kızlarınızı okutun, meslek sahibi yapın

Meslek sahibi olursa parasi olur, parasi olursa guclu olur.Bana kalirsa okumaktan ziyade hem ozguven hemde maddi imkan gerekli okumak ikinci sirada.
Maddi imkan varsa kimse kimseyi ezemez , yani para para para napolyon misali

Ne akademik background ne mesleki kariyer, kv cahilse hicbi sey dinlemez. Son derece yanlis bakis.

Farzet el üstünde tutulan elti birgün aldatıldı....bir b planı var mı hayatıyla ilgili şu an için herşey yolunda gidiyor olabilir kocası iyi davranıyor........ama herşeyin iyi gideceğinin garantisi yok.......Türkiye de bilirsiniz doğru dürüst nafaka bile ödenmez.........bir b planı olsa iyi olur çocuğu ve kendisi için

Son düzenleme:
Ille de cok okumak demeyelim de.......... hayatının hakimiyetini sağlayan insanlar hayatının kontrolünü sağlayabilen insanlar hayatına yön verebilenler mutlu ve özgüvenlidir....yıkılmazdır....iyi kaynana koca kötü kaynana koca vız gelir tırıs gider

konuyu açan arkadaşımızın anlatmak istediği sanırım şu

evet bazen okumakla ya da okumamakla alakalı olmayabilir kv davranışı ama
ama bazen öyle bir an gelir ki gidecek yerin güvenecek gelirin yoktur ve mecburen çekersin, oturursun oturduğun yerde
ve karşı tarafta bu çaresizliğin farkındadır tepene vurdukça vurur
ama eğer maaşın varsa hiç bir şeyin olmasa bile özgüvenin olur
yeri gelir ehh der çeker gidersin

fikirlerinize katılmıyorum ama saygı duyuyorum.
herkesin düşüncesi farklı.benimkide farklı.

hiç birşey eğitime bağlı değil karakteristik meseleler bunlar.
insan karakterine bakar herşey.insan güçlü oldu mu arkasında duran annesi babası oldu mu o hep güçlüdür.
o kadar fazla kızımız okuyor eğitim alıyor ama evlenince hiç bir yerde çalışmıyor hatta arada gelip diplomalarının tozunu bile alıyorlar.en azından benim yaşadığım ülkede bu böyle.evlenince çalışmak bile istemiyorlar.
gelelim kaynana gelin ilişkisine.
burda yukarda da yazdığım gibi eğer bir kızın arkasında kendi annesi ve babası sonsuza dek duruyorsa ona destek oluyorsa kaynana ve kayınpeder kim oluyorda o kıza söz söyleyebiliyor.
bu durumda ben herşeyi anne ve babaya bağlıyorum.malesef toplumumuzda gelin gittin mi bir daha baba evine dönmeyeceksin.gelinliğinle çıktın bu evden anca kefeninle gelebilirsin deniliyor.işte en büyük sorunda bundan kaynaklanıyor.
eş,kv ve kayınpeder gelinlerini öksüz görünce,hiç kimsenin kıza destek olmadığını görünce hep o kıza azap veriyolar yeri geldi sövüyorlar yer geldi dövüyorlar.
eğitimli ve eğitimsiz farketmiyor.
bu forumda o kadar ünversite mezunu olan ama sürekli kaynanası tarafından şiddet gören,hakarete uğrayan kadınlarımız var.yani demem o ki kızı yücelten anne ve babadır,onun ailesidir.
kız evlendikten sonra bile her anne baba kızının en büyük destekçisi olmalı.
her kız okumalı katılıyorum ama bu kayınvalidem bana laf söylemesin diye yapılmamalı.her kadın çalışmalı para kazanmalı tabiki ama yine tekrarlıyorum nice tahsilli,zeki,modern kadınlarımız var kaynanaları tarafından hep kötülenen.
malesef bu durumlar köylerde daha çok var.bununda sebebi yukarda yazdığım kısımdır.
kız,kadın kendini ezdirmemeli,ona laf söyletenin anında cevabını vermeli.altta kalmamalı.
eğitimden önce kızlarımızın en büyük destekçisi biz olalım.kötü günde de iyi gündede.buda benim ablalarıma tavsiyem.

Hiçbir şeyin, hiçbir kimsenin bu hayatta tartışmasız garantisi yok. Hayat öyle bir olgu değil zaten.

O eltinin b planı var mı kendisine sormak lazım bilemiyorum. Arkadaşımın ise kariyeri var kazancı olmasına rağmen abilerinin babasının tehditleriyle boşanamadı. Ailesinden bu kıza çocukluğunda özgüven aşılansa, sadece kız olduğu için abilerine boyun eğmek zorunda kalmasa, eşi adam olsa ailesinin ağzına bakmasa o zaman kariyeri olmasa bile bu kız kendinde bunları aşacak bir güç bulabilirdi.

O nedenle eğitim önce ailede başlamalı, çocuklarımıza (kız-erkek) kendi öz saygılarını kazandırmalıyız.
Erkek çocuklarımızı baştacı edip, kızlarımızı ikinci plana atmamalıyız.
Bir de iyi bir eğitim alırlarsa gelecek onlar için çok daha güzel olacaktır Allah'ın izniyle.

Çeyiz derken ev eşyasından bahsetmiyorum.Eşyamızı seçeriz herhalde.Yok havlu kenarı,yok dantel,yok misafir ıvır zıvırı gibi gereksiz şeylerden bahsediyorum Bunlara ciddi ciddi zaman harcayan var.
Türkiye'de her doktor/avukat da zengin değil,donanımlı değil.Yeni mezun avukatlar eşek gibi çalışıyor,1500 lira maaşa.Harvard mezunu değilse tabi. Yani öyle eskisi gibi avukata dilekçe yazdırma yok.Fakülteler her yıl binlerce mezun veriyor.Bakıyorsun adam işletme mezunu bilmem neyin müdürü.Bu adam daha prestijlidir.

Gecenlerde küçük bir kıza düğün töreni yapıldı babası ölmeden önce kızının düğününü görmek istemiş tabi temsiliydi onu görünce de düğün zaten olur ben mezuniyet törenini görmek isterim demiştim erkek kız fark etmez çocuklarımız eğitimini tamamlamalı ki hayatta bir duruşu olsun.

sizin mesleğiniz ne onu çok merak ettim ayrıca sizin verdiğiniz örneklerde çok uç örnekler birinin gelini beyin cerrahı olursa ona kayınvalidelik yapmak olmaz o doktor insan öyle bir ilişki kurar ki o kayınvalide ile kaynanalık yapacak sebep olmaz bence mesleğimizi cebimizde ki paraları yada kariyerimizden ziyade insanlara saygımızı hoşgörümüzü bazen duymamayı bazen görmemeyi bazen he deyip geçmeyi öğrenirsek en etkili yol bu olacaktır bunların cahillikle alakası yoktur

konu sahibi arkadasim cok cok dogru bir konuya deginmissin kiz cocuklari ewet okumali uzulerek soyluyorum toplumumuzda kadin olarak malesef baska caremiz yok bir arkadasim suan ogretmen doguda bir koyde yasiyordu iki ozurlu kardesi var okumasaydi annesi kardeslerine baktirir kismeti cikincada verir bir iki sokak otede yasamini surdurudu bir iki seneye cocuk yapar yasar giderdi ama okudu kendine ait meslegi var para kazaniyor secme hakki var kisaca. hayatinda soz hakki...kim ne derse desin okuyan calisan heleki hatiri sayilir meslek sahibi bir kadinin edindigi sayginlik daha fazla ozellikle sevgili es ve esin ailesinin gosterdigi saygiyi dahada farkli burada eltisinin kariyerli oldugu icin asalandigini yada laf carpitildigini anlatan bayan hicte az dil...o yuzdendirki bir kadin gerek aile icinde gerek toplum icinde. sayginlik kazamasi icin okumasi kendisini gelistirmesi şart. ..

Kizlarin okumamis ve meslek sahibi olmamalari ezilmelerinde buyuk etken bencede ama kv nin ezesi varsa hic sinir tanimaz.
Dokrora yapiyor olmak hatta yurt disinda yapiyor olmak bile kar etmez. Gelir yine ben oglumu soyle okuttum boyle okuttum bilmem ne diye lafinida sokar sinirinide ziplatir insanin.

Cok iyi bir meslegim var, kaynanam bana laf edemez vs demedim. O yuzden beni merak etmeyin.
Karsinizdaki kadin o kalitede değilse sizin her seyinize kusur bulur. O kalitedeyse sevgi , hosgoruyle cozulur zaten her sey

Ben sadece ornek verdim. Size gore ne prestijliyse o meslek sahibi olsun insallah kiziniz. Bu da yine okumaktan gecer

Ya bir de kiz okumamissa?

Meslek sahibi olursa parasi olur, parasi olursa guclu olur.Bana kalirsa okumaktan ziyade hem ozguven hemde maddi imkan gerekli okumak ikinci sirada.
Maddi imkan varsa kimse kimseyi ezemez , yani para para para napolyon misali

Bu soylediginizde cok dogruluk payi var. Bir de meslek eklenirse tadından yenmez
Ya da soyle soyleyim herkes zengin olmadığına gore okutmak sart. Cunku o kiz da surekli ailesinin eline bakmamali

2 üni bitirmiş çok iyi bir firmada muhasebecilik yapan bir arkadaşım haziranda evlenecek.
Ve kaynanası oturduğu evi kiraya verip sırf oğlunun gözünün önünde olması için kızın tuttuğu evin karşı dairesini tutmuş. eş adayıda evet annem karşı dairemizde oturacak diyip karşılıklı 2 daireyi kiralamışlar

Kız ya nasip dedi ve evlenicek.bile bile ladessin diyorum ama şuan kelebekler uçuşuyo midesinde farkında değil.

Umarım iyi olurlar tabiki temennim o ama halihazırdaki evini kiraya verip sırf oğlunun yanında olmak için peşinden giden kaynanada da art niyet ararım ben.

Kızda çalışıyo işte kaynana fenaysa iş,meslek,kariyer sökmez bence.
Huylu huyundan vazgeçmez diye bir tabir vardır çok da doğrudur.

tabiki herkez ister kızını evladını okutmak güzel bir yere gelmesini ama herkezde doktor avukat olamaz herkezinde böyle bir isteği olduğunuda düşünmüyorum evli değilim çocuğumda yok rabbim inşallah bir gün verir ama ben isterim evladımın doktor mühendis yada herhangi bir kariyer sahibi mesleğinin olmasını ama bakalım o olmak istermi?
çocuğum benim anne ben tiyatrocu olmak istiyorum dese ben hayır kızım olmaz kayınvaliden seni ezer olmaz mı dicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…