Doğuma Hazırlık Kızıma isim arıyorum yardımcı olunnnn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benim de tam aksine tanıdığım Elifler aksi, ailesine saygısı olmayan kızlardı.

Ki normalde de sevmem Elif ismini. Sadece bir harf bu kadar yüceltilmemeli. Araplar isim olarak kullanmıyor bile.
Birincisi Arap değilim, ikincisi Arapça harf diye bi tabir kullanmadım. Üçüncüsü ben sevdim ben kendi kızıma koydum ismi

Sanırım no problem

valla ilk defa duydum..
yetişemiyorum abudik gubudik isimlere:))

Kuranda geciyor diye anlamsiz bir isim koymak artik gelenek haline gelmiş hala israrla inananlar var aciklamalara gercek kaynaklara ragmen... Dini isine geldigi gibi kullanmak hernese...
Okulda cift isimli bazi ogrencilerimizin anneleri bana sirf iki isim solensin hocam iki isimle hitap etsenz arkadaslarida ole bilse diyenler var... Ya siz neyin kafasindasiniz lutfen rica ediyorum bole dusunenler cift isim koymasin ya. Modern isim koymussun eski isim koymussun hepsi biarada solensin istiyorsun genellikle elif zeynep duru defne bunlar hep cift... olmasa bile okullarda cok var.Şu bazı isimler gercekten fenalik getirdigi oluyor. Classic olarakta Mehmetli Ahmetli isimler hala var merak edenler icin soyliyim.
Bazi degisik isimleri ben burda duyuyorum bulundugunuz yere gore farkediyor.

Miray Esma

Ne diyosun ben ortaokuldayken adımdan 5 tane vardı hepimize soyadımızda seslenirlerdi ve çok kötü bi soyadım vardı şu popüler isimleri bikaç sene koymak yasaklansın yaa..

xpreiaZ bak selim ismi çok güzel bence.. hem her yaşa uygun.. hem eski isim.. hem padişah ismi.. hemde anlamı güzel öyle abudik gubudik değil.. düşün bence..

Ne diyosun ben ortaokuldayken adımdan 5 tane vardı hepimize soyadımızda seslenirlerdi ve çok kötü bi soyadım vardı şu popüler isimleri bikaç sene koymak yasaklansın yaa..

Bence de,biz küçükken aslı salgını vardı,sonra merve,esra, tuğba, kübra,ebrar,eslem,şimdi buğlem lem lem

Birincisi Arap değilim, ikincisi Arapça harf diye bi tabir kullanmadım. Üçüncüsü ben sevdim ben kendi kızıma koydum ismi

Sanırım no problem

Yanlış anlaşıldım galiba. Herkes istediği ismi koyar tabii.

Benim mesajım daha çok genel bir yorumdu. Ve evet, sırf Arap alfabesinin bir harfin bizde bu kadar popüler bir isim olması bana ilginç geliyor. Araplar bu harfi isim olarak kullanmazken -yani sırf bir harf olarak görürlerken - Türkler neden bu kadar anlam yüklüyor Elif'e?
Bunlar size yöneltilmiş sorular değil. Genel olarak sormuştum.

Esma kendi başına güzel 2.isim olunca bana çok gereksiz geliyor...

Esma Hüsna bilemiyorum oldu mu?

2 isim koymak cidden zor. Bu arada Hüma'da güzel isim.

bu yorumunu okumadan yazmıştım

efe, doruk , eymen beğendiğim fakat aşırı fazla oldukları için elediğim isimler. siz neden olasın dediniz ki? siz mi koyacaksınız yoksa
yok yaa
o kadar çok ki
100 erkek bebekten neredeyse 100 efe
bide citos efe var oda çok etkili tabi benim için
benim bebeğimin ismi 'Muhammed Raşit' olacak Allah izin verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…