Bir kadidnin çalisirsa, bunu kendisi için yapmali, kv tarafindan ezilme korkusundan dolayi degil.
Burda nice konu okudum kadinlar hemen evlenip hemen hemen hamile kalip ondan sonra "ben hamileyim çalisamiyorum zaten bebek rizkiyle gelir" diyip öyle kit kanaat geçiniyorlar. Sanki bebek olunca gökten para yagacakmis gibi.
Dünya hali bu, neyin ne olacagi belli degil. Bosanabilirisnde, esin isini kaybedebilir, kaza sirasina sakat kalabilir,.. bir kadinin çalismasi kadar önemli birsey yok hayatta.
kız çocuklarının okutulmadığı bir coğrafyada doğdum
annem hiç okul yüzü görmemiş, dediğiniz gibi bir garantisi tutunacak dalı yok diye hem kayınvalideden hem kocadan sürekli eziyet görmüş biri
bir parça kuru ekmek ya ihtiyacı olan oda karşılanıyorsa her türlü eziyeti çekmek zorunda!!!
işte bu yüzden annem bizleri 5 kızını her ne pahasına olursa olsun okutmaya yemin etmiş
bizlerde kurban olduğum annemin yüzünü kara çıkarmadık hepimiz çok güzel bölümler bitirdik kimimiz atandık kimimiz uğraşıyoruz atanmak için
kesinlikle kız çocuğu anneleri zengin damat mantığını bırakmalı (tabi bu mantıkta olanlar) kızlarına küçüklükten itibaren gelinlik duvak yerine kep hayali kurdurtmalı
Helal olsun hem annenize hem sizlere. Olmasi gereken de bu
Ben okudum ama birsey olamadım :) ama kaynanam diyemez ki demez zaten. .ben şunu anlamıyorum bu kızlar yani kaynanalarindan korkuyor mu tamam saygı filan eyvallah olmalı ama neden bu şekilde oluyor. .bence este önemli. Ben calismiyorum hamileyim Allah esirgesin eşim büyük birsey yapsa boşanirim..yani calismiyor diye ezilmek zorunda değiliz. .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Okumakla hiç alakası yok. Bunun duruşla tavırla alakası var. Koca parası yiyen, en pahalı kıyafetleri aldıran istediği gibi gezen ama çalışmayan, kaynanasına da tek laf ettirmeyen kadınlar tanıyorum. Ama gör hepsi fena.. Kaynana ağzını açsın hele bi.. Çaçaron olcan, göz korkutcan herhaldeAma kocalarının yanında kaynanaya karşı melekler melek
Olabilir. Mutlaka o turlusu de vardir. Yine de insanin kendi parasinin cebinde olmasi, ondan medet ummamasi kayinvalidenin varsa potansiyelindeki kaynanaliga engel olacaktir. Bir de gelinlerinin her seylerini kendileri aldiklari zaman iyice eziyirlar. Genelinden bahsediyorum tabi
Tespitlerin bazıları yanlış.
Bunlar okumak-okumamaktan ziyade ailede bitiyor.
Aile cahilse,açık görüşlü değilse oradan çıkan çocuk istediği kadar okusun o ailede büyürken edindiği davranış ve özelliklerden kurtulamayacaktır.
Ben gayet rahat bir ortamda büyüdüm.Ailem gayet modern insanlardır.Bu durumda benim doğuştan kazandığım bir özgüven var.Öbür tarafta bir kız olsun.Bu kızın babası baskıcı olsun.Kızı bakkala bile yollamasın.Bu kız ite kaka bir üniversite kazansın.Meslek sahibi olsun vs.Bu kız yine benimle aynı seviyede olmayacaktır.Çünkü aile yapısı bozuk.Bunun kızda bıraktığı silinmez izler var.Ailemizi kendimiz seçemiyoruz malesef.
Bazı kızlar da okuma fırsatı olduğu halde okumuyor.Kocasına geyşa olmayı tercih ediyor.Kendi düşen ağlamaz.Kafasına dank edecek 20 yıl sonra.
Temeldeki sorun zihniyet.O kaynana-gelin kavgaları,erkeğin hanım evladını oynadığı ikinci sınıf BBG tarzı şeyler genelde düşük eğitimli kesimde görülüyor.Bunlar gelinlerine eziyet etmeyi madalyalık iş sanıyorlar.Gelinin ailesi kızı kabul etmeyeceğinden kız boşanamıyor.Bu böyle sürüp gidiyor.
Not:Yıl 2014 hala çeyiz meyiz yapanlar. var.Bunlar gelişmişlik düzeyi arttıkça azalıyor.
Not2: Türkiye'de avukat ya da doktor olmayı size kafadan prestij kazandıracak bir şeymiş gibi görmenize üzüldüm.İki kelimeyi biraraya getiremeyen avukatlar ve hastanın içinde makas unutan doktorlar var.
Aile cahilse,açık görüşlü değilse oradan çıkan çocuk istediği kadar okusun o ailede büyürken edindiği davranış ve özelliklerden kurtulamayacaktır.
Ben gayet rahat bir ortamda büyüdüm.Ailem gayet modern insanlardır.Bu durumda benim doğuştan kazandığım bir özgüven var.Öbür tarafta bir kız olsun.Bu kızın babası baskıcı olsun.Kızı bakkala bile yollamasın.Bu kız ite kaka bir üniversite kazansın.Meslek sahibi olsun vs.Bu kız yine benimle aynı seviyede olmayacaktır.Çünkü aile yapısı bozuk.Bunun kızda bıraktığı silinmez izler var.Ailemizi kendimiz seçemiyoruz malesef.
Bazı kızlar da okuma fırsatı olduğu halde okumuyor.Kocasına geyşa olmayı tercih ediyor.Kendi düşen ağlamaz.Kafasına dank edecek 20 yıl sonra.
Temeldeki sorun zihniyet.O kaynana-gelin kavgaları,erkeğin hanım evladını oynadığı ikinci sınıf BBG tarzı şeyler genelde düşük eğitimli kesimde görülüyor.Bunlar gelinlerine eziyet etmeyi madalyalık iş sanıyorlar.Gelinin ailesi kızı kabul etmeyeceğinden kız boşanamıyor.Bu böyle sürüp gidiyor.
Not:Yıl 2014 hala çeyiz meyiz yapanlar. var.Bunlar gelişmişlik düzeyi arttıkça azalıyor.
Not2: Türkiye'de avukat ya da doktor olmayı size kafadan prestij kazandıracak bir şeymiş gibi görmenize üzüldüm.İki kelimeyi biraraya getiremeyen avukatlar ve hastanın içinde makas unutan doktorlar var.
Oyle bir ailede yetişmesi kotu ama okursa daha iyi olur.
Her meslekte kotuler vardir. Oraya zaten girmeyelim. Demek istedigim kac kayinvalide doktor gelinini ezebilir ya da kac doktor gelin ezdirir kendini.
Konu benim bu meslek gruplarini prestijli gormemden ziyade konumuz olan kayinvalidelerin bu meslekteki gelinlere yaklasimlari ile calismayan ve okumamamis gelinlere yaklasimlari arasındaki fark
Not:Yıl 2014 hala çeyiz meyiz yapanlar var.Bunlar gelişmişlik düzeyi arttıkça azalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?