Kızımı nasıl üzmeden ikna ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Essek kafalı konuşmama dikkat et sen kimsin bana öğretecek son önce üslubunu düzelt sen insanlık ogren

Biraz daha saydırirsaniz daha fazla bedel ödeyebilirsiniz uyarayım, hanımefendi avukat ve bu hakaretleri - bencede- yutmamali

İsteyen bir aile var onlara vermek istiyorum
Anladım. Fakat çocuğunuz seviyormuş. Kedi bakımı zor olan bir hayvan bunu tahmin ederek almışsınızdır. Bakamayip başkasına vermeye çalışmak bana acımasızca geldi. Benim de kedim vardı annem çok söylenirdi ama sonra aralarında çok güzel bir bağ oluştu. Benden çok annem ve babam ilgileniyor şuan. Belki alışırsınız.

Petshoplarda artık kedi köpek satışı yok. İnternet üzerinden gönüllü sahiplendirme adı altında alınıyor sanırım. Devletinde bişey yaptığı yok, aslında sizin dediğiniz çok mantıklı

Nasıl yok emin miyiz ben görüyorum. Bir ara öyle bir karar gelecek dediler ama uyulmadı bazı yerlerde. Ya bir zorunluluk olmak zorunda. Yoksa böyle insanlar cirit atıyor. Oğlum ve kızım var kaşı kalksın deliriyorum birşey mi oldu diye. Çok iyi bir insan olduğum için değil asla ama nasıl böyle olabiliyorşar aklım almıyor. Kedi köpek bakımı maddi manevi zor birşey. Maması aşısı vitamini kumu derken maddi olarak yorabilir mesela bunları tam bilmeden alıyorlar veya işte tüyü tuvaleti. Araştır öğren yani. Kendime yakıştırıp içimdekileri söyleyemiyorum bu konu sahibine. Çok üzüldüm ve sinirlendim. O çocuk hissediyor istenmediğini yazık

"Günah olmasın diye sinek öldürmem" peki hanımefendi 4ay size alışmş kediyi göndermek günah değil mi?kedileri hiç sevmeyen eşim 3 senedir kedi değil kedilerle yaşıyor.1 evcilimiz 3 yarı evcilimiz var. Küçüğümüz 5 yaşındayken kedi istedi oturduk konuştuk ve tekir bir yavru sahiplendik. Adını kızlarmzla koyduk 3 senedir #köpüğümüz bizim 3. Kızımız... benim eşim alıştıysa herkes alışır yeter ki alışmak istesin... eşim ki kedinin olduğu sokağa girmezdi şimdi sabah köpükle saklambaç oynamadan evden çıkmaz...

14 temmuz 2022 tarihinden itibaren satışları yasaklanmış, demek ki uymuyorlar. Geçen haftasonu petshopa gittim, kesinlikle kedi ve köpek yavrusu yoktu ki öncesinde cins yavru satışı vardı.

Evde bakılıp sonra sokağa terk edilmiş o kadar çok hayvan var ki son dönemde..hem çip mecburiyeti hemde artan masraflar nedeni ile, zaten bir heves alınmış canları saliyorlar sokağa. Yaşayamıyorlar tabii, hasta olup ölüyor çoğu. Yer gök, British Scottish dolu artık...

Mümkün değil yaşamaları. Ben açıkcası cins hayvana karşı değilim. Karşı olduğum şey onların gördüğü bu damızlık muamelesi. Devletin kontrolünde yapılsa 3 aydan sonra bebekler ailelere verilse ve güzel şartlarda bakılsalar keşke ben okeyim. Ama işte ülkemin barınağının durumu da ortadayken benim bu isteklerim çok ütopik. O canlar sorucak birgün bize bakalım nasıl hesabını vereceğiz.

yorgunluktan ölüyorum.... kızım 9 aylık. tüy dökmesi aşırı aşırı çoğaldı. veterinerimize gittik, tahlillerimiz yapıldı. tedavi görüyoruz. her gün işten arta kalan zamanda ev silip süpürüyorum. yine de 1 saat sonra hiç temizlenmemiş gibi tüy oluyor her yer. geçen hafta da regl oldu, genç kız oldu artık benim güzel kızım. damlaya damlaya geziyor. ped de kullandırmıyor. elimde sprey sünger vileda hanımefendinin peşinde geziyorum. amaaaaa o benim canım kanım güzel kızım. sabah daha uyanamadan sadece onu dışarı çıkarırım. 10 saat çalışıp akşam eve gelip her gün sadece onun için evi süpürürüm. evimizin ailemizin bireyi, neşemiz, güzel gözlü kızım.... içim acıdı konuyu okuyunca.

Cins hayvan sahiplenen kişilere kızmıyorum, kendi tercihleri sonuçta ama kendine bile bakmaktan aciz insanlar önünü ardını düşünmeden sahiplenmesin. Bu kediler sokak kedilerine göre daha özenli bakım ister, genetik olarak belli hastalıklara yatkin oldukları için veteriner masrafı kat kat fazladır. Ortalama 15 yıl ömrü olan bir cani sahiplenmeye karar verirken herşeyi düşünmek zorundalar. Ondan sonra 3-4 ayda sıkılıp ya birilerine veriyorlar ya da sokağa saliyorlar. Bir dönem yer gök Golden kopekti, şimdi cins kedi.

Kizz kediler regl mi oluyor. Hic bilmiyorum..bosuna acemi demiyormusum kendime

Kedi bakımı gayet kolaydır. Kendi kendini temizler. Asla kum harici tuvaletini yapmazlar. Kumu kapatana kadar canları çıkar. Evde saatlerce yalnız kalabilirler. Maması, suyu önünde olsun gıkları çıkmaz yatar uyurlar. Arada oyun isterler başka istekleri yoktur. Köpek deseniz bakması zor anlatım ama kediyi anlayamadım.
Çocuğunuz sizden nefret edecek bunu bilin. Uzun süre etkisini hissedecek üzerinde. Baştan almasaydınız. 11 yaş çocuğuna laf dinletemedim diyorsanız o çocuk ilerde daha neler yaptırır size.
Ay daha çok yazacaktım ama sıkıldım. Para ile satarsınız siz eğer para ile aldınızsa. Bari iyi birini bulun kediyi sizden kurtarın.

Kediler de mi regl oluyor?hiç bir bilgim yoktu bu konuda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…