Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

k.validenin kapıyı açık bırakıp gitmesi tabiki yanlış ve sakıncallı ama keşke güzel bi dille söyleseydin yada bi dahakine kapıyı kapat anahtarıda yanına al deseydin

kapının üstünde anahtar yokmuymuş ki keşke anahtarı alsaymış aslında kadıncağız iyi niyetli davramış napsın köyden gelmiş işte bilmiyor hiç yaşamamıştır ki büyükşehirde.bence söylemeseydiniz iyi olurdu.kaç günlüğüne gelmişti ki zaten.bence arayıp anne niye gittin üzdümmü sen diye sormalısın.yinede sen bilirsin tabi.akıl vermek gibi olmasın.

hiç bir msjı okumadan yazıyorum ..ama kayınvalidenize sürekli bize bişey yapmadı katkısı yok deyip durmuşsunuz..buna mecbur değiller ki..siz eşinizle evlenme kararı almışsınız ortak hayat kurmuşsunuz onlar içinden gelrise yardım ederler..o devirler geride kaldı..oğlanın işi yoktu annesi babası evlendirir kendileri ile birlikte oturturlardı..kapı olayına bişey diyemem kayınvalidenize kapıyı açık bıraktığı için değilde size katkısı olmadığı için sinir olmuşsunuz bunlarlada patlamışsınız gibime geldi..

Evinizde misafir var; normal zamanlardan biraz daha erken kalkmak ve hizmet etmek istemez miydiniz?

kesinlikle katılıyorum benim eşimin yeğeni gelir kalmaya benden küçük ve kardeşim gibidir..eşim kahvaltı yapmaz işe giderken o bize geldiğinde kalkr hazırlarım..artık kayınvalide kayınbaba gelince insan daha özenli olmalı sonuçta büyüklerin..

Son düzenleme:
Yazdıklarını okurken bi an yerinde ben varmışım gibi hissettim .
bende 8 aylık evliyim 2 hafta önce kayınvalidem ilk kez evime geldi. laf söyledi işime karıştı . ben çalışıyorum ben yokken evime görümcemi çagırdı vs vs . ama tek bi laf söylemedim hiç karışmaması gereken şeyler hakkında baskıcı bir fikir beyan etme hareketine rağmen.
keşke söylemeseydin hiç bişey . eşin için . ben eşime her defasında dedimki senin hatrın için bişey demiyorum .
o da sagolsun anladı durumu , sen haklısın ama ne yapalım yaşlı dedi, bizim gibi görmemiş yetişmemiş dedi.
gerçekten öyle farklı görmüşler.
kaldı ki senin kayınvalıden evine gitmiş bişeyler almış gelmiş düşünmüş .
benimki tek bişey almaz ve almadı da..
gönlünü alacak bişeyler yapmalısın bence de.

şimdi okudum konu sahibi pişman olmuş vaay be bugünleride mi görecektik..kendisini suçlu bulanlara ''saçmalamayın''sen ne anlarsınki'' gibi yorumlar yapmayan ve konusu kapanmayan biri..tebrikler vallahii:46::46: o zaman kayınvalideni ara gönüllerini al..ama çokta abaratma, tatlı tatlı niye gittiniz aşkolsun tekrar buyrun gelin istediğim gibi ağırlayamadım psikolojim bozuktu filan de'' .. biraz dengeyi bozarsan şımarır...nede olsa oda bir ''kadın'':1::1:

her kadının dolabında bir süpürgesi vardır:37:

Geçen sene yani ben yaklaşık bir yıllık evliyken kayınpederim ve sevgilisi (dikkatinizi cekerim sevgilisi eşi de değil) evimize geldiler. Ben calıştığım icin haliyle sabahları beraber kahvaltı edemedik ama ben onlara evdeki herşeyin yerini gösterdim, ben yokken rahat etsinler diye, evin yedek anahtarını da verdim, dışarı cıktıklarında dönmek için beni beklemesinler istedim.

Neyse bunlar 3-4 gün kaldılar. Kayınpederim evdeki bütün kırık cıkığı onarmış :) Ona yamuk gelen herşeyi düzeltmiş. Kızarkadaşı (ayy ne diyeceğimi bilemedim :1:) evi bastan sona temizlemiş. Mutfak dolaplarının içlerine, banyonun fayanslarına, balkonlara varana dek. Ona hoş gelmeyen mutfak eşyalarımdan bazılarını da bi güzel atmış :D Mesela peynir tabağımı mı beğenmemiş, onu bir güzel boşaltıp yerine başkasını koymuş. Bütün tencere tavalarımın yerleri değişmiş, bardaklarımın dolapları değişmiş.

Ben bütün bunları o gittikten sonra farkettim cünkü akşamları eve geldiğimde en fazla çay demledik, hep dışarda yedik vs. Elimi attığım yerde aradığımı bulamıyorum, yağdanlığım çöpten cıkıyo falan :) Önce cinnet geçirdim. Çok ama cok sinirlendim, sinirimin sebebi öz kayınvalidem olmamasıydı birazda :) Sonra eşim geldi; "değer mi bununla kendini yıpratmaya, attıklarının yerine yenisini koyarız, tekrar geldiğinde bu durumdan rahatsız olduğunu, alışkanlıklarından vazgecmekte zorlandığını, eşyaların yerlerini değiştirmezse sevineceğini söylersin olur biter" dedi. Ben sakinleşince gülmeye basladık :)

Bu da böyle bir anımdır :1: Eğer ben o sinirle arayıp ağzıma geleni söyleseydim kıyamet kopardı, kadın da cok iyi niyetlidir, mutlaka benim işimi kolaylaştırmak için yapmıştır deyip kapadım konuyu :)

ne denilebilir ki. siz bence geçmişin intikamını almak için kayınvalidenize bağırmışsınız... kadın ilk defa oğlnun evine geliyor veee. çok üzücü. ayrıca örf ve adetlere göre evde misafir var ise misafir kalkmadan kalkılır. e hadi erken kalkıyorsa siz de 8 de 9 da kalkın illaki 10 damı kalkmanız gerekiyor,

bir de cahillik kime göre, neye göre tanımlanır anlamam. köy yerinde yaşamış bir kadının şehire ayak uyduramaması cahillik değildir..eşinizde sonna kadar haklı.. ne yaparsınız gönlünü almak için bilemem. düşünsenize aileniz kırgın vaziyette evinizden gidiyor:(( e neyse kapınızı sıkı sıkı kapatır yatarsınız artık

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Canım kusura bakma ama ben kayınvaliden de bir hata göremedim. Ne kaynanalar var Allah aşkına seninki de dert mi? Sen kendin diyorsun kadın cahil diye, onların yaşadığı yere göre davranmış kadıncağız, hem siz rahatsız olmayın diye düşünmüş. Bir de evine misafir gelmişken 10 a kadar uyumanız da benim tuhafıma gitti açıkçası, kim olursa olsun sizin de erken kalkmanız gerekirdi. Düğünde bir şey yapmış yapmamış orası önemli değil benim çevremde de düğün masraflarını kendileri ödeyen bir sürü çift var, eşinin annesi ve 8 aydır ilk kez gelmiş baksana. Bence özür dilemen gerekiyor...

kesinlikle katılıyorum benim eşimin yeğeni gelir kalmaya benden küçük ve kardeşim gibidir..eşim kahvaltı yapmaz işe giderken o bize geldiğinde kalkr hazırlarım..artık kayınvalide kayınbaba gelince insan daha özenli olmalı sonuçta büyüklerin..

çok doğru bende asla ama asla evde misafirim varken yatamam, ayıp gelir bana, zaten yorumumumda da belirtmiştim burayı okumadan...

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

şimdi arkadaşım darılma ama,

ben kayınvalide ile yaşamış ve boşanmış biri olarak senin şu olayda anlatttıklarını yapamam. yani eminim o kadan markete giderken kapıyı açık bırakması senin kızdığını hissettiğindendir. evet sen ona bişi al dememişsin ama, düşün erken saatte kalkıyor millet uyuyor ne yapacak kadın bende olsam bende kahvaltı hazırlayayım bişiler alayım derdim bunda bir şey yok. kaldı ki siz ayrı şehirledesiniz o kadının evinizde kalacağı ne kadardır ki en fazla 2 hafta değil mi. ne olur nazına gitseniz onunla kalksanız ya da "anne sen al bu anahtarı marketten dönünce kapıda bekleme" deseniz şefkatli şefkatli siz kazanırdınız hem eşinizi hem ailesinin hayır duasını. herşeyin bir sınırıvar insalara özellikle eşin ailesine çok yüz verilmemeli ama, evine gelince de pişmen etmemeli. pişman olmuşlar ki öyle habersiz gitmişler. eşiniz kırılmakta ve soğumakta haklı. çünkü şöyle düşünür kırk yılın başı geliyor ailem ama olana bak demiştir içinden. ben kendimden örnek vereyim aynı evde yaşamamıza rağmen açık açık kadınlığıma karakterime hakaretler etmesine rağmen mahkemede hakim kayınvelideye sordu chelik hanım evde eşine karşı nasıldı sorusuna kayınvalide "anlaşamadılar ama, bana karşı ne terbiyesizliği, ne hakareti ne de evden kovması gibi bir şey kesinlikle olmadı günahını alamam geçimsiz değildi" dedi. yani ben derim ki herkes herşeyi yaşar önemli olan kul hakkıdır...

belli ki yeni evlisiniz diye sizi 8. aydan önce ziyaret etmemiş

sizden sabah erken saatlerde kahvaltı beklememiş

belki sonuçlarını düşünememiş ama siz uyuyabilin zile uyanmayın diye kendince çözümler üretip markete çıkmış

yaptığınız saygısızlığa rağmen kavgasız gürültüsüz sakince evinizi terketmiş

sandığınız kadarcahil !!! değilmiş demek ki kayınanneniz

ne dersiniz

ahhh canımmm haklıyken haksız konuma düşmüşsün

Saolsun evine bişeyler almaya çalışan bır kayınvaliden var zaten sende demişsin bıraz cahıl diye baktın zılı çaldığı gun çekıp bı kenara dıyebılırdın anne anahtarı alsan daha makul olur bellı kı oda anahtarı almaktan da çekınmış olabılır herzaman herseyı yanlış anlamamalıyız aslında..

Neyse olan olmuss bız ılerısıne bakalım bence aç telefon ozur dıler boşver SEN ALLAH ICIN OBUR DUNYA ıcın yap esınınde az hatırı varsa yap gun gelır oda anlar hatasını...

Heee bazıları gıbı anlamayabılır ama senın en azından VICDANIN RAHAT OLUR..

canım lütfen yanlış anlama ama çalışan bayan bile olsanız evinizde yatılı misafirken varken karı koca nasıl yatabiliyorsunuz 10 a kadar çok şaşırdım...ayrıca siz gelinsiniz ve kaynananız size ilk defa geliyor... üç beş zaman uykunuza kıyıp da kayınvalidenizi iyi ağırlamak sizin seviyenizi yüceltirdi...kendimi senin yerine koydum asla yapmam böyle bişeyi...benimde eşimin ailesi sık sık gelirler ve her geldiklerinde uykusuz ölüyor bile olsam onlar uyanmadan kalkarım allah ne verdiyse soframı hazırlarım... üstümü başımı düzenler uyanmalarını beklerim... onlarda uyandıklarında hayırlı sabahlar der buyur ederim sofraya...3 senelik evliyim inan daha bi kere bile evimde misafir varken onlardan geç kalkmadım...çok ayıp etmişsiniz...üstelik bir gelin olarak saat 10 lara kadar yatmak ne türk adet geleneğine yakışır ne de insan olarak karakterimize yakışır...kusura bakma canım ama kayınvalideniz bırakıp gitmekte haklı... kaldı ki o size bi jest yapıp bişeyler almaya gitmiş...üstüne üstlük böyle azar şeklinde bi uyarıyı hiçbir kayınvalide kabul etmez canım... ben yakıştıramadım size..tabi sizin kendi fikrinizdir...buda benim fikrim yazmak istedim...gücenmeni istemem..bu arada hemşeriyiz bende konyalıyım... yinede inşallah düzelir diyorum...ve bana kalırsa bu işin üstünü örtüp geçme telefonda belirt özür falan gibi... gönül alabilirsin... el öpmeyle dudak aşınmaz canım..aksine değerin artırır...özür dilyebilmek de bi erdemdir canım unutma bunu....

canım lütfen yanlış anlama ama çalışan bayan bile olsanız evinizde yatılı misafirken varken karı koca nasıl yatabiliyorsunuz 10 a kadar çok şaşırdım...ayrıca siz gelinsiniz ve kaynananız size ilk defa geliyor... üç beş zaman uykunuza kıyıp da kayınvalidenizi iyi ağırlamak sizin seviyenizi yüceltirdi...kendimi senin yerine koydum asla yapmam böyle bişeyi...benimde eşimin ailesi sık sık gelirler ve her geldiklerinde uykusuz ölüyor bile olsam onlar uyanmadan kalkarım allah ne verdiyse soframı hazırlarım... üstümü başımı düzenler uyanmalarını beklerim... onlarda uyandıklarında hayırlı sabahlar der buyur ederim sofraya...3 senelik evliyim inan daha bi kere bile evimde misafir varken onlardan geç kalkmadım...çok ayıp etmişsiniz...üstelik bir gelin olarak saat 10 lara kadar yatmak ne türk adet geleneğine yakışır ne de insan olarak karakterimize yakışır...kusura bakma canım ama kayınvalideniz bırakıp gitmekte haklı... kaldı ki o size bi jest yapıp bişeyler almaya gitmiş...üstüne üstlük böyle azar şeklinde bi uyarıyı hiçbir kayınvalide kabul etmez canım... ben yakıştıramadım size..tabi sizin kendi fikrinizdir...buda benim fikrim yazmak istedim...gücenmeni istemem..bu arada hemşeriyiz bende konyalıyım... yinede inşallah düzelir diyorum...ve bana kalırsa bu işin üstünü örtüp geçme telefonda belirt özür falan gibi... gönül alabilirsin... el öpmeyle dudak aşınmaz canım..aksine değerin artırır...özür dilyebilmek de bi erdemdir canım unutma bunu....

Size katılıyorum falat örf ve adetlerimizde bir gelinin saat 10a kadar yatma hakkı yokmu merak ediyorum?? Bana biraz garip geldi dediğiniz bunun neresi türk adet geleneklerine uymuyo anlayamadım.İsteyen istediği saatte kalkabilir evinde MİSAFİR olmadığı sürece...

Size katılıyorum falat örf ve adetlerimizde bir gelinin saat 10a kadar yatma hakkı yokmu merak ediyorum?? Bana biraz garip geldi dediğiniz bunun neresi türk adet geleneklerine uymuyo anlayamadım.İsteyen istediği saatte kalkabilir evinde MİSAFİR olmadığı sürece...

bak canım hemen yargı boyutuna ulaşmasın mevzu...kendi ağzınızla telaffuz ediyorsunuz dikkat ederseniz...evinde misafir olmadığı sürece...bu cümleyi kendinizde söylüyorsunuz....ama bi yandan yatmaya hakkı yokmu diyorsunuz....ben kendi halineyken yattığına bişey demedim farkındaysanız...dikkatli okuyalım lütfen...evinede misafir varken diye basa basa belirttim.... misafiri yokkken yatsın akşama kadar kim ne diyebilir kim karışabilir...bizim türk kültüründe kaynanası uynaıp kahvaltı ile falan ilgilenirken bir gelinin yatması makulmudür.... tekrar söylüyorum ben evinde misafir varken ki durumu kastederek konuştum....kendi haline iken değil...dikkatli okursanız anlarsınız....

üstelik bir gelin olarak saat 10 lara kadar yatmak ne türk adet geleneğine yakışır ne de insan olarak karakterimize yakışır..

Bu lafınızdan sonra ben yazdım yazımı tabıkı buyrada amacımız asla kavga değil hem cinsiz burada.Eğer arkadaş konu açtıysa yardımcı olmak.Fikir ayrılıkları olabilir ben o yazınıza ıstınaden yazdım.Yoksa bende mısafır olduğu surece 10lara kadar yatılması taraftı değilim.Eğer ben yanlış anladıysam kusura bakmayın...

bence de siz hatalisiniz. ben hamile halimle annemle ablami (esimin annesi,ablasi) misafir ettigimde herseylerini hazir ettim, yemek kahvalti cerez meyve tabagi cay kahve.. sonucta misafir adi uzerinde, evde misafir varken gec saatlere kadar yatilmaz hastalik gibi bir zaruri durum yoksa. Kayinvalideniz dugununuzde bisey yapmamis etmemis o ayri bir konu bu yasanan ayri.. Kadin sizin rahatsiz oldugunuzu anlamis kucuk yerde yasamis olmanin cahilligiyle kapiyi calip sizi rahatsiz etmesin diye kapiyi aralik birakmis. keske siz ondan erken kalkip kahvaltilar hazirlasaydiniz, ya da madem kiyamiyorsunuz uykunuza anahtari verseydiniz. Kadincagiz bana cok masum geldi yazik sabah kalkip firindan taze ekmek vs.. aliyormus markete fln gidiyormus.
bence gonlunu alin :34:

Back
X