Kıbrısta kalmasını.. Eski konularda gördüğüm kadarıyla ortada bir güven sorunu var.. Kıbrıs gibi bir yerde 3 yıl kalması ve 3 yılın sonunda türkiyeye. Dönememe gibi durumuda söz konusu o şekilde nasıl olacak ki her an acaba ne yapıyor mu diyeceksiniz zor yaa daha tr içi mesafelere insanlar dayanamıyor kaldı ki kıbrıs
Bu arada o kadar emek isteyen birçok şeyden ödün vermeniz gereken bir meslekki..gurbeti bi dert,görevlere gidiyor bi dert,nöbeti ayrı dert..bak bu gecede eşim nöbetçi ve ben iki çocuğuml yanlizim...afganistana gitti 6 ay gelmedi.Yüreğin ağzında bir yaşam ayrıca...çok yönlü düşünmen lazım enine boyuna..bunları kaldırabileceksen gururlu bir asker eşi olursun buda paha bicilemez...
kabul edemiyorum zatenama arkadaşların yorumları karışmamam yönünde. bende öyle yapıcam. ona bırakıcam
Kendisi sebeplerini halen daha görmüyorsa ne yaparsa yapsın.. Sonuçta ikinizin geleceği olacaktı onca şeyi anlatıp şimdide kıbrısta kalmak ve size sormadan planlar yapması gerçekten üzücü şuanda ona toz pembe geliyordur yaşadıkça anlar zorluklarını.. Ayrıca tr eş götürülmeyen yerlerde var çok iyi düşünmek gerekiyor.. Sonucu haber edersiniz :)kabul edemiyorum zatenama arkadaşların yorumları karışmamam yönünde. bende öyle yapıcam. ona bırakıcam
Evet öyle. Direk kestirip atmis sanki, ayip olmasin diye de sorma rolu yapmis.aynen canım katılıyorum. ben olsam direk çizik atardım dedim. ki benimde var aynı fırsatlarım ama gitmeyi düşünmedim. tamam haklı benim belli maaşım var. o benden iyi olmak istiyor anladığım kadarıyla. ama istese burda da çabalar di mi
Kendisi sebeplerini halen daha görmüyorsa ne yaparsa yapsın.. Sonuçta ikinizin geleceği olacaktı onca şeyi anlatıp şimdide kıbrısta kalmak ve size sormadan planlar yapması gerçekten üzücü şuanda ona toz pembe geliyordur yaşadıkça anlar zorluklarını.. Ayrıca tr eş götürülmeyen yerlerde var çok iyi düşünmek gerekiyor.. Sonucu haber edersiniz :)
Evet öyle. Direk kestirip atmis sanki, ayip olmasin diye de sorma rolu yapmis.
Iliskiniz kac senelik?
Ben de gelmek istiyorum diyin nabiz ölcmek icin bakalim ne diyecek?
Bence bekleyin ani kararlar vermeyin.bi sene olmadı henüz. az kaldı. aynen öyle sordu ben tepki verince sen ne dersen o tamam kapandı konu nasip değilmiş filan dedi.
dedim ben olsam sende yanmda olcaksın derdim dedim. senin gelme ihtimalin yok asistanlık yok orda dedi. bende pratisyen kalırım. dönüşte uzman olurum dedim. o zaman bi soruyim onu dedi.
yarın soracak..
uzun bi mesaj atmatı düşünüyorum bu gece...
Bence bekleyin ani kararlar vermeyin.
Bakalim yarin ne diyecek.
Yüz yüze konusursaniz daha iyi olur sanki
Olsun. Lütfen abartma.para kazanacak.nasıl yani 3 yıl ordamı olsun
kızlar sevgilim kıbrsta asker. komutan ona demişki askeriye de kalmak ister misin. gazi çocuğu olduğu için direk teğmen olabiliyomuş sınavsız. 6 bin maaş diyo. ama 3,5 sene orda kalması gerekiyomuş.. tüm arkadaşları kabul et diyomuş buna..
tabi bu önce benim hiç fikrimi sormadı istemicemi bildiği için. bende kızdım nasıl fikrimi sormadın diye. o da işte dedimya diyo. söyle fikrini. bende açık açık konuştum. ayrı kalmak istemiyorum sonuçta. bi de kıbrıs çok pis bi yer. o da açıkça dedi. benim maaşım 4,5-5 arası. senden fazla kazanabileceğim bi iş fırsatı çıkamaz karşıma dedi. kendisi harita mühendisi..
bu işi istiyo belli. bende dedimki ben olsam sende benle gelceksin derdim sana dedim. o da senin burda yükselme durumun yok dedi. olsun yükselmeyi dönüşte yaparım dedim.. bi sorayım dedi..
sonra da kıbrıstan sonra türkiyeye gelme olayı kesin değil dedi. e madem öyle sen nasıl bensiz gidiyosun dedim. sen istemezsen gitmem diyo bi yandan da. evet yada hayır de diyo??
nasıl hayır derim siz olsanız ne yapardınız??? adam bensiz plan yapmış gibi değil mi
Erkek arkadasınızın maas olaylarını biraz abarttıgını dusunuyorum tskda tegmen olarak ise baslayan birinin maası max. 3000, kıbrıs yurtdısı oldugu icin yaklasık 500 lira ek odeme olur yani ortada maksimum 3500 liralık bi kazanc var. Ne demek 6000 ya albay 6000 almıyor tegmen haliyle ne 6000i allaskına. Ha pilot vs olsa ucus parası dicem ama boyle bi vasfı da yok. Ayrıca kıbrıstan turkiyeye gelmeme ihtimali yok gorev suresi bitince donecek ve turkiyede baska bi yere tayin olcak, kıbrısta cakılı kalması soz konusu degil. Erkek arkadasınızı biraz cahil buldum, arastırmadan etmeden atlamıs. Gazi cocuklarının onceligi vardır, ama bu sadece oncelik yani kesin alınacak bi sey de yok. Daha once calıstı mı bikmiyorum ama askere gittigine gore yeni mezun, yeni mezun bi harita muhendisini de 5000 lira maasla kimse calıstırmaz. Erkek arkadasını realitelerden habersiz hevesli ve bilincsiz gordum. Bu konudaki fikrime gelince de askerlik is baskısının tayinin bir suru sıkıntının yasandıgı zor bi meslektir ama hakları cogu devlet memuruna gore daha iyi. Maas, emeklilik vs durumları sıradan bi memura gore cok iyi. Garanti meslek yani simdi ozel sektorde sıkıntılı oldugu icin kendini garantiye almak istemis olabilir, sana bırakıyorum tamamen deyip sıyrıl zaten kesin alınacagı da belli degil
kızlar sevgilim kıbrsta asker. komutan ona demişki askeriye de kalmak ister misin. gazi çocuğu olduğu için direk teğmen olabiliyomuş sınavsız. 6 bin maaş diyo. ama 3,5 sene orda kalması gerekiyomuş.. tüm arkadaşları kabul et diyomuş buna..
tabi bu önce benim hiç fikrimi sormadı istemicemi bildiği için. bende kızdım nasıl fikrimi sormadın diye. o da işte dedimya diyo. söyle fikrini. bende açık açık konuştum. ayrı kalmak istemiyorum sonuçta. bi de kıbrıs çok pis bi yer. o da açıkça dedi. benim maaşım 4,5-5 arası. senden fazla kazanabileceğim bi iş fırsatı çıkamaz karşıma dedi. kendisi harita mühendisi..
bu işi istiyo belli. bende dedimki ben olsam sende benle gelceksin derdim sana dedim. o da senin burda yükselme durumun yok dedi. olsun yükselmeyi dönüşte yaparım dedim.. bi sorayım dedi..
sonra da kıbrıstan sonra türkiyeye gelme olayı kesin değil dedi. e madem öyle sen nasıl bensiz gidiyosun dedim. sen istemezsen gitmem diyo bi yandan da. evet yada hayır de diyo??
nasıl hayır derim siz olsanız ne yapardınız??? adam bensiz plan yapmış gibi değil mi
Eğer askeriyede kalmak istiyorsa bırakın kalsın ama teğmen maaşları 6 binlira mı oluyor o kadar yüksek değil diye biliyorum.
maasi bana da abarti gibi geldi. evet erkek arkadasim biraz bilincsiz atladi bende farkindayim. demek gazi cocugu diye kesinlikte yok. o bana oyle gibi soyledi. evet genelevler fazlaymis. onun bana anlattigi komutanlarin bile cok bozuk oldugu. hepsinin o tarz yerlere takildigini soylemisti. bilmiyorum abartiyor mu.
evet buraya gelse o kadar maasla is bulmasi ilk etapra imkansizz. karari ona birakmaliyim kesinlikleee.....
ya siz ciddimisiniz..biz ordan geleli 2 yıl oldu..eşim 3,500 maaş+1000 tl civar ada tazminatı alıyordu..çift maaş imkansızzzzzzBenim babam da asker.. kibris'ta gorev yapmisti.. cift maas aliyordu.. o zaman 2bin kazanacakken 4 bin aliyordu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?