- Konu Sahibi VuslataDair
-
Maddiyat tamam ama bakın daha iyisi Ankara da yani yasadigimiz yerdeErkek çocukları için de güvensiz. Bence burda önemli olan maddiyat. Başka şehirde özellikle büyüksehirse okutmak baya masraflı olur onu karşılayacak mı aile onu bilerek istemek lazım bazı şeyleri.
1. Okul ve bölümün alası bizim olduğumuz yerde yani Ankara da1. Okul ve bölüm önemli
2.maddi imkanınız önemli
3.kızınızın yaşam tarzı hali tavrı önemli ( kızınızı en iyi siz tanırsınız)
Bence gitmeli ve onun kararlarına saygı duymalısınız ki bu omur boyu sizi ve onu etkileyecek bir karar .Ama dediğim gibi burda diğer faktörlerde etkili
Ona göre var ama bana göre yokMantıklı bir nedeni var mı?
Çok teşekkür ederimBeni ailem çok istediğim halde okutmadı bi de istediğim bölüm yoktu şehrimde istemeyr istemeye başka bölüm okudum. Kardeşimin bölümü buralarda tutuyordu taa akdenize gitti. Onu yolladınız, beni yollamadınız diye hâlâ bu konuda sitemliyimdir. :/ Laf söylerim aileme...
Eğer mühendislik falansa üniversite adı önemli diye düşünüyorum. Bi odtü ile kocaeli üni arasında fark var yani... Bölüm önemli, bana kalsa her genç ailesi de yardımcı olacak maddiyata sahipse kendi ayaklarının üstünde durmayı denemeli, tek başına biraz çabalamaya çalışmalı. Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız büyük bir şehire gidecekse de bence gitmeli, iş imkanları daha fazla. Çevre daha fazla. Anadolunun böğründe kalakaldım beni yollamayan ailem yüzünden valla. Durumunuz varsa siz yollayın çocuğunuzu derim. Tabii bölüm kötü bi bölümse bence değmezonu da ekleyeyim.
Bende sizin gibi düşünüyorumTabii ki erkek çocukları için de güvensiz ama kız çocukları için ekstra ekstra güvensiz geliyor bana.
Maddiyat çok önemli haklısınız
Okuduktan sonra iş imkanı var mı bu da onemli
İnanın haberleri izlerken perişan oluyorumHayatı öğrenebilmesi için bence gitmeli elindeki parayla ay sonunu getirmeyi bir şekilde ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli. Tabii şu ortamda göndermek istememe durumunuzu anlayabilirim ortalık çok karışık inşallah istediği bölüm ve okul hayırlısıysa olur.
O var ya o kuyruğu dik tutmak adına bak nasılsa yapamadin geldin dedirtmemek adına kalır ordagitsin bakalım çoğu giden pişman olup ailesinin olduğu yere aldırıyor kaydını
Yukarda da izah ettim matematik dersi sebebiyle eliyor Ankara üniversitesini ve İzmir 9 Eylül istiyorİstediği üniversitenin niteliği önemli. İsim yapan üniversite mi istiyor yoksa salt özgürlük kafasında mi?
Sorulara cevap verirseniz konu daha sağlıklı ilerler
Biz Ankara da yaşıyoruz o İzmir istiyorSiz İstanbul Ankara , İzmir'de yaşarken o Muş tercih ediyorsa evet tam tersi ise çocuk haklı.
Ona da sorarsanız hiç bir zaman tam anlamıyla başarılı olamadığı matematik dersinin Ankara da olması ve İzmir'de olmaması sebebiyle istiyorSizin anne olarak kaygı duymanız cok normal
Tıpkı onun bunu istemesi kadar
Ama istediği bolum sizin şehirde de varmış
Bence kızınız sizden uzakta olmak, rahat olmak istiyor.
Çok teşekkür ederim aradığım cevap buyduMaalesef gençken bazı şeyleri öngöremiyoruz, bence güzellikle ikna etmeye çalışın, olmadı öğretmenlerinden ya da sözünü dinlediğini düşündüğünüz birinden yardım alın. Buna hakkınız var.
İyi bir bölüm iyi bir üniversite istediği yer İzmir 9 EylülBen de uzakta okudum, evimi vs ailem tuttu arada gelip kaldılar da. Hayatı oldukça tanıma fırsatım oldu (ki ben 17 yaşındaydım) asla pişman değilim. Aynı imkanları sağlayabilecek maddi gücüm olursa kızıma da bu konuda engel olmam. Yasal olarak öyle bir hakkınız yok tabi. Maddi olarak imkanınız varsa gidip hayatı tanımasına müsade edin. Belirli giriş-çıkış saatleri olan kız yurtları (tek odalı falan) var , kız aparatları da var buralar daha güvenli olur oralara bakın, yerleştirin. O yaşlarda kısıtlama, eleştirileri düşmanlık olarak algılayabiliyorlar daha da uzaklaşır. İyi bir bölümse yollamanızı tavsiye ediyorum ama ha okumuş ha okumamış tarzı (her bilim dalı kıymetli ama diplomalı işsiz olmasına neden olacak bir bölüm ise) maddi açıdan da sizi zorlayacaksa yollamayın.
Ama kazanabilecek mi ?Konservatuar da kayıt teknolojileri okumak istiyor biz Ankara da yaşıyoruz ve ben Ankara üniversitesinde okusun istiyorum ama o İzmir 9 Eylül istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?