- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.093
- 598
Yapmayin iste sunu kizlar. Gercekten kalbe soz gecebilir.Aşık olmadığın için bilmiyorsun. Aşkın arkasında sığınmak da değil bu.
Aşk yukarı doğru çıkan yürüyen merdivende aşağı inmeye çalışmak gibi bir şey ...
O merdiven seni yukarıya çıkartıyor, sen aşağı inmen gerektiğini biliyorsun ama istesen de inemeyeceksin.
Ve o merdiven seni yukarı çıkartacak.
Yapmayin iste sunu kizlar. Gercekten kalbe soz gecebilir.
Mesela benim evliligimde sorun olan uzen seyler yok mu? Var. Icimi yiyen durumlar. Ben kendime engel olamiyor degilim engel olmak istemiyorum esimi dolu dizgin seviyorum, bu hissi yasamak istedigim icin kafamdaki sorunlarla beraber yasiyorum. Iste burada da ben iradesizlik yapiyorum. Bunu biliyorum ama iste fark bu. Yasamak istedigim icin yasiyorum. Engel olamadigim icin degil.
Kendi deger yargilarima uymayan bir sey yasayamam, esim aldatsa onla olamam cunku olmak istemem. Sirf seviyorum asigim diye devam edemem. Evli bir adama asik olmakta boyle. Olmayacaksin yasamak istemiyorsan engel olacaksin. Sonra aci cekip aglayan sizlayan taraf oluyoruz.
29 yasindayim kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok tanisaniz beni eminim böyle seyler söylemeyecektiniz. suan potansiyel bi evli adam avcisi konumundayim sizin gözünüzde.. hepiniz demeyecegim cogunuz evlisiniz ve kendinizi o kadini yerine koyarak düsünüyorsunuz ve tepkilerinizde haklisiniz.. suan artik duydugum hayranligi masumlastirmaya calisirken buldum kendimi.. kizlar lütfen bana güvenin benim asla kötü bi niyetim yok asla düsündügünüz biri degilim gercektende arkadas gözüle görüyorum ikisnide ve ilerde evlenmek istedigim adam onun gibi biri olsun diyede icimden geciriyorum keske de hep öyle kalsaymis sizede söylemeseymisim. ben kendime bugun kizdim cunku baska adamlarda onu ariyorum kibar mi efendimi diye bakiyorum resmen bi kopyasini ariyorum bugun üzüldüm bu duruma ve buraya yazdim ifade edisimden mi yada komple demek istedigim seyden mi bile miyorum ama siz daha fazla üydünüz yol gösterin istedim.. bi kaciniz mantikli seyler söyledi mesela onu model aldifimi farkettim.. ama digerlerinizden beni yalnis anladiniz sizden özür dilerim. tek ricam bana güvenin sandiginiz gibi biri degilim
Doğru, ama irade düşünce ile ilgili midir?
Artık sigara içmeyeceğim denir. Artık sigara içmekten zevk almayacağım denemez ki.
Yani birini beğenmiş konu sahibi ama evli diye atıyorum işten ayrıldı, bir daha görmeyecek. Bu irade işte. Artık beğenmeyeceğim diyemez ki.
Bu da tipik sen benim çektiğimi nerden bileceksin, sen hiç aşık olmadın ki savunması gibi.
Arzu/isteğe akılla ne kadar yön verebiliyorsak irade oluyor işte, bir insanda bunun derecesi de değişir, daha iradeli insan daha az iradeliden üstündür diye bir şey yok ki? Daha fazla kontrol edebilenin sahip olduğu bir eksiklik değil yani bu.
Artık beğenmeyeceğim demek tabii doğru yargı olmayabilir bu durum için ama hayranlık dediği özelliklerin sıradanlaşmasına izin verdiği takdirde, bunun çeşit çeşit yöntemini de eğer isterse bulur, işinden ayrılmadan da bir yolunu halleder, yapamayabilir ama yapadabilir. Kendiyle bu şekilde bir iç hesaplaşma yapıp kendi duygularını söndürmek yerine işten ayrılmak da bir seçimdir tabi. Ona diyebilecek bir lafım yok ki, herkesin bu konudaki yaklaşımı farklı.
Çok başka şeylerden bahsediyormuşuz.
Elbette duygularını söndürebilir. Birçok yol izleyebilir bunun için. Ama tutup da ilk anda oluşmasını engelleyemez. Aşk,sevgi,vs farketmez. Mesela bir ayakkabı görüp çok güzel olduğunu düşündünüz diyelim. Fiyatı 1 yıllık maaşınız.
Ayakkabıyı sıradanlaştırabilirsiniz, mağazanın önünden geçmeyebilirsiniz, para biriktirebilirsiniz.
Ama ayakkabıyı çok güzel bulmanız değişmez.
Bu yüzden hayır nasıl beğenirsin tarzı yorumları saçma buluyorum. Hiçbir şey yapmamış ki konu sahibi.
Ama seven hiçbir şey görmez, her şeye evet der de ayrı yönden saçma. Yani seviyorum diyip dayak yemek bence gerçekten salakça. Konu sahibi evli ama seviyorum der ve ilişki yaşarsa bu da salakça, sevmekle alakası yok.
Aşk, herkese hemen hemen aynı şeyleri hissettirdiği için tipik olmuştur belki de.
Aşık olmayan biri de bilemeyeceğine göre "benim çektiğimi nerden bileceksin?" cümlesi gibi sanki acındırma değil de, "nasıl bir şey olduğunu bilemezsin" diyebiliriz.
Benim dediğimin tipikliği sadece kendi aşkının kainatın en muhteşem aşkı olduğunu sanma hali, herkes kendine göre öyle hissediyordur zaten, burada adına birşeyler diyoruz ama kesin şekilde ne ölçebiliyoruz başkasında, ne de seninki aşk değil, o aslında seni sevmiyormuş, seven şunu yapar yorumu yaparken tam doğruyu söylüyoruz, onu demek istiyorum ben.
Kalbinize söz geçirmenin bir yolu var diyen insana neden inanmayayım, o bulmuş demek ki diye düşünürüm ancak. Hiç aşık olmamış birine de ben pek denk gelmedim, duygusunu nasıl, nereye döktüğü baya bir değişken tabi, adlarını da farklı koyuyorlar :)
Bence sen klasik evli adam aski hikayelerindeki kizlardan degilsin cunku sen duygularini karistiriyorsun. Sonraki yorumlarindan sonra anladim ahlaki olarak fazlasiyla yanlis buldugun icin bu hayranligini anormal karsiliyorsun ama bu normal. Buyuk ihtimalle yasin geregi de evlenmek istiyorsun bu adam tam da bu donemde iyi bir es modeli olarak karsina cikmis, etkilenmissin ama cinsel, ask olarak degil. Nasil ki basarili, guzel bir kadina hayranlik duydugunda paniklemiyorsan ayni sekilde bu adam icin de panikleme. Rol model olarak birilerine hayran olmak hoslanti/ask degildir.
Zaten asik olsan bunlari dusunmezdin, adim atardin arti baskalarinda o ozellikleri aramak yerine sadece ona yonelirdin.
Ek olarak sen boyle panikledikce kendini daha cok inandiriyorsun asik olduguna bir derin nefes al, net bir sekilde gozden gecir bakalim :) biraz panik ve takintiliyiz galiba? :)
farzetki ben senin en yakin arkadasinim ve kalbimde cok kirik evlenmeyi felan silmisim kafamdan kimseyi istemiyorum erkeklerden sogumusum sonra cok düzgün evli bi adamla tansiyorum ve ona cok büyük bi hayranlik duyuyorum sanada söylüyorum resmen begeniyorum evli bide neden böyle hissediyorum kötü bisey bu evli bi adami begendigim icin kendimi kötü hissediyorum desem senden akil istesem... yine ayni sekilde dalga gecip bana yakistirmalar yapacakmiydin
Hiçte masum değilsin,bu pozları bırak hadi..Senin aklın beynin yok mu? Nasıl aşık oluyorsunuz şu evli adamlara ya? Adamla yaşadığın hiçbirşey yok,bir ilişkin yok,adam evli,karısını tanıyorsun nasıl aşık oluyorsun bu durumda? Hiç kusura bakma ben senin gibi insanların mantığından şüphe ediyorum..Adama duygularını belli etsen ve o da sana karşılık verse eminim balıklama atlarsın..Biraz kendinizi frenlemeyi bilin ya bu kadar acizmisiniz? Sizin gibiler yüzünden yıkılıyor insanların yuvası,böyle çok masum birşeymiş gibi sadece benim hislerim bunlar,yuva yıkmam masallarını bırak..Adam sana bir gelse öyle bir yıkarsın ki sen!! Biraz hanım olun hanım!evet ister istemez bi kiyaslama yapiyorum kendimle esinihatta acaba ben daha once ciksaydim karsina daha önce tanissaydik hatta evlenseydik nasil bi hayatimiz olurdu gibi hayaller kuruyorum kimse bilmiyo tabiki bunlari
Yanlis bisey oldugununun farkindasin , kendini baska seylerle mesgul et dusunmemeye calis tavsiyem cok da samimi olmayin yoksa kaptirirsan kendini mazallah ..yeni biri basladi ise ama evli evli evliayni isyerindeyiz ayni yastayiz hatta kanka diyoruz birbirimize cok iyi anlasiyoruz. esiyle de tanistim oda beni sevdi selam bile söyletiyor bana.. whatsaptan yaziyo kiz halimi hatrimi soruyo cokta iyi cok tatli bi kiz ama bilmiyor ki ben kocasina hayranlik duyuyorum belli edicem diye ödüm kopuyo lütfen yalnis anlamayin asla bi hedefim yok kimseyle paylsmadim
yok arkadaslar ben bu tepkilere cok üzüldüm ve anladim ki allah korusun böyle bisey olsa ki imkansiz yle bisey yapmam asla ama allah korusun ihtimalini gördüm bana yapilacak yakistirmalari gördüm üstelik ortada hic bisey yokken sadece icimden gecenlerden ibaretken bide gercek olsa allah korusun ben kendimi öldürürüm ben böyle biseyi kaldiramam, benim aklim basima geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?