Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

olayın ufak bır parcasını anlatmıs arkadasımız.eskıler ne olucak.kaybedılen cocuk torunları degılmı?ılk defa gelmısler bıde evlerıne 8 aydır ustunede hıc yardım yok.yazık ya ınsanlar maddı durumu ıyı oldugu halde hazıra konmaya ne alısmıs.ben kaynana ve kayınpederde art nıyet arıyorum madem hata yapmıs gelın cıkısmıs bunların selamsız sabahsız gıtmelerı demek gelın ve ogullarının arasını bozmaya calısmak demek.okadar ıyı nıyetlı olsalar boyle yapmazlar kım nederse desın ben sızı hatalı bulmuyorum ne demek acık bırak kapıyı gıt.allah yardımcınız olsun.kaybınızada uzuldum.

bence bi süre hiç üstüne gitme bu konunun aslında evet haklıymışsın bazı yönlerden ama suçlu duruma düşürmüşsün kendini.ne de olsa çok büyük bi sorun diil yakında düzelir eşinle aran sen bişey olmamış gibi davran bence :) bu arada ben de konyada oturyorum nerdnsin?

Ya bi anlık sinirle kendimi tanıyamıyorum ya, sizin yorumlarınızı okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı çok iyi anladım, bi insanım kırdığım için çok üzgünüm şu anda.Ve o insan da eşimin annesi.:43:

K.validenizin sakin birisi olduğu izlenimine kapıldım.
Sizi rahatsız etmemek için kapıyı açık bırakması, söylediklerinize karşılık hır gür çıkarmadan sessizce gitmesi böyle düşündürdü.
Dolayısıyla ilişkiniz toparlanacaktır.
Yeni evlisiniz, bundan sonra da dikkat edersiniz olur biter.
Samimi bir şekilde kendinizi ifade edip gönlünü alırsanız aranızın düzeleceğine eminim.
Bence eşiniz de bu duruma çok memnun olacaktır.

olayın ufak bır parcasını anlatmıs arkadasımız.eskıler ne olucak.kaybedılen cocuk torunları degılmı?ılk defa gelmısler bıde evlerıne 8 aydır ustunede hıc yardım yok.yazık ya ınsanlar maddı durumu ıyı oldugu halde hazıra konmaya ne alısmıs.ben kaynana ve kayınpederde art nıyet arıyorum madem hata yapmıs gelın cıkısmıs bunların selamsız sabahsız gıtmelerı demek gelın ve ogullarının arasını bozmaya calısmak demek.okadar ıyı nıyetlı olsalar boyle yapmazlar kım nederse desın ben sızı hatalı bulmuyorum ne demek acık bırak kapıyı gıt.allah yardımcınız olsun.kaybınızada uzuldum.

Evet bebeğini kaybetmiş, psikolojisi bozuk, geçmişe takılıp kalmış da kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Evlenip hayatı kurma ve idame etme ehliyetine sahip olmayanlar bir zahmet evlenmesin.

Adamlar oğulların ve gelinlerini ziyarete gelmişler, artniyet bunun neresinde?

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

her türlü haksızsın ve kusra bakma ama bence birazda saygısızsın.. erken uyandıklarını biliyosun ve kendin diyosun sekiz aydır evliyim ilk kez geldiler diye gldiler madem kaldıkları günlerde erken kalksaydın sende ne kaybederdin? belli ki kırsal kesimden kayınvaliden bilmiyo kapı kitlemek nedir olabilir neden sesini yükselttin güzellikle diyemedin mi ?Eşinde ne dese haklı bence hiç bişey deme özürde dileme gereksiz;)

Bende konu sahibinin bebeğini kaybetmesine üzüldüm ama halen haklı olduğunu düşünmüyorum. 8 aylık evli çiftin evine daha erken gidilmez zaten kalmaya, ben evlenir evlenmez gelip bende kalmaya başlasaydı aileler daha çok rahatsız olurdum. 8 ayın sonunda da gelinleri düşük yaptığı için ziyarete gelmiş olabilirler, zaten eve gelince de mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışmış herkes. Hatta eşinizin, kaynananızın sakin ve mülayim davranışlarını düşük yapmanıza bağlayıp bir açıklama getirebildim şuan öbür türlü derviş sabrı olması gerekir insanda.Çekip gitmelerini de aynı şekilde kırılmalarına ama sizinde mutsuz olduğunuzu bildikleri için yüzünüze birşey dememek istemelerine bağlıyorum. Bence arayın özrünüzü dileyin bu akşam. Hem vicdanınız rahatlamış olur, hem eşinizle aranız düzelir, her açıdan siz kazançlı çıkarsınız.

bence bi süre hiç üstüne gitme bu konunun aslında evet haklıymışsın bazı yönlerden ama suçlu duruma düşürmüşsün kendini.ne de olsa çok büyük bi sorun diil yakında düzelir eşinle aran sen bişey olmamış gibi davran bence :) bu arada ben de konyada oturyorum nerdnsin?

Biz selçukludayız. Siz?

Kayınvalidemi aradım ne yaptınız vardınız mı diye, öyle havadan sudan konuştuk, vedalaşamadık falan dedim, ama özür dileyemedim, ne bileyim, biraz zaman geçmesini bekliyorum herhalde.Eşimle de konuşmadık çünkü, durumlar ne bilmiyorum. Zaten bugün dönüceklerdi, ben de çalıştığım için ben evde yokken gitmişler.

çok sağol canım ya içimi biraz olsun rahatlattın:25:

çokda iyi yapmışın o da ya anahtarı alıp gitseydi yada işgüzarlık yapıp gitmese bekleseydi.. hak etmiş. işgüzar...eşinde kırıtır kırıtır düzelir boşver..

haklıyken haksız duruma dusmussun .elbette haklısınız ama ,haklı olmanız demek 65 yasında kı ınsanı da cocuk azarlar gıbı azarlamak demek degıldır !

hele kı yaslılar cok alıngan cok cocuksu olduklarını da dusunursek ,kayınvalıdenın ne kadar ıncıldıgını anlayabılıyorum .

bunun yanlıs oldugunu daha guzel dılle ıfade edebılırdın .bazen ;bıseyı söylerken , ne söylediğinden cok , nasıl soyledıgının onemlı oluyor .

sızınkı de bu hesap .

dıkkatımı ceken ıse; kayınvalıdenıze bu davranısınızdan dolayı pısman degılsınız .kayınvalıdenızın gonlunu almak yerıne

esınızle aranızı nasıl duzeltrım dıye içerlemıssınız .

Kayınvalidemi aradım ne yaptınız vardınız mı diye, öyle havadan sudan konuştuk, vedalaşamadık falan dedim, ama özür dileyemedim, ne bileyim, biraz zaman geçmesini bekliyorum herhalde.Eşimle de konuşmadık çünkü, durumlar ne bilmiyorum. Zaten bugün dönüceklerdi, ben de çalıştığım için ben evde yokken gitmişler.

Kusura bakmayın, bu mesajınızın üzerine söylemeden geçemeyeceğim.
Siz eğer bunca yorumu üst üste okuyup, sonrasında hatanıza ağlamanıza rağmen aradığınızda o hak edilen özrü dilemediyseniz, başka zaman asla söyleyemeyeceksiniz.
O insanların içinde de öyle bir sızı bırakacaksınız.
Ne diyeyim, iyi olun.

konu sahibi artık pişman olmuş üzülmüş ve ağlamış .arkadaşlar bu kadar üstüne gitmeyelim artık.bebekten dolayı hasasiyeti artmış olabilir.kayınvalidesi kırılılmakta haklı bence ve uygun bir zamanda yüz yüze görüşüp hatasını affettirmeli.yapacak başka bir şey yok.

çokda iyi yapmışın o da ya anahtarı alıp gitseydi yada işgüzarlık yapıp gitmese bekleseydi.. hak etmiş. işgüzar...eşinde kırıtır kırıtır düzelir boşver..

Bir de iki tokat atsaydı iyiydi kayınvalideye,bak bakalım bir daha ev sahipleri uyurken kapıyı açık bırakıp gidebiliyor mu :118:

haklıyken haksız duruma dusmussun .elbette haklısınız ama ,haklı olmanız demek 65 yasında kı ınsanı da cocuk azarlar gıbı azarlamak demek degıldır !

hele kı yaslılar cok alıngan cok cocuksu olduklarını da dusunursek ,kayınvalıdenın ne kadar ıncıldıgını anlayabılıyorum .

bunun yanlıs oldugunu daha guzel dılle ıfade edebılırdın .bazen ;bıseyı söylerken , ne söylediğinden cok , nasıl soyledıgının onemlı oluyor .

sızınkı de bu hesap .

dıkkatımı ceken ıse; kayınvalıdenıze bu davranısınızdan dolayı pısman degılsınız .kayınvalıdenızın gonlunu almak yerıne

esınızle aranızı nasıl duzeltrım dıye içerlemıssınız .

Dğünden beri yapılanların birikmişi olduğu için kayınvalidemden özür dilemek gelmiyor içimden, ama yaptığımdan da pişmanım, keşke susup otursaydım. Boşu boşuna gerginlik olmasaydı, ama işte insan bazen patlıyabiliyor, olduk olmadık şeyde:50:

Bir de iki tokat atsaydı iyiydi kayınvalideye,bak bakalım bir daha ev sahipleri uyurken kapıyı açık bırakıp gidebiliyor mu :118:

çok merak ettim burda bu kadar olumlu konuşan insanlar kendi başlarına geelince nasıl davranıyor... sizde tokatı atın...

Back
X