- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bende mutlu olacaklarını düşünüyorumOf ya bayılıyor bunlar da moral bozmaya. Araları çok daha yakın olup ikiz gibi büyüyen çok mutlu bebekler biliyorum. İçiniz rahat olsun.
Ben ilk çocuk değilim o yüzden arkadaş dediğinde alla ala böyle nir duygu mu var dedim harbi acaba dedim yani. Fakat görüyorum ki yok böyle bir duygu ilk te olsa ikinci de olsa başlarında iyi bir anne baba varsa her şey mükemmel olurEvlerden ırak arkadaş,selamı sabahı kesmelik.
Ailemin ilk çocuğuyum,
doğuştan kalça çıkığı tedavim başladığında annem kazayla kardeşime hamile kalmış.
Hiç istememiş kardeşimi,
benimle ilgilenemeyeceğini düşünmüş.
Muhtemelen kardeşim bunları hissetti,
7 aylık doğmuş.
Aylarca küvözde kalmış,
iyi ki de doğmuş ve iyi ki de Allah yaşatmış.
Annem kardeşime,benden daha düşkündür.
Kısacası ilk çocuk olunca ne oluyor?
Ne-nasıl hissediliyor?
Çok net ve değişmez bir durum değil.
Haklısın. Akşam bende çok düşündüm ve cidden böyle bir duygu yok. Eğer ben onların her ikisine de mükemmel bakarsam her şey çok güzel olurIlk cocuk olma duygusu yasayamamak dünyanın en kötü şeyi mi ki ? Ilk çocuk değilim ve bunun eksikliğini yaşamadım. Arkadaşınız sacmalamış hiç kafaya takmayın.
Yaa ne mutlu sizlere inşallah benimde ön yke olacak. Bir arkadaşıma daha sordum 1,5 yal var aralarında o da öyle dedi arkadaş olacaklar benimkiler şuan o kadar mutlular ki dedi. Zor olacak ama hayatta ne kolay ki zatenSaçmalamış, çocuklarınız kanka olacak...
2 kızımın aralarında 3 yaş var, o kadar güzel arkadaşlarki, dışardan kimseye ihtiyaçları yok...
Karşı komşumun iki oğlu arasında 1.5 yaş var... O kadar güzel anlaşıyorlar ki....
Yakın arkadaşım olduğunu düşündüğüm için anlatırdım her şeyi fakat arkadaşım değilmiş. Ciddi üzdü beni. Ben onu hiç üzmedim mesela hiç laf etmedimNe kadar densiz insanlar var ya....
Bu durum sizi bağlar, sizin adınıza niye kötü hissediyor ki... fesatlık...her şeyinizi anlatmayı bu kadına...
Yani 10 çocukta olsa bu kızımın ilk olduğunu değiştirmez sonuçta. Ona haksızlık etmedim düşünüyorum artık. Bir kardeşi olacak ona güzel bir miras olacak bu kardeş. Onun 2 oğlu var birisi 3 aylık diğeri 3 yaşındaKızınız her zaman ilk çocuğunuz olacak, herşeyin ilkini onunla yaşayacaksınız öğreneceksiniz. O densiz arkadaşınızın cocukları kaç tane? Araları az olacak birbirine arkadas yoldaş olucaklar asıl bu duyguyu yaşayacak kızınız ne kadar güzel değil mi?
Cinsiyetleri nedir peki merak ettimBenim çocuklarımın arasında bir bucuk yaş var cok seviyorlar birbirlerini, yatana kadar oyun oynuyorlar cok eğleniyolar. Dışarıda birbirlerini koruyorlar. Biri dört diğeri iki buçuk yaşında şuanda. İyi ki olmuş diyorum... İlk bir sene zorlanacaksınız bu gerçek ama büyüdüklerinde balla kaymak oluyo :)
Arkadaşım olmadığına karar verdim artık büyük ihtimalle görüşmeyeceğim kendisi ileSen o kadına hadini bildir bir daha da konuşma hayat yeterince köstek birde arkadaşları ni köstekgilerden seçme..soruna gelince ilk başlarda zor ama zamanla iyiki dedirten bir duygu
ilk çocuğum ben berbat bir duygu bırakın de gerçekten kardeş gibi büyüsünler aramızda 2.5 yaş olan bir kardeşimle ablasın sen diye az azarlanmadımKızlar 12 aylık kızım var. 4+3 hafta hamileyim. Cumartesi öğrendim. Bunu öğrenen yakın bir arkadaşım. Hamilelik şüphem varken bana '' inşallah ikinci olurda benim ne yaşadığımı anlarsın '' dedi. Halbuki ona ben asla yorum yapamadım asla hemde çok şaşırdım böyle deyince. Bu akşam konuştuk hatta az önce. Bana '' aldırmadın mı bebeği?'' Dedi '' yok artık daha neler''dedim asla böyle bir şey yapamam sağlıklı olsun yeter yapamam dedim. Sonra bana dedi ki "kızın asla ilk çocuk olma duygusu yaşayamayacak." Bir an çok üzüldüm. Yanlış mı yaptık. Ben bebeklerime yetemeyecek miyim yani? İyi bir anne değil miyim şimdi ben? İki çocuk arasında az yaş olunca birinci bebeğe haksızlık mı oluyor yani?
Bu lafı zaten komple beni kızdırdı. Aldırmayacak mısın? Şok etti bunu bir annenin bir kadının söylemesi.Deli midir nedir, sanki bakkaldan ekmek aldırıyor. Dünya üzerinde ilk çocuk olma duygusunu yaşamayan milyarlarca insan var, o zaman hepsi ölsün.
Bu çok güzeldiE ben 2.cocugum. abim hic bir zaman ikinci cocuk olmayi tatmayacak
İnşallah hep çok güzel olsunlar hep çok iyi olsun her şey.Tek çocuk olanlar daha vahim
Ne ikinci, üçüncü...
Ya ilk ya son dışında bir şey yaşamadık.
O kadar saçma ki, konuyu anlamak için 2 defa okudum, gerçek mi diye
En yakın arkadaşlarımın arasında yanılmıyorsam, 10 ya da 11 ay
Ve birbirlerinden iki farklı genç kadın, 20 senedir gittikçe güzelleşiyor gözümde, sanki üçüz gibiyiz :)
Sizin evlatlarınız da en az verdiğim örnek kadar şanslı olsun dilerim
Yok aslında iyi bir arkadaştı şuan değil ama beni şok ettiYanlış anlamazsan birşey sorcam sana, bu arkadaşım dediğin moronu çok mu aradın?
Şuan okurken tüylerim diken diken oldu. Bir garip hissettim. Ne kadar güzel anlatmışsın ve cidden ne kadar güzel bir şeye sahibim dedim. Allah bana da sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.çok mutlu oldum okuduğum bu yazı ile. Acabalar vardı aklımda ama şuan biraz daha rahatladım. Ço sağounÇok mu aradınız bu arkadaşı. Niye tutuyorsunuz böyle insanları hayatınızda. Benim kızım ile oğlum arasında bir yaş yedi ay var. Ben şimdi kötü anne miyim. Evet oğlum erken oldu biraz ama şimdi büyüdüler ve okullular herkes ikizler mi diyor zorlukları çok oldu ki benimkilerin bebekken ne gazı ne sancısı ne kabızlığını ne de huysuzluklarını gördüm. Sadece yorucu oldu ama şimdi arada tartışan hatta arada birbirini yitip kavgalar eden basbas bağıran arada okuldan çocuklara çikolata verildiği zaman onu yemeyip kardeşiyle paylaşmak isteyen arada birbirine ablam diye sarılan pırlanta gibi çocuklarım var çok şükür. Rabbim böyle hazineleri bana verdiği için her günüme şükürler olsun. Allah herkesin çocuğunu annesine annesine bağışlasın.
Kesinlikle zor olacakta sağlıklı olmaları tek isteğim.Her zmn cikar bolelerii.sen icini ferah tut cnm.elbette zorlugu olacak ama yarin buyuduklerinde onlara baktikca sukredecek,gurur duyacaksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?