Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

hepsini oluyamadım ama ayıp olmuş canım ya bide uzaktan gelmişler. sizi düşünüp gitmiş iki gün üst üste markete akşamdan anahtarı istemeyi akıl edememiş yaşlı kadın yazık. bende bazen başka huylarına sinirlendiğim için olmadık şeylerine tepki veriyorum. ama hatalı olduğumda gönlünü alıyorum.
sende ara ve özür dile bence fark ettim hatamı biz genciz cahilliğime ver de. çünkü yaptığın gerçekten cahillik olmuş.

Valla konu sahibi hatasını kabul etmiş olsa bile yazacağım düşüncemi banane :20:
Kayınvalidenizin yerine olsam o ortamda aynı ses tonuyla "madem kapının açık bırakılmasını istemiyorsun, bi taraflarını kaldır, öğlene kadar yatma da evindeki misafirinle ilgilen" derdim o an çekip giderdim..
Az bile yapmışlar size, yazık diyorum bi de kadın için neler yazmışsınız buraya, asıl görgüsüz sizsiniz ki aileniz size sanırım evde bir misafir varken saat 10 a 11 e kadar yatılmaması gerektiğini öğretmemiş.

Valla konu sahibi hatasını kabul etmiş olsa bile yazacağım düşüncemi banane :20:
Kayınvalidenizin yerine olsam o ortamda aynı ses tonuyla "madem kapının açık bırakılmasını istemiyorsun, bi taraflarını kaldır, öğlene kadar yatma da evindeki misafirinle ilgilen" derdim o an çekip giderdim..
Az bile yapmışlar size, yazık diyorum bi de kadın için neler yazmışsınız buraya, asıl görgüsüz sizsiniz ki aileniz size sanırım evde bir misafir varken saat 10 a 11 e kadar yatılmaması gerektiğini öğretmemiş.

işte bu dur çok beğendim canım yorumunu. evet ya kayınvalide bide kaçgün kalıcakki. sabah kalıp erkenden haazırlasa sofrayı eşinede git annenlere sıcak ekmek al dese ne memnun kalırdı kimbilir ailesi. ve senin ailende gelince eşin en iyi şekilde karşılardı onları. bende uyku konusunda çok tembelimdir ama annemin bana öğrettiği. misafirliğe gittiğinde ev sahibi uyanmadan odandan çıkmaki ondan önce uyandığını görüp rahatsız olup uyanmasın. misafir gelince misafirden önce kalkki oda odasında senin uyanman için tıkılıp kalmasın. ahh keşke annemin çeğreği olabilsem ama elmden geldiğince kulağıma küpe bazı lafları.
millette ne kaynanalar var kapıya güm güm vrup kalk ne uykusu bu açım diye bağırıyolar sonra gelin kahvaltı hazırlarken gidip oğllarının yanına yatıyolarr.

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Size bi iğne dahi almamış olabiirler. Bu onların sorunu. Siz evlenmeye karar verdiyseniz kendi masraflarınızı da karşılamayı göze almışsınız demektir. Yardım etselerdi iyi olurdu ama etmediler diye kötü anne baba diye yargılayamazsınız.

Diğer bir konu da her kim olursa olsun, düşmanınız bile olsa evinize gelen misafire nasıl davranılması gerektiği konusunda sanırım eksikleriniz var. Arada sırada sizin evinize gelmişler onlardan önce kalkıp onların kahvaltısını hazırlayıp onları memnun etmek varken siz tam tersi size yük olmamak için uğraşan insanları azarlamış kalplerini kırmışsınız.

En önemlisi de 65 yaşında yaşlı bir kadını çocuk gibi azarlama hakkına sahip değilsiniz. O sizin büyüğünüz ve en önemlisi de sizin büyük hayaller kurup severek evlendiğiniz kocanızın annesi dahada önemlisi o bir ANNE. Daha saygılı olabilirdiniz. Güzelce anlatabilirdiniz. Yaşadığı çevrede yozlaşma ve kötülük yoktur. Bilemez kapı açıkken başına nelerin gelebileceğini. Bence alın bir hediye gidin özür dileyin. Gurulu insanlarmış ki size kırılıp evi terk etmişler. Kötü insan olsalardı oğlumun evi diyip asla gitmezlerdi. Sizi de kocanızla huzursuz ederdi. Allahtan korkun özrünüzü dileyin. Yoksa evinizin huzuru olmaz. O yaşlı insanları üzdünüz Allah da sizi üzer, korkun bundan.

Ben anlamıyorum yahu burada konu açıpta, eşimin ailesi düğünde hiçbir şey almadı etmedi yapmadı diyenleri...
Yahu adamın belki parası var, belki yok..
Yaparsa ne ala..
Çocuk büyütmek kolay mı?
Binbir emek, zahmetle evlat büyütüyosun, uykusuz kalıyosun, aç kalıyosun, herşeyden önce evladını düşünüyosun...
Sonra "cahilll" damgası yiyosun....
Arkadaşım kayınvalidene, kayınbabana güvenipte mi evlendin?
Çok amiyane bir tabir olacak ama "elin şeyiyle gerdeğe girilmez".
Kendinize güvenmiyorsanız evlenmeyeceksiniz...
Evet resmen, %100 hatalısınız...
O kadın belli ki sizi rahatsız etmemek için kapıyı açıp bırakıp gitmiş, hata etmiş...
"Anne burası büyükşehir, hırsızlık olayları çok oluyor, bundan sonra kapıyı açık bırakıp gitmezsen sevinirim, bir yere gitmeden önce anahtarı yanına alabilirsin" diyip konuyu güzelce kapatabilirdiniz...
Burası Türkiye, bizim örf ananelerimiz var...
Bunları öğrenmediyseniz öğrenin...
Eve gelen hiçbir misafir, helede bir anne çocuk azarlanır gibi azarlanmaz...

sizin yazdıklarınızdan ve yazış şeklinizden kendini düşünen ve kendinde asla hata görmeyen biri olduğunuzu düşünüyorum ki konu başlığınızda illa ki birine hata bulmaya yönelik!!!

madem sormuşsunuz hata bende mi diye söyleyeyim evet sizde...burada da sık sık tartışılıyor evlenirken ailelerden illaki bişey beklenmemli diye yoksa çok sorun çıkıyor.. farkında mısınız kayınvalidenizi kötülediğiniz tek yön size bişey almaması almak zorunda mı ki????benim evime misafir geldi mi ona göre yatar ona göre kalkarım istersen hafta sonu olsun..madem kapıyı açıp bırakıp gitmiş 'anne ben anahtarımı şurya bırakayım lazım oldukça al kullan ' diyebilirdiniz. ama siz bunun yerine kadını azarlmışsınız.. size laf sokmadan gittiğine dua edin bence.. eşinizin soğuk davranması kadar nırmal bişey yok.. aynısı senin annene yapılsaydı 'ağzına sağlık hayatım ' mı diyecektin....

yazık ya kadının kalbini boşuna kırmışssınız, bence daha güzel ve yumuşak bir üslup kullanabilirdiniz. yaşlı kadın düşünememiş... anne keşke kapıyı açık bırakmayıpta anahtarı alsaydın deseydin... çocuk azarlar gibi azarlamışssınız... kadın 8 ayda ilk defa evine gelmiş kusura bakmayın ama tabiri caizse rezil etmissin.... yada senin üslubun sertse eşin uyarsaydı annesini...ayrıcaaaaa
maddi yardım etmemiş etmemiş neden gelip bu olaya bağladınız.... ne alaka yani... kısacası sevmiyorsunuz ve ne işi var bu kadının bu evde diyerekten kapı açma mesleesindede herkesin yanında küçük duruma düşürmeye çalışarak
hıncınızı almışssınız...

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

yaa boşver eşinin soğukluğu geçer,iyi yapmışsın tabiki söylicen aynı zamanda şimdiden tavrını koyki sana rahat davranamasınlar

yaa boşver eşinin soğukluğu geçer,iyi yapmışsın tabiki söylicen aynı zamanda şimdiden tavrını koyki sana rahat davranamasınlar
evlimisin bilmiyorum ama öyle kolay olmayacak ... hiç bir zaman unutmayacak eşi... yeri geldigi zaman başına kakacak.... benim annem 8 ayda ilk defa geldi evden kovmaktan beter ettin diyecek......
millete gaz verirken lütfen kendimize , ailemize yapılmasını istemedigimiz seyleri takdir etmeyelim.... etme bulma dünyası

Son düzenleme:

kadına güvenip mi evlendin?
niye sana düğünde yardım edecek?
zorla mı evlendirdiler

zili çalsa ona laf ediyosun, sizi rahatsız etmemek için kendince çözüm buluyor aşağılıyorsun

kadın düğünde yardım etmemiş diye ağlıyorsun, evine marketi yığmış, allah razı olsun demezsin

köy insanı, erken de kalkar, bilemez kapıyı da açık bırakır, cahil ne ya?
yok burası büyük şehir diye kadını bi de ezmişsin, ne kadar ayıp

kadının yerinde olsam, özür dileyip gönlüm alınmadan suratına dahi bakmam.. ayrıca özür dilesen bile bir daha o eve girmem

eşinin yerinde olsam, annemden özür dileyip kendini affettirmeden seninle muhatap olmam

senin ailenin yerinde olsam, yaşlıya zulmeden bu kızı ben mi yetiştirdim diye vahlanırım

merhab bence sen doru yapmamissin zaten kocan yaninda yalniz degilinki,kim sana ne yapa bilirdiki kocan bunlari annesine solesedi belkide iyi olurdu ,simdi benim fikrimce kocandan ,kayinvalidenden ozur dilemelisin cunki sen ondan yasca kucuksun inw aff eder burada oylede korkunc bi durum yokki .

evlimisin bilmiyorum ama öyle kolay olmayacak ... hiç bir zaman unutmayacak eşi... yeri geldigi zaman başına kakacak.... benim annem 8 ayda ilk defa geldi evden kovmaktan beter ettin diyecek......
millete gaz verirken lütfen kendimize , ailemize yapılmasını istemedigimiz seyleri takdir etmeyelim.... etme bulma dünyası

ama yaptığı şey kötü bişey değilki onlar çok alınganlık yapmış,bende evliyim kayınvalidemler çok fenalar

kim olursa olsun,evime gelen hatta ilk kez gelen birine mutfakta yiyecekleri gösterip,erken kalkarsan acıkınca yersin asla asla asla diyemem.hem senden büyük biri bide eşinin annesi.aranızda ne geçerse geçsin.bu benim kendime saygısıszlığım olur.evde misafir var ve sen uyuyorsun.:52::52::52:

Sen hatalısın arkadaşım. Hem de çok hatalısın.
Allah aşkına çok kızıyorum ya ne yapmış kadın, işten dönünce oğlunu kenara çekip fıs fıs doldurdu mu, evinin huzurunu mu bozdu, yoksa demediğini dedin diye iftira mı attı ne yaptı? Alt tarafı kapıyı açık bıraktı.
Tamam kapıyı açık bırakmış olabilir de ''anne birdahakine açık bırakma ne olur ne olmaz'' demek var ''burası sizin köye benzemez'' demek var.
Resmen fırsatını buldum, iki azarlayayım da içimin yağları erisin yapmışsın.
Mecbur değil arkadaşım ailesi size evlenirken yardım etmeye. Evlenmesini biliyorsan eşyanın parasını ödemeyi de bilmen lazım.
Yapmayın ya sırf evlenirken yardım etmedi diye böyle diş bilenmez.
Düğünde yardım etmedi diye kızıyorsun ama kadın marketten birşeyler alsa ona da kızıyorsun.
Ayrıca eğer misafir erken kalkıyorsa birkaç gün uykundan fedakarlık edip senin de erken kalkman lazım.
Kadın o lafların üstüne gitmese bu sefer de yüzsüz derdin eminim.

ama yaptığı şey kötü bişey değilki onlar çok alınganlık yapmış,bende evliyim kayınvalidemler çok fenalar
ya senin kayınvalidenler fena olabilir, benimkiler dahada beter... çok şey yaşadım, o yüzden konuşmuyorum onlarla... ama ne olursa olsun evine misafirliğe gelmiş biri kim olursa olsun bu şekilde yaklaşılmamalı...yani herşeyin bir üslübu , adabı var... yani sonradan pişman olacak fevri çıkışlar yapmamalıyız, yoksa haksız duruma düşebiliriz..
alınganlıkla ne alakası var, resmen azar lamış yaşlı kadını.. tabiki alınacak, küsecek.....

Bence cok ayip etmissiniz, kayinvaldeniz ilk defa evinize misafir olarak gelmis 1 hafta sonu erken kalkabilirdiniz, böyle bir sorun yasanmamis olurdu böylelikle...

Konu sahibi arkadaş hatasını kabul etmiş fakat ben okurken o kadar gerildimki düşüncelerimi yazmak istedim.
Kayınvaliden şirket sahibi mi?Neden hep kayınvalideden mal mülk beklenir acaba?Belki kayınpederler bir şeyler yapabilir ki yapmak zorunda da değiller.Sanki kayınvalideler evi geçindiren taraflarmış gibi hep kayınvalidelerden bir şeyler beklenir ve bu bana çok saçma gelir.Aslan gibi evlat yetiştirmiş,eline ekmeğini vermiş ve siz o adamı sevmişsiniz bu size yetmiyor mu?
Ayrıca köy insanı cahil değildir,temiz kalplidir.O kadar temiz kalpli bir kayınvaliden varki çevreye güvenip kapıyı açık bırakabiliyor.
Evde,evinize 8 ay sonra ilk kez gelen kayınvalideniz varken uyuyan sizlerde çok görgülü(!) oluyorsunuz,pes doğrusu.
Umarın özür dilemişsinizdir ve konu tatlıya bağlanmıştır...

Madem iyi yapmış diyorsunuz e o zaman dileğimiz çok beğendiniz bu tavır ve benzerlerini ilerde gelinleriniz yada damatlarınız da size sergilesin.:nazar:

Back
X