Kızıma sarılsınlar bile istemiyorum.

Esekten duseni yine esekten düşer anlar misali. Kendinizi suçlamayın, yüklenmeyin değmeyecek insanlar için. Uzak tutarsız, cok içli dişli yapmazsiniz çocuğunuzu olur biter diyecektim ama karşımıza tasinacaklar dediniz ya, işte orada film koptu.

Başta çocuğu özleme bahanesiyle huzur vermeyecekler size. Bakın, ben elti kisisiyle ki görüşmüyorum şuan, karşı karşıyayım ve tuvalete girseler duyuyoruz, tartışsalar duyuyoruz, misafirleri gelse duyuyoruz. Duvarlar kağıt gibi. Ne bağıra çağıra şarkı söyleyebiliyorum, ne eşimle gürültülü tartışabiliyorum ne başka bir şey. Hemen duyup, dinlemeye geçiyorlar ve hoppala kaynanalara anlatılıyor duydukları. Daha bunlar elti kayın, kaynana kayınpeder olsa bosanmistim belki de. Şimdi bile özgür hissetmiyorum. Evin borcu biter bitmez kacacagim buradan. Üzülerek söylüyorum ki, dertlerimiz daha yeni başlıyor. : ((

Muhtemelen pasif ve yeteri özgüveni sağlayamayan birisiniz. Tartışmalarda yada herhangi bir rahatsızlıkta kendinizi ifade edemiyorsunuz, içten içe kin biliyorsunuz.

Konunuzu hastalık haline getiren şey; çocuğunuza yaklaşım biçiminiz. Doğurduğunuz, büyüttüğünüz çocuklar özgür ve özgüvenli bireyler olarak hayata atılsınlar ve yeni yaşamlara vesile olsunlar diye var. Yani sizin sırt çantanız, ekmek sepetiniz değiller. Onlara gösterilen sevgiyi bile kine bulamak hastalık bencede.

Çocuğunuza zarar verme ihtimalleri olmadıkça aile bireyleriyle görüşmelerine karışamazsınız.

Beni geçtim bana istediğini yapsın ama el kadar bebeğime bile değer vermedi
Kendi oğlunu hangi gün doğurduğunu hatırlamayan kadından zaten ne bekliyorsam...

Siz doğum yapacaktıniz ve kaynana çok kalmasın, ev küçük zaten diyordunuz yanlis hatırlamıyorsam. Hayırlı olsun doğumunuz. Kaynananiz çok mu kaldı, çok mu huysuzdu, neden bozuldunuz bu kadar?

Torununu seven annesine saygı duyar. Onu sever , kollar. Kötü söz söylemekten kaçınır.

Çocuğu taşıyan , besleyen , büyüten kişiye saygı duyma, üz ama torun sevgisi diye gösteri yap..

Icten içe hissettikleriniz çok normal. Fakat şuan için çokta yapacak bir şey yok.

Icinizi durulastirmalisiniz , yoksa hasta olursunuz.

Aynı siteye taşınma durumu neden oluyor ? Eşiniz buna mecbur kiliyorsa haksızlık yapıyor.

Tabikide abartiyorsun siz sevmeyebilirsiniz ama o esinizinde çocuğu onların yegeni torunu ve çocuğunuz açısından çok iyi bişey akrabalarının olması onları sevmesi ben gorumcemin biriyle konusmuyorum ama onlar ozledikkce kayınbabm kv dem götürüyor kızimda halsini çok seviyo onu ondan mahrum edemem bnce sizde aşın bu durumu

Canım,bugün ölsen çocuğuna onlar bakacaklar belkide..Böyle düşün,katlanmaya çalış.

Çocukları akraba sevgisinden mahrum birakmamak lazim. Diger konuda kv de eşi "ona vur" diye kadinin üstüne salmisti.. Yani öyle siddet olayları felan yoksa bence cocugunuzu akrabalardan sogutmayin

Bu derece bir soğukluk hissediyorsanız mutlaka yaşadığınız haklı olduğunuz birşeyler vardır... sizi anlıyorum.

Ama malesef torun konusunda yapacak birşey yok, çocuğunuz onların da torunu, eşiniz onların oğlu... tabi ki sevecekler.

Siz mesafenizi koruyabilirsiniz ama, çok görüşmezsiniz belli bir sınır içinde tutarsınız paylaşımlarınızı

Yardım edin yanlişım mı var diyorsunuz konunuzda?

Birileri evet yanlışınız var diyor.

Kızıyorsunuz. Bana şöyle yaptı böyle yaptı diye hakli olmaya çalışıyorsunuz.

Bi karar verin. Ona göre biz de yazalım.

senı anlıyorum okadar nefret edıyorsun kı tıksınıyorsun ve cocuguna dokunmalarını sevmelerını bıle ıstemıyorsun uzak dursun ıstıyorsun

ama şöyle dusun
o kızının babanesı halası yengesı
buyudugunde o karar versın gorusup gorusmeyecegıne kızının akrabası oldugu ıcın gorusuyorsun onun hatrına

Sizi anlıyorum ama bunlar yeterli sebepler değil. Eğer eşinin ailesinde cinsel taciz, şiddet gibi (evlerden ırak) durumlar yoksa çocuğa sarilmalarinda bir sakınca yok.

Çocukları lütfen yalnız büyütmeyin. Kendi kininizi çocuğa yüklemeyin. Yaşanılan vs diyorsunuz. Acaba kendi içinizde kurup büyüttükleriniz mi yaşadıklarınız.

Bir arkadaş da aynı sizin gibi düşünüyordu. Kv ile tevafuk bir araya geldik. Arkadaş da var. Yazık kadın ne söylese bizimki bak bana nasıl laf vurdu diyor. O günden sonra arkadaşla irtibatı kopardım. Allah korusun bana da iftira atar. Psikopat

Valla kim ne derse desin ben çok iyi anlıyorum sizi 2buçuk yıllık evliyim 2 yıl asla çocuk istemedim ve en büyük sebebi eşimin ailesi olan kişilerdi. Hiçbir şekilde onlarla görüşmüyorum ömrüm boyunca da görmek istemem. Eşimi de soğuttular kendilerinden yaptıklarıyla. Şimdi torun olunca da hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Öyle bir babanne ve dedenin de sevgisini almayıversin çocuğumun ruh sağlığı için böylesi daha iyi olur. Böyle konularda bir kesim size gelininiz göstermese naparsınız filan diyor da karşı taraf bir kez empati kurmuş mu ki ben kuracağım? Ben de öyle bir kaynana olursam bana da göstermesinler. Sizin sorununuzun çözümüne gelince aynı sitede otururken ve görüşmeye devam ederken çok zor. Allah yardımcınız olsun.

Yani ben olabildiğince onlardan uzak tutmaya çalışırım
Taşlayacaklar beni ama bu böyle
bir akrabamızda gördük çocuk büyüyünce bunun zararları ortaya çıktı
Çocuk sınıfta kalınca bile korkma annenden hiç bir şey yapamaz canını sıkarsa kalk gel bizim eve diyorlarmış
Çocuğu resmen anneye ve anne tarafını kışkırtıyorlardı hiç gerekleri yok
Beni sevmeyenin çocuğumla işi yok

Sizin ne yaşadığınızı,ne hissettiğinizi ve eş ailesiyle yaşanan sorunların ne kadarında,
ne derece haklı olduğunuzu ben bilemem.
Sizin anlaşmazlıklarınızda hakem de değilim.

Ben sadece çocuklarla çalışan bir uzman olarak ''duygularınızı böyle bir tavra dökmeniz,geçmişi hatırlayıp kendinizi doldurmanız ve çocuğunuzu eş ailesinden kıskanmanız, sağlıklı ve doğru bir yaklaşım değil'' diyorum,gerisi sizin bileceğiniz iş.

Duygularınızı anlayıp tamamen size hak veren yorumlar duymak ve bu şekilde bir nebze daha haklılık ve destek hissederek rahatlamak istemenizi de anlıyorum ama, üzgünüm,
ben o tarzda biri değilim.
Doğru bildiğimi yazar,söylerim.
Herkes de istediği yorumu dikkate almakta özgürdür elbette.

Insan esinin ailesiyle sorun yasayinca onlari silip atmak istiyor. Belki esine hukmedemiyorsun ve o onlarin evladi diye dusunuyorsun ama kendi evladinin ustunde haklari yok o benim onlar ellemesin bile diye dusunuyorsun. Insan bu hislere istemsiz kapiliyor. Bir donem ben de kapildim bu hisse ve kv ye giderken oglum kucucuk olmasina ragmen sevme oglum onlari sarilma sakin diyordum ve gercekten de cocuk soguk duruyordu. Ama sonra dedim ki ben ne yapiyorum daha kucucuk olan evladimin gonlune aklina kin sokuyorum. Niye ben karisiyorum ki kendi bilsin sevip sevmeyecegi insani hatta aksine sevgi dolu herkesle barisik bir insan olsun. Ben kv son derece gicik oldugum anda bile ogluma babannene tesekkur et eline saglik de falan diye cocugumu onlara yonelttim.

Ben eşimin ailesiyle görüşmediğim halde böyle şeyler düşünmiyorum hiç. Torunları sonucta ne zaman görmek isterlerse yolluyorum. Onlar çocugunun ailesi canım sen kabul etsen de etmesen de yapacak bişey yok.

Hayatımda bir teyzemin bir de annemin gelin olarak çektiklerini bir başkasının çektiğini hiç duymadım. Teyzem boşandığı ve o evliliğinden çocuğu olmadığı için nasıl olurmuş bilemem ama annemin 15 sene aynı evde çeltiklerinden nasıl olduğunu biliyorum. 15 sene kp, kv, elti, kayınlar, görümceler annemi hiç sevmemiş çok ağır şeyler yaşatmışlar. Üstelik sadece anneme de değil, ablalarıma abilerime de. Buraya yazsam inanın bu kadın nasıl çekmiş dersiniz.

Gelgelelim bizi bu konuda nasıl yetiştirdi? Kendi çektiğini kendi konuştu ama bir gün olsun arkalarından dahi kötü laf söyletmedi. Asla saygısızlık etmemize müsaade etmedi. Çünkü her zaman bize, birisi ile ben problem yaşamışsam, bu benim ile onun arasındadır. Siz gördüğünüz yerde selamını alın, selamınızı verin diye yetiştirdi bizi her zaman. Aralık ayında memlekete gittik orada bir mesele çıktı, ben çileden çıktım annem yine de beni susturmaya çalıştı. Sana düşmez, o senin deden dedi.

Dedeme vs içten içe kızabilirim ama annem bizi onlara karşı nefret ile büyütseydi veya aramıza mesafe koydursaydı anneme de kızardım. Ne olursa olsun, kızınız sadece sizin evladınız değil, eşinizin de evladı ve eşiniz de nefret etseniz bile kayınvalidenizin evladı. Nacizane fikrim, ne olursa olsun aranızda olanlar siz ile onlar arasında, çocuğunuzu arada bırakmayın ve çocuğun sevgisini zedeleyecek tavırlarda bulunmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…