Doğuma Hazırlık Kızıma isim arıyorum yardımcı olunnnn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Belinay Azra
Esma Nisa

Yorumlari okumadim soylendimi bilmiyorum ama Esma Mira geldi aklıma :)

Benim sıpaların adları ali ve mete
Bir de ilk adları var ama onları demem sana
ikisi de çok güzel maşallah adlarıyla yaşasınlar uzun mutlu sağlıklı ömürleri olsun
tek isim koycam ben zaten konuşmadığım (artık) dedesi ikinci ismini kaptı bile çoktan. göbek adı olarak dedesinin dediği adı kimlikte de sadece tek adı olacak işte hangisine karar verirsek sonunda.

doğsun yüzüne bakalım bir öyle karar verelim diye de düşünüyorum ama bilemedim son dakika lohusa halde verdiğim karardan sonra pişman olur muyum acaba

Buğlem nedir yaa ne kadar cirkin bi isim,abuk subuk isimler yerine bildigimiz guzel isimlerden koyun.yasemin,pınar,muge,zeynep,funda,deniz,yagmur falan filan koyun iste
Ama cıks,duyulmamış olcek
Bİrisi ana baba isminin ilk hecesini birleştirip isim üretmiş,yeni ismin akıllara zarar bir anlamı varmış,ana bana bilmiyor tabi,çocuk üç yaşındayken biri uyarmış,ne yaptılar bilmiyorum sonra

3 isim koyanlar biliyorum ben ya 2 isim ne ki. Öyle kisa da degil.maşallah nerdeyse Euzu besmele kadar uzunnn ! Bu ne arkadas. Amaç ne hani ? Farkli olmak mi? Ilgi cekmek mi. Saçmalığın dibi yaa !

Cunku biz Türküz. Bebek arabasini el arabasi kadar aliriz cunku buyukse iyidir. Puset ortalama bir sal kadar olmali. Tasin pirlanta olmasi muhim degil en kocamana olmali. Isimde kimselere benzememeli tabi 5 tane bile olur. Muslumanim elhamdulillah ama cennete düşen ilk kuru yaprak diye anlami olan isim vardi ya hu el insaf. Cok dindar iseniz acin sahabe isimleri var halifeler var peygamber isimleri var onlardan koyun

Benim annenin ve babanin isminden tureme erçin isimli anlami olan bir bebek var. Beynini yaktirirlar insanin. Buglem de yegenimin adi cenneti müjdeleyen melekmis bi kere onun da anlami.... artik oyle bi yayildi kiz ha boyle her yrden ilginc isimler çıkıyor. Eskiden tv de izlerdik gulerdik

Bence seç şimdiden,o anki coşkunlukla insan saçmalayabiliyor.Arkadaş önceden seçmişti,eşi gitmiş kimlik çıkarmaya,o an ki duygularla COŞAR koymuş,baya bir hadise olmuştu

Sağol canım, amin.
Sana da hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim ben de.
Ama lohusalıkta ortam kalabalık olacaksa hiç o xamana bırakma ya, şimdiden seç bir isim. Süsle püsle etrafı, ismini yaz her here, hamilelikte meşgale lazım insana :)

Geçen burada biri kız ismi olarak "Buğu" tavsiye etmişti.

E yok artık bir araştıraymışlar ya. Böyle isim mi koyulur, yazık o çocuğa hakikaten.

O değil de isim koyarken dünya dillerine de bakmak lazım dimi, başka dilde argo anlama gelen bişey de koymamak lazım ilerisi adına. Saçmaladım mı şuan :)

Bir de Cuburalp duyduk ya "cumburlop" gibi ya hu el insaf insan ismi koyuyorsunuz ilerisini de düşünelim.

Hahaha sacmalik yaa nasil koyuyorlar böyle sacma isimler anlamiyorum cocuk o ismi bir ömür tasiycak,dusunsene buglem buglem diye seslensek kizimiza misal ne kadar cirkin allah aşkınadaha o kadar cok igrenc isimler var ki aklima gelmiyor suan

Benim ablamin kizlarinin adi ela dila ada uc tane kiz ve isimleri benzer. Sec begen al

Buğleme alıştım ben sanki, her yenidoğan 2 kız çocuğundan birinin adı olunca. Hatta eymenler falan artık eskimiş geliyor, çocuklar büyüdü boyumuza geldiler.

Zeynep zehra Mehmet Ömer Alı nekadar güzel klasik isimler.Birde şu ilayda aleyna...özenti isimler yokmu

bak ben öğrendim buğlem
buğlem ne yahu..
Yeni mi duydun o eskidi bile arkadaşım 2011 senesinde koymuştu o ismi kızına :)
Cenneti müjdeleyen melekmiş yersen

Buğlem ismi hakkında birçok internet sitesinde “cenneti müjdeleyen melek” anlamı verilse de bunu doğrulatabilmek mümkün değildir. Arapça kökenli olduğu söylendiği halde biz bunun kökeninin ve ne manaya geldiğini Arapça sözlüklerden tespit edemedik.

Daha önce birçok isim için söylediğimiz gibi biz hem kaynağı belli hem de anlamı dinimize ve örfümüze uygun düşen isimler bulmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca isimlerle ilgili olarak hiçbir kaynak belirtmeyen, kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan ve yüzlerce isim için “cennette bir melek”, “cennete düşen ilk yağmur damlası”, “cennette şu”, “cennette bu” vs. gibi asılsız tanımlamalarda bulunan internet sitelerine itibar etmemenizi tavsiye ederiz.

Asbei

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…