- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Eşimle bu konuyu konuşacağım. Umarım her şey farklı olur. Geeç eşim yıllardır bu eve taşınmayı bekliyor kvdeler sürpriz çıktılar fakat taşınmak zorunda kalırsam eşimle konuşup he rşey anlatacağım ki ona göre tavır alsınAynı yerde yasamamaya ikna edin esinizi.Sizin icin zor olacak.Surekli gelecekler surekli bu dusuncelere kapilacaksiniz.
Malesef tamda destek alma noktasindasinizDesteklik bir durumum olduğunu düşünmüyorum ama neden destek almalıyım nerede yanlış düşünüyorum.
Yanlış anladınız galiba. Eşimin yazmamış ki.Malesef tamda destek alma noktasindasiniz
Esimin bile demissiniz.ne hakla nasil bir dusunceyle babasinin bile sevmesine izin vermem istemiyorsunuz. Birtek cocuk sizde yok degil mi hepimiz anneyiz vede sevsekte sevmesekte dedelerini neneleri amca hala vs hepsinin cocugu kan soy gerekcesiyle sevmesi en dogal hakkıdır.
Simdi gelinim istemiyor fiye yeğenimi sevmeyecekmiyim ne alaka onu babasının evinden getirmedi ya kendine ailt olsun.
Bakin bu obzesif bir düşünce ve bundan kurtulmassaniz sonunda onlar sizden kurtulur.
Kusura bakmayın ama bu düşünceniz bana çok çirkin geldi. Belki de böyle düşünenler yüzünden birçok gelin temiz kalple başladığı evliliğine kırık kalple devam ediyor. Keşke bayılsanız gelininize. Keşke el kızı değil de evinizin kızı gibi görseniz. Büyükler olarak hatalarını mazur görseniz düzeltmeye çalışsanız. Siz halasıysanız o Annesi. Annesinin kıymetini bilmeden onu sevmiş olmuyorsunuz. Sadece gösteriş yapmış oluyorsunuz. Siz de bir gelinsiniz veya gelin olma adayısınız. Bunu unutmayın. Konu sahibi eminim bu noktaya kolay gelmemiştir. Böyle hissetmesinin sebepleri vardır hak verirsiniz ki..bizde gelinlere bayılmıyoruz ama yeğenlerim için canım feda
Yaa işin bu yüzü var değer ver değer görBeni geçtim bana istediğini yapsın ama el kadar bebeğime bile değer vermedi
Kendi oğlunu hangi gün doğurduğunu hatırlamayan kadından zaten ne bekliyorsam...
Eşimle bu konuyu konuşacağım. Umarım her şey farklı olur. Geeç eşim yıllardır bu eve taşınmayı bekliyor kvdeler sürpriz çıktılar fakat taşınmak zorunda kalırsam eşimle konuşup he rşey anlatacağım ki ona göre tavır alsın
Haklı olabilirsiniz ama sizin çok iyi bir aileile yaşıyor olmanız herkesin uno hayata mı sahip olduğunu gösterir. Düşünceleri kabul ediyorum tabiki yanlış yaptığımı da biliyorum ama bunu yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Mesela benim bir kızım var daha önce anne olmadım ve bebeğim için bana demedikleri kalmadı bebeğinin benimde tümör vara kadar gitti olay hasta dediler normal değil dediler bakbüyüyemez beslenemez dediler o benim gözünün içine baktığım bebeğime dedilerde dediler. Eşimle evlenemem için ne gerekiyorsa söylediler yaptılar evlenirken düğünde türlü türlü şeyler eğer çevremden birileri ya sen gerçekten nasıl sabırlısın diyorsa demek ki sadece benim düşüncem kötğ değil kötü hale döndürmüşler beniMerhaba. Yazinizi okuyunca ben de sorun oldugunu düşundum. Psikolojik bir problem bu. Burda cozulecek bir sey degil.Biz ne yazsak siz kendinizi hakli goruceksiniz.Bir kere eşimin ailesine nasil mesafe koyabilirim diye bir suru yazi var. Aklim almiyor. Ben evlendigimden beri onlara yakin olmak icin her seyi yaparim.Esimi kiskandigim bile olmustur. Beni de onu gibi sevsinler diye.Cocugumu sevmeleri,sarilmalari da cok hosuma gider. Aksi olursa uzulurum. Siz saglikli dusunmuyorsunuz. Nefret duygusu size saglikli dusundurtmuyor. Bu kadar agir ne yasamis olabilirsiniz ki?Olaylari siz buyutmussunuz bence. O sizi eşiniz ve eşiniz oldugu surece hem de ayni sitede oturacakmissiniz. Mesafe koymaniz mumkun degil. Onlarin torunu,evlatlarinin cocugu,halalarin yegeni,kendi canlarindan.Severler de ,operler de ,sarilirlar da. Burda anormal olan tek şey sizin dusunceleriniz. Kendinizi de ,cevrenizdekileri de yipratmayin. Destek alin.
Aslında bunu düşünüyorum her şey olabilirler mesafemi iyi koydum görmek istemiyorsam hep işim çıktı bazen ayda bir görüştük ama şimdi nasıl olurlar bilmiyprum eşimle ciddi bir konuşma yapmak lazım yoksa dediğiniz gibi olurTaşınmayın aynı yere
Boşanma sebebiniz olurlar
Haklısnıx ben yanlış olduğunun farkındayım ama bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum kucaklarına aldıklarında ses etmiyorum ama içm çimi yiyorSizin ne yasadiginiz sizi ilgilendirir cocugu hala babaanne dede sevgisinden uzak tutmaya hakkiniz yok, sizi sevmek zorunda degiller ve ya siz de onları sevmek zorunlulugunda değilsiniz ama o çocuk onların da kanı canı, tek başına yapmış gibi davranmayın...
Biz bayılıyoruz gelinimize, o da bize bayılıyor :) yengem ilk evlendiğinde bize karşı çok soğuktu. Eğer biz de ona öyle davransaydık kesinlikle aramızda uçurumlar olurdu. Daha sonra neden öyle davrandığını, bizi çok yanlış tanıdığını kendisi anlattı. Evlendiği ilk birkaç ay hariç kardeş gibiyiz. Kendi öz kardeşlerinin bilmediklerini bilirim, dert ortağıyımdır. O da aynı şekilde benim için öyle. Ablalarım için de hatta diğer abim için de aynı kardeş gibi.Kusura bakmayın ama bu düşünceniz bana çok çirkin geldi. Belki de böyle düşünenler yüzünden birçok gelin temiz kalple başladığı evliliğine kırık kalple devam ediyor. Keşke bayılsanız gelininize. Keşke el kızı değil de evinizin kızı gibi görseniz. Büyükler olarak hatalarını mazur görseniz düzeltmeye çalışsanız. Siz halasıysanız o Annesi. Annesinin kıymetini bilmeden onu sevmiş olmuyorsunuz. Sadece gösteriş yapmış oluyorsunuz. Siz de bir gelinsiniz veya gelin olma adayısınız. Bunu unutmayın. Konu sahibi eminim bu noktaya kolay gelmemiştir. Böyle hissetmesinin sebepleri vardır hak verirsiniz ki..
Karşılıklı derken apartman farklı camlar uzaktan birbirini görüyor. Ama ben başıma gelecek olanı az çok tahmin ediyorum ya onlarla dalaşırız ya eşimleEsekten duseni yine esekten düşer anlar misali. Kendinizi suçlamayın, yüklenmeyin değmeyecek insanlar için. Uzak tutarsız, cok içli dişli yapmazsiniz çocuğunuzu olur biter diyecektim ama karşımıza tasinacaklar dediniz ya, işte orada film koptu.
Başta çocuğu özleme bahanesiyle huzur vermeyecekler size. Bakın, ben elti kisisiyle ki görüşmüyorum şuan, karşı karşıyayım ve tuvalete girseler duyuyoruz, tartışsalar duyuyoruz, misafirleri gelse duyuyoruz. Duvarlar kağıt gibi. Ne bağıra çağıra şarkı söyleyebiliyorum, ne eşimle gürültülü tartışabiliyorum ne başka bir şey. Hemen duyup, dinlemeye geçiyorlar ve hoppala kaynanalara anlatılıyor duydukları. Daha bunlar elti kayın, kaynana kayınpeder olsa bosanmistim belki de. Şimdi bile özgür hissetmiyorum. Evin borcu biter bitmez kacacagim buradan. Üzülerek söylüyorum ki, dertlerimiz daha yeni başlıyor. : ((
Sizi çok iyi anlıyorum. Size tavsiyem şu, lütfen onları kafanızda içinizde büyütmeyin, saygılı davranın, eşinizin hatrı için evinize gelirlerse hürmet edin. Ama mutlaka mesafeli durun. Yani samimi olmayın. Çocuğunuzu sevmek isterler. Engellemeye çalışmayın. İzin verin sevsinler oynasınlar. Çocuğunuz büyüdüğünde zaten kendisi bazı şeylerin farkına varacaktır. Ama siz uzak tutarsanız, ileride akraba bağlarını sizin kopardığınızı düşünebilir ve sizi suçlayabilir çocuğunuz. Siz onun annesisiniz. Onun hayatındaki en önemli rol modelsiniz. Kendinizi böyle şeyler için üzmeyin.Kızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Aslında çok pasif birisi sayılmam ama onlar çok kavgacı tipler hayatım boyunca kimseyle kavga etmedim ama onlar yaşadığımız yerde birçok kişi ile kavga edip karakolluk nle oldular ben hakkını arayan birisiyim ama onlar kavgacı bu yüzden ses etmiyorum böyle bir şeyle başa çıkamam çünkü. Ben bebeğime söylenenler ve bebeğim olduğunda bana yapılanlardan dolayı bebeğime odaklandım ve bu yüzden bu duygu oluştu sanırımMuhtemelen pasif ve yeteri özgüveni sağlayamayan birisiniz. Tartışmalarda yada herhangi bir rahatsızlıkta kendinizi ifade edemiyorsunuz, içten içe kin biliyorsunuz.
Konunuzu hastalık haline getiren şey; çocuğunuza yaklaşım biçiminiz. Doğurduğunuz, büyüttüğünüz çocuklar özgür ve özgüvenli bireyler olarak hayata atılsınlar ve yeni yaşamlara vesile olsunlar diye var. Yani sizin sırt çantanız, ekmek sepetiniz değiller. Onlara gösterilen sevgiyi bile kine bulamak hastalık bencede.
Çocuğunuza zarar verme ihtimalleri olmadıkça aile bireyleriyle görüşmelerine karışamazsınız.
Cevap için teşekkür ederim. Aynı siteye aslında şu sebepten oldu biz oradaki evi çoktan aldık taşunacaktık yapılıyor falan denk gelmedi kv den gitti karlı apartmandan aldı. Ev için çok masraf yapıldı biz o yüzden taşınacağız. Hatta kv bizden önce taşınma kararı bile aldı eşime onlar aldığı için taşınmak istemiyorum demedim desem kuruntu yaptığımı düşünebilir ya da ne der hiç denemdmTorununu seven annesine saygı duyar. Onu sever , kollar. Kötü söz söylemekten kaçınır.
Çocuğu taşıyan , besleyen , büyüten kişiye saygı duyma, üz ama torun sevgisi diye gösteri yap..
Icten içe hissettikleriniz çok normal. Fakat şuan için çokta yapacak bir şey yok.
Icinizi durulastirmalisiniz , yoksa hasta olursunuz.
Aynı siteye taşınma durumu neden oluyor ? Eşiniz buna mecbur kiliyorsa haksızlık yapıyor.
Bebeğinize ne söylüyorlar? Size karşı doldurma, küfür tarzı sürekli ağız bozukluğu gibi şeylerde mesafeyi açabilirsiniz. Sadece sizinle 2-3 haftada 1 görüştürürsünüz. Eğer dediğim gibi bi durum varsa. Bunuda açıkça söyleyerek yapabilirsiniz sadece. Başka türlü yanı başınızdaki insanları uzaklaştıramazsınız.Aslında çok pasif birisi sayılmam ama onlar çok kavgacı tipler hayatım boyunca kimseyle kavga etmedim ama onlar yaşadığımız yerde birçok kişi ile kavga edip karakolluk nle oldular ben hakkını arayan birisiyim ama onlar kavgacı bu yüzden ses etmiyorum böyle bir şeyle başa çıkamam çünkü. Ben bebeğime söylenenler ve bebeğim olduğunda bana yapılanlardan dolayı bebeğime odaklandım ve bu yüzden bu duygu oluştu sanırım
Haklı olabilirsiniz. Kötu davranislarla karsilasmis olabilirsiniz ama benim anormal buldugum yapilan kotulukleri bu kadar icinizde buyutup cocugumu gormesinler,sarilmasinlar,opmesinler demeniz. Hiçbirimiz evliya degiliz.Bize kotuluk yapana ister istemez icimizde bir seyler kaliyor ama.bunu cocugunuza yansitmaniz benim hosuma gitmedi. Siz isterseniz konusmayin,gorusmeyin buna kimse karisamaz ama.cocugunuz dogdugu andan itibaren sizden ayri.bir birey.Siz bir insani sevmiyorsunuz diye o da sevmeyecek,siz gorusmuyorsunuz diye o da gorusmeyecek.degil.Bunu kabul edin.O sizin bir eşyaniz,sahip oldugunuz bir şey degil. Bu şekilde bir tutum sergilemeniz hem çocugunuza hem de eşinizin ailesine haksizlik.Haklı olabilirsiniz ama sizin çok iyi bir aileile yaşıyor olmanız herkesin uno hayata mı sahip olduğunu gösterir. Düşünceleri kabul ediyorum tabiki yanlış yaptığımı da biliyorum ama bunu yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Mesela benim bir kızım var daha önce anne olmadım ve bebeğim için bana demedikleri kalmadı bebeğinin benimde tümör vara kadar gitti olay hasta dediler normal değil dediler bakbüyüyemez beslenemez dediler o benim gözünün içine baktığım bebeğime dedilerde dediler. Eşimle evlenemem için ne gerekiyorsa söylediler yaptılar evlenirken düğünde türlü türlü şeyler eğer çevremden birileri ya sen gerçekten nasıl sabırlısın diyorsa demek ki sadece benim düşüncem kötğ değil kötü hale döndürmüşler beni
Mahrum etmek istemiyorum aslında ama her gittiğinde kızım için türlü türlü şeyler söylüyorlar her seferinde bunları duymak daha da kin besletiyor bana yapabildikleri ve yapamadıkları hakkında teoriler üretip bana sürekli söylüyorlar ve ben bir sürü üzünt ile geri dönüyorumTabikide abartiyorsun siz sevmeyebilirsiniz ama o esinizinde çocuğu onların yegeni torunu ve çocuğunuz açısından çok iyi bişey akrabalarının olması onları sevmesi ben gorumcemin biriyle konusmuyorum ama onlar ozledikkce kayınbabm kv dem götürüyor kızimda halsini çok seviyo onu ondan mahrum edemem bnce sizde aşın bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?