- Konu Sahibi Huzunlu_gul
-
Benim kızdıgım noktada bu. Eşim hep ailenin yükünü üstlenmiş. Çalışmış parasını ailesine vermiş. Ama onlardan hiç bir zaman dönüş olmamış. Kardeşi tam aksi . En ufak bir şeyde babasından annesinden eşimden para alır. Harcar. Eşimle bu konuları konuşamıyoruz. Olay kavgaya dönüşüyor. Kardeşim atayımmı diyor. Ne ilgisi var ise...
Eşinizin üzerine çekilmiş bir kredi varken ikincisini nasıl çekebildi ki :44::44::44:
borçlar ne zaman bitecek, yani bitmedimi, ne kadra kaldı, az bi süre kaldıysa boşverin, sağlık olsun dicem ama ödediginiz borcun tutarıyla ilgili bişey sormustum cevap vermemişssiniz ona .o yüzden söylüyorum
4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..
Seni cok iyi anlaiyorum canim.ama su asamada yapilacak bir sey yok gibi görünüyor..borclar bittikten sonra asla böyle bir sey yapilmasina izin vermezsin..Kaynin evlenip cocuk yapmasini biiyorda onlara bakmasini mi bilemiyormus.artik sorumluluklarina sahip cikmasi gerek..esinizin bunu anlamasi gerek..insallah cocugunuz oldugunda esinizde bazi gerceklerin farkinda olacaktir.zannedersem simdi rahat oldugunuzu düsünüyor.yarin öbür gün cocuk olunca önce kendi cocuklerinin sorumlulugunu almasi gerektigini anlayacaktir.zaten simdiki devirde insanlar ancak knedi ailelerini gecindirebiliyorla.allaha bol bol dua et sanada bir bebek nasip etsin..benim cocugumda 4 sene sonra oldu..
yani kabataslak bir hesap yapacak olursak 18000 tl borcunuz kaldı...4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..
Bir yandan bende çok istiyorum fakat bir yandanda korkuyorum. Gebeligim agır ve kanamalı idi. Devamlı yatmam ve her gün igne olmam gerekiyordu..O zamanda çok duva ettim. Bizim için hayırlı ne ise o olsun rabbim. Beni evlat acısıyla sınama. Sana sıgındım diye.... Kaybımdan sonra tekrar hamile kalamadım. Kadın doktoruna kontrollerim için gidiyorum ve bir sorun olmadıgını söylüyor.
Keşke bir ablam olsaydı yada annem yanımda olsaydı benim bu süreci daha kolay atlatmama yardımcı olurdu...
borç sizin olmadığı için haklısınız
herkes kardeşinin düğününde elinden geldiğini yapmaya çalışır ama bütün borcu da yıkmaz
çok ayıp gerçekten nasıl rahat olabiliyorlar ki
sen çalışıyorsun onların kredisini ödüyorsun maşallah eltin oturuyor evinde keyif yapıyor yardım da ediliyor ohh hayata bak
çok sinirlendim
bu saatten sonra sesini çıkarsan bi çözüm olmaz
yerinde olsam babamdan yardım isterdim
sonra da arama bi güzel mesafe koyar hayatıma bakardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?