KK'da ve Hayatta Yalnızlık

rast arkadaşım çok olgunsun belkide yaşadıklarından dolayıdır.. çok güçlüsün herşeye rağmen. seni takdir ettim. asla yalnız değilsin bunu unutma canım benim.

Teşekkür ederim, güç konusunda bir şey diyemem gün geliyor bir karıncanın taşıyabileceği yük bile ağır geliyor... Çöküp kalıyorum ortalıkta. Gün geliyor da güçlüyüm diyebiliyorum işte. Her insanın güçlü olduğu ve çöktüğü durumları vardır. Elbetteki durumdan duruma değişir. Yalnız değilim durumuna gelince evet, şuan yalnız değilim; şükür. Teşekkür ederim cümlenize okuyup yorum yapanlara, az çok bir şeyler paylaşanlara...

haklisin yanliz birseyi sezdim insanlara karsi sogukmusun:44::44:

Hımm... Kelimelerin tükendiği bir nokta daha... Başın sağ olsun. Aynen ben de öyleydim diyebilirim, o maske uzun yıllar düşmedi suratımdan. Çünkü kimsem yoktu, doğruyu yanlışı öğretecek elimden tutup düşmemi engelleyecek kimsem yoktu, hep o maskenin arkasına gizlendim. Kabulleneceğiz çünkü başka bir durumumuz yok, yaşınızın 30 olmasına rağmen yenemediğiniz düşmanınızın yalnızlık olması beni bir kat daha endişelendirdi şimdi. Bilmem o senelere erişir miyim ama yalnızlıkla uyuyup yalnızlıkla kalkmaya alışmak istemiyorum ben... Düşman olmak istemiyorum diyelim ya da...
Teşekkürler yorumun için...

haklisin yanliz birseyi sezdim insanlara karsi sogukmusun:44::44:

İnsanlara karşı hep soğuk oldum. Çünkü bir soğuk ortamdan sıcak ortama rahat geçilir ama bir sıcak ortamdan soğuk ortama geçmek için birilerinin kalbi kırılmalıdır. Örnek verecek olursam soğukta iki kişi kenetlenirse ısınır. Ama iki kişi sıcakta daralır ve hep birinin gitmesini yer açılmasını ister...
İnsanlara soğuk oluşum o yıllara ait bir psikolojiydi ve öyle kaldı, belki de bu sebeptendir hiç arkadaşımın olmayışı.

sezgimde yanilmadim demekki bu soguklugun yazindan hissediliyor ama insanlara karsi bu kadar soguk olma bence :)
kendinide yanliz hissetme hayata küsme lütfen ölüm ALLAHIN EMRI hepimizin gidecegi yer orasi ama bugun ama yarin hayat devam ediyor etmeli yarinlar hep güzel olacak böyle düsün lütfen yalniz degilsin !

Yeniden teşekkür ederim, benim soğukluğum tanıyana kadardır tanırım sonra soğukluğa devam ya da yavaş yavaş ısınırım. Ama soğuk olmak zorundayım. Ben hep çıkarcı insanlar tarafından ortama alınan insan grubunun içinden çıktım. Soğuk olmak durumundayım çünkü insanların duygularıyla çok kolay oynanabiliyor bu hayatta. Bir hiç uğruna birilerine bağlanıp kaybetmeyi göze alamam bu saatten sonra. bunun içindir ki soğuk olmalıyım. Hem soğukluk iyidir bence : )
Hayata küsme dönemlerim geride kaldı. Romanlar, geride kalanlar, yarınlar beni hayata bağlıyor çok şükür...

sevgili rast lütfen üzülmeyin her hatırlayışınızda daha da katlamayın acılarınızı.siz çocuklarınıza en güzel en tatlı anne olun onları doyasıya kucaklayın.geçmişle uğraşmayın.siz nekadar erken kaybetmişsiniz ailenizi. sizde Allaha dua edin evlatlarıma doyayım doya doya koklayayım diye..

yazdıklarınızı okuyunca gözlerimden arka arkaya düşen yaşlara hakim olamadım,çok duygusalım herhalde..diyecek her söz eksik kalır artık bundan sonra,yazmışsınızya sadece sabır ve şükür diye...bence de sabır,şükür ve dua...

Bazı insanları acı büyütür ve yaşatır.
Acı çekmeden; daha doğrusu yeterince acı çekmeden, yitirmeden, o korkunç yalnızlığı tatmadan kendisi olamaz bazı insanlar.
Ne zaman ki en sevdikleriniz yan çizer,ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini, ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfederseniz, o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya.

Charles Bukowski

üzüldüm durumunuza... Kendi ailenizi oluştursanız? iyi bir eş size hem koca hem baba olsa. maddiyatınız el verirse bir sürü çocuğunuz olsa?

Öncelikle Allah'ım anne ve babanızın mekanını cennet eylesin, size sabır versin.. Benim başıma böyle bir durum gelmediği için ne kadar çok iyi anlıyorum desem de sanırım eksik kalır.. Ancak çok yakın bir arkadaşım da anne babasını küçük yaşta ve ardarda kaybetti.. Toparlanması, hayata tutunması çok zor oldu ki, yıllar sonra aynı konudan açıldığında dahi acısının ilk günkü gibi taze olduğunu hissetmemek imkansız. Ama bırakmadı hayatı, küsmedi ne kendine ne de etrafına, daha da bir sıkı tutundu hayata, şimdi meslektaşım, beraber çalışıyoruz.. Yüzü güleç, esprili, önceden öyle birisi değildi.. Sessiz sakin, içine kapanık, yalnızım, kimsem yok benim diyordu; ama o da bunun böyle devam etmeyeceğini anladığını söyledi.. Dostu olarak ben varım.. Bana anlatır derdini, ben de ona.. İnsanın birçok arkadaşı olur ancak ananemin bir sözü vardır bunu sakın unutma ki; "ARKADAŞ ARKANDA TAŞ'TIR... " ananem hep bana bu sözü söyler ve dikkatli olmamı ister.. Arkadaşlık kavramımız maalesef bu söylediğim sözden ileri gitmiyor belki de.. Dostluk ise çok nadir elde edilen ve bir ömür boyu süren bir şey.. Anladığım kadarıyla daha liseye gidiyorsun.. Çok taze, masumm, toyy bir hayatı olur insanın lisedeyken.. Hele de bir genç kızsan.. Sağlam arkadaşlıklar olmaz belki ama çok sahte de olmaz arkadaşlıklar.. Seni üzerler ama inan bana büyüdükçe sen de anlıcaksın ki onların hiçbir önemi yok.. İnşallah Rabbim üniversiteye gitmeyi nasip eder sana.. İşte orda anlıcaksın yalnızlığı da, arkadaşlığı da, dostluğu da.. Ve emin ol ki güzel dostlukların, seni gerçekten tüm samimiyetiyle anlayan, aynı kandan candan olmamasına rağmen kardeşin olacak dostların olacak..
İmtihan dünyasındayız.. Kayıplar, ölümler, acılar, umutsuzluklar, mutluluklar, başarılar, vs vs bunların hepsi bizlerin imtihanıdır.. Senin imtihanın küçük yaşta zorlu bir şekilde başlamış belki ama unutma ki mükafatların en güzelini alacaksın inşallah.. Sakın ama sakın "Neden böyle oldu" deme.. Bak benim babam, babasını hiç görmemiş.. Üvey baba elinde her zaman aşağılanarak büyümüş.. Babanemin arada kalışları, diğer çocuklarıyla ilgilenmesiyle itilip kakılarak büyümüş.. Şimdii torun sahibi olan babam hala içindeki uhteyi anlatır bize, ama yine de şükreder Rabbime.. Ve bize muhteşem bir baba oldu babam.. Herkes babamın bize karşı sevgisini hatta saygısını dilinden düşürmz, hayranlıkla bakar.. Sen de şükrünü bırakma güzelim.. Dualarımdasın, Allah'ım sabrını, kuvvetini artırsın..
Umarım ilerde güzel bir aile kurar, eşine, çocuklarınla güzel bir anne/ eş olursun.. Geçmişini unutmadan ama çok da ikrar etmeden ileri bakmak lazımmm..

Son düzenleme:
Öncelikle başınız sağ olsun, Allah sabır versin.
Okuduğumda çok tanıdık gelen bir hikaye bu.
Baba tarafımdan bir akrabamız böyle büyüdü, bizde kaldığı günleri hatırlıyorum.
Annemi annesi, ablası gibi görürdü, beni kız kardeşi gibi.
Ben küçüktüm o zamanlar, çok net hatırlamıyorum onun yaşadığı acıları, çektiği sıkıntıları ama bugün ne görüyorum karşımda biliyor musunuz?
2 tane pırlanta gibi çocuğu ve dünyalar iyisi bir eşi olan, sevgisini onlara sunan bir anne.
Sizin için de en güzel şey bu olacaktır.
Yaşayamadığınız anne sevgisini siz kendi çocuklarınıza yaşatırken eminim acılarınızı unutmasanız bile annelik duygusunu yaşadıkça kendinizi annenize yakın hissedeceksiniz.
Yalnızlığınız gidecek, yerini kocaman sıcacık bir aileye bırakacaktır.

Canim benim seni ilk önce tebrik ediyorum, iki yanagindan öpüyorum.
Mektup gibi oldu kusura bakma ama o kadar etkilendimki yazilarindan, yani su an yanimda olsan mincik mincik seni öperdim bir ablan olarak.

Insallah hedefini izler günün birinde doktor olursun, cünkü senin gibi duyarli ve hisleri kuvvetli olan insanlara öyle ihtiyacimiz varki insan olarak.
Güclü ol, hayat ne yazikki bir öyle bir böyle ama senin bu Masallah inanilmaz zekanla, seni öyle güzel bir hayat bekliyorki, kendin bile sasiracaksin.
Bu sözlerimi unutma.
Cünkü zeki, caliskan, kültürlü ve azimli bir insan hayatinda basina ne gelirse gelsin yinede yenecektir herseyi, ben bunu gördüm bunu bilirim.
Insallah bir gün burada tipa basladigina dair bir mesajini okurum. Sevgiler.

Teşekkür ederim, Geçmişle uğraşmayın diyorsunuz da inanın kolay olmuyor... Bir yerde muhakkak patlak veriyor.

ne yazacağımı bilemediğim için uzunca bir süre düşündüm,ama yine de bulamadım.
burnumu çekmekten hala yazamıyorum.
sen yalnız olamazsınki, anasız babasız birini Allah yalnız bırakır mı sanıyorsun?
bu senin seçilmişliğin,sana eza,ceza değil,mükafatlarla dönecek
bilirmisin her gecenin ardından güneş sımsıcak nasıl da doğar
senin de güneşin doğacak.
sabret küçüğüm sabret
ALLAH yar ve yardımcın olsun .gözlerinden öpüyorum

Bukowski ile genç yaşta haşır neşir olmaya başladım sözleri etkileyicidir, buradan böyle bir söz duymak gerçekten etkileyiciydi teşekkür ederim. Gerçekten yaşayanlardan biri olmamız ümidiyle...

üzüldüm durumunuza... Kendi ailenizi oluştursanız? iyi bir eş size hem koca hem baba olsa. maddiyatınız el verirse bir sürü çocuğunuz olsa?

Kendi ailemi oluşturma fikrine oldukça soğuk bakıyorum, bu psikolojiyle kendi ailemi oluşturma aşamaları beni büyük bir şekilde yıpratır. Üstelik zamanı değil. Öğrenimimi tamamlamak istiyorum. Çoluklu çocuklu bir aileyi kim istemez ama zaman...sabır... İnşallah diyelim. Bu arada teşekkür ederim yorumunuz için.

Amin, teşekkür ederim temennilerin için. Sahte arkadaşlıklar, sahte dostluklar başımdan geçmedi değil. Dediğim gibi lise dönemi şuan ve bundan sonraki nesil içi boş olan insanlarla dolu. Manevi varlığı bomboş olan yürekleri küf tutmuş insanlarla dolu. Hal böyleyken pek de olumlu bir şey beklemiyorum arkadaşlık, dostluk adına.
Neden böyle oldu, durumlarını geride bıraktım zorlu bir inanç seviyesinden geçtikten sonra bütün neden' lerle başlayan cümleleri bir kenara attım. Bir şeyleri yaşayarak kendi hayatımıza daha etkili olabiliriz, babanın durumunda da olduğu gibi bir şeyler hayatımızı etkiler ve o etkiyi hayatımızın kalanında olumlu yönlere çevirmek için çabalarız...
Duaların için, düşüncelerin için, yorum için kısaca her şey için teşekkür ederim...

Umarım öyle olur. Neyin ne olacağını kestiremesem de ileride umarım böyle olur. O güne dek hayatta kalmayı başarabilirsem, o güne dek kendimde o gücü bulabilirsem ve yaşayacak günler var ise o güne dek... Neden olmasın. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…