Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

kayınvalideni sevmediğin için tepkiyle karşılamışsın gibi görünüyor. sevseydin daha farklı davranırdın. itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var derler.eşinin hatrı için annesini sevmesen de saymalıydın bence.sonuçta sevdiğin adamda en büyük katkısı olan insan. hem parası yoktur da ondan evliliğinize katkıda bulunmamaıştır.sonuçta şuan evlisin sevdiğinle çok şükür bak ne güzel. biraz daha tatlı dille sorunlarını çözer eşinden af dilersin o da seni anlamak durumunda kalır.yeni evlisiniz siz ve birlikte ailelerle geçecek uzun yıllar var.inşallah en güzel şekilde çözümlenir unutulur gider. yuvanda huzurla oturmanı dilerim canını çok sıkma oluyor böyle...

benımde bır oglum var ınsallah boyle gelınım olmaz,kocaman kadını hemde evınıze ılk defa gelen kadını cocuk gıbı azarlamıssınız.ben olsam bıdaha adımımı atmazdım evınıze,belkıde sızınde ıstedıgınız oydu bılemıyorum ama cok kırıcı olmus ,dılerım aynı muameleyı bır gun oglunuzu evlendırdıgınızde sızı kucumseyen gelınınızden gormezsınız...

Aman konu sahibi çekti gitti,ziyaretçi moduna geçti bile

Konu açıp,kaçamakta yeni moda mı ?

Yazık, kadıncağız bir de sizi uyandırmamak, rahatsız etmemek için böyle yapmış, cahillik etmiş ama iyi niyetinden.

O şekilde çıkışacağınıza "Aşkolsun anne ne rahatsızlığı kapıyı çalsaydın keşke hemen kalkardık, kapıyı açık bırakmak buralarda tehlikeli" diyebilirdiiniz, ya da annenize anahtar verebilirdiniz, ya da en doğrusu daha erken kalkıp ekmeği siz alabilirdiniz.

Bence arayıp gönlünü alın.

konu sahıbı arkadasım cok yanlıs davranmıssın..
kadıncagız bakmıs uyanıyorsunuz ertesı gun kapıyı acık bırakıp gıtmıs,tamamen ıyınıyetten sızı uyandırmak ıstemıyor.
ama bellı kı sen kayınvalıdene karsı ıcten ıce sınır olmussun o kadın sana ne yapsa yaranamaz hale gelmıs besbellı.
benm babanemde koyden gelmıstı buyuk sehrı bılmez gecıp gıden cocukları gorunce bu cocuklar sızemı gecıyor buradan derdı kadın koyde o kadar erkek gectıgını gormemıskı ne dıyelım.
bence kayınvalıdenı ara ozur dıle durumu duzelt cokhatalısın

Ilk gun kayinvalideniz zilinizi caldiktan sonra neden evin yedek anahtarini ona vermediniz?Siz ne kadar kayinvalidenizi sevmesenizde oglunu sevmissiniz.Baska bir sehirden evinize misafir gelmisler.Siz zaten sabah erken kalkmayarak hafta sonlari 10 a kadar uyuyarak ayip etmissiniz.Calissanizda,yorulsanizda evde yatili misafir var ustelik bu misafir esinizin ailesi.Ne olursa olsun sabahlari erken kalkip kahvaltiyi sizin hazirlamaniz gerekiyordu.Sayili gun surekli sizinle yasamiyorlar ki.Esiniz size verdigi tepkide cok hakli.Tam tersini dusunun sizin anneniz size gelmis yatili ve esiniz bir sebepten annenizi cocuk gibi azarlamis.Nasil hissederdiniz?

Ben çalışan bir kadınım ve bekarlığımdan kalma haftasonları geç kalkma alışkanlığım var; ama evlendiğimden beri yatıya bir misafirim geldiyse mutlaka erken kalkar,kahvaltımı onlar kalkmadan hazırlamaya çalışırım ki biz böyle gördük,bence sen de böyle yapmalıydın.
Bir diğer husus evet haklısın kapı açık bırakılmaz ama yaşlılar aynı çocuk gibi oluyor,bazen düşünemiyorlar öyle şeyleri ki o da sizi düşünmüş bir şeyler almak isteyerek, bence daha tatlı dilli uyarabilirdin ya da eşine söyleyip o daha uygun bir şekilde söyleyebilirdi.Bence eşin eve geldiğinde onun yanında kayınvalideni arayıp aslında öyle söylemek istemediğini,yanlış anlaşıldıysam özür dilediğini, sadece kapının açık olduğunu görünce ya da duyunca endişelendiğini, onları kırdığın için üzüldüğünü söyleyio hem onların gönlünü alırsın hem de eşinin.

Eşiniz çok sakin belli ki.
Bu durumda sadece surat asması, kalbinizi kırmaması,size karşı saygısızlık yapmaması ciddi sabır ister.
En azından sevdiğiniz adamın hatırı var. Cahil (!), düşüncesiz(!) k.valideden; kültürlü, görmüş geçirmiş gelin olarak özür dilemeniz şart.

Öncelikle duruma üzüldüğümü belirtmek isterim.Eşinizin ailesi uzak bir yerden size kalmaya geliyorsa birkaç gün erken kalksanız sorun olmaz sanırım.Aynı şeyi bana gelinim oğlum yapsın istemezdim.Aynı şey başıma gelse saygıdan yatamazdım eşimin yanında o kadar saat.

Gelelim açık kapı bırakma konusuna.Sabah erkenden markete gittiğini biliyorsanız kendisine zili çalmasın diye bir anahtar verebilirdiniz.Küçük yerlerde yaşayan insanların kapı kapatma ya da kilitleme huyları yoktur.Babaannem dışardan açılan dış kapısını asla kilitlemez yatarken.İstanbul'a yanımıza geldiğinde çoğu zaman kapıyı açık bırakır ama elimize yapışmaz ya kapatırız.

Kahvaltıda bu durumu dile getirip sitem etmek size düşmezdi bence.Eşiniz söyleyebilirdi.Yaşılar alıngan oluyor.Aynı şeyi eşim olacak kişi anneme yapsa benim tepkim eşinizinkinden daha ağır olurdu:19:
Çok mu gelenekçiyim acaba ki:26:

Sanırım gönlünü almalısınız

Son düzenleme:
Kocan da pek mülayimmiş,kadın çekmiş gitmiş eşin sana sadece "kırgın"
Valla helal olsun..
Ailesi bu kadar önemliyse evlenmeseydiniz yok aile önemli değil ben eşime aşığım diyorsanız birkaç gün idare edip bu kadar mesele yapmasaydınız.
Eşlerimizin ailelerini şöyle seçelim o zaman ağız bakım,zeka testi,temizlik kuralları mülakatı,güvenlik önlemleri sertifikası falan..
Siz mükemmel misiniz 0 hata ile mi yaşıyorsunuz ?
Buna evet derseniz ,kayınvalideyi arayıp temelli kovalayın ki bir daha gelmesin zira size layık değil.

zaten yaşadığınız yerler ayrıymış her zaman gelmiyorlar ya idare etmen lazımdı ne kadar sinir de olsan bazen politik davranmak gerekiyor.
bencede eşinin yanındayken tel.aç özür dile falan düzelt arayı yani bazen sevmesekte rol yapabiliriz yni bu idare etmenin bi şeklidir :)

Eşiniz çok sakin belli ki.
Bu durumda sadece surat asması, kalbinizi kırmaması,size karşı saygısızlık yapmaması ciddi sabır ister.
En azından sevdiğiniz adamın hatırı var. Cahil (!), düşüncesiz(!) k.valideden; kültürlü, görmüş geçirmiş gelin olarak özür dilemeniz şart.

Burada eş de suçlu, anladığım kadarıyla o da evdeki misafire bakmaksızın eşiyle beraber uyumayı seçmiş. En kötü ihtimal annesine anahtar verebilirdi.

konu sahibi hatalı olduğu kanaatine vardığına göre bize söyleyecek bir şey düşmez artık...:46:

konu sahibi hatalı olduğu kanaatine vardığına göre bize söyleyecek bir şey düşmez artık...:46:

Back
X