- Konu Sahibi mavi_turna
-
- #1.001
Çok arabesk toplumuz bunu öğrendim burdan..
senin eşin dışarı çıktığı anda, sen yanında yokken gözleri bütün bayanları süzüyo o zaman öylemi.
Inanın şurdaki Yorumları okudukça erkek olasım geliyor. Bir şiir bir iki sert sözde sevgi sözcüğü ile tava getirmek affedilmek ne kolay? Sağ duyu nerede? Tartaklanmanın sızısı?dur şimdi "saraylı mısın" sorusu gelecek, ben söyleyeyim evet saraylıyım..
şu konuşma tarzından bile nasıl bir tip olduğu belli eşinizin konu sahibi, seni tartaklamış hangi hakla? "lan sen manyak mısın" sevgi sözcüğü ise neden burada bu şekil hitap ettiğimizde banlanıyoruz? nedense küfür samimiyet ve sevgi göstergesi bizim ülkede.. yaban'ı seyrede seyrede bu hale geldi millet..
o yarışı sen başlattın bende sana cevabımı verdim. neyse son konunu okuduktan seninle tartışmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum, romantizm kimin evliliğinde geçmişte kalmış belli Allah sanada kolaylık versinbırakın şimdi benim eşim,senin eşin yarışını..benim eşim ne yapıyorsa beni ilgilendirir onu hissedende, yaşayanda ben olacağım, öyle bir durumda başıma gelmeden ahkam kesebilme cehaletini gösteremem kusura bakmayın yani..
insan her an herşeyi düşünebilir, başına herşey gelebilir, benim başıma gelmez, benim eşim farklı hayatta yapmaz diyen çook gördüm eşlerinin maşaallahı var.. ama kadın görmüyor ya da görmek istemiyor..tutup kadın görsün diye bak gör kocan kadınlara nasıl bakıyor , boşa bu adamı diyemem..mesela bir arkadaşımın eşi acayip pinti üstelik bana birşeyler ısmarlatıyor , utanmadan herşeye atlıyor maddeci yani..ee kıza ne diyeyim kocanı görmüyormusun desem ne değişecek..hem belki görüyordur alan memnun satan memnun durumudur belki..bana düşen mesafe koymaktır onlara..
ben bu konuda konu sahibinin yorumlarından yola çıkarak yazdım..konu sahibi zaten kararlıysa benim söylememle vazgeçmeyecek, sizin söylemenizle de boşanmayacaktır..
ama benim öngörüm eşini sevdiğinden yana, eşinin de onu çok sevdiğinden..( şimdi çok seven aldatıyor mu dersiniz adamı yatakta siz basmışsınız gözünüzle görmüşsünüz gibi..işte bu net yorumlarınızdan dolayı yağlarınız mı eriyecek dedim)
zaten yuvasına şans verse ve aynı durumu yaşasa 1 günde boşanma kararı alabilecek bir bayan, baksanıza
bir konu açtı, bir şüphe dile getirdi..
şüphesini kendine göre kısmen ıspatladı..
avukata gitti ve boşanıyor..ve bütün bunlar bir haftada oldu..
eeee benim bu evlilik devam ederse yararım yok..belki sadece bir şans verirse belki yuva eskisinden sağlam devam edecekler yollarına..iki tarafta hatalarını gözden geçirecek ve dikkat edecekler..bir yuva kurtulmuş, bir çocuk ana-babasıyla büyümekten mahrum edilmemiş olacak..bu bir olasılık ve ben bu olasılıktan yana yazıyorum düşüncemi..
diğer türlü devam ederse..boşanacaklar..çocuk aanesiyle kalacak..babası çocuğnu istediği zaman görse bile çocuk daima bunun bir ayrılık olduğunu hissedecek..eksik büyüyecek..zamanla belki adam eşinden tamamen vazgeçecek..başka birini bulacak belki evlenecek..
konu sahibi o zaman kuyruğu dik tutma modunda olsa da içi kan ağlayacak..daha beter eşleri görüp keşke bir şans daha verseydim diyecek..eski eş yeni eşten de çocuk sahibi olacak ve yeni eş ve çocukla eski eş ve eski eşten olan çocuğu ihmal edecek..zamanla belki hiç görmeyecek onları..anne yalnız başına büyütecek..seve seve belki ama yapayalnız..kızacak eski eşine ..üzülecek ..ama nafile ..zamanında bir şans verseydi...şimdi çok geç..ve konu sahibi tüm bunları içinde yaşayacak..asla unutmayacak çünkü ona eşini hatırlatan oğlu olacak yanında.
işte sizin istediğiniz seçenek de bu..
ortada bir sorun var, sorun varsa %80 erkekte ise %20 kadındadır..sorunun yüzdesi ilgilendirmez kimseyi sorun sorundur, ama burada % 100 erkekte hata bulup ona yüklenenler için söylüyorum..sorun böyle çözülmez..bu çok yıkıcı bir tavır, bu tavırla sorun çözülmez, ortak noktaya ulaşılmaz,,
siz burada net bir tavırla sanki gözünüzle görmüşsünüz gibi (ki konu sahibi bile gözüyle görmemiş) yorum yapıyorsunuz..adamın mailde yazdığı lan vs gibi kelimelere takılıyorsunuz ki konu sahibi bu maili okuyup sabaha kadar ağlıyor..
onların ilişkisini ve eşinin kullandığı kelimeleri bile eleştiriyorsunuz..bu kadarına pes demem de ne derim yani?
eşinizi affedin çocuğunuz için zaten eğer ikinci bi hataya yeltenirse ki zannetmiyorum bi daha böyle bi hata yapsın pişman olduğu besbelli birdaha böyle bişeye yeltenmez işte o zaman boşanırsınız. ama şuan çocuğunuz var ondan sebep affetmenizi dilerimEşimin attığı mail, kopyala yapıştır aynen atıyorum.
Kaç gün oldu uyuyamıyorum, kırgınlığını, kızgınlığını anlıyorum ama bir şey yapamıyorum. Ulaşamıyorum sana, artık vazgeçtiğini anladım. İstenmediğimi anladım. Özür dilemek faydasız biliyorum, ne yaptığımı biliyorum.
Bunu yapan benim. Suçumu biliyorum, affetmeyeceksin anladım, bitti anladım.
Sana bir şey sormam lazım, kaç gün oldu hiç nerde olduğumu, ne yaptığımı düşündün mü?
Hak mı ettin diyorsun? Eden bulsun mu? Yani hiç mi değerim yok artık, hiç mi hatırım, hiç mi yüzüne bakılacak tarafım?
Yani be kadın ne yapıyım ben öleyim mi, ölüden farkımı bırakmadın. Ölsem bu kadar yanmazdım.
Ben seni aldatmadım bunu kabul etmiyorum, öyle kafanda kurdukların yok olmadı, ya ben sana yalan söylemedim, söylesem baştan üstünü kapatırdım neden bu kadar parçalanayım, delirip kudurayım.
Beni dinle, konuş benimle. Ya kadın sen hasta mısın?
Yapmadım bir bok yedim ama başka bir şey yapmadım diyorum neden inat ediyorsun sen, keyif mi alıyorsun, bir çeşit manyak mısın?
İzin ver unutturayım, izi kalacak biliyorum lan sıçtın ağzıma, geberttin lan beni.
Sana sarılsam başka bir şey istemem, lan seni özlemekten, oğlumu özlemekten geberdim, şuradasın yanı başımda.
Şu lanet avakado yağını bile özledim, bak barışalım her gece sür bir şey demem.
Evi gözetliyorum biliyor musun? her akşam işten çıkıp eve geliyorum ben, salonda mısın yoksa mutfakta mı? Oğlum ne yapıyor? Hayal ediyorum. Ne zaman içeri girecek olsam vazgeçiyorum. Düşmanın oldum sanki bakışların eziyor.
Bir kere daha konuşalım, gelirsen alyansımı getir bende kalsın istiyorum. Eşşekliğime ver, affet herşey için bir kere affet.
Affedersem yine yaparsın deme, affedersen ben yeniden doğarım.
bu konuda KK ikiye bölündü. Her attığınız yorumu olumlu ve olumsuz yorumlayanlar var.
Ben de maili hoş bulanlardanım, benim eşim yazsa etkilenirdim gerçekten.
bir de sanırım düşünce yapısı ile alakalı, kimisi bir kez hata yapan ikinciyi de yapar diye bakıyor olaya. bense sevdiğim insanın ilk hatasını eğer o da pişman olmuşsa affederim gözüyle bakıyorum. (bu tarz bir hata elbette, hani çok sınırlar aşılmamış gibi)
bence herkesin merhamete ve affedilmeye ihtiyacı vardır, bu merhameti en sevdiğimiz kişiden görmeyi bekleriz. Ben mesela bir hata yapmışsam toplumdan çok eşimden destek beklerim, eşim beni sever, yaptığım hatayı affeder diye düşünürüm. Eşiniz pişman bence ve affedilmeyi bekliyor sevdiği kişi tarafından. Elbette siz affetmek zorunda değilsiniz.
Hakkınızda hayırlısı.
ya bir de yanlış anlamayın ama, bu maili olduğu gibi kopyalamanız da çok hoş olmamış sanki
Eşimle görüştüm arkadaşlar,
Şimdi, sabahın köründe geldi bende uyumamıştım zaten oğlumun kahvaltısını yaptırıyodum, annem de bize kahvaltı hazırlamıştı, gayet sakin eşime de bi tabak koydum kahvaltı yaptık annemden çocuğu parka götürmesini rica ettim, çünkü yine bir tatsızlık çıkacaksa evde çıksın bari dedim.
Ben sorularımı sordum o cevapladı ben dinledim, arada yine sinirlenip ağladığım oldu tutamıyorum artık kendimi.Uzun uzun konuştuk.
Ben zaten kararımı vermiştim biliyosunuz, bu kararımı ona anlattım.
2 ay buralarda olmayacağımı, oğlumla birlikte biraz uzaklaşmak istediğimi, bu dönemde beni aramasını istemediğimi, gerekirse onu benim arayacağımı, en azından ilk 1 ay kimseye nerede olduğumu söylemek istemediğimi, isterse bu sürede evde kalabileceğini söyledim.
Kabul edemedi, 2 ay ayrı kalmak ne demek farkında mısın, senin aklında beni boşanmaya alıştırmak var sanırım dedi.
Şimdi sen 2 ay boyunca benim bilmediğim bir yere gideceksin, bende seni hiç aramayacağım öylemi? ya senin aklın bunu alıyor mu? Böyle bi dünya yok dedi. Ama böyle sinirli falan değildi şaşkındı diyelim beklemiyordu sanırım.
Bende dedim ki yani o zaman neyi konuşuyoruz ben boşanmama ihtimali var mı onu düşüneceğim, seni affetme ihtimalim var mı? ha istemiyorsan düşünmeyim hemen ayrılalım sende imzala şu kağıtları dedim. Burada biraz sinirlendi işte,
bak öyle 2 ay başka bir yerde benden ayrı düşünme, taşınma işlerini unut. 10 gün oldu zaten 10 gün geçti, düşünme dediğin 2 gün olur 3 gün olur böyle birşeye izin vermiyorum kaldı ki oğlumun düzeni bozulur diye benimle hiç biryere gelmiyosun, o çocuğun düzeni bozulmayacak mı böyle? ben oğlumu 2 ay görmeden duramam, senide bilmediğim yerlere 2 ay tek başına göndermem dedi.
Ne yapacaksam evde yapmamı, mutlaka evde kalmamı istiyor 10 gün daha düşün bu sefer ben sabredeceğim ve hiç gelmeyeceğim, sana yazmayacağım, rahat bırakacağım sende bu sürede düşün, son anlattıklarımı iyice bir anlamaya çalış.
Sen ne zaman ararsan o zaman geleceğim. Dedi gitti.
Eşimle görüştüm arkadaşlar,
Şimdi, sabahın köründe geldi bende uyumamıştım zaten oğlumun kahvaltısını yaptırıyodum, annem de bize kahvaltı hazırlamıştı, gayet sakin eşime de bi tabak koydum kahvaltı yaptık annemden çocuğu parka götürmesini rica ettim, çünkü yine bir tatsızlık çıkacaksa evde çıksın bari dedim.
Ben sorularımı sordum o cevapladı ben dinledim, arada yine sinirlenip ağladığım oldu tutamıyorum artık kendimi.Uzun uzun konuştuk.
Ben zaten kararımı vermiştim biliyosunuz, bu kararımı ona anlattım.
2 ay buralarda olmayacağımı, oğlumla birlikte biraz uzaklaşmak istediğimi, bu dönemde beni aramasını istemediğimi, gerekirse onu benim arayacağımı, en azından ilk 1 ay kimseye nerede olduğumu söylemek istemediğimi, isterse bu sürede evde kalabileceğini söyledim.
Kabul edemedi, 2 ay ayrı kalmak ne demek farkında mısın, senin aklında beni boşanmaya alıştırmak var sanırım dedi.
Şimdi sen 2 ay boyunca benim bilmediğim bir yere gideceksin, bende seni hiç aramayacağım öylemi? ya senin aklın bunu alıyor mu? Böyle bi dünya yok dedi. Ama böyle sinirli falan değildi şaşkındı diyelim beklemiyordu sanırım.
Bende dedim ki yani o zaman neyi konuşuyoruz ben boşanmama ihtimali var mı onu düşüneceğim, seni affetme ihtimalim var mı? ha istemiyorsan düşünmeyim hemen ayrılalım sende imzala şu kağıtları dedim. Burada biraz sinirlendi işte,
bak öyle 2 ay başka bir yerde benden ayrı düşünme, taşınma işlerini unut. 10 gün oldu zaten 10 gün geçti, düşünme dediğin 2 gün olur 3 gün olur böyle birşeye izin vermiyorum kaldı ki oğlumun düzeni bozulur diye benimle hiç biryere gelmiyosun, o çocuğun düzeni bozulmayacak mı böyle? ben oğlumu 2 ay görmeden duramam, senide bilmediğim yerlere 2 ay tek başına göndermem dedi.
Ne yapacaksam evde yapmamı, mutlaka evde kalmamı istiyor 10 gün daha düşün bu sefer ben sabredeceğim ve hiç gelmeyeceğim, sana yazmayacağım, rahat bırakacağım sende bu sürede düşün, son anlattıklarımı iyice bir anlamaya çalış.
Sen ne zaman ararsan o zaman geleceğim. Dedi gitti.
adam bencıl değil. kaybetmeye korkuyor. kafa dınlemesıne ızın vermemek değil bu! ıkı ayın onları daha da uzaklaştıracagı korkusu!
bazıları neyın gazını vermeye çalışıyor. konu sahıbı boşanınca derın bı nefes alacak bazıları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?