- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.786
- 133
- Konu Sahibi VuslataDair
-
Konservatuar da kayıt teknolojileri okumak istiyor biz Ankara da yaşıyoruz ve ben Ankara üniversitesinde okusun istiyorum ama o İzmir 9 Eylül istiyor
Konu sahibi sadece şunu diyebilirim size. Birey olmak, hayata dair bir şeyler öğrenmek, kendi ayakları üzerinde durmak öyle il dışına gidip ana-baba parası ile gezip tozmakla olmuyor. Kendi ayakları üzerinde durmanın en temel koşulu zaten kendi paranı kazanmak ile olur. Çocuğunuza evde de sorumluluk yüklersiniz. Üniveristenin böyle bir katkısı falan olmuyor, öğrencilerin genel derdi aileden uzak laylaylom yaşama derdi. Yani sizden uzak kalmak, özgürlük vs da değil. O duydukları ortamı yaşama hevesi hep. Ben il dışında okudum, 4 sene kyk'da kaldım. O artı özellik diye anlatılanların hiçbirini kimseye kazandırdığını da görmedim. İnsanlar 18'ini bitirdi diye kendini özgür sanıyorsa anne, babadan da para istemeyecek. İşine geldi mi o artık 18 karışma hakkı yok, işine geldi mi evladınım diyip anne-baba sömür. Böyle bir dünya yok. Göndermek istemiyorsanız kesinlikle göndermeyin, maddi durumunuz iyi olsa bile şu anda il dışı gitmesi aşırı derece gereksiz.
Herkesin kendi hayatı, kendi fikri. Benim için özgürlük=lay lay lom hayat değil mesela. Ben pragmatist biriyim. Bana gereksiz geliyor. Size gerekli geliyorsa siz öyle yaparsınız.ama laylaylom hayati neden kotu olsun ki,
zaten hayatimizin hangi kisminda laylaylom yasayacak konforumuz olabiliyor.
5 yil universite hayatim oldu,
cok zor bir bolumdu, yogundum da, maddi durumum da kotuydu hatta, ama laylaylom gunlerim de cok olmustur dogruya dogru.
ama sonrasina is hayatina giris ve benim durumumda suan emeklilik yasi 68 yas.
insan hayatinda 4-5 yil da keyifli ozgurce yasamasin mi, bunun ne kotu bir yani var ki.
ben sahsen ogullarim icin boyle bir donem isterim.
universiteyi sadece egitim ogretimden ibaret gormek dogru degil, insan hayatinda onemli bir donem.
Aynı izmirKonservatuar da kayıt teknolojileri okumak istiyor biz Ankara da yaşıyoruz ve ben Ankara üniversitesinde okusun istiyorum ama o İzmir 9 Eylül istiyor
Kendi ayakları üzerinde durmak para odaklı bir şey değil aslındaKendi ayakları üzerinde durmak anne baba parasıyla yani daha doğrusu hiçkimsenin parasıyla olmaz.. Sadece bunu söyleyeceğim, bir kendi ayağı şarkısı çalıyor ama sanki o iş pek öyle olmuyor..
Siz ne deseniz ters algılayacak, okul psikolojik danışmanı ile görüştü mü ? Bir de genel aile yapınız da önemli kızınız evde kaldığında üni hayatı yaşayabilecek mi ? Çok değişken var . Ben uniyi ailemle okudum ama ailem sınırlar konusunda hassasti . Hiç sıkıntı yaşamadık istediğim hayata çok yakinini yaşadım :) kuralları birlikte esnettik. Mesela gece dışarıda istediğim saate kadar kalabilirdim ama yatılı kalmaya babam takikti.Allah'ın izniyle evet hem de derece yaparak kazanacağına eminiz
18 yaşında ve 5 yaşından beri keman çalıyor ayrıca 2 farklı özel öğretmenden ders alıyor lise ikinci sınıftayken İngiltere'de bir müzik okulundan davet aldı
Kazanma konusu tamam ama gel gelelim biz bir gece bile farklı evlerde uyumadık
Hayır yalnız kalmak istiyor hanımefendiaslında 18 yaşında biri devlet karşısında da reşit, mantıklı düşününce kararlarına karışmamak gerekiyor. ancak elbette hele de yaşadığımız koşulları, her gün izlediğimiz kötü haberleri gördükçe insan öyle rahat duramaz.
izmir her zaman herkes için cazip bir seçenek. tatil beldelerine yakın, daha rahat bir şehir, vs vs.
istanbula gelse belli semtlere asla uğramaması lazım mesela çok karmaşık bir yer.
matematik konusunda haklı olabilir, madem sevmediği zaten belli neden daha ilk senede bir ders yüzünden gerilsin.
ama daha en baştan ev isterim demesi düşündürücü..
beraber o şehirde okumayı planladığı arkadaşları var mı ?
atıyorum liseden falan sizin de bildiğiniz bir arkadaşı da izmir de okumak istiyordur da evde kalma hayalleri vardır gibi ?
Bencillik demedim ki benEn iyisini yapıyor. Bırakın da uçsun çocuk kendi kanatlariyla yaaa, bunun nesi bencillik??
*Benim kendi bulunduğumuz buyuksehirde yüzde elli bursla özel okul vs kazanma durumum vardı. Ama gittim Anadolu'nun bağrına. En iyi okul özgürce kendi ayaklarının üzerinde durdugun okuldur
Hayır yalnız kalmak istiyor hanımefendi
Ama bakın tek sebeb buysa ben ona dedim ki bizde gelelim o şehirde ev tutalım beraber orda yaşayalımBence kızınız da haklı. Şimdiden derten kalacağını düşünüyor. Maalesef kendini şartlamış. İzmir’deki bölüme daha çok ısınmış. Maddi sıkıntınız yoksa gönderin bence.
Bunu yapmayın.Ama bakın tek sebeb buysa ben ona dedim ki bizde gelelim o şehirde ev tutalım beraber orda yaşayalım
Hayır dedi
Kendi ayakları üzerinde durmak para odaklı bir şey değil aslında
Mesela hasta oluyorsun, bir şeye ihtiyacın oluyor, fatura yatıracaksın filan gibi şeyler aile evindeyken insanın çok da zorlanmadığı durumlar
En kötü anne babadan yardım istiyorsun oluyor
Ama tekken hepsini ya tek halletmeniz gerek ya yardımcı olacak arkadaşlarla ilişkiler kurmanız gerek
Başka bir örnek de elinizdeki kısıtlı parayla o haftanın veya ayın sonunu getirmeniz gerek
Ama aile evinde olunca çok rahat savsaklanabilecek bir durum
Liste daha da uzar gider yani
Şimdi öyle bi anda aklıma gelenler bunlar benim
Aile parasıyla geçinmeye çalışmak da işe girince geçinmeye çalışmanın hazırlık aşaması gibi
18 yaşındaki bir çocuğun hayır demesi normal ya çünkü heyecanlı kendine ait ev kendine ait ortamı olmasını istiyorAma bakın tek sebeb buysa ben ona dedim ki bizde gelelim o şehirde ev tutalım beraber orda yaşayalım
Hayır dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?