kızlar bi akıl verin çok karıştımm evet yada hayır de diyor :((

bende öyle düşünüyorum aslında. az kazanması hiç önemli değil. çalışsın çabalasın yeter..

maalesef hayat öyle değil inan yaşam şartları okadar yoruyorki insanı hele birde çocuk olunca...muhtemelen mantık çerçevesinde düşünüyor şu devirde iş bulmak öyle zorki ...

ilk başlarda insan düşünemiyor eşimle evlenmeden önce 4 yıılık kimya bölümü kazandım zaten kıytırıktan bir bölüm okumuştum eğer kimya da okusaydım bulunduğum bölge sanayi bölgesi çok rahat iş bulabilirdim ama ben naptım bırakıp gitmek istemedim yolların bizi ayıracağını düşündüm gitmedim...sonra ona iş teklifi geldi göndermedim giderse beni unutur diye.sonuç evliyiz mutluyuz çok şükür ama ödemelere yetişemiyoruz sık sık buda bizi çok üzüyor. keşke herikimizde elimizdeki fırsatları değerlendirseymişiz. güçlü bi sevgimiz varsa zaten ayrılmazdıkki....

sonradan pişmanlıklar yaşamayın bırakın kararını versin siz destek olun....

yok öyleymiş. komutanı türkiye için garanti veremem dedi. 40 kişisden 4 ü türkiyeye gelmiş. eskiden kolaymış. şimdi ise afganistana bosna hersek e yolluyolarmı. 3 sene de orda durcak sonra türkiye..

çok araftayım çoookk. tamamen benim üzerime yıkmaya çalıştı kararı. bende evet yada hayır diyemem dedim. o da ben de sana işini bırakıp benimle gel diyemem dedi. o da haklı. kıbrısta doktorların çalışma yaşamı çok yokmuş sanırım. ki uzmanda değilim :/ uzman olsam kolaydı belki. bilmiyorum napıcamızı

yok öyleymiş. komutanı türkiye için garanti veremem dedi. 40 kişisden 4 ü türkiyeye gelmiş. eskiden kolaymış. şimdi ise afganistana bosna hersek e yolluyolarmı. 3 sene de orda durcak sonra türkiye..
Bunlar sözleşmeli olduğu için sırtına biniyorlar demek ki.

haklısınız. o da o yüzden istiyo. senden fazla kazanabilmemim başka ihtimali yok diyo. tüm arkadaşları kabul et kabul et diyomuş :/

Bunlar sözleşmeli olduğu için sırtına biniyorlar demek ki.

garanti olsa 3 sene beklerim yine. ama 6 sene çok. 6 sene ev hanımı olcak mısın dedi. bende istiyo musun dedim. nasıl sen bana diyemiyosan bende sana diyemem ol yada olma diye dedi. haklı da

gazi çocuğu olduğu için kesinmiş sanırım. o kadar askerden bi tek bu öyleymiş zaten..

evet onu da söyledin. enine boyuna düşünülmesi gereken bir konu. askeriye bu. şu an ona büyük fırsat gibi geliyo ama ilerde nolur bilinmez...

pratisyen doktorum. uzmanlığa hazırlanıyorum...
Çok ilginç şeyler var.

1. Var gel sen o kadar oku sonra bilmem kaç sene evde oturmayı göze al.

2. Orada neden çalışma şansın olmasın ki Allah’ın unuttuğu yer mi?

Ben bir şeylerden rahatsız oldum sanki. İkinizden birinde bir şey var demediğin.

Sizi zor durumda bırakarak bencilce davranan o ki siz doktorsunuz uzmanlık için uğraştığınızı biliyor bunu sorması bile saçma kusura bakmayın da 6 yıl ev hanımlığı mı fedakarlık karşılıklı olur bence sırf sizden fazla maaş alacak diye ucu belli olmayan bir yola heves etmiş diye girmek istiyor şahsen bencillik yapardım bende ciddi düşündüğü biriyle 3 sene daha ayrı kalmak istemesi sonra 3 yıl daha falan bana hevesmiş gibi geldi askerdeyken bazen böyle düşüncelere kapılabiliyorlar o kadar da zor bir meslek ayrıca içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın o başınıza kakacak diye senelerce siz mi mutsuz olacaksınız siz nasıl mutlu olacaksanız onu söylemelisiniz böyle bir kararı düşünmesi bile üzücü olurdu

bi kere kıbrısın ayrı bi askerlik sistemi yok. ankara'dan olacak subay olursa. kimseye de gel canım seni subay yapalım demiyorlar. şehit çocuğu bile olsan sınava giriyorsun ama ayrı bi kontenjanın oluyo. hem tam okuyamadım ama sen neden doktorluğunu kıbrısta yapamıycaksın ki cennet gibi yer ordada calışırsın. kıbrısta hayat pahalılığı olduğu için teğmen maaşlarının 6000 olması çok normal

Son düzenleme:
Karışma ne iş istiyorsa yapsın Daha nişanlın değil kocan değil hayatına bu kadar müdahale etmeye hakkın yok.
Yarın öbür gün ayrılırsın kalır ortada işine neden engel oluyorsun ki?
O erkek bir iş tutturmak zorunda yoluna bakmak zorunda.
Mesafeler görüşmeye engel değil ki. Dünyanın bir ucunda olsa yine görüşürsünüz ki Kıbrıs çok yakın bir yer uçakla 1,5 saat

pratisyen doktorum. uzmanlığa hazırlanıyorum...

Evde durmayi dusunuyor olman bana çok cok tuhaf geldi.....24 yasindasin diyelim 30yasina kadar evde oturup sonra mi doktorluk yapacaksn?. Neden evde oturasin hastane yok mu kibrista?

Hadi kibris olmuyor ben evde duramam sen isine ben isime evlilik falan da kismet artik diyemiyor musun? Bak kendisi kendini ne güzel düşünüyor sen niye işinden olacaksın ?

Sakın 6 sene mesleğini öteleyip, Kıbrıs'a gitme. Sen uzmanlığına başla, o da Kıbrıs'ta kalsın. Daha 1 yıl bile olmamış bir ilişki için nasıl bir fedakarlık bu?

Bu süreçte başka bir yol bulunursa, gidersin Kıbrıs'a. Bulunmazsa, bu şekilde devam edersiniz. Gerekirse evlenseniz bile 6 yıl ayrı yaşarsınız. Olmazsa da biter.

Ama bunca yıl emek verip okuduğun bölüme, ailenin emeklerine ihanet olur 6 yılını çöpe atman.

Nolcakki üç yıldan .Ben olsam git derim.Hem ikinizde duygularınızdan emin olursunuz .Bakalım gerçekten seni seviyormuymuş.

Şimdi 6 milyar damat adayımız alıyor desek, 5 milyar gelin adayımız eder mi size 11 milyar.
Kıbrıs ne kadarlık yol kı uçakla 1 saat. Bu kadar para insanı yakınlaştırır be güzelim. Cumadan gitsen pazar dönsen. Hatta çok özlersen bir de çarşamba gidersin. Bu kadar maaşına karşılık bu kadarcık masrafınız olsun artık.

sevgilinizinde kendinizinde hayatına demir atmayınız . o kendi kararını versin siz ise akademisyenlikte ilerleyin olacaksa olur olmayacaksa başkasıyla olur kader . elinizdeki fırsatları değerlendirmek demek ileride rahat bir hayat sürmeniz demek ve akademisyenlik bırakılıpta kıbrısa gidilecek kadar basit değil bence . nişanlı olsanız bırak gidelim dese okey ama nişan yok başak birşey yok kaldıki sizi akademisyenlikten edip ayrılmayacağı ne malum ? kimse için kendi hayallerinden vazgeçme ve kimsenin hayalinede engel olma . kararını kendisi versin bakalım sonuç ne olacak .. hakkında hayırlısı ...

evet arkadaşın dediği gibi
ne sen heba et hakkını ne de o
bence evet demelisin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…