Kocam ne halt karıştırıyor sizce?

Ben de mavi mutlu olacaksa eşiyle barışmasını isterim. En başından beri yazdım zaten, iyi olma ihtimali de var diye. İnsanın içinde tabiatı gereği yabanilik tabii ki var. Ancak yasalar da bu yüzden var. Fiziksel olarak hırpalamak, tehdit etmek yasalara aykırı. Yasalara uygun davranış beklemek sürekli elitlik beklemek değil. Bunlar asgari olması gereken şeyler. Bu, hayatında yüksek ses ve hakaret işitmemiş gibi davranıp gerçek hayattan kopmak değl. Bu, gerçek hayattaki gerçek insanların yasalara uygun davranmasını istemek.

Ben hâlâ aynı şeyi savunuyor ve aynı bikaç soruya cevap arıyorum...

• Evinize beraber dönüp,evliliğinize bir şans daha verirseniz sen teee aldatma olayondan başlayıp bu noktaya kadar olanların her birini unutabilecek misin?
  • Eşini hâlâ şans verecek kadar seviyor musun?
  • Ve en önemlisi içindeki "acaba"ları söküp atabilecek,eşine yine güvenebilecek misin?
Bunlara herhangibirine olumsuz yanıtın ya da cevap verememe durumun varsa iyi düşünmeye devam etmen gerek..

Bence evliliği devam ettirmek için 3 önemli nokta bu 3 soru : Sevgi - Saygı - Sadakat

Konu sahibi arkadaşım ben sizi çok olgun ve mantıklı gördüm. Günün sonunda alacağınız her karar da mantıklı olacak. Allah yardımcınız olsun demek istedim sadece.

Ben şiddete evet demedim ki? Mavi turnanın eşiyle son yazışmalarını baz alarak konuştum ve mavi turnanın daha fazla kin tutmaması için farklı pencerelerden bakabilmeliyiz dedim. Daha önce kocası kolunu morarttığında burda verdiğim tepkileri geriye dönüp okuyun. Kıskançlıktan dolayı kendini sözel kaybetmek olası durumlar. (Fiilen değil, sözel) Ama burda yaşanan olayların üstüne körükle gidip hayatında giç tartışmamış gibi tepki verenler oldu msjlara yazılan şiire bile. Lan demesi bile tartışıldı. Bu kişiler nasıl bir ortamda ysşıyorlar merak konusu olmuştu ki birçogu Türkiyede sanırım. Hiçbirşey normal değil ama asıl ana konular hallolunca bu ayrıntıları mavi turnanın gözüne sokmamak lazım.
Baştan beri takip edenler bilir hepimizin fikirleri değişti. Kimimiz baştan çok hiddetliydik sonradan yumuşadık. Eğer burda erkeği suçlamaya devam edersek mavi turnanın kafasındaki soru işaretleri ve soğumaları daha da büyütmüş oluruz, ama elbette herkes kendi fikrini söylemekte özgür, karışamam karışamayız.

Haa kızlar birde bugün eşimle ben açık açık konuştum ya onları demedim size.
Ben dedim artık boğuluyorum yıllarca senin bekarlık hayatının hizmetçisi, sonra çocuğunun annesi oldum ama karın olmadım. Bak ben yıllarımı bunun için heba edip okumadım ben benim, sen beni hapsediyorsun dedim.
Benden aldığın bir hayat var, hayatımı bloke etmişsin resmen ben körü körüne yıllarca senin için bu evlilik için didindim ama sen görmüyorsun. ben hayatımı geri istiyorum artık, bütün hayatım senin isteklerin üzerine kurulu bu bitmeli bu değişmeli ben eski beni istiyorum. Dağlarımı istiyorum şantiyelerimi istiyorum işimi istiyorum, işim benim ilk aşkım ben senin için sırf sen ama mavi şöyle böyle dediğin için artık hiçbirşeyden vazgeçmek istemiyorum.
Bana çocuğu bahane etme gerekiyorsa oda benimle gelecek, o ortamda büyücek beni tıktın bir ofisin içine, bir evin içine istemiyorum bunalıyorum ben bu değilim dedim.
Sen hani bir kaza geçirmiştin ya hastaneye nasıl gelmiştim ben ölüyorum sanmıştım ben sana o kadar yalvardım şu motoru artık bırak diye yapmadın.
Ben senin için hayatımı bıraktım ama.
Artık bunu istemiyorum, ben eski düzenime dönüyorum sende ister bunun içinde olursun istersen olmazsın.

Konuyu okudum ve inanılmaz üzüldüm. Hakkınızda hayırlısı olsun.. Tanımadan sizi sevdim doğrusu..
Hep empati yaparak okuduğumdan olsa gerek siz üzüldüğünüzde bende çok üzülüyorum.

Canım seni ben anlıyorum. Benim de beklentim bu öküzden çok fazla değil zaten, insanlığa bir adım atsın istiyorum.
Bak ben buraya yazarken gelmiş arkamdan beni izliyor. Ne yapayım ben?
Zaten gidicem onunla artık el mahkum yani. Orda normale dönmeyecek ki bu ben bundan korkuyorum.

Mavi turnanın benim yazacağım bir şeyden dolayı eşinden soğumasını hiç istemem. Ama fiziksel veya sözlü şiddete maruz kalmasını da istemem. Belki barışmadan önce fiziksel veya sözlü şiddeti tolere etmeyeceğini net bir biçimde eşine aktarabilir. Veya barıştıktan sonra ileride bir anlaşmazlık veya yanlış anlama durumunda bu tarz bir şey olursa, öfke kontrolü eğitimi veya terapisine gitmesini sağlayabilir. Yani hem barışıp, hem de bu yaptıklarına karşı çıkabilir.

İyi de adam suçluuuu !!!! Aldatan taraf ya hani.

Önceki mesajınızda da adamı zavallı, yuvasını kurtarmak için çabalayan fedakar erkek olarak göstermişsiniz de......Bu adam yuvasını neden kurtarmaya çabalıyor? Cevap: Aldattı, kendi yuvasını sabote etti.

Biraz daha yazarsanız mağdur erkek için oturup şuracıkta ağlicam.

Daha önce de yazdım barışır barışmaz mavi turnanın bileceği iş. Ama şu adamı mağdur, mazlum göstermeyin komik oluyor.

Eşim bugün birlikte bir uzmana gidelim mi dedi bana.
Bende bende bir problem yok ama bence senin görünmen şart dedim.

1- Hayır
2- Bilmiyorum
3- Hayır

Eşim bugün birlikte bir uzmana gidelim mi dedi bana.
Bende bende bir problem yok ama bence senin görünmen şart dedim.

Beraber de gidin, ayrı da gidin, çok iyi olabilir. Tek başına gittiği zaman sadece kendi penceresinden anlatırsa da bir işe yaramayabilir. Bir kaç seans beraber giderseniz, siz mutsuz olduğunuz veya korktuğunuz şeyleri anlatırsanız sonra o tek devam ederse de faydalı olabilir.

Onuda yaparız bakalım hele bir gidelim de.

Kızlar ben çıkıyorum bu hasta gelip gidip ne yaptığıma bakıyor, buraya yazdığımı bilmesini istemiyorum. Evden gelirken pc mi getirmiştim bir iki çizim işi var falan dedim ama arkamdan dolanıp bakıyor falan.

Onun yanındayken yazmayın isterseniz. Yeni bir kriz konusu çıkmasın. Ne yaptığınızı merak ediyordur.

Çok güzel demişsin sen onun yaptıgını yapmadan akıllıca konuşmuşsun. Peki onun tepkileri ne oldu? Ben anlamadım baştan zaten birlikte çalışıyordunuz öyle yazmıştın. Seni eve mi tıkıyordu yani? Bunu hiç belirtmemiştin.

Evet yazmış mavi turna, kocası gidelim demiş. Bu bir gelişme ama her adam böyle birşey teklif etmez bence iyi bir gelişme. Kendi suçlarının âni parlamalarının farkında yazmıştı zaten mavi turna. Ama işte ona senin ihtiyacın var benim yok gibi cümleler yapıcı olmuyor ki canım. Keşke tamam gidrlim desen. Eşin belki sende de eksiklik görüyordur bazı konularda. Kırılma diye söylemiyordur. Sen nasıl bu güne kadar içinde saklamışsan onunda vardır olaylar bu boyuta kadar geldi sonuçta hepimiz okuduk, objektif bakmak lazım. İki tarafa da tü kaka yapmanın bir anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…