kızlar bi akıl verin çok karıştımm evet yada hayır de diyor :((

haklısın evlilik değil tabiki. ama planlarımız o yöndeydi. o yüzden ister istemez hayal kırıklığı oldu. ama hayatını da düşünmek zorunda bencillik yapamam

haklısın evlilik değil tabiki. ama planlarımız o yöndeydi. o yüzden ister istemez hayal kırıklığı oldu. ama hayatını da düşünmek zorunda bencillik yapamam
Peki dönerse ne iş yapacak burada?

Bence en az orada kalması kadar ciddi bir sorun.

Peki dönerse ne iş yapacak burada?

Bence en az orada kalması kadar ciddi bir sorun.

aslında burda iş ayarlamış gibiydi. kpss puanı fena değil. tanış vasıtasıyla ve gazi çocuklarına ek kontenjanda veriliyor. devlete girme durumu vardı dönüşte. ben o yüzdende istemiyorum. hani iş bulabilir. ama o kadar alamaz tabi..

Aman Allah’ın gazi çocuğu olmayan ne yapsın bu KPSS belasında?

Kendi kararını kendi vermeli sonuçta nişanlı bile değilsiniz ilerde sorun olmaması açısından kendinin karar vermesini sağlayın hatta bunu derken ses tonunuza bile dikkat edin , o şekilde bile etkilediğinizi sanmasın yoksa ilerde sen hayır demeseydin şöyle olacaktı böyle olacaktı gibi kavgalar sizi bekliyor.

Benim sozlumde askeri personel suan kendisine bu konuyu danistim sozlesmeli asker olacaktir o cocuk onlarda 6 yil zorunlu gorev var ve tipik sozlesmeli asker olacak haftaici disariya bile cikamayacak 6 yil gorev suresi var tr donmesi zor dondugunde de 65.000 para aliyorlarmis anlatti epeyde aklimda kalmadi pek anlamam askeriyeden... Tegmen olamaz kiz yada cocuk yalan soyluyor sozlesmeli asker olur 6,yil zorunlu kalacak falan dedi acaba uzmanda mi olur demisti unuttum simdi , Size katiliyorum tutarsizliklar vardi iyi anlamissiniz :)

Son düzenleme:
kıbrısta doktorluk yapmak kolay değilmiş sanırım. yani asistanlık kesin olmuyomuş. pratisynlikte sıkıntılıymış özel hastane azmış. o kesin gibi konuştu sınavdan bahsetmedi.
ben kıbrısta 4 sene yasadım ozamanlar evet özel hastane azdı. ama bnce kıbrısa gitmekten korkmamalısın. en fazla bi sene iş sıkıntısı cekersin. eşin diyim artık sözleşmeli subay olucak olabilirse. o hadi ben subay olucam demeyle olmuyo on binlerce basvuru oluyoiçlerinde gazi ve şehit çocukları da olan. hangi kuvvet komutanlığında olacaksa eşin o komutanlığın internet sitesine bak ayrıntıları görürsün. zaten öyle bi durum olurda sınavları gecerse üç aşamalı sınav yazılı spor ve mülakat (gazi çocuğu kontenjanını mülakatta kullanabiliyolar.) bi seneye yakın eğitim görücek türkiye'de. sonra kıbrısa gidebilir ama hep kıbrısta kalamaz muhakkak dönücek türkiye'ye

Imm işin özü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.

Olmayan kadroyu nasıl açacakmış komutan.

Bak sözleşmeli er olabilir.

Imm işiyzü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.

Sozlumde oyle dedi sozlesmeli asker olacakmis onlarin 6 yil zorunluluklari varmis tr donmeleri bile zormus donduklerinde de toplu bir para alirlarmis.. Hatta dedi er gibi haftaici disariya bile cikamayacak ayrica gazi cocugu olsun sinavsiz kimsenin yeri hazir degildir isterse orgeneral torunu olsun.. Cocuk yalan soyluyor falan dedi.. Bana da garip geldi harita muh. Ve tsk da siniflarini arastirdim oyle bir brans gormedim.. İlginc :)

evet komutan olana kadar zormuş. ama dayanırım diyor. döndüğünde ne parası alıcak onu tam anlamadım?

ASkeriyer ana branşlardan mühendis alır. Onun da 40 tane zımbırtısı vardır. Sınavı bilmem neyi.

O zaman ülkedeki tüm gazi/şehit çocukları okumaz direk subay olur. Olacak şey mi Allah aşkına?

Bence kızımız da doktor değil.

Devlet pratisyene 5 bin maaş vermez ki profuna vermiyor. Özelde olsa da acildeki doktor bu kadar almaz.

Imm işin özü bu olabilir. Zaten gazi çocuğu da olsa mühendislikten dalı yok onun askeriyede.

mühendis olarak alınmıycakki. teğmen olucakmış. sonrada komutan..

mühendis kadrosundan girmicekki. gazi çocukları sınavsız girebiliyormus. sevgilimin bana dediği bu.

neden yalan söylüyüm bi alemsiniz gerçekten. pratisyen doktorum ve maaş+döner+sabit döner 5180 tl maaş aldım bu ay..

profların maaşı çook daha fazladır. özelde değilim devlet hastanesindeyim. benden daha fazla alan arkadaşlarım bile var

şu an nöbetteyim hatta....

Size katılıyorum ben de teğmen değildir sözleşmeli uzman erbaştır eğer olursa.

Ya arkadaşım yani nasıl diyim sana mühendis kadrosuna girmeyecek derken bilmediğin o kadar belli ki.

Askeriyede de herkesin bir işi vardır. Millet ne top koşturuyor orada ne de at..

Giren mühendisleri de zevkine dallarına göre seçmiyorlar. Onlar da kendi işlerini rütbe adı altında yapıyorlar. Askerlik “saol asker, yat kalktan ibaret “ değildir. Devlet de pratisyene bu maaşı veriyorsa uzman kaç alıyor acep?

Ben olsam karışmazdım, ne isterse yapsın.
Tmm ciddi bir ilişkiniz varmış ama ne olursa olsun bu kadarçok birbirinizi etkilememlisiniz.
Yarın ne olacağını kim biir?
Böyle bir kararda etkii olmak büyük sorumluluk, ben eşime bile şunu yap bunu yap demem, özellikle işi konusunda.
Fikrimi söylerim sen bilirsin derim.

evet bilmiyorum gerçekten hiç daha önce hiç bi bilgim yoktu. teğmen ne desen onu bile bilmezdim. e o zaman ne olarak alıyolar bunu anlamadım ki..

uzmanların döneride fazladır maaşıda. hastanenin döner sermayesine bakılan hastaya göre değişir. ama 7 binden aşağı almazlar. eğer cerrahsa veya yoğun bi bölümse yukarı doğru çıkar. 15 bine kadar yolu var bildiğim. devlette bu rakamlar..

özelde daha fazla alır uzmanlar. tabi bölüm çok önemli. bi dahiliyeci bi cildiyeci bu kadar alamaz. ama acilci, kadın doğumcu kalp cerrahı çok iyi paralar kazanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…