Evet,aleyna mesela."Onun üzerine" demek,zararı yok,ama dini hassasiyetten seçtim diyene gülerim
Birincisi Arap değilim, ikincisi Arapça harf diye bi tabir kullanmadım. Üçüncüsü ben sevdim ben kendi kızıma koydum ismiBenim de tam aksine tanıdığım Elifler aksi, ailesine saygısı olmayan kızlardı.
Ki normalde de sevmem Elif ismini. Sadece bir harf bu kadar yüceltilmemeli. Araplar isim olarak kullanmıyor bile.
Yok yok çok fazla narin benimki azıcık yırtık olsun :)Öyleler gerçekten... Ve kızlarda makbul olan özellik de bu değil mi..
Yeni mi duydun o eskidi bile arkadaşım 2011 senesinde koymuştu o ismi kızına :)
Cenneti müjdeleyen melekmiş yersen
Buğlem ismi hakkında birçok internet sitesinde “cenneti müjdeleyen melek” anlamı verilse de bunu doğrulatabilmek mümkün değildir. Arapça kökenli olduğu söylendiği halde biz bunun kökeninin ve ne manaya geldiğini Arapça sözlüklerden tespit edemedik.
Daha önce birçok isim için söylediğimiz gibi biz hem kaynağı belli hem de anlamı dinimize ve örfümüze uygun düşen isimler bulmanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca isimlerle ilgili olarak hiçbir kaynak belirtmeyen, kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan ve yüzlerce isim için “cennette bir melek”, “cennete düşen ilk yağmur damlası”, “cennette şu”, “cennette bu” vs. gibi asılsız tanımlamalarda bulunan internet sitelerine itibar etmemenizi tavsiye ederiz.
Asbei
Evet,kardeşi olırsa düşünmek gerekmez,Buhar gayet uyarGeçen burada biri kız ismi olarak "Buğu" tavsiye etmişti.
Ayy eymen bikaç sene yasaklansın nolur yaa ...Berat yigİt Eymen aliuras alperen Emirhan
Miray EsmaMerhaba kızlar 6 aylık gebeyim. Belinay Azra adında bi kızım daha var. Bu ikinci gebeliğim. Diğer kızımıza isim ben bulduğum için eşim bunu da kendisinin istediği ni isim olsun istiyor. Esma ismimi takmak istiyor. Bende sadece esma değilde yanına bi isim daha istiyorum. Sizden ricam esma adının yanına güzel bi isim söyler misiniz. Tavsiye edeceğiniz isimleri bekliyorum. teşekkür ederim :))
Ne diyosun ben ortaokuldayken adımdan 5 tane vardı hepimize soyadımızda seslenirlerdi ve çok kötü bi soyadım vardıkriterler hemen hemen tutuyor da benim ek olarak çok da fazla olmasın , bizim zamanımızda sınıfta 3 tane yunus emre vardı meselahepsine lakap takmıştık karıştıkları için. bir sınıfta 3-4 aynı isimli çocuk olmasın
Ne diyosun ben ortaokuldayken adımdan 5 tane vardı hepimize soyadımızda seslenirlerdi ve çok kötü bi soyadım vardışu popüler isimleri bikaç sene koymak yasaklansın yaa..
Birincisi Arap değilim, ikincisi Arapça harf diye bi tabir kullanmadım. Üçüncüsü ben sevdim ben kendi kızıma koydum ismi
Sanırım no problem
efe olmasındaşuraya bebek ismi sormak için konu açanlara hep kızardım bu da dert mi öff diye , başıma gelince anladımhazır el atmışken erkek ismi de yazıverin kızlar yaaa
bu yorumunu okumadan yazmıştımmete, yağız, kerem aklımda olanlardı ama mert de çok hoşuma gitti. hem yepyeni değişik isimlerden olmasın istiyorum hem kulağa güzel gelsin hem de her 3 çocuktan birinin adı olmasın. doruk, efe , eymen, ömer mesela her 3 çocuktan birinin adı olmuş. çok güzeller ama çok fazla konmuş. keremle yağız da çok var sanki. mete ile mert biraz daha az gibiler.
efe, doruk , eymen beğendiğim fakat aşırı fazla oldukları için elediğim isimler. siz neden olasın dediniz ki? siz mi koyacaksınız yoksaefe olmasında
yok yaaefe, doruk , eymen beğendiğim fakat aşırı fazla oldukları için elediğim isimler. siz neden olasın dediniz ki? siz mi koyacaksınız yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?