Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek çocukları için de güvensiz. Bence burda önemli olan maddiyat. Başka şehirde özellikle büyüksehirse okutmak baya masraflı olur onu karşılayacak mı aile onu bilerek istemek lazım bazı şeyleri.
Maddiyat tamam ama bakın daha iyisi Ankara da yani yasadigimiz yerde
Niçin uzak yer olsun
Matematik dersi sebebiyle diyor
Özel ders alırsın annecim diyorum
Yok kabul ettiremiyorum
Orselemek de istemiyorum

1. Okul ve bölümün alası bizim olduğumuz yerde yani Ankara da
2. Maddi konuda sorun yok
3. Aileden ayrılmayı bir şey sanıyor mu desem bilmiyorum ama istiyor yani

Çok teşekkür ederim
Biz Ankara'da yaşıyoruz
Ben Ankara üniversitesinde okusun istiyorum ama o İzmir 9 Eylül istiyor gerekçe olarak da matematik dersini gösteriyor Ankara'da ilk yıl mesleki matematik dersi var İzmir de yok diye

Tabii ki erkek çocukları için de güvensiz ama kız çocukları için ekstra ekstra güvensiz geliyor bana.
Maddiyat çok önemli haklısınız
Okuduktan sonra iş imkanı var mı bu da onemli
Bende sizin gibi düşünüyorum
Son dönem neler geliyor kızlarımızın başına Rabb'im esirgesin cümlemizin evladını inanın uykularım kaçıyor

İş imkanı evet var

Ben zamanında aile yanında okudum. İyi ki öyle yapmışım.
Büyük şehirlerde yaşayan insanların daha küçük şehirlere gitmesini ben mantıklı bulmuyorum. Belki başka bir mantığı vardır...
Ya da aynı bölümü okumak için ben şehir değiştirmezdim.
Şehir değiştirme benim için sadece çok çok geçerliliği olan bölümlerde mantıklı. Yani istanbulda tıp tutturamıyorsam örneğin Antalya olabilir gibi...
Onun dışında il dışında çocuk okutmanın maliyeti belli, ya ev ya yurt yemesi içmesi derken aynı şehirde bir vakıf üniversitesine göndermeyi yeğlerim çocuğumu.

İnanın haberleri izlerken perişan oluyorum
Ben anneyim ve yemin ediyorum her çocuk benim çocuğum
Yani ayiramam bile o mülteci o bilmem ne bile demem insanız evvela
Ama görüyorsunuz neler oluyor
Kelli felli adamlar hani ne bileyim bulunduğunuz odaya girae konumu yaşı vs itibariyle ayağa kalkıp saygı göstereceğiniz adamlar neler yapıyor içlerinde insan öldürüp parçalarına ayıran canavar yatıyor düşünün
Allah'ım esirgesin cümlemizin evladını inanın uykularım bitti

Sizin anne olarak kaygı duymanız cok normal
Tıpkı onun bunu istemesi kadar

Ama istediği bolum sizin şehirde de varmış
Bence kızınız sizden uzakta olmak, rahat olmak istiyor.
Ona da sorarsanız hiç bir zaman tam anlamıyla başarılı olamadığı matematik dersinin Ankara da olması ve İzmir'de olmaması sebebiyle istiyor

Çok teşekkür ederim aradığım cevap buydu
Bakın ben eğitim hakkını elinden almıyorum ki
Ama biz Ankara da yaşıyoruz Ankara yani daha ne olsun

İyi bir bölüm iyi bir üniversite istediği yer İzmir 9 Eylül
Ama Ankara da yaşıyoruz bende Ankara üniversitesi olsun istiyorum sizce kötü mü?

üniversiteyi ailemle okudum. böyle olduğundan yazları kurs du çalışmaktı memlekete gitmedim biraz olsun kendi başıma kalmak için. o yaşlarda da buna ihtiyaç var bence. hala derim her gittiğimiz yere gelmek zorundamıydınız diye. ablamda da gittik. benim tüm düzenimi bozup o şehire taşındıklarından hala çok kızgınım. ablamda yalnız okumak istediğini söyler hep. şu an yiğenim sınava girdi. aynı şehir bile olsa yurt ya da ev düşünüyor ablam. ilerde içinde kalmasın diye. bu da alternatif aynı ilde tek yaşamasına izin verirseniz başka şehirden vazgeçebilir. insanları tanıması ve kendi ayakları üstünde durmasını öğrenmeli insan. her zaman yanında olamayacaksınız.

Hangi bölüm ve hangi şehri tercih ettiği önemli aslında. Mühendislik için İstanbul mesela en avantajlı şehir ama öğretmenlik için ise şehir fark etmez. Karışma hakkınız var mı evet var ancak bizler o yaşlarda iken anne babamızdan görmek istemediğimiz muameleyi, şimdi biz neden onlara yapalım ki. Kızınız güvensiz birisi midir, çekilen her tarafa yönelen, her lafa inanan, hakkını savunamayan, kendi ayakları üzerinde durma yetisine sahip olmayan özgüvensiz biri midir. Değilse bunların hepsi ya da çoğu kendisinde mevcutsa neden şans vermiyorsunuz, yaşadığımız devir evet çok kötü ancak bir ömür dizinizin dibinde olmayacak, elbet bir gün ayrılacak kendi hayatını kuracak. O gün geldiğinde sudan çıkmış bir balık gibi olması mı daha iyi yoksa tecrübeli birisi olarak her işin altından kalkacak bir güce sahip olması mı. Benim okuduğum bölüm memleketimde yoktu o kadar ama o kadar sevinmiştim ki, çünkü memleketimde olsa imkanı yok başka şehre göndermezdi ailem 4 yıl İzmir'de okudum. Hayatımın en güzel en tecrübe dolu yıllarıydı, acısıyla tatlısıyla her anı beni olgunlaştıran şimdiki beni ben yapan yıllardı. Kendi doğrularım ile bir hayat kurdum orada ve dolu dolu dört yıl geçirdim. Sonrasında atandım bambaşka bir şehre geldim ancak hiç zorluk yaşamadım çünkü tecrübeliydim.
Kız kardeşim ise benim kadar şanslı olamadı, memleketimizde okudu, yıllarca babamın annemin gölgesinde yaşadı o yıllarını, konusu açıldığında hala daha kızgındır aileme o konuda, bir bırakmadılar peşimi nolurdu ben de ayır şehirde farklı bir yerde 4 yıl yaşasaydım diye.
Kızınızla oturup konuşun,sizi endişelendiren durumları bir bir anlatın, birbirinize iyi geleceksiniz belki de boş yere kaygı yaptığınızı fark edeceksiniz

Demek ki sırf aileden uzak olmak için tercih ediyor ve kızınıza izmir de okumak çok cazip bana da hep cazip gelmiştir. Ama evde kalıcam falan da fazla yani. Önce yurtta kalıp arkadaş edinmeli çevre edinmeli gözlem yapıp ondan sonra eve çıkmalı bizim zamanımızda böyleydi. Benim yeğenim de evde kalıcam deyip duruyor bizi deli ediyor tek başına evde kalacakmış maddiyat var mı umurunda değil paşamın

aslında 18 yaşında biri devlet karşısında da reşit, mantıklı düşününce kararlarına karışmamak gerekiyor. ancak elbette hele de yaşadığımız koşulları, her gün izlediğimiz kötü haberleri gördükçe insan öyle rahat duramaz.

izmir her zaman herkes için cazip bir seçenek. tatil beldelerine yakın, daha rahat bir şehir, vs vs.
istanbula gelse belli semtlere asla uğramaması lazım mesela çok karmaşık bir yer.

matematik konusunda haklı olabilir, madem sevmediği zaten belli neden daha ilk senede bir ders yüzünden gerilsin.
ama daha en baştan ev isterim demesi düşündürücü..
beraber o şehirde okumayı planladığı arkadaşları var mı ?

atıyorum liseden falan sizin de bildiğiniz bir arkadaşı da izmir de okumak istiyordur da evde kalma hayalleri vardır gibi ?

En iyisini yapıyor. Bırakın da uçsun çocuk kendi kanatlariyla yaaa, bunun nesi bencillik??
*Benim kendi bulunduğumuz buyuksehirde yüzde elli bursla özel okul vs kazanma durumum vardı. Ama gittim Anadolu'nun bağrına. En iyi okul özgürce kendi ayaklarının üzerinde durdugun okuldur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…