- 29 Kasım 2021
- 932
- 638
- 33
- 56
arkadasim dedigi insanlarin kendisine ve ailesiyle olan baglarinin kopmaya getirdiklerini vs zarar verdiklerini ögrendigi vakit diye düsünüyorum23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Özel sektörde çalışan insanın da zil zurna sarhoş olup hangover sonrası işe gideceğini sanmıyorum. Hele madde kullandığını hiç sanmıyorum.konu sahibinin geç dediği saatin 12 bile olmadığına eminim. Ertesi gün işe gidecek insan 12 olmadan evde oluyordur zaten. Senin ailen gibi düşünse konu acmazdi bence :)
Aynen öyle. zaten arabası yoksa istese de 12yi çok geçemez,son otobüsle eve gelir,biri birakmadikca.Özel sektörde çalışan insanın da zil zurna sarhoş olup hangover sonrası işe gideceğini sanmıyorum. Hele madde kullandığını hiç sanmıyorum.
23 yaşında kız siz ona düşkünsünüz diye ne yapabilir ki? 5 yaşında gibi sürekli yanınızda duramaz. Cevapları okumadım tek çocuk mu? Tekse arkadaşlarına düşmesi de normal. Ben de başlığı okuyunca Allah korusun dedim hastalık filan sandım23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Yazdıklarını okurken hala "aileme haksızlık mı ettim? Onlar da namus peşinde değillerdi ki, böyle öğrenmişler" gibi şeyler geçti içimden.. nasıl yetiştirilmişiz de ailemize bu kadar bağlı ve vicdan sahibi olabiliyoruz bu çok acı. Sanırım ben yediğim dayaklardan sonra gelip sarılıp "özür dilerim ama sen de beni anla" cart curt dendiği için böyleyim.Benim ailemde erkek-kadın ayrımı ,şiddet,nefret falan yoktur. Allah'a şükür babam anlayisli-insanlarin bağımsız olmasını savunan biri.
Ama annem çok panik ve ailesini kendi uzvu gibi görüyor,her şeyi çok icsellestiriyor.
Cinsiyetten bağımsız, mesela ananemle dedeme ulasamadiysa da köyün muhtarını arar panikle evine bakmaya gönderirdiyapisi böyle bir insan.
Ama onunkisi 'kizimin namusu' falan diye değil, bağımsız biri olduğumu kabul edemediğinden ve hastalıklı bir koruma arzusundan.
18 yaşımdan itibaren 42 şehre gezmeye gittim (çoğunda yalnızdım). Bunlardan 20'sini zaten soylememisimdir (ki bu hiç hoşuma gitmiyor,yolda ölsem kalsam benim nerede olduğumu bilmeyecekler), 10'u zaten gitmem gereken yerdir, kalanların da hepsinde 'kizim,içimde kötü bir his var. Gitme' diye anksiyitelerini bana da salmıştır. Çoğunda daha gitmeden bir kavgayla canımı sıkmıştır.
Kaç kere yurtdışına çıktım, yeri gelir altı ay öncesinden bilet alırım. Ama aileme son haftaya kadar söyleyemem çünkü memnuniyetsiz bir suratla bakarlar. Son bir ayım 'nasil konuyu açsam' stresiyle geçer.
Beni havaalanına goturmezler mesela,asık suratla 'kendine dikkat et' derler.
Pandemi senesinde yillar sonra ilk defa yurtdışına çıkmıştım,çok mutluydum. Annem ulasamayinca panik olmasın diye otelden çıkarken 'ciktim' mesajı atardim, restorana girdiysem mutlaka wifi sorar bir mesaj atardım iyi olduğumu bilsinler diye. Yine de gündüz gözüyle bana ulaşamamış . Wifi bulunca aradim, ağzıma etti resmen. Stresten sıkıntıdan uzak,mutlu bir hayat yaşamaya çalışıyorum ama çok mümkün değil. Aynı şekilde babam rahatsızlanmis..normal birisi daha kötü bir şey olsa bile yazmaz, 'kiz tatilde, elinden bir şey gelmez. Kötü hissetmesin' diye. Annem öyle bir mesaj yazmış ki 'tum gece acildeydik,baban çok kötü, sen orada ne yapıyorsun! Cabuk gel!!!!'
Bir de ben dönene kadar covid testi yapmamışlar. Ben eve geldim,test yaptılar,pozitif. 14 gün de karantinada kalmak zorunda kaldım, ki sonra ben de hasta oldum. Ama emin oldum ki benim ailem asla 'evde karantinadayiz,kızım bari arkadaşında kalsın' diyecek insnalar değiller. 'yeter ki gözümüzün önünde olsun,covid de olsa sorun değil,iyilesir' hastalikli düşüncesinde insanlar.
Ben bunun sevgi,baglilik falan olduguna inanmiyorum kesinlikle .
Yine de zamanla bazı şeylere alıştılar, bazı şeyleri normallestirdiler. Tabii benim yaşımın artmasinin da etkisi var.
Sosyokültürel olarak benzer ailelerde yetistigimiz arkadaşlarıma bakiyroum, gençken kavga gürültüye ragmen kendi istediğini direten herkes bir şekilde kendi hayatını yaşıyor. Ama o zaman sesi çıkmayan yaşı 30da olsa aynı şekilde devam ediyor-evlenene kadar. Bir yakın arkadasim için 8 bile geç bir saat. Geçenlerde tiyatroya çağırdım, oyunda ikimizin resmini çekip annesine attı. Dönüşte de onun evi benimkinin hizasinda. 'biraz bekler misin,annem camdan görsün seni,içi rahat etsin kadinin' dedi. Bu arkadaşım 31 yaşında bu arada. Son 9 yıldır da kendi parasını kazanıyor (biriktirsin diye annesine veriyor o ayrı). Yıllık izinlerinde de ya köye gidiyor ya da annesiyle tatil yapıyor . Hayat mı yani bu?
Aile hesapta sevdiği(!) , Yanından ayırmak istemedigi (!) İçin böyle yapıyor ama kızı bir fırsatını bulsam da kaçsam diye yurtdışı iş kovalamaya caliisyor o sevgi dolu aileden kendini kurtarmak için.
Evlatlara bağımlılık bizim ortak sorunsalımız. Bizim kuşağın anne babalarının ebeveynlik anlayışı, arada kalmış bir zihniyetin etkilerinin çok yoğun olduğu bir anlayış(sızlık)a sahip. Anne o kadar önemli bir faktör ki. Hepimizin annesinin tavırları nedeniyle zayi olmuş bir çocukluk/ilk gençlik yıllarımız ve ne kadar zaman geçerse geçsin asla atamadığımız travmalarımız var.Benim ailemde erkek-kadın ayrımı ,şiddet,nefret falan yoktur. Allah'a şükür babam anlayisli-insanlarin bağımsız olmasını savunan biri.
Ama annem çok panik ve ailesini kendi uzvu gibi görüyor,her şeyi çok icsellestiriyor.
Cinsiyetten bağımsız, mesela ananemle dedeme ulasamadiysa da köyün muhtarını arar panikle evine bakmaya gönderirdiyapisi böyle bir insan.
Ama onunkisi 'kizimin namusu' falan diye değil, bağımsız biri olduğumu kabul edemediğinden ve hastalıklı bir koruma arzusundan.
18 yaşımdan itibaren 42 şehre gezmeye gittim (çoğunda yalnızdım). Bunlardan 20'sini zaten soylememisimdir (ki bu hiç hoşuma gitmiyor,yolda ölsem kalsam benim nerede olduğumu bilmeyecekler), 10'u zaten gitmem gereken yerdir, kalanların da hepsinde 'kizim,içimde kötü bir his var. Gitme' diye anksiyitelerini bana da salmıştır. Çoğunda daha gitmeden bir kavgayla canımı sıkmıştır.
Kaç kere yurtdışına çıktım, yeri gelir altı ay öncesinden bilet alırım. Ama aileme son haftaya kadar söyleyemem çünkü memnuniyetsiz bir suratla bakarlar. Son bir ayım 'nasil konuyu açsam' stresiyle geçer.
Beni havaalanına goturmezler mesela,asık suratla 'kendine dikkat et' derler.
Pandemi senesinde yillar sonra ilk defa yurtdışına çıkmıştım,çok mutluydum. Annem ulasamayinca panik olmasın diye otelden çıkarken 'ciktim' mesajı atardim, restorana girdiysem mutlaka wifi sorar bir mesaj atardım iyi olduğumu bilsinler diye. Yine de gündüz gözüyle bana ulaşamamış . Wifi bulunca aradim, ağzıma etti resmen. Stresten sıkıntıdan uzak,mutlu bir hayat yaşamaya çalışıyorum ama çok mümkün değil. Aynı şekilde babam rahatsızlanmis..normal birisi daha kötü bir şey olsa bile yazmaz, 'kiz tatilde, elinden bir şey gelmez. Kötü hissetmesin' diye. Annem öyle bir mesaj yazmış ki 'tum gece acildeydik,baban çok kötü, sen orada ne yapıyorsun! Cabuk gel!!!!'
Bir de ben dönene kadar covid testi yapmamışlar. Ben eve geldim,test yaptılar,pozitif. 14 gün de karantinada kalmak zorunda kaldım, ki sonra ben de hasta oldum. Ama emin oldum ki benim ailem asla 'evde karantinadayiz,kızım bari arkadaşında kalsın' diyecek insnalar değiller. 'yeter ki gözümüzün önünde olsun,covid de olsa sorun değil,iyilesir' hastalikli düşüncesinde insanlar.
Ben bunun sevgi,baglilik falan olduguna inanmiyorum kesinlikle .
Yine de zamanla bazı şeylere alıştılar, bazı şeyleri normallestirdiler. Tabii benim yaşımın artmasinin da etkisi var.
Sosyokültürel olarak benzer ailelerde yetistigimiz arkadaşlarıma bakiyroum, gençken kavga gürültüye ragmen kendi istediğini direten herkes bir şekilde kendi hayatını yaşıyor. Ama o zaman sesi çıkmayan yaşı 30da olsa aynı şekilde devam ediyor-evlenene kadar. Bir yakın arkadasim için 8 bile geç bir saat. Geçenlerde tiyatroya çağırdım, oyunda ikimizin resmini çekip annesine attı. Dönüşte de onun evi benimkinin hizasinda. 'biraz bekler misin,annem camdan görsün seni,içi rahat etsin kadinin' dedi. Bu arkadaşım 31 yaşında bu arada. Son 9 yıldır da kendi parasını kazanıyor (biriktirsin diye annesine veriyor o ayrı). Yıllık izinlerinde de ya köye gidiyor ya da annesiyle tatil yapıyor . Hayat mı yani bu?
Aile hesapta sevdiği(!) , Yanından ayırmak istemedigi (!) İçin böyle yapıyor ama kızı bir fırsatını bulsam da kaçsam diye yurtdışı iş kovalamaya caliisyor o sevgi dolu aileden kendini kurtarmak için.
Doğrusizin icin soylemedim ama yuzde 90 bizim toplumumuzda erkek cocugu boyle SIKILMIYor. Daha rahat disari cikabiliyorlar daha rahat takiliyorlar.
23 yaşında artık.Kendi ayakları üzerinde duruyor yavaş yavaş arkadaş çevresi edinmeye, sosyalleşme çalışıyor. İnsanları tanımasında ne zarar var? Özgüveninin gelişmesi ve kendini tanıması açısından da bu gerekli.Kızınızı çok baskılarsanız sizden iyice uzaklaşır hiçbirşeyini anlatmaz.23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Çok üzüldüm çok korktum endişelendim23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Ya böyle de olmasın tabi ki ama her gece dışarıda da olmasınLütfen o kız çocuğu dışarıdaki tehlikelerden korunmalıöyle sosyal hayatmis arkadaş cevresiymis akşamları dışarı çıkmakmis olmaz kırdın kırsın dizini otursun evinde
Öyle yapsa iyi..Evdeki baskıdan kurtulmak için yanlış evlilik yapmasın.Korumacı ailede buyumeyenler anlamazevde oturursun yanımızda dur, dışarı çıkarsın kimlesin , tek çıkmak istersin cikamazsin , film izlemek istersin hep telefonlasın, ayrı eve çıkmak istesen kıyamet kopar kpssden sonra farklı şehirde gerekirse garsonluk yaparım üç kueusa çalışırım ailemin yanında yaşamam demiştim keza öyle de yaptım pişman değilim konu sahibinin kızı da o yolda ilerliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?