kızlar bi akıl verin çok karıştımm evet yada hayır de diyor :((

Ama soyle de bir sey var.. askeriyeden cikmak da kolay degil.. istifa etmek yani.. babamin subay arkadaslari kafayi siyirma noktasina gelmesine ragmen ayrilamamisti. Cunku ayrilirken tazminat odemeniz gerekiyor..
ve gercekten kibris rahat bir yer.. evet sizin kariyeriniz icin soru isareti olabilir.. ama tr'de tayin olsaniz ne olacagi belli degil malum
.

Kibris' ta calisan memurlar cift maas aliyor.. maasi 6 binse eger, 3 bin tr maasi 3 bin kibris maasi..
imkansızzzz...sadece maaşının üzerine 1000 tl ada tazminatı alır..çift maaş olsa tüm asker aileleri gitmek için sıraya girer..ki inanın sadece eşi çalışmayan askerler orayı istiyor..bir de bebk isteyenler,ücretsiz izne ayrılıyor..bebeğimi ben büyüteyim diyor...zaten ada tazminatı var diye orayı istiyor..onun dışında kıbrıs yaşanacak yer değil..eğtim sistemi çökmüş durumda..berbat..çok pahalı ayrıca..

sevgilisi sonradan gireceği için sözleşmeli olur muhtemelen..ilk 5 yıldan sonra çıkış var..hemde üstüne çokta güzel bir tazminat veriyorlar..sözleşmeli olunca sıkıntı yok yani..

ya siz ciddimisiniz..biz ordan geleli 2 yıl oldu..eşim 3,500 maaş+1000 tl civar ada tazminatı alıyordu..çift maaş imkansızzzzzz

Benim babam 15 sene once subaylik yapti.. cift maas aliyordu.. hatta biz trde kalmistik.. tr maasini biz aliyorduk. Askeriye de var bu durum sanirim.. ada tazminatini da ayrica aliyordu diye hatirliyorum..

Hatta esim de kibris'ta askerlik yapmisti. Askerlerin aldigi malum askeri ucret bile iki katiydi, sirf kibris'ta oldugu icin. Tr'dekiler 25 aliyorsa atiyorum, bize 50 veriyor diyordu.

Su an kibris nasil bilmiyorum. Ama annemler hep der, kibris'a giden ihya oluyordu diye.. Annemler 2 yil kibris gorevi sayesinde ev aldi..

Parası güzel de işin diğer boyutu var.
Kıbrıs'ta 3 sene kalacak da diğer seneleri napacak.
Asıl Kıbrıs sonrası ne olacak o kadar sene doğuya falan atanırsa ne yapacak.
Bunları düşünmüş mü, askerlik kolay bi meslek değil ve bende istifa etmesi zor diye biliyorum
Bence iyi düşünsün, Kıbrıs laylaylom geçer diye kabul edip 10 sene doğuda orada burada canını dişine takması da var.
Riskli meslek.

Şuan binbaşılar o parayı almıyor. Düz bir subayın o maaşı görmesi imkansız. Siz de araştırın bunu göreceksiniz. 6 bin çok uçmuş.

Senin bir ailen işin gücün hedeflerin istikbalin yok mu?Bir erkeğin hayatını yaşamaya gitmek bu kadar mı kolay.

10 gün sonra türkiyeye dönüyorum ve erkek arkadaşımla 4 aydır görüşmüyordum. şuan çok çok iyi bir yerde çok iyi bir ücretle çalışmasına rağmen senin döndüğün gün izin vermezlerse bırakırım işi dedi.. ben de burada ondan uzak kalınca fark ettim ki kariyer, para vs hikaye, hayatta en önemli şey sevdiğin insanla birlikte olmak. senin sevgilin bildiğin senden vazgeçmiş, 2 bin az kazanıp seninle olmayı tercih etmemiş.

Olsun. Lütfen abartma.para kazanacak.

istedikten sonra burda da kazanabilir. biraz gayret gostermesi lazim. ama o kolaya kaciyo. kendi meslegini birakiyo asker olucak..

3500 maaşmış. kıbrıs olduğu için 1250 lira ek ücret varmış. 4750 yapıyor. birde sigara filan veriyolarmış. onlarıda satıyorlarmış. esktra deentimler oluyormuş. denetim başı 250 tly miş filan. hepsini toplayıp 6 bin dedi sanırım...

bilmiyorum. o da kararsız bi istiyorum ama sen ne dersen o diyo. ben yanında olurum orda dedim. sana işini bırak diyemem diyo. bende karışığım kızlar bilmiyorum ki

o da doğru. bu şekilde de olabilir haklısın. bu fikri de sunayım. ama türkiye de garanti değilmiş. kendide vazgeçmek üzere sanırım

Orta da ciddi bir konu varsa ikinizin konusmasi gerek sende fikrini soyleyeceksin sevgilinde.. Oyle tek tarafa birakma erkektir simdi laylaylom gelir tr dondugunde dank eder. Hem sozlesmeli olacagi icin topun agzinda olur en ufak seyde atilir gozunun yasina bakmazlar...

bence sen ne dusundugunu acik bi sekilde sevgiline ifade edebilmelisin.. ben erkek arkadasimla iliskimin 4. yilinda bunu yasadim. biz dogup buyudugumuz yerde yasiyoruz, bana bir gun pat diye "istanbulda soyle bir is var, gitmem benim acimdan cok yararli olur, birlikte gidelim mi, sen de is degistirir misin?" diye sordu. bencillikse bencillik arkadasim, ben bunu kabul edemiyorum. benim super bir isim var burda, halen de orada calisiyorum, cok iyi maas aliyorum, ama bana kalkip istanbula gidelim diyor.. bu da bana haksizlik oluyor ama, belki ben orada bu kadar iyi bir is bulamayacagim, nereden bileyim? kendisi yukselecek diye ben neden kariyerimi tehlikeye atayim? hayir dedim, ben gelemem. isimi birakamam. ayrica istanbul'da akraba olarak bir allahin kulu yok. daha evli degiliz, benim ailem demez mi, ortada soz yok nisan yok, nereye gidiyosun elin adami icin? hadi ben isimi gucumu birakip gittim diyelim, iliskimiz iyi gitmedi ayrildik, sonra ben pisman olmayacak miyim? yani sonuc olarak ben duzenimi degistirmek istemedim. ama ona seni de engelleyemem dedim. eger senin icin cok onemli olacagini dusunuyorsan, gercekten gitmek istiyorsan gitmekte ozgursun dedim. ama iliskimizin gelecegi nasil olur bilemem dedim, uzaktan uzaga yurumez, bir sure sonra ayriliriz dedim. tehdit etmek veya kararindan vaz gecirmek icin degil, olacaklari soyledim. evlilik plani yaptiginiz birisi kalkip istanbula tasinirsa ve siz de isinizi birakip oraya gitmek istemiyorsaniz iliskinizin nasil bir gelecegi olabilir ki? gercekleri soyledim. kendisi de benden ayrilamayacagini soyledi, gitmekten vazgecti, biz 1bucuk sene sonra evlendik suan hala dogdugumuz sehirde yasiyoruz ve burada calisiyoruz. ve cok mutluyuz, kendisi de her seferinde "iyi ki gitmedim, iyi ki sen de gelirim demedin, istanbul yasamasi cok zor bi sehir, orada bu kadar rahat bir hayat suremezdik" diyor.. yani bazen basina kalkmiyorlar, aksine tesekkur ediyorlar :) ama tabi bu duruma gore degisir.. basina da kalkabilir, memnun da olabilir.. olasiliklari goze alarak ona icini dokmelisin ve sonrasinda da secimi ona birakmalisin.

bende öyle düşünüyorum aslında. az kazanması hiç önemli değil. çalışsın çabalasın yeter..

zaten benim gitme durumum ancak evlenirsek olur başka türlü ne işim var kıbrıs ta bende gidemem.

kızlar 6 sene sonra türkiye garantiymiş. 6 sene ev hanımı olurum diyosan kabul ederim diyor napıcam ben

6000TL maaş olayı bana biraz ütopik geldi. Ama Kıbrıs’ta olmasının etkisi olsa gerek.

Ancak bu seninle biraz biraz ayrılık konusunu düşünmüş gibi ki “Kıbrıs’tan sonra kesin Türkiye olacak diye bir şey yok” demiş. Yani en azından %80 ın üstünde bir ihtimal olduğu kesin Türkiye için. En nihayetinde Kıbrıs özel bölge sayılıp askeri personel için bu tür bir yere gitme kontenjanını doldurmuştur. Nereye gidecekmiş bundan sonra Kosova’ya mı? Tamamen saçmalamış. Kalmak istediği kesin. Kalmalı da zaten, dışarıda işiyle ilgili bir şey yapamaz.

Ama askerliği sevmiyorsa işi çok zor olur.

kızlar 6 sene sonra türkiye garantiymiş. 6 sene ev hanımı olurum diyosan kabul ederim diyor napıcam ben
Alınacağı kesin mi benimde ailemde asker kökenli çok kişi var,her yerde çalıştılar ama onlar sınavlar kazandılar zamanında,teğmen mi yoksa uzman erbaş mı şuam yine bir tanıdığım asker ve askeriyede kalmak istiyor ama o uzman erbaş dedi bana sınavı falan oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…