Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

sizce bu önemli mi?

kişilik analizi yapıcak değildim kötü bi niyetle sormadım yani aaaa oralıysa kesin şöyledir demiycektim ben çok fazla şehirde yaşadım ve bi çok yörenin insanını tanırım neye öncelik verirler neye üzülür kırılırlar o niyetle sormuştum yoksa diğer taraftan önemli değil tabiki

valla cok ıyı demıssın boylelıkle gıtmısler
sırf meraktan sabahın korunde bakkal cakkal dolasıo bıde kapıyı calıo acık bırakıo
ya boswersene ıyıkı ole demıssınde gıtmısler hem bıdaha gelırsede fazla yuz goz olamaz senle fazla kalmaz

esınle arana gelınce duzgunce anlat ya bırı grıp bıze bısı yapsaydı bı an cok orktum falan de unuttr esıne bısı olmaz

Sizin eşınızınde ,Kayınvalıdenızın allah yardımcısı olsun.....

Aynı muameleyi konu sahibinin annesine kocası yapsaydı nasıl akıl verirdiniz merak ettim??

konu nereye varmış bilemiyorum ama..
kayınvalideniz ekmek almış alışveriş yapmış..demek ki sizi uyandırmamak adına da kapıyı açık bırakıp gitmiş..ilkinde zili çalmış çünkü...demek ki rahatsız olduğunuzu düşündü ikincisinde de bunu yaptı..bu onun gerçekten saf olduğunu gösterir..
siz o şekilde davranmamalıydınız..daha doğrusu bişey denilecektiyse bile kocanız demeliydi:(
birde evlenirken bişey almadıklarına takılı kalmayın...çok nadirdir herhalde herşeyleri kayınvalide kayınpederin yaptığı evlilikler:)

''hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor'' bir kaç defa okudum bu cümlenizi ve k.validenizle ilgili giriş cümlelerinizi.

Bu ne hırs ? Daha bir kötülüğünü görmemişsiniz, yeni evlisiniz.

Onun büyüttüğü oğul kıymetlide annesi mi cahil v.s v.s yazmak istemiyorum.

Sesinizi yükselterek söylemekle hata yapmışsınız.. Tatlı dille uyarmak çok mu zor geldi ?

Yoksa sizce cahil, görgüsüz olduğu için değmez miydi ?

Küçük şehirli, siz büyük şehirlisiniz anlamaz tabii, hemde hiç katkısı olmamış evlenmenize.

Buda herkesin diline yapışıp kaldı ''hiç yardımları olmadı.''

Eşiniz koca adam, evlenecek sorumluluğu var ki evleniyor..

Anneler babalar yapacaklarını yapmışlar, birde bununla mı yükümlüler ?

Herneyse ne denilse boş.. Bunu yazmaktan bile yoruldum artık çünkü.

Aynı muameleyi konu sahibinin annesine kocası yapsaydı nasıl akıl verirdiniz merak ettim??

ben de düşünüyorum da aynı şeyi eşim anneme yapsaydı, benim tepkim eşiminkinden ağır olurdu herhalde.

saol canım ama kımse sıkayetcı degıl allah senın etrafındakılerede sabır versın muhalefet tıpler zordur

genelde kız annelerı dusuncelıdr aman kızımın huzuru kacmasın aman kocası bısı demsın dıye dıye dıye cok dıkkatlı cok dusuncelı dawranırlar ama ne hıkmetse bu erkek anaları nasıl yapsamda sorun cıkarsam napsamda ogluma yaransam gelını sınır etsem aralarını acsam cabasında

sımdı lutfen baskalarına bulasın benden bu kadar

Ana, baba, evlat arasında misafir gibi davranılmaz diye düşünmüşsünüz. Misafir olsalardı onlar erken kalkarken siz yatıyor olamazdınız.
Misafir olmadıklarına göre istedikleri saatte, istedikleri yere gider, istedikleri alışverişi yapabilirler elbette.
Ana, babalar evlarların rehinesi mi? Belli ki sizi de rahatsız etmek istememişler. Anahtarları olsaydı hem onlar, hem de siz rahat ederdiniz.
Görgüsüz mörgüsüz ama hayatını paylaştığın adamı yetiştirmiş. Hiç haz etmediğin insanın oğlunu haz etmiş olman ilginç.

benim ailemde telefonda çoğu konuşmamızda onlar şöyle yaptı da böyle yaptı da, eşimi ve alesini beğenmediklerinden bahsediyorlar. ben de çok doluyorum onlara karşı. evlenmemizi ailem istememişti, o yüzden ben de hep arada kalıyorum, aileme birşey diyemiyorum.

bu topiklerde pek yorum yapan birisi değilimdir
ama konuyu baştan sona okuyunca bişeyler yazmadan duramadım

1. kayınvalidesi ilk kez geldiği için en azından erken kalkması gerekirdi evet
2. koca kadına bu şekilde bağırılmaz, sev sevme, eşinin annesi, kibar bir dille söylenebilirdi
3. kimse kimseye yardım etmek zorunda değil bu konuda da haklısınız
yani bence de konu sahibi hatalı

ama sizler de ne kadar meraklısınız asıp kesmeye yaa !!
hatasını anlamış işte, sorusuna cevap verilmiş
daha da yargılayıp üstüne gitmeye gerek yok
hatasını anladıysa özrünü de ister diler ister dilemez
artık biraz da onun vicdanına bırakılmalı

Son düzenleme:
keşke o şekide değilde madem uyyosunuz erkende kalkmak istemiyosunuz güzelce söyleyip anne anahtarı alabilirsin deseydiz.madem kapı ç.alınca rahatsız olacaksınız.ama ben olsam bi kaç gün erken kalkardım sonuçta gidecekmiş kırılmış olabilir söyleyiş tarzınıza

normalde sinirli bir insanmısınız bilmiyorum ama madem işler bu hale geldi sanırım başka şeylere takmışsınızkafayı oyüzden yaptığı herşey batar hale gelmiş ama eşinizn tarafından bakack olursam zavallı anneciği yaşlı haliyle kalkmış kimseyi rahatsız etmemyim diye kapıyı açık bırakmış yarım saat uzaktaki markete gitmiş sizle kahvaltı yapabilmek için ekmek almış.....
eşinin gözünde durum böyle bunu değiştiremezsin öncelikle kabullenmen gerekiyor madem
kadın gitmişş çok kırılmış size. sizde geçmişi düşünüp yormayın kendinizi yaşadığınız o anı düşünün ona göre yorumlayın olayları bence emin olun anlayacksınız.madem safa yatıyor kvaliden sende saf ol ara ay ben düşünemedim özür dilerim de eşininde duyacsağı bir şekilde yap salağa yat yani sende gerekirse bir iki damla gözyaşı dök biliyorum içinden gelmeyecek ama dene bz kadınlar başarabiliriz bunu diye düşünüyorum. eşininde sana kalbi yumuşlar kaynvaliden anlamsada önemli değil eşinin hatrı için yap biliyorum böyle akıl vermek kolay ama üzgünm başka türlü bu olaydan sıyrılamazsın bence aklıma bunlar geldi biraz şeytanca bir düşünce ama naparsın karşındakide bir kadın:(

benim ailemde telefonda çoğu konuşmamızda onlar şöyle yaptı da böyle yaptı da, eşimi ve alesini beğenmediklerinden bahsediyorlar. ben de çok doluyorum onlara karşı. evlenmemizi ailem istememişti, o yüzden ben de hep arada kalıyorum, aileme birşey diyemiyorum.

Ailen baştan istememiş bu yüzden eşinizin ailesi ne yapsa kabahatli gelecek onlara. Ailenin dolduruşuna gelme. Eşinin ailesini kendi ailene hiç şikayet etme. Çünkü çok yanlış bir çok kadın bu hatayı yapıyor.

Bence kayınvalideniz sizin ve oğlunun cinayete kurban gitmenizi istemiş bunun için açık bırakmış kapıyı.Hey yarabbim ya.Nerden baksanız,nasıl evirip çevirseniz ofsaytsınız.Söylediğiniz cümleler,evinizde misafir varken hele de eşinizin annesi varken geç saate kadar uyumanız off neyse.Geçmiş olaylarınızda haklı olduğunuz şeyler olabilir ama bu olmamalıydı.Hayırlısı artık

Ailen baştan istememiş bu yüzden eşinizin ailesi ne yapsa kabahatli gelecek onlara. Ailenin dolduruşuna gelme. Eşinin ailesini kendi ailene hiç şikayet etme. Çünkü çok yanlış bir çok kadın bu hatayı yapıyor.
Hiçbir zaman şikateçi olmadım zaten, bu olaydanda hiç bahsetmedim onlara, yoksa daha da dolduruşa gelirim.

canım benim de ailem istememişti ve onlar da ilk önceleri şöyle yaptılar böyle yaptılar diyolardı ama sen kocanı seviyosan o da seni seviyosa onların ağzını kapatmayı biliceksin.kırmadan güzellikle söyle olan olmuş artık gerek yok böyle konuşmalara falan de mesela anlat durumu7nu annene siz böyle söyledikçe ben ister istemez doluyorum huzursuz oluyorum eğer mutlu olmamı istiyosanız bi daha bişey söylemeyin de ben öyle yaptm kurtuldum 6 yıldır evliyim huyunu suyunu bilmediğim memlekette mutlu mesut yaşıyorum artık ;)

öncelikle bebeğini kaybetmişşin çok üzüldüm geçmiş olsun..konuna gelince kayınvaliden 8 ayda ilk defa gelmiş sık görüşme durumu yok kırmana gerek yoktu idare edebilirdin en azından keşke anahtarı alsaydın ne olur ne olmaz hırsız girer deseydin yaptığının yanlış olduğunu anlardı..ayrıca evde kalan 7 kat el olsa ondan önce kalkılır bizim öğrendiğimiz saygı kuralı budur..hatanı anlaman çok güzel ama özür dilemezsen bu bişey ifade etmez..bi özürle bişey kaybetmezsin aksine eşinin ve annesinin gönlünü kazanırsın az bişey mi

canım benim de ailem istememişti ve onlar da ilk önceleri şöyle yaptılar böyle yaptılar diyolardı ama sen kocanı seviyosan o da seni seviyosa onların ağzını kapatmayı biliceksin.kırmadan güzellikle söyle olan olmuş artık gerek yok böyle konuşmalara falan de mesela anlat durumu7nu annene siz böyle söyledikçe ben ister istemez doluyorum huzursuz oluyorum eğer mutlu olmamı istiyosanız bi daha bişey söylemeyin de ben öyle yaptm kurtuldum 6 yıldır evliyim huyunu suyunu bilmediğim memlekette mutlu mesut yaşıyorum artık ;)
Ne güzel, sevindim senin adına:34:

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

canım ewt siz ewlenirken hiç bir maddi katkıda bulunmamış olabilir ama unutmaman gereken bir şey var o kadın senin eşinin annesi her ne kadar da geri kafalı cahil v.s ne olursa olsun eşinin hatırı için katlanman gerekir görmezden gelmen gerekir bence... tabiki sorunlar olucaktır ki zaten sizinle kalmıyormuş bundan dolayıda fazla bir sıkıntı olmazdı çünkü ayda yılda bir kez görüşeceksiniz sonuçta ve katlanabilirsiniz.we ewt keşke tüm sorunları eşiniz sizin yerine annesine uygun bir dille anlatsaymış bu sizin için daha iyi olurdu kötü gelin konumundan da kurtulmuş olurdunuz.bence sadece biraz daha sabırlı hoş görülü olmanız gerekiyor.bu onların yaptıklarının doğru olduğunu göstermez yapılan şey yanlış zaten ama size düşen en büyük görev eşinizin hatırı için annesine biraz daha iyimser bakabilir yada en azından deneyebilirsiniz.

evlenmissiniz gitmis, ailenizin artik bundan sonra yapici olmasi gerekiyor, ama masAllah sizi doldurusa getiriyormus.. ayda yilda bir kez gelmis, biraz alttan alabilirdiniz yaptiklarini ki zaten kendiniz diyorsunuzki biraz cahiller... egerki aileniz onlar hakkinda konusurlarsa ozaman böyle sohbetlerden hoslanmadiginizi ve arada kaldiginizi söyleyinki birdaha sizi doldurusa getirmesinler.... bu sizin elinizde...
bence bir telefon acin ve isi tatliya baglayin... esinizi bu yasa kadar getirmis bakmis emek vermisler... dügününde birsey yapmadiysa bile sirf bu yüzden onlara saygi duymaniz gerekir...

Back
X