bende öyle düşünüyorum aslında. az kazanması hiç önemli değil. çalışsın çabalasın yeter..
6000TL maaş olayı bana biraz ütopik geldi. Ama Kıbrıs’ta olmasının etkisi olsa gerek.
Ancak bu seninle biraz biraz ayrılık konusunu düşünmüş gibi ki “Kıbrıs’tan sonra kesin Türkiye olacak diye bir şey yok” demiş. Yani en azından %80 ın üstünde bir ihtimal olduğu kesin Türkiye için. En nihayetinde Kıbrıs özel bölge sayılıp askeri personel için bu tür bir yere gitme kontenjanını doldurmuştur. Nereye gidecekmiş bundan sonra Kosova’ya mı? Tamamen saçmalamış. Kalmak istediği kesin. Kalmalı da zaten, dışarıda işiyle ilgili bir şey yapamaz.
Ama askerliği sevmiyorsa işi çok zor olur.
maalesef hayat öyle değil inan yaşam şartları okadar yoruyorki insanı hele birde çocuk olunca...muhtemelen mantık çerçevesinde düşünüyor şu devirde iş bulmak öyle zorki ...
ilk başlarda insan düşünemiyor eşimle evlenmeden önce 4 yıılık kimya bölümü kazandım zaten kıytırıktan bir bölüm okumuştum eğer kimya da okusaydım bulunduğum bölge sanayi bölgesi çok rahat iş bulabilirdim ama ben naptım bırakıp gitmek istemedim yolların bizi ayıracağını düşündüm gitmedim...sonra ona iş teklifi geldi göndermedim giderse beni unutur diye.sonuç evliyiz mutluyuz çok şükür ama ödemelere yetişemiyoruz sık sık buda bizi çok üzüyor. keşke herikimizde elimizdeki fırsatları değerlendirseymişiz. güçlü bi sevgimiz varsa zaten ayrılmazdıkki....
sonradan pişmanlıklar yaşamayın bırakın kararını versin siz destek olun....
Bunlar sözleşmeli olduğu için sırtına biniyorlar demek ki.yok öyleymiş. komutanı türkiye için garanti veremem dedi. 40 kişisden 4 ü türkiyeye gelmiş. eskiden kolaymış. şimdi ise afganistana bosna hersek e yolluyolarmı. 3 sene de orda durcak sonra türkiye..
maalesef hayat öyle değil inan yaşam şartları okadar yoruyorki insanı hele birde çocuk olunca...muhtemelen mantık çerçevesinde düşünüyor şu devirde iş bulmak öyle zorki ...
ilk başlarda insan düşünemiyor eşimle evlenmeden önce 4 yıılık kimya bölümü kazandım zaten kıytırıktan bir bölüm okumuştum eğer kimya da okusaydım bulunduğum bölge sanayi bölgesi çok rahat iş bulabilirdim ama ben naptım bırakıp gitmek istemedim yolların bizi ayıracağını düşündüm gitmedim...sonra ona iş teklifi geldi göndermedim giderse beni unutur diye.sonuç evliyiz mutluyuz çok şükür ama ödemelere yetişemiyoruz sık sık buda bizi çok üzüyor. keşke herikimizde elimizdeki fırsatları değerlendirseymişiz. güçlü bi sevgimiz varsa zaten ayrılmazdıkki....
sonradan pişmanlıklar yaşamayın bırakın kararını versin siz destek olun....
Bunlar sözleşmeli olduğu için sırtına biniyorlar demek ki.
Alınacağı kesin mi benimde ailemde asker kökenli çok kişi var,her yerde çalıştılar ama onlar sınavlar kazandılar zamanında,teğmen mi yoksa uzman erbaş mı şuam yine bir tanıdığım asker ve askeriyede kalmak istiyor ama o uzman erbaş dedi bana sınavı falan oluyor.
Sen ne iş yapıyorsun?garanti olsa 3 sene beklerim yine. ama 6 sene çok. 6 sene ev hanımı olcak mısın dedi. bende istiyo musun dedim. nasıl sen bana diyemiyosan bende sana diyemem ol yada olma diye dedi. haklı da
Ama soyle de bir sey var.. askeriyeden cikmak da kolay degil.. istifa etmek yani.. babamin subay arkadaslari kafayi siyirma noktasina gelmesine ragmen ayrilamamisti. Cunku ayrilirken tazminat odemeniz gerekiyor..
ve gercekten kibris rahat bir yer.. evet sizin kariyeriniz icin soru isareti olabilir.. ama tr'de tayin olsaniz ne olacagi belli degil malum.
Sen ne iş yapıyorsun?
Çok ilginç şeyler var.pratisyen doktorum. uzmanlığa hazırlanıyorum...
pratisyen doktorum. uzmanlığa hazırlanıyorum...
evet arkadaşın dediği gibiSakın 6 sene mesleğini öteleyip, Kıbrıs'a gitme. Sen uzmanlığına başla, o da Kıbrıs'ta kalsın. Daha 1 yıl bile olmamış bir ilişki için nasıl bir fedakarlık bu?
Bu süreçte başka bir yol bulunursa, gidersin Kıbrıs'a. Bulunmazsa, bu şekilde devam edersiniz. Gerekirse evlenseniz bile 6 yıl ayrı yaşarsınız. Olmazsa da biter.
Ama bunca yıl emek verip okuduğun bölüme, ailenin emeklerine ihanet olur 6 yılını çöpe atman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?