demin benim mesajımdan yanlış alıntılama oldu herhalde, ben zaten nişanlıyım evli birinden hoşlanmıyorum =)) Deminki irade mesajına ithafen öyle yazdıydım...
farzetki ben senin en yakin arkadasinim ve kalbimde cok kirik evlenmeyi felan silmisim kafamdan kimseyi istemiyorum erkeklerden sogumusum sonra cok düzgün evli bi adamla tansiyorum ve ona cok büyük bi hayranlik duyuyorum sanada söylüyorum resmen begeniyorum evli bide neden böyle hissediyorum kötü bisey bu evli bi adami begendigim icin kendimi kötü hissediyorum desem senden akil istesem... yine ayni sekilde dalga gecip bana yakistirmalar yapacakmiydin
Insanin basina nasil her sey geelir biliyor musun? SEÇİM ŞANSI yoksa gelir.ornek vereyim,
- zenginsindir batarsin yoksulluga dusersin.
- esine guvenirsin aldatir
- hastasindir caresi yoktur
-tehdit edilirsin zorla istemedigin seyler yaptirilir
- istemeden, farkinda dahi olmadan bir insanin olumune sebebiyet verirsin
- gorumceni, kvni, arkadasini kinarsin yasadiklarini kardesin yasar ya da bir akraban yasar.
Bunlarda secim sansi yoktur, 3. kisilerin eylemleri ya da bir kaza neden olur bunu yasamana.
Evli bir adama asik olmak ise secimdir. Iradesi olan kadin yapmaz. Buyuk konusulmayacak seyler az once bahsettigim gibi senin disinda gelisen olaylardir.
Evli bir adama asik olmayi yasamayacagim. Cunku kendimi taniyorum, sinirimi biliyorum. Nokta
Insanin basina nasil her sey geelir biliyor musun? SEÇİM ŞANSI yoksa gelir.ornek vereyim,
- zenginsindir batarsin yoksulluga dusersin.
- esine guvenirsin aldatir
- hastasindir caresi yoktur
-tehdit edilirsin zorla istemedigin seyler yaptirilir
- istemeden, farkinda dahi olmadan bir insanin olumune sebebiyet verirsin
- gorumceni, kvni, arkadasini kinarsin yasadiklarini kardesin yasar ya da bir akraban yasar.
Bunlarda secim sansi yoktur, 3. kisilerin eylemleri ya da bir kaza neden olur bunu yasamana.
Evli bir adama asik olmak ise secimdir. Iradesi olan kadin yapmaz. Buyuk konusulmayacak seyler az once bahsettigim gibi senin disinda gelisen olaylardir.
Evli bir adama asik olmayi yasamayacagim. Cunku kendimi taniyorum, sinirimi biliyorum. Nokta
Kendi adıma yakın arkadaşım olsa çok kızar doğru olanı anlaman için de daha sert konuşurdum. Bak yazdıklarını masumlaştırıyorsun şu an tepki alınca.
Kınanmasan bildiğin karısını kötüleyecektin. Şimdi yumuşatıyorsun.
Ben ilk goruste aska inanmam. Asik olmak secimdir evet benim icin. Salt duygusal bakip tanimadan sevecegim ozellliklerini bilmeden, karakterime uygun durum var mi yok mu ogrenmeden, kimseye kendimi kaptirmam. Daha dogrusu kimsenin gul yuzu icin kimseyi sevmem. Duygularimi dizginleyebildigim icin uzayli olabilirim evet.Ay böyle yorumlara çok gülüyorum ben.
Aşık olmak bir seçim mi ? Anlıyorum tabi.
Ne çok eminsiniz kendinizden ?
Aşk iradeyi tamamen yok eder. Ya da hormonlar. Pes .
-İstemeden farkında olmadan bir insanın ölümüne sebebiyet vermek ; SEÇİM oluyor demek . Vay vay vay .
Ben ilk goruste aska inanmam. Asik olmak secimdir evet benim icin. Salt duygusal bakip tanimadan sevecegim ozellliklerini bilmeden, karakterime uygun durum var mi yok mu ogrenmeden, kimseye kendimi kaptirmam. Daha dogrusu kimsenin gul yuzu icin kimseyi sevmem. Duygularimi dizginleyebildigim icin uzayli olabilirim evet.
Hani otobuste birii gorupte asik olmalar var ya onlar iste kisinin yanilgisidir bana gore. Adam seri katil mi, mazosist mi, gay mi bilip bilmeden kapilmak benim icin hayal gibi geliyor.
Hayatimda da bunu yasadim bir cok insandan uzak durdum ve icin icin yanip kul olmadim.
Ha soyle iradene sahip ol ya. Saldim cayira mevlam kayira ben asik oldum modundan cikmana sevindim. Insan biraz erdemli olmali. Her konuda 4 4luk olamayiz belki ama baska insanlarin hayatlarini karartmaya hakkimiz yok.yok arkadaslar ben bu tepkilere cok üzüldüm ve anladim ki allah korusun böyle bisey olsa ki imkansiz yle bisey yapmam asla ama allah korusun ihtimalini gördüm bana yapilacak yakistirmalari gördüm üstelik ortada hic bisey yokken sadece icimden gecenlerden ibaretken bide gercek olsa ben kendimi öldürürüm daha iyi ben böyle biseyi kaldiramam, benim aklim basima geldi
Ay böyle yorumlara çok gülüyorum ben.
Aşık olmak bir seçim mi ? Anlıyorum tabi.
Ne çok eminsiniz kendinizden ?
Aşk iradeyi tamamen yok eder. Ya da hormonlar. Pes .
-İstemeden farkında olmadan bir insanın ölümüne sebebiyet vermek ; SEÇİM oluyor demek . Vay vay vay .
Hayir iradesiz. Insan duygularini kontrol altina alabilir. Bir insana nasil asik olursun, ilgini ceker pesinden gidersin.. ilgini cektigi anda ters yone gidebilmek varken ayni yolda devam edersen secim olur iste.Aşık olmak nasıl bir seçim olabilir?
Evli biriyle ilişki yaşamak seçimdir. Kiminle evleneceğini seçmek seçimdir. Kimi beğeneceğini seçmek bile seçim değil. Hayır bunun güzel olduğunu düşünmeyeceğim diyen biri başarılı olabilir mi?
Yani madem engel olunabiliyor, neden bütün forum ilgisiz, dayakçı, küfürbaz adamlara aşık ve evli?
Hepsi gerizekalı o zaman.
Aşık olmak nasıl bir seçim olabilir?
Evli biriyle ilişki yaşamak seçimdir. Kiminle evleneceğini seçmek seçimdir. Kimi beğeneceğini seçmek bile seçim değil. Hayır bunun güzel olduğunu düşünmeyeceğim diyen biri başarılı olabilir mi?
Yani madem engel olunabiliyor, neden bütün forum ilgisiz, dayakçı, küfürbaz adamlara aşık ve evli?
Hepsi gerizekalı o zaman.
Hayir iradesiz. Insan duygularini kontrol altina alabilir. Bir insana nasil asik olursun, ilgini ceker pesinden gidersin.. ilgini cektigi anda ters yone gidebilmek varken ayni yolda devam edersen secim olur iste.
Silkelen kendine gel maviselen dedigim anda ola biter bende. Koyversem ben de asik olurum yoksa eminim.
Su ask kavrami ardina siginmayi birakip kisi yapabileceklerinin farkina varsa bu aldatmalarin hicbiri olmaz yahu.
Ben evliyim asikta olmam aldatmamda. Baktim bir kayma var hemen dizginlerim kendimi.
Sizin icin ask coskun akan sel gibi kaptirip gidiyorsunuz.
Ben aşk bir seçimdir demedim ki ? Neden bana yazdınız bu yorumu? Bu yorumun tersini savunan ben değilim :)
Sizin yorumunuza katılıyorum çünkü ve üzerine ekledim : )
Hayir iradesiz. Insan duygularini kontrol altina alabilir. Bir insana nasil asik olursun, ilgini ceker pesinden gidersin.. ilgini cektigi anda ters yone gidebilmek varken ayni yolda devam edersen secim olur iste.
Silkelen kendine gel maviselen dedigim anda ola biter bende. Koyversem ben de asik olurum yoksa eminim.
Su ask kavrami ardina siginmayi birakip kisi yapabileceklerinin farkina varsa bu aldatmalarin hicbiri olmaz yahu.
Ben evliyim asikta olmam aldatmamda. Baktim bir kayma var hemen dizginlerim kendimi.
Sizin icin ask coskun akan sel gibi kaptirip gidiyorsunuz.
Aşık olmadığın için bilmiyorsun. Aşkın arkasında sığınmak da değil bu.
Aşk yukarı doğru çıkan yürüyen merdivende aşağı inmeye çalışmak gibi bir şey ...
O merdiven seni yukarıya çıkartıyor, sen aşağı inmen gerektiğini biliyorsun ama istesen de inemeyeceksin.
Ve o merdiven seni yukarı çıkartacak.
Bu da tipik sen benim çektiğimi nerden bileceksin, sen hiç aşık olmadın ki savunması gibi.
Arzu/isteğe akılla ne kadar yön verebiliyorsak irade oluyor işte, bir insanda bunun derecesi de değişir, daha iradeli insan daha az iradeliden üstündür diye bir şey yok ki? Daha fazla kontrol edenin sahip olduğu bir eksiklik değil yani bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?