- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 358
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Cinsiyetleri nedir peki merak ettimyorum için teşekkür ederim. Zorlanacağım ama annem ve eşim yardımcı sağolsunlar onlarla beraber büyür gider sanırım o da
Kızlar 12 aylık kızım var. 4+3 hafta hamileyim. Cumartesi öğrendim. Bunu öğrenen yakın bir arkadaşım. Hamilelik şüphem varken bana '' inşallah ikinci olurda benim ne yaşadığımı anlarsın '' dedi. Halbuki ona ben asla yorum yapamadım asla hemde çok şaşırdım böyle deyince. Bu akşam konuştuk hatta az önce. Bana '' aldırmadın mı bebeği?'' Dedi '' yok artık daha neler''dedim asla böyle bir şey yapamam sağlıklı olsun yeter yapamam dedim. Sonra bana dedi ki "kızın asla ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak." Bir an çok üzüldüm. Yanlış mı yaptık. Ben bebeklerime yetemeyecek miyim yani? İyi bir anne değil miyim şimdi ben? İki çocuk arasında az yaş olunca birinci bebeğe haksızlık mı oluyor yani?
Hayır neden haksızlık olsun en iyi arkadaşı geliyor dünyaya Allah vermiş size onu nasip etmişYani 10 çocukta olsa bu kızımın ilk olduğunu değiştirmez sonuçta. Ona haksızlık etmedim düşünüyorum artık. Bir kardeşi olacak ona güzel bir miras olacak bu kardeş. Onun 2 oğlu var birisi 3 aylık diğeri 3 yaşında
Sadece mutlu olun zaten. Benim çok yakın bir akrabamın on senedir olmuyor ve yaşıtız dört beş defa tüp bebek oldu ve tutmuyor çok üzülüyoruz ama elden bişey gelmiyor birde onları düşünün ilki tutmuştu sonra düştü hatta tuttuğunda doktor ikiz olma olasılığı var deyince havalara uçmuştu. Ama düşünce onun yaşadığı acıyı ben düşünemiyorum bile Rabbim isteyen herkese versin inşŞuan okurken tüylerim diken diken oldu. Bir garip hissettim. Ne kadar güzel anlatmışsın ve cidden ne kadar güzel bir şeye sahibim dedim. Allah bana da sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.çok mutlu oldum okuduğum bu yazı ile. Acabalar vardı aklımda ama şuan biraz daha rahatladım. Ço sağoun
bu arkadaşın gizliden senin düşmanın mı?Kızlar 12 aylık kızım var. 4+3 hafta hamileyim. Cumartesi öğrendim. Bunu öğrenen yakın bir arkadaşım. Hamilelik şüphem varken bana '' inşallah ikinci olurda benim ne yaşadığımı anlarsın '' dedi. Halbuki ona ben asla yorum yapamadım asla hemde çok şaşırdım böyle deyince. Bu akşam konuştuk hatta az önce. Bana '' aldırmadın mı bebeği?'' Dedi '' yok artık daha neler''dedim asla böyle bir şey yapamam sağlıklı olsun yeter yapamam dedim. Sonra bana dedi ki "kızın asla ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak." Bir an çok üzüldüm. Yanlış mı yaptık. Ben bebeklerime yetemeyecek miyim yani? İyi bir anne değil miyim şimdi ben? İki çocuk arasında az yaş olunca birinci bebeğe haksızlık mı oluyor yani?
Öyle yapacağım kesinlikle karar aldımAynen katılıyorum.
Bu arkadaş dediğiniz tip etrafınızdayken düşmana ihtiyacınız yok. Böyle abuk subuk laflar edip enerjinizi düşüren, sizi gereksiz endişelere sürükleyen insanları hayatınızdan uzaklaştırın.
Artık bende öyle düşünüyorum beraber büyürler giderler. Ben kardeşten çok arkadaş olurlar belkiNe kötü kalpliymiş
İkiz olsaydı ne olacaktı
Bir çocuğa bırakılacak en iyi miras kardeş bence biraz erken olmuş ama Allah öyle istemiş belki çok uysal bir çocuk olacak beraber büyürler işte ne güzel
Son birkaç gündür öyle düşünüyorum en azından kıskançlık olmayacak farkında olmadan arkadaş olacakNe alakası var ben 3. Çocuğum ama hiç kendimi ilk çocuk olmadığım için eksik hissetmedim. Asıl tam tersi aklı ermeden kardeş geldiği için sanki hep varmış gibi olacak kıskançlık çok olmayacak. Daha büyük çocuklar tek çocuk düzenine alıştığı için kardeş gelince daha çok zorlanıyorlar.
kardeşimle aramda 13 ay var ve o benim bu dünyadaki en iyi arkadaşımmmKızlar 12 aylık kızım var. 4+3 hafta hamileyim. Cumartesi öğrendim. Bunu öğrenen yakın bir arkadaşım. Hamilelik şüphem varken bana '' inşallah ikinci olurda benim ne yaşadığımı anlarsın '' dedi. Halbuki ona ben asla yorum yapamadım asla hemde çok şaşırdım böyle deyince. Bu akşam konuştuk hatta az önce. Bana '' aldırmadın mı bebeği?'' Dedi '' yok artık daha neler''dedim asla böyle bir şey yapamam sağlıklı olsun yeter yapamam dedim. Sonra bana dedi ki "kızın asla ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak." Bir an çok üzüldüm. Yanlış mı yaptık. Ben bebeklerime yetemeyecek miyim yani? İyi bir anne değil miyim şimdi ben? İki çocuk arasında az yaş olunca birinci bebeğe haksızlık mı oluyor yani?
Amin çok sağolun. Bence de kızıma zaten fazla efor harcıyorum şuan da da bir şey değişmeyecek. Ben zaten elimden gelenin fazlasını yapıyırum. Evet zor olacak ama sonra güzel olacak her şeyBirincisi,arkadaşın arkadaş değil,bunu bil.
Ben buna benzer birkaç kişiyi kaç yıl hoşgörmüşüm boşuna.
İkincisi,ilki biraz ihmal edilebiliyor ama herşeye dahil edersen durum daha iyi oluyor,ona en güzel arkadaşı dünyaya getireceksin,bu çok güzel bir şey emin ol
Sağlıcakla kavuş bebeğine
Hiç bilmiyorum. Hatta söylediğinde böyle bir duygu mu var dedimİlk çocuk olma duygusu ne ola ki?
Ne işe yarıyormuş? :)
Özetle saçmalamış.
Amin çok sağolun. Siz peki yaşadınız mı hiç veya insan yetişebiliyor mu ikisine deHayırlı olsun , sağlıkla doğsun bebeğiniz insallah
Çok güzel olacak çok şanslısınız ikiz gibi büyüyecekler . 4 yaş arası olan iki çocuk annesi olarak samimi bir şekilde söylüyorum , kardeş kıskançlığı yaşamayacaksınız , okul problemi yaşamayacaksınız. İkisi birbirine yetecek , oyun arkadaşı aramayacaklar Allah’ın izniyle... sağlıkla kucağınıza alın insallah
Neden böyle cidden anlam veremedim. Evime durumuma her şeye birçok laf söylemeye başladı. Yeni ev aldık ve aldığımız ev çok beğenilen bir ev. Buna bile demediğini bırakmadı geçen alla alla ben herhalde abartıyorum derken bu oldu neden bu öfke anlamdım ama öfkesiyle baş başa açkalaın artıkbu arkadaşın! niye bu kadar öfkeli?
sen doğurana kadar seni yer bitirir bu.
ufak ufak uzaklaş..
Bebeğim doğduğunda kızım 20 aylık olacak belki cidden birçok şeyi atlatmış oluruz uyku tuvalet her şey azalır tek şey beraber bakmak kalır diğer bebeğeHayatınızdan enerjinizi emen insanları elinizi çabuk tutarak uzaklaştırın.
Arkadaşınızın düşüncesi çok saçma ikiz üçüz bebekler oluyor bakılmıyor mu bakılıyor
Hiç üzülmeyin herşey de vardır bir hayır ikisi bir arada çıkar
Hem doğuma kadar kızın bir buçuk yaşında olur tuvalet eğitimini tamamlamış olursan sanırım senin için daha kolay olur
Sen gönlünü ferah tut
Bunu merak ettim bir cana kıyınca iyi bir anne mi olacağım yani çok acımasızO saçma kelimeyi sorgulamak yerine bence arkadasligini sorgula ilk çocuk olmak diye bi duygumu varmis vicdansız kadın o coçugu aldirinca iyi annemi olacakmissiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?