kızlar ne sürede evlenme kararı aldınız?

Ben eşimi gördüğüm ilk gün evlenme kararı aldım görür görmez aşık oldum ve bu çocuk beni evleneceğim kişi dedim içime öyle doğdu

Tabi o zaman 16 ve 17 yaşında olduğumuz için evlenmemiz 6 yıl sonra oldu anca :) Üniv. biter bitmez evleneceğiz dedik hep ve daha iş güç yerine oturmadan ve askerlik bile olmadan evlendik yanii iyi bir gelir ve askerlik bizim için kriter olmadı, ayda 1200 lira gelirimiz var mesela :) Ben daha stajyerim avukat olacağım stajın bitmesini beklemedim :) Diplomamı aldıktan 15 gün sonra düğünüm oldu :)

Yani kriter fln hiçbir şey olmadı o an ama beraber büyüdüğümüz için çoğu konuda eşimi yönlendirdim mesela üniversite mezunu olmak zorundaydı benim için çünkü ben hukuk okuyacaktım o da iyi bir Üniv ve bölüm okumalıydı ki okudu ben dürtüp çok itekledim bu konuda :)

Zamanla gördüm ki koyulacak kriterlerim sevdiğim adamda zaten vardı çok şükür

Merhamet sahibi olmak, cimri ve pinti olmamak, dürüst ve para kazanma konusunda çalışkan olmak, ev geçindirecek yapıda bi erkek olmak önemli şeyler bence çok şükür eşimde vardı bu özellikler

Sigara ve alkol kullanan adamla evlenememn dedim ve sigara ile alkolü bıraktı

Bi de dindar olmasını istiyordum biraz biraz aşıladım hep oruç tutmaya başladı vs

Demem o ki kendinz de evleneceğiniz kişiyi şekillendirbiirsiniz ama zamanla ama sabırla ve baskı yapmadan usandırmadan

Ama bazı özellikler zaten onda var olmalı yukarıda yazdığım merhamet dürüstlük çalışkanlık cimri olmama vs bunlar karakteristik şeylerdir cimri adamı değiştiremezsin ama sigara bıraktırabilirsin (anneme babama ve eşime sigara bıraktırdım)

Son düzenleme:
İçin ısınmıyorsa evlenme derim sonuçta bu adamla aynı yatağa gircen afedersin osurduğunu duycan yeri gelcek sümüğünü silcen parasız kalıp boş tencerede taş kaynatcan. İçin ısınmayınca tüm bunlara zor katlanır insan ama çokta irdeleme gerçek hayatta öyle masalsı aşklarda yok. Mantıkla kurulan yuvalar daha uzun ömürlü oluyor orası kesin ama bir iç ısınıklığı şart bence

Vallahi ben eşimi daha ilk görüşte evlilik kararı aldım Hatta ilk buluşmada bu kararı kendisine "Ben evlenmeyeceğim adamla sevgili olmam bu saatten sonra.." diyerek alt mesaj vermiştim. Tabi ben bu alt mesajı verirken daha 20 yaşındayım. Kendiside 21. Bana böyle gerine gerine "Yaa kızım, ben 28'den önce hayatta evlenmem" demişti. Sonuç: 24' ünde evlendi, üstelik bir de beni ikna etti evlenmek için 3 yıl flört ettik tabi..
Senin durumuna gelince; Evlenmek için evlenme. Kafana uyan ve sana aşkı hissettiren biriyle evlen. Ama fazla gereksiz seçici de olma. Yoksa bir öğretmen arkadaşım gibi 43'ünde kafana dank eder olur olmadık insanlarla evlenme kararı almak durumunda kalırsın Allah korusun.. Allah hayırlı bir eş nasip etsin.. Evlilik güzel

7 sene sonra evlendik. hayır kimi 2 ayda evlenir kimi 12 senede. yaşa, çevreye, karaktere, gelir durumuna göre değişir. kimin ne kadar sürede bu kararı aldığını bilmenin sana ne faydası oldu şimdi anlamadım.

Bundan 10 yıl önce ilk gördüğümüzde daha birbirimizin kaderi olduğunu anladık :)
Bu yaz nişanımız olacak bi aksilik çıkmazsa 1-2 yıla kadarda düğün olur
12 . yılımızda falan evlenmiş olacağız

Senin emin olman ve içine sinmesiyle alakalı. Biz de üç senenin sonunda evlendik.
Ama bir yandan da görücü usulü de biraz hızlı oluyor gözlemlerime göre. Yani görücü usulü tanışıp beni üç yıl bekle demek de olmaz.
Ama sizinle de karşınızdakiyle de alakalı. Mantık ağırlıklı bir ilişkide içinize sinmeyen en ufak bir davranışta kırk kere düşünmek iyidir. Güven verdiği içinize sindiği an doğru zamandır yani. Kimi 6 ayda kimi 3 yılda kimi 10 yılda tamam der güvendim der. Siz güvendiğiniz anda ortalama zamana bakmayın..

Esim universitedrn hocamdi. Ogtrenci ogretmen muhabbetimiz vardi uc yil. Sonra bir yil ivinde sevgililkk soz nisan dugun oldu. Yedi ayda sevgili olduk bes ayda soz nisan diugun arayi tutmadik.

maşallah ne güzel anlatmışısınz. sizin adınıza sevindim. inşallah bize de nasip olur.

4,5sene flort doneminden sonra evlendim hee ama sorsan ne diyorum evlenmez olaydim maalesef

3 ay içinde tanışma 6 sonrada evlenme , yalnızlıktan bıkmıştım eşimde şakacı olunca işide var ailede düzgün olunca kafama yattı
ama sorun babam sevmedi karekter yapısı babamdan epey farklıydı ve babam ben bu nişanı bozması bilirim deyince nişanlıma 6 ay içinde düğün yapmazsan nişanı atacağım dedim oda hızlandırdı istediğim ne varsa aldı evlendik

Lise 2de tanıştık biz 1 yıl arkadaşlık sonra 10 ay sevgililik derken ayrıl barış falan tamamen koptuk ve 2 yıl hiç konuşmadık. Sonra nasıl olduysa kader bizi bir araya getirdi tekrar. Benim nişanlım ilk günden beri derdi sen benim karım olucaksın bak gör biz evlenicez diye ben hiç inanmazdım
Tekrar başladıktan 7 ay sonra ailelere söyledik 12 ay sonra söz 16 ay sonra nişan oldu. 2 ay sonrada düğünümüz var

evlilik kararı alma aşamasını , kendi yaşadığıma benzettim
ama benim ki yıllanmış şarap gibi olmadıı

7 sene sevgili, 1 yıla yakın nişanlı kalıp evlendim ki sevgililik dönemimizde her ay mutlaka terkederdim.
Evlendiğim gün bile emin değildim, elim defalarca duvağıma gitti fırlatmak için.
20 sene sonra evlenseydim gene aynı kaosu yaşayacaktım.
Sebebi ise, evlilik korkum.
Ya doğru insan değilse, ya boşanırsam, ya yapamaz ve mutsuz olursam gibi korkulardı.
Evliliğimin 1 yılı bittiğinde anladım ki, doğru insan diye bir şey yok.
Karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat çerçevesinde ortak uzlaşım alanı oluşturmak için çaba göstermeye odaklı her insan doğru, bunu başarabilen evlilikler mutlu devam ediyor.
Elbette kavgamız gürültümüz oluyor, özellikle çok sert, yıpratıcı ve kırıcı konuşan taraf benim ilişkimizde.
Ama belirttiğim maddeleri uygulayabilecek olgunlukta, karşısındakinin mutluluğu için fedakarlık yapabilecek ve bu vicdana sahip herkes evliliğini yürütebilir.
Herkes çok iyi bilmelidir ki, evlilik sadece iki kişilik bir yaşam alanıdır.
Kendi anneniz dahi olsa, başkasını dahil eder, sorunlarınıza ortak ederseniz çatırdama o gün başlar.

40 gunde evlenen varmis ya la
Bizim nasipse evlenene kadar 5-6 yillik iliski olur en az, cılkını cikaririz sonra gecmis olsun

Tam hatırlamıyorum şimdi ama aşağı yukarı 8 aya yakın olması lazım.

korkunuzu nasil yendiniz acaba? evet nasil dediniz merak ettim..ben de korkuyorun da

Benim merak ettigimde herkesin cidden eli agayimo kesildi yokmu mantiklica seven kisiligini seven ben mi garibim arkadas cok seviyorum ama asik mi degilim :))) 1bucuk yilda teklifi ald evlenme asamasindayim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…