kızlar ne sürede evlenme kararı aldınız?

biz eşimle 2 yıla yakın çıktık.her şey çok güzeldi tadını çıkarta çıkarta özleyerek kavga edip deli gibi özlemiş şekilde barışarak alıştık birbirimize yoksa bu kadar bağlı olamazdık.inanın kolay olan şeylerin pek kıymeti olmuyor özellikle erkek için

5 yıl sonra evlenebildik. Eşim ilk başta beni ciddiye almamıştı açıkçası, Hep böyle çok mu konuşuyorsun diye beni azarlamıştı
Şimdi yine aynı şeyden şikayetçi.

Eşimle ilk tanıştığımızda ben başkası ile sevgiliydim. Yıllar sonra aynı kpss kursunda yakınlaştık. 2. Buluşmamızda falan kendimi seninle evli gibi hissediyorum demişti. Bende dalga geçmiştim. Hatta kızlara biraz gezeyim bırakacağım diyordum. Yılımız dolmadan evlendik.

Sevgili olduktan 1 ay sonra "sen ileride benimle evlenir misin" diye bir girizgah yaparak niyetini belli etmişti ben de zaten onunla evleneceğimi biliyor gibiydim,nedense içim ısınmıştı 1ayda..

Tam 1sene sonra da sözlendik..

Biz ev olsun diye bekledik ama ben zaten erken evlenecek biri değildim eşimi o kadsr sevmeme rağmen bizimkiler sormazdı ben bişeyin 10 kere sorulmasından nefret ederim çünkü huyumu biliyolar ama kendini bilmez bikaç kişi düzenli soruyordu ev olunca diyodum napayım hiç pişman olmadım 30lu yaşlar ideal bence

Tanıştıktan sonra 2 sene sonra falan .. 3.5 yılda flört ama 1 yıldan az olmamalı bence

Benimde kendimce bazı planlarım var. Bu yüzden 29-30 civarında evlenmeyi düşünürüm diye düşünüyorum İnsanlar sürekli sorduğunda ise açıklama yapma gereği duymuyorum "hayırlısı, nasip" diyerek geçiştiriyorum. Söylediğim yaşların ideal olduğunu söylediğimde ise çocuk için geç kalmış olacağımı söylüyorlar. Ben zaten şu an bile (24 yaşındayım) evli olsam çocuk istemem. Ama bunu birilerine anlatmak zor. Keşke herkes kendi hayatını yaşasa, kimse birbirinin hayatına burnunu sokmasa

8 yılın sonunda, beyefendi askerliğini yaptı da evlenebildik.
dedim bizde askerliğini yapmayana kız vermezler

kardeşlerim tanışmanın üzerinden bir yıl civarı geçtikten sonra evlendiler.

yakın çevremde hiç 2-3 ayda evlenen yok, o yüzden bana minimum bir yıl şartmış gibi geliyor.
ama biri gelip fikir sorsa, 10 yıllık bile olsa evlen süper demem, çok büyük bir sorumluluk bence bunu demek.
kişi kendi karar verecek.

5 yıl sonra anca ikna oldum.
ama enteresan örnekler var çevremde, kardeşim mesela tanıştı, 1 ay sonra isteme 2 ay sonra düğün yaptılar. kuzenimin de 5 senelik ciddi ilişkisi varken kpss kursundaki hocasına ilk görüşte aşık oldu, kursa başladığı gün aşık oldum dedi, ertesi gün sevgilisinden ayrıldı, sonraki gün hocasına açıldı, 1 ay sonra evlendi, 5 senelik evli şu an

Tanıştık 10gün içinde evlenme teklif etti eşim, ertesi gün isteme söz oldu 40gün içinde nikah 5ay sonra düğün :) her gün şükrediyorum :)

Bunun bir suresi varmi bilmiyorum, bence yok aslinda.
Uc konu cok onemli evlilik kararinda, elbette kafana yani mantigina uymasi. Ikincisi gonul olaylari, heyecandan ayaklarini yerden kesip kesmemesi. Ucuncusude icinde derinlerde bir yerlerde olan bir his. Avrupalilar buna 'karin/mide hissi' diyorlar, yani 'dogru' kisi hissi verip vermemesi. Ben o ucuncu bahsettigim hissi tamamen gormezden duymazdan geldim, hatali ve yanlis oldugunu aslinda karnimda/midemde hissettigim halde, yani biseylerin dogru olmadigini anladigim halde 'bu riski aliyorum' dedim. Sonuc olarak ise bosandik.

Ne acele edin, nede aylarca su anda var olmayan hislerin yada duygularin gelmesini bekleyin. O hisler ve duygular simdi yoksa, daha sonrada olusmaz.

Ne önemi var ki sürenin? 5 dakikada tanırsın evlenirsin hayatımın en iyi kararını vermişim dersin. 3 yıl düşünürsün tanıdım artık dersin evlenirsin 6 ay aynı evde yaşamaya katlanamaz hale gelir, boşanırsın.

görücu usuluyle evlendik tanistiktan 10 gun sonra söz ve nisan, 3 ay sonra dügun.. arada sikintilsr olsa da cok mutluyuz elh

ayni evde yasamadan bi erkegi tanimak zor , ne kadar emin olsan da ha tamam bu kisi kesin desen de illa evlendikten sonra bazi seyler farkli oluyor

10 yıl sonra evlendik ve hayatımın enyanlış hatta tek yanlış kararı .

Aynı evde yaşamadan aileler devrete girmeden sorumluluk almadan bu işler anlaşılmıyo

Sakın yanlış anlamayın ama sizin ki biraz yaşın verdiği bir güvensizlik
Acabaların çok olduğu ya değilse o kişi dediğiniz bir dönemdesiniz.
Ama çok işin içine girerseniz inanın evlenemezsiniz, hep bir yerde takılır kalırsınız
Kimse dört dörtlük değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…