Kızımi kaybediyorum

Kızı sarhoş olup g.tü başı dağıtmayacak düzeyde alkol alıyormuş, erkek arkadaşı normalleştirmiş, babası sinirleniyormuş, valla kendi dedi biz de konu sahibinin yalancısıyız. Biz o korkuyu alamadık, kızlarının evde vakit geçirmemesinden ve kendi ahlak anlayışlarının dışına çıkmaya başlamasından dert yanmış daha çok.

Kızımı kaybediyorum nedir yahu? Ölene kadar dizinizin dibinde mi oturacak? Biz 18 yaşında üniversite okumak için şehir değiştirdik. Ali Rıza beyi geçtiniz valla. Bu kafayla kızınız ilk bulduğu erkeğe kaçar.
Bir de, böyle biz birbirine bağlı bir aileyiz ya da korumacı bir aileyiz falan derken yaptığınız baskıları yumuşatmaya çalışıyorsunuz. Çocuklarının bir birey olduğuna, onların doğru kararlar alabileceğine saygı duyan aileler birbirine bağlı değil mi yani? Bir siz mi bağlısınız?

Anlamadığınız şey şu. İnsanlar kötülüklerin hep kötülük yapanların başına geldiğini düşünür ki kendisine, ailesine, çoluğuna çocuğuna bir şey olmaz inancıyla rahatlasın. Geç çıktı daha dün tecavüze uğruyormuş dün bir kız... Alt metin: Geç çıkmasaydı uğramazdı.

Hanımlar bu herkesi rahatlatıyor farkındayım, kendinizi koruma mekanizmanız farkındayım. Ama Özgecan okuldan dönüyordu bilekleri kesilip katledildiğinde. Gayet normal bir saatti, alkol falan da almamıştı.

Ceren kapısının önünde, antrenmandan döndüğü sırada, akşam 7'de bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bu dünyada el kadar bebekler tecavüze uğruyor.

Yani geç gelmesi gelmemesi, alkol alması almaması, etek giyip giymemesi fark ettirmiyor hiçbir şeyi. Bu saldım çayıra mevlam kayıra davranalım değil ama çocuğu kısıtlamanın çoğu zaman sadece sizin içinizi rahatlattığının farkında olmanız lazım. Haberlerde gördükleriniz gayet normal saatlerde okuldan eve gelen insanların başına da geliyor çünkü. Üzücü ama gerçek.

O kadar ayrıntı okumadım. Çocuğu için kaygilanmasi normal geldi.

Ebeveynlik omurluk.. yani 13 yasindakinin basina bisey geliyor 23 yasindakine gelmiyor mu? Nerde oldugunu biliyorsan guveniyorsan sorun yok bence ama.. ne halt ettigini bilmiyorsan endiselenmek neden tuhaf olsun 23 yasina girince evlatliktan red mi ediyorsun?

Endisen normal bir yerde ama mesela icki icsin istemiyorsan vs. Bi yrde temel olarak o bilinci verirsin ama bi yerden sonra yapacak birsey yok.. oldugu gibi kabul etmek kararlarina saygi duymak gerekir.. yoksa cidden kizini kaybedersin. Yaptigi neyse gelio sana size anlatmasini istiyorsaniz biraz daha acik olmaniz lazim evladinizla.

Alimden zalim, zalimden alim dogar demisler.. herkesin cocugu istedigi gibi yetisseydi herkes iyi olurdu cocuguyla kimse kavgali olmazdi.. bi yerden sonra oldugu gibi kabul eymek gerek yani..

Benim de 15.5 yaşında kızım var ama. Ben çok korkuyorum mesela akşam dışarı göndermeye

Haberlerden dolayı

Kızınıza baskı yapmayın. Etki tepkiyi oluşturur. Benim babam 18 yaşındayken erkek arkadaşımla öğlen cafede oturuyorum diye eve gelince beni dövüyordu. Baktım bu böyle olmayacak, 20 yaşında evlendim. Böylece hayatımı kurtardığımı sandım.
Kimle arkadaşlık yaptığını, kötü alışkanlık edinip edinmediğini takip edin ama onun bir yetişkin olduğunu kabul edin.

Evdeki iletişim hiç sorunu yok hatta babası ile çok rahat konuşur. Evden uzaklaşması için sebepte yok kavga gürültü olmayan bir aileyiz. Sadece kızım ergenlik döneminde özgü eşsiz kendini kabul ettirme çabası daydi çok güzeldir. Ama
Çok teşekkür ederim gerçek çok güzel bir yazı. Zamanla oturacağı umudu doğdu icimde

offf başlığı okuyunca ödüm koptu. lütfen daha mantıklı başlıklar yazalım

Tesekkur ederim

Ben sizi anladım. Maalesef yaş kaç olursa olsun bazen kötülere denk gelinebiliyor. Dışarısı çok tehlikeli. Madde kullanan hırsızlık yapan dolandırıcılık yapan evli ama bekarım diye takılan mallarla doku etraf. Çocuk değil en güzeli bir anne olarak psikologla görüşüp endişelerinizi anlatın. Belki nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Ha belki de korkularınızın yersiz olduğunu anlarsınız.
Valla ben 23 yaşında yaktım başımı bir hanzoyla akıl yaşta değil baştaymış

Bunu doğru bulmuyorum,ondan sonrada çocuk doğurup,annenizin başına ativeriyorsunuz o nasıl olacak..sahipp çıksa dert anne sahip çıkmasa dert yazık bu annelerde ya

İyi de orangecigim o zaman butun kadinlar eve kapanalim okula da ise de gitmeyelim. adalet sisteminin berbat olmasi, politik olarak kadinlarin evde duran damizliklar olarak gorulmesine karsi bizlerin guclu, inadina sokakta inadina yuksek egitimde inadina kariyer basamaklarinda olmamiz gerekmez mi? Bana odtu geliyordu ailem ankaraya gondermedigi icin yazamadim potansiyelimin altinda bir okulda okudum. Simdi iyilik mi yapmis oldular dizlerinin dibinde tutunca

seni özlüyoruz, haftada bir akşam yemeğini ve haftasonu bir gün kahvaltıyı birlikte yapalım mı aile rutini olarak ? diyebilirsiniz.

benim annem bir saat belirlemişti o saat dışına hiç çıkmadım ben, gerci zaten gece dışarda olmayı seven bir tipde degildim.
kiziniz yeni yeni hayatini yaşıyor kendi parasini harcamanin, bağımsizligin özgürlügun tadina bakiyor.
kısıtlarsaniz ters teper bir ortak nokta bulun atiyorum hafta sonları en azindan kahvaltı faslı icin plan yapmamasini hep birlikte kahvaltı etmek istediginizi vs soyleyin ama bunu emri vaki yapmayin.
zamanla zaten bunye yoruldukca bir an önce eve gelip dinlenmek isteyecek.
benim annem ve abim ne yaşamak istiyorsa evlenmeden yaşasın el kapısına gidince hiç bir şeyde gözü kalmasin dediler beni boğmadılar bir çok konuda,bende onlari yormadim.
ortak nokta bulmak hepiniz için en iyisi.

Yani bunu sadece çocuğu içinde değil ben arkadaşlarım yada kardeşlerim icin de endişelenirim önümüzde ne örnekler var içimizi yakan özge can gibi mesala geçen hafıza kaybı yaşayan çocuğunu hastaneye götürmüş arkadaş kendi isteği dışında uyuşturucu verilmiş bbilmiyor kimin yaptığını

Çok dikkatli olmalısınız.Aşırı sertlik onu iyice dışarıya iter.Bu yaşlarda arkadaşlar aile önüne geçiyor.Bunu kabul edeceksiniz.Arkadaşlarını tanıyın onları beraber evinize davet edin bazen. Ama bu arada kızınızla nasıl bir dille konuşacağınızla ilgili internette araştırma yapın.Maddi durumunuz elveriyorsa bu sorunu hangi dille nasıl konuşmanız gerekeceği kızınıza nasıl davranmanızla ilgili siz uzmandan yardım alın.İnanın çok faydasını göreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…