Hayatta tek mühim şey evlilik değildir... Hayatini yasarken kararlarini evliliğe gore alman gerekmiyor... Bunu beynine empoze etmekten vazgeç...
Henüz bir yillik beraberlik için isini vs birakmayi düşünme. Birak zamana kendini. Yarin bile ne olacagi belli değil evlilik evlilik diye harcamayin kendinizi...
Eğer gerçek sevgi ,ask varsa öyle boyle bir araya gelirsiniz zaten. İlla birinin kendinden vazgeçmesi gerekmez.
Peki dönerse ne iş yapacak burada?haklısın evlilik değil tabiki. ama planlarımız o yöndeydi. o yüzden ister istemez hayal kırıklığı oldu. ama hayatını da düşünmek zorunda bencillik yapamam
Peki dönerse ne iş yapacak burada?
Bence en az orada kalması kadar ciddi bir sorun.
Aman Allah’ın gazi çocuğu olmayan ne yapsın bu KPSS belasında?aslında burda iş ayarlamış gibiydi. kpss puanı fena değil. tanış vasıtasıyla ve gazi çocuklarına ek kontenjanda veriliyor. devlete girme durumu vardı dönüşte. ben o yüzdende istemiyorum. hani iş bulabilir. ama o kadar alamaz tabi..
Aman Allah’ın gazi çocuğu olmayan ne yapsın bu KPSS belasında?
Benim sozlumde askeri personel suan kendisine bu konuyu danistim sozlesmeli asker olacaktir o cocuk onlarda 6 yil zorunlu gorev var ve tipik sozlesmeli asker olacak haftaici disariya bile cikamayacak 6 yil gorev suresi var tr donmesi zor dondugunde de 65.000 para aliyorlarmis anlatti epeyde aklimda kalmadi pek anlamam askeriyeden... Tegmen olamaz kiz yada cocuk yalan soyluyor sozlesmeli asker olur 6,yil zorunlu kalacak falan dedi acaba uzmanda mi olur demisti unuttum simdiÇok ilginç şeyler var.
1. Var gel sen o kadar oku sonra bilmem kaç sene sozlesmelyı göze al.
2. Orada neden çalışma şansın olmasın ki Allah’ın unuttuğu yer mi?
Ben bir şeylerden rahatsız oldum sanki. İkinizden birinde bir şey var demediğin.
ben kıbrısta 4 sene yasadım ozamanlar evet özel hastane azdı. ama bnce kıbrısa gitmekten korkmamalısın. en fazla bi sene iş sıkıntısı cekersin. eşin diyim artık sözleşmeli subay olucak olabilirse. o hadi ben subay olucam demeyle olmuyo on binlerce basvuru oluyoiçlerinde gazi ve şehit çocukları da olan. hangi kuvvet komutanlığında olacaksa eşin o komutanlığın internet sitesine bak ayrıntıları görürsün. zaten öyle bi durum olurda sınavları gecerse üç aşamalı sınav yazılı spor ve mülakat (gazi çocuğu kontenjanını mülakatta kullanabiliyolar.) bi seneye yakın eğitim görücek türkiye'de. sonra kıbrısa gidebilir ama hep kıbrısta kalamaz muhakkak dönücek türkiye'yekıbrısta doktorluk yapmak kolay değilmiş sanırım. yani asistanlık kesin olmuyomuş. pratisynlikte sıkıntılıymış özel hastane azmış. o kesin gibi konuştu sınavdan bahsetmedi.
Imm işin özü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.Benim sozlumde askeri personel suan kendisine bu konuyu danistim sozlesmeli asker olacaktir o cocuk onlarda 6 yil zorunlu gorev var ve tipik sozlesmeli asker olacak haftaici disariya bile cikamayacak 6 yil gorev suresi var tr donmesi zor dondugunde de 65.000 para aliyorlarmis anlatti epeyde aklimda kalmadi pek anlamam askeriyeden... Tegmen olamaz kiz yada cocuk yalan soyluyor sozlesmeli asker olur 6,yil zorunlu kalacak falan dedi acaba uzmanda mi olur demisti unuttum simdi, Size katiliyorum tutarsizliklar vardi iyi anlamissiniz :)
Sozlumde oyle dedi sozlesmeli asker olacakmis onlarin 6 yil zorunluluklari varmis tr donmeleri bile zormus donduklerinde de toplu bir para alirlarmis.. Hatta dedi er gibi haftaici disariya bile cikamayacak ayrica gazi cocugu olsun sinavsiz kimsenin yeri hazir degildir isterse orgeneral torunu olsun.. Cocuk yalan soyluyor falan dedi.. Bana da garip geldi harita muh. Ve tsk da siniflarini arastirdim oyle bir brans gormedim.. İlginc :)Imm işiyzü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.
Olmayan kadroyu nasıl açacakmış komutan.
Bak sözleşmeli er olabilir.
Benim sozlumde askeri personel suan kendisine bu konuyu danistim sozlesmeli asker olacaktir o cocuk onlarda 6 yil zorunlu gorev var ve tipik sozlesmeli asker olacak haftaici disariya bile cikamayacak 6 yil gorev suresi var tr donmesi zor dondugunde de 65.000 para aliyorlarmis anlatti epeyde aklimda kalmadi pek anlamam askeriyeden... Tegmen olamaz kiz yada cocuk yalan soyluyor sozlesmeli asker olur 6,yil zorunlu kalacak falan dedi acaba uzmanda mi olur demisti unuttum simdi, Size katiliyorum tutarsizliklar vardi iyi anlamissiniz :)
ASkeriyer ana branşlardan mühendis alır. Onun da 40 tane zımbırtısı vardır. Sınavı bilmem neyi.Sozlumde oyle dedi sozlesmeli asker olacakmis onlarin 6 yil zorunluluklari varmis tr donmeleri bile zormus donduklerinde de toplu bir para alirlarmis.. Hatta dedi er gibi haftaici disariya bile cikamayacak ayrica gazi cocugu olsun sinavsiz kimsenin yeri hazir degildir isterse orgeneral torunu olsun.. Cocuk yalan soyluyor falan dedi.. Bana da garip geldi harita muh. Ve tsk da siniflarini arastirdim oyle bir brans gormedim.. İlginc :)
Imm işin özü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.
Olmayan kadroyu nasıl açacakmış komutan.
Bak sözleşmeli er olabilir.
ASkeriyer ana branşlardan mühendis alır. Onun da 40 tane zımbırtısı vardır. Sınavı bilmem neyi.
O zaman ülkedeki tüm gazi/şehit çocukları okumaz direk subay olur. Olacak şey mi Allah aşkına?
Bence kızımız da doktor değil.
Devlet pratisyene 5 bin maaş vermez ki profuna vermiyor. Özelde olsa da acildeki doktor bu kadar almaz.
Size katılıyorum ben de teğmen değildir sözleşmeli uzman erbaştır eğer olursa.Benim sozlumde askeri personel suan kendisine bu konuyu danistim sozlesmeli asker olacaktir o cocuk onlarda 6 yil zorunlu gorev var ve tipik sozlesmeli asker olacak haftaici disariya bile cikamayacak 6 yil gorev suresi var tr donmesi zor dondugunde de 65.000 para aliyorlarmis anlatti epeyde aklimda kalmadi pek anlamam askeriyeden... Tegmen olamaz kiz yada cocuk yalan soyluyor sozlesmeli asker olur 6,yil zorunlu kalacak falan dedi acaba uzmanda mi olur demisti unuttum simdi, Size katiliyorum tutarsizliklar vardi iyi anlamissiniz :)
Ya arkadaşım yani nasıl diyim sana mühendis kadrosuna girmeyecek derken bilmediğin o kadar belli ki.mühendis kadrosundan girmicekki. gazi çocukları sınavsız girebiliyormus. sevgilimin bana dediği bu.
neden yalan söylüyüm bi alemsiniz gerçekten. pratisyen doktorum ve maaş+döner+sabit döner 5180 tl maaş aldım bu ay..
profların maaşı çook daha fazladır. özelde değilim devlet hastanesindeyim. benden daha fazla alan arkadaşlarım bile var
şu an nöbetteyim hatta....
Ya arkadaşım yani nasıl diyim sana mühendis kadrosuna girmeyecek derken bilmediğin o kadar belli ki.
Askeriyede de herkesin bir işi vardır. Millet ne top koşturuyor orada ne de at..
Giren mühendisleri de zevkine dallarına göre seçmiyorlar. Onlar da kendi işlerini rütbe adı altında yapıyorlar. Askerlik “saol asker, yat kalktan ibaret “ değildir. Devlet de pratisyene bu maaşı veriyorsa uzman kaç alıyor acep?
özet: çocuk kıbrıs'ta manita yapmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?