciz ettiğini görüyorum..yine sessiz kalıyorum daha küçücük çocuk ne anlıycak,dedesi onu seviyor işte, taciz etmiyorki..aradan yine zmn geçiyor yine taciz ettiğini görüyorum bu defa daha da ileri gitti eşimi çekiyorum kenara bağırıyorum..sen yanlış anladın diyor bana..acaba ben mi yanlış anladım, yaşlı başlı adam, millet ne gözle bakar bize,arkamızdan neler derler evet evet ben yanlış anlamışım o zmn...ve aradan 20-30 sene geçiyor ve zamanında eşimin tacizlerine uğrayan torunumun, psikolojik tedavi gördüğünü öğreniyorum, hiçbir erkeğin yanına yanaşamıyormuş annesi öyle diyor, geceleri kabuslarla uyanıyormuş,ayrıca 40 yaşına gelmiş hala da evlenmemişti..niye olduki bu çocuk böyle, ne derdi vardı acaba? yoksa dedesinin zamnında ona yaptıkları yüzünden mi bu halde? yok canım dedesi seviyordu onu sebep o değildir, alt tarafı şunları şunları yaptı, sonraki gördüğümde şunu da yapıyordu ama o çocuktu daha anlamamıştır..hem ne yapsaydım kocamdan ayrılıp çocuklarımı yetim mi bıraksaydım..yapacak başka bişeyim yoktu ben yuvamı kurtardım !

Eki Görüntüle 476801

(resimde bahsedilen msjla, verilen ornek arasında aslında hiçbir fark yoktur)

sabah ilk işim bu konuya bakmak oldu...ama yazılan şeyi görünce üzldüm..konu sahibi biz sana yardımcı olmaya çalıştık her ne kadar basit düşünerek yazmışsak bile!! basit olan nedir biliyor musun? hala birşeyler için beklemek,şikayette bulunmamak.kızının yerinde olmak isemezdim.

Narmik'in anlattığı olayı ilk duyduğumda şok olmuştum..bir dede torununa bunu nasıl yapar diye günlerce aklımdan gitmedi.kuzeninin yerine kendimi koyamadım bile.eğer dede eşinin kardeşine tacizde bulunduğunda birileri ses çıkartsaydı o kuzene tacizde falan bulunamaycaktı belkide.birileri sustu diye o kadın tacize uğradı ve ömür boyu bu yükü taşımak zorunda bırakıldı.yıllarca kimseye anlatamadı derdini ve bir travma anında açılabildi.o yüzden susma diye yalvarıyoruz sana!!

.

Son düzenleme:

şuan durumu nasıl narmik? yani evli mi nasıl yaşıyor?

taciz o kadr kötü ki, bir yabancı bile yaptığında bunu ruhen bir şeyler alıp götürüyor..
ki yakın birisi ,ailen yaparsa nasıl olur hayal edemiyorum ben..17 yaşında bşir genç kız...
okul hayatı,evlilik hayatı,annelik hayatı..bunları karartmayın..Allah başa vermesin ama bu durumda
benim kızımdan başkasını gözüm görmez..ne kardeşim,ne evliliği,ne çocukları...zaten o çocuklar içinde
en hayırlısı olur bazı şeylerin açığa çıkması...babalarda çocuklarına cinsel tacizde bulunuyor,artık bunları biliyoruz..

bencilce düşündüm,üzgünüm...ama bir ruha hastası herif benim dünyamı karartıyorsa benim gözüm kimseyi görmez..
ben çok küçükken yaşadım..kimse bilmez..6 yaşında bir kız çocuğu bir şekilde aştı..o yaşlarda nasıl olabilirdi bilmiyorum..

herkesin okurken kan beynine sicradi, yorumlardan basit diyerek bahsediyor konu sahibi

Taciz ötesi aslında..Tecavüze yakın şeyler yaşanmış.........Buraya yazamayacağım kadar müstehcen ve mide bulandırıcı şeyler.......Kuzenim dedem öldükten 30 sene sonra bunu açıkladı..O da çok zor..Teyzeme söylemesi ,yüzleşmesi için de ikna etmem çok zor oldu..Gittiği psikiyatrist te söylemesinin kendisi için daha iyi olacağını onaylayınca ikna oldu..Şu var ki ne teyzem ne de anneannem dedemin kuzenime tacizlerini hiç görmemişler..Şu an anneannem 94 yaşında ve bu konu ona asla açılmıyor..Seviliyor mu hayır...Kendi evinde yatılı bakıcısıyla çok güzel bakılıyor..Sık sık annem gidiyor,bakıcıyla görüşüyor,ihtiyaçlarını karşılıyor...Bize yıllarca dedemi nerdeyse evliya gibi yüce bir insan şeklinde tanıtmıştı halbuki.... Kuzenim bunu söylediğinde inanamadım,kondurmak istemedim..Çünkü bize verilen imajı çok iyi seçkin bir aileden gelen iyi aile babası,çocuklarına düşkün,iyilik meleği bir adam olarak tanıtılmıştı........Dudaklarım uçukladı,hıçkıra hıçkıra ağladım günlerce... Bu tarz şeyler ancak tv de gazete filmlerde olurdu...Bizim ailemizde ne mümkün,aklımızın kıyısından bile geçmezdi..Biz öyle biliyor,öyle sanıyorduk..... En nefret ettiğim insanlar pedofililer...Bu dedemin durumunu öğrenmeden önce de en nefret ettiğim insan tipiydi...

Kuzenim zamanında yani çocukken anneanneme ve teyzeme söylemiş..Dedem böyle yaklaşıyor bana diye..Deden şaka yapmıştır denilmiş..Dedem de kuzenime bak gördün mü sana inanmadılar demiş..... Çok uzun ve tüyler ürpertici bir konu bu...

Kuzenim evli ve 12 yaşında bir kızı var.. Özel bir kollejde öğretmenlik yapıyor..Yıllarımın birikimini paylaşınca ,özellikle annesi ile yüzleşince biraz daha iyi oldu...Eşi ile bu durumu hiç konuşmamış......Babası yani eniştem de bilmiyor...

Günlerce kafayı yedim acaba bana da bir şey yaptı mı dedem diye..Ama yok hatıralarım da öyle bir yaşanmışlık..........

Konu sahibi biz degil de, sen biraz olayi basite aliyorsun gibime geldi. Sen uyarini yap, inanmazlarsa birak kopsun iliskiler, kizini uzak tut. Ispat edebiliyorsan sikayet et diyicem. Belki sadece kizinin sozuyle de sikayet edebilirsin. En azindan adam ceza almasa da rezil olur.

Kuzenim evli ve 12 yaşında bir kızı var.. Özel bir kollejde öğretmenlik yapıyor..Yıllarımın birikimini paylaşınca ,özellikle annesi ile yüzleşince biraz daha iyi oldu...Eşi ile bu durumu hiç konuşmamış......Babası yani eniştem de bilmiyor...

Günlerce kafayı yedim acaba bana da bir şey yaptı mı dedem diye..Ama yok hatıralarım da öyle bir yaşanmışlık..........

unutmak imkansız ama inşallah hayat bundan sonra ona hep güler...diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten..

Amin inşallah canım..Allaha şükür ki mutlu bir evliliği var...

Ben 7-8 yaşlarındayken beni parkta tenha bir köşeye çağıran ve daha sonra ev sahibimizin bahçıvanı olarak işe başlayan adam yüzünden nasıl korkmuş,zor günler yaşamışsam kuzenimin yaşadıklarını düşünemiyorum bile.. Adam bana hiç bir şey yapamamıştı çok şükür..Ne zaman sokağa çıksam adamla karşılaşıyordum..Öyle bir duruma gelmiştim ki sanki divana oturduğumda alttan ayağımı çekiverecek,yan odada saklanıyor ,beni kaçırıverecek gibi gelirdi..Sokağa çıkmak istemezdim..Korkudan bayılacak gibi oluyordum...Sonra bir şekilde öğrendim ki adam babamla ahbapmış..Babama bak baba bu adamdı dediğimde babam yok ,yapmaz o adam demişti...Ağzıma mühür vurulmuştu yani..Yok o adam yapmaz denildiğinde ne söyleyebilirsiniz ki artık..Size inanılmıyor...Bir de çocuksunuz...Kuzenimin bu olayı ortaya çıktığında babamla paylaştım..Yine bu eski benimle ilgili olaydan bahsettim..Delil olması lazımmış,vs vs..Heyyy Allahım yaa..Çocuklar bu konuda asla yalan söylemezler,karşılarındakine iftira atmayı akıllarından bile geçirmezler...Bu sapıklar da milletin gözü önünde alenen tacize tecavüze kalkışmazlar zaten...Babamın yüzüne vurdum ben de bu vesile ile işte..........Unutulmuyor kolay kolay...

"bak gördünmü sana inanmadılar" vay canına...............................şu özgüvene bakın, ne kdr emin kendinden..şimdi ordakileride inandırabiliyor mu çok merak ediyorum

narmik canım şöyle bişey duymuştum,geçmişinizde hatırlayabildiğiniz en eski olay ne ise o sizin tüm hayatınızı etkiler..biraz alakasız olacak ama açıklamak için söliyim mesela bir pop şarkıcısıydı galiba demet akalın olabilir hatırlayabildiği en eski resim 5 yaşında iken elinde saç fırçasıyla şarkı söylemesiymiş..sende en eski olayı hatırlayıp dedenin öldüğü tarihle kıyaslayabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…