- 6 Ekim 2006
- 596
- 643
- 628
- Konu Sahibi mavi_turna
-
- #1.921
Vahim değilde..
Konunun ilk başında ilk yazdığım yorum ve düşüncelerimle şu ankiler öyle değişik ki..Kaç kere benim bile fikrim değişti,her okuduğum yeni olayda..
Ah mavi tam sopalıksın.
Ya adamın derdi üste çıkmak değilmiş ki.. Adam sadece kıskanmış. Unutuldugnu düşünen bazı insanların varlıgını hatrlatma tepkisi böyle hödükçe olabiliyor. Bu dünyada kimse tamamen modernize bir karaktere sahip olamaz!! Bu ünlemleri burda "aaa nası bagrır vs vs" yazan arkadaşlar için koyuyorum. Hayatlarında hiç yüksek ses veya hakaret işitmemiş gibi davranmak gerçek hayattan koomaktan başka bir işe yaramaz. Herkesin içinde bazı zamanlarda diğerlerini şok edicek bir yabânîlik vardır. Tabiat gereği bu böyle.. O yüzden sırf tavırlara takılıp elitlik bekleme sürekli. İnsan sinirlenince gözü dönebiliyor. Keşke kendini kontrol edebilseymiş ama edememiş buna kendi de şaşırmış demek ki duygularını uçlarda yaşayan bir adam. Ama ikinizde bencilsiniz bunu kabul edin, hatta sen birazcık daha fazla şu sıralar. Bunun nedenii geçmişin birikimi. Ama geçmişi pişirip pişirip önüne koyar düşünürsen kendini yıpratırsın en iyisi zorda olsa unutmaya çalışmak tatlımm.
Bir de farkında mısın bilmiyorum ama sen ondan sürekli bir darbe zarar alcakmış gibi savunmada bekliyosun.. Bütün güvenini yitirmişsin. O da yıpranmış, dediğim gibi de senden adım beklemiş. O yüzden yazmamış. Her neyse olan oldu şimdi nerdesiniz? Napıcaksınız? Önümüze bakmak en hayırlısı.
Ben de mavi mutlu olacaksa eşiyle barışmasını isterim. En başından beri yazdım zaten, iyi olma ihtimali de var diye. İnsanın içinde tabiatı gereği yabanilik tabii ki var. Ancak yasalar da bu yüzden var. Fiziksel olarak hırpalamak, tehdit etmek yasalara aykırı. Yasalara uygun davranış beklemek sürekli elitlik beklemek değil. Bunlar asgari olması gereken şeyler. Bu, hayatında yüksek ses ve hakaret işitmemiş gibi davranıp gerçek hayattan kopmak değl. Bu, gerçek hayattaki gerçek insanların yasalara uygun davranmasını istemek.
Canım seni ben anlıyorum. Benim de beklentim bu öküzden çok fazla değil zaten, insanlığa bir adım atsın istiyorum.Ben şiddete evet demedim ki? Mavi turnanın eşiyle son yazışmalarını baz alarak konuştum ve mavi turnanın daha fazla kin tutmaması için farklı pencerelerden bakabilmeliyiz dedim. Daha önce kocası kolunu morarttığında burda verdiğim tepkileri geriye dönüp okuyun. Kıskançlıktan dolayı kendini sözel kaybetmek olası durumlar. (Fiilen değil, sözel) Ama burda yaşanan olayların üstüne körükle gidip hayatında giç tartışmamış gibi tepki verenler oldu msjlara yazılan şiire bile. Lan demesi bile tartışıldı. Bu kişiler nasıl bir ortamda ysşıyorlar merak konusu olmuştu ki birçogu Türkiyede sanırım. Hiçbirşey normal değil ama asıl ana konular hallolunca bu ayrıntıları mavi turnanın gözüne sokmamak lazım.
Baştan beri takip edenler bilir hepimizin fikirleri değişti. Kimimiz baştan çok hiddetliydik sonradan yumuşadık. Eğer burda erkeği suçlamaya devam edersek mavi turnanın kafasındaki soru işaretleri ve soğumaları daha da büyütmüş oluruz, ama elbette herkes kendi fikrini söylemekte özgür, karışamam karışamayız.
Ben şiddete evet demedim ki? Mavi turnanın eşiyle son yazışmalarını baz alarak konuştum ve mavi turnanın daha fazla kin tutmaması için farklı pencerelerden bakabilmeliyiz dedim. Daha önce kocası kolunu morarttığında burda verdiğim tepkileri geriye dönüp okuyun. Kıskançlıktan dolayı kendini sözel kaybetmek olası durumlar. (Fiilen değil, sözel) Ama burda yaşanan olayların üstüne körükle gidip hayatında giç tartışmamış gibi tepki verenler oldu msjlara yazılan şiire bile. Lan demesi bile tartışıldı. Bu kişiler nasıl bir ortamda ysşıyorlar merak konusu olmuştu ki birçogu Türkiyede sanırım. Hiçbirşey normal değil ama asıl ana konular hallolunca bu ayrıntıları mavi turnanın gözüne sokmamak lazım.
Baştan beri takip edenler bilir hepimizin fikirleri değişti. Kimimiz baştan çok hiddetliydik sonradan yumuşadık. Eğer burda erkeği suçlamaya devam edersek mavi turnanın kafasındaki soru işaretleri ve soğumaları daha da büyütmüş oluruz, ama elbette herkes kendi fikrini söylemekte özgür, karışamam karışamayız.
aaa onu yazmamışım.O ne dedi?
Ben şiddete evet demedim ki? Mavi turnanın eşiyle son yazışmalarını baz alarak konuştum ve mavi turnanın daha fazla kin tutmaması için farklı pencerelerden bakabilmeliyiz dedim. Daha önce kocası kolunu morarttığında burda verdiğim tepkileri geriye dönüp okuyun. Kıskançlıktan dolayı kendini sözel kaybetmek olası durumlar. (Fiilen değil, sözel) Ama burda yaşanan olayların üstüne körükle gidip hayatında giç tartışmamış gibi tepki verenler oldu msjlara yazılan şiire bile. Lan demesi bile tartışıldı. Bu kişiler nasıl bir ortamda ysşıyorlar merak konusu olmuştu ki birçogu Türkiyede sanırım. Hiçbirşey normal değil ama asıl ana konular hallolunca bu ayrıntıları mavi turnanın gözüne sokmamak lazım.
Eşim bugün birlikte bir uzmana gidelim mi dedi bana.Mavi turnanın benim yazacağım bir şeyden dolayı eşinden soğumasını hiç istemem. Ama fiziksel veya sözlü şiddete maruz kalmasını da istemem. Belki barışmadan önce fiziksel veya sözlü şiddeti tolere etmeyeceğini net bir biçimde eşine aktarabilir. Veya barıştıktan sonra ileride bir anlaşmazlık veya yanlış anlama durumunda bu tarz bir şey olursa, öfke kontrolü eğitimi veya terapisine gitmesini sağlayabilir. Yani hem barışıp, hem de bu yaptıklarına karşı çıkabilir.
Üzülmeyin yaaa.Konuyu okudum ve inanılmaz üzüldüm. Hakkınızda hayırlısı olsun.. Tanımadan sizi sevdim doğrusu..
Hep empati yaparak okuduğumdan olsa gerek siz üzüldüğünüzde bende çok üzülüyorum.
1- HayırBen hâlâ aynı şeyi savunuyor ve aynı bikaç soruya cevap arıyorum...
Bunlara herhangibirine olumsuz yanıtın ya da cevap verememe durumun varsa iyi düşünmeye devam etmen gerek..
- Evinize beraber dönüp,evliliğinize bir şans daha verirseniz sen teee aldatma olayondan başlayıp bu noktaya kadar olanların her birini unutabilecek misin?
- Eşini hâlâ şans verecek kadar seviyor musun?
- Ve en önemlisi içindeki "acaba"ları söküp atabilecek,eşine yine güvenebilecek misin?
Bence evliliği devam ettirmek için 3 önemli nokta bu 3 soru : Sevgi - Saygı - Sadakat
Eşim bugün birlikte bir uzmana gidelim mi dedi bana.
Bende bende bir problem yok ama bence senin görünmen şart dedim.
Onuda yaparız bakalım hele bir gidelim de.Beraber de gidin, ayrı da gidin, çok iyi olabilir. Tek başına gittiği zaman sadece kendi penceresinden anlatırsa da bir işe yaramayabilir. Bir kaç seans beraber giderseniz, siz mutsuz olduğunuz veya korktuğunuz şeyleri anlatırsanız sonra o tek devam ederse de faydalı olabilir.
Canım seni ben anlıyorum. Benim de beklentim bu öküzden çok fazla değil zaten, insanlığa bir adım atsın istiyorum.
Bak ben buraya yazarken gelmiş arkamdan beni izliyor. Ne yapayım ben?
Zaten gidicem onunla artık el mahkum yani. Orda normale dönmeyecek ki bu ben bundan korkuyorum.
Haa kızlar birde bugün eşimle ben açık açık konuştum ya onları demedim size.
Ben dedim artık boğuluyorum yıllarca senin bekarlık hayatının hizmetçisi, sonra çocuğunun annesi oldum ama karın olmadım. Bak ben yıllarımı bunun için heba edip okumadım ben benim, sen beni hapsediyorsun dedim.
Benden aldığın bir hayat var, hayatımı bloke etmişsin resmen ben körü körüne yıllarca senin için bu evlilik için didindim ama sen görmüyorsun. ben hayatımı geri istiyorum artık, bütün hayatım senin isteklerin üzerine kurulu bu bitmeli bu değişmeli ben eski beni istiyorum. Dağlarımı istiyorum şantiyelerimi istiyorum işimi istiyorum, işim benim ilk aşkım ben senin için sırf sen ama mavi şöyle böyle dediğin için artık hiçbirşeyden vazgeçmek istemiyorum.
Bana çocuğu bahane etme gerekiyorsa oda benimle gelecek, o ortamda büyücek beni tıktın bir ofisin içine, bir evin içine istemiyorum bunalıyorum ben bu değilim dedim.
Sen hani bir kaza geçirmiştin ya hastaneye nasıl gelmiştim ben ölüyorum sanmıştım ben sana o kadar yalvardım şu motoru artık bırak diye yapmadın.
Ben senin için hayatımı bıraktım ama.
Artık bunu istemiyorum, ben eski düzenime dönüyorum sende ister bunun içinde olursun istersen olmazsın.
Mavi turnanın benim yazacağım bir şeyden dolayı eşinden soğumasını hiç istemem. Ama fiziksel veya sözlü şiddete maruz kalmasını da istemem. Belki barışmadan önce fiziksel veya sözlü şiddeti tolere etmeyeceğini net bir biçimde eşine aktarabilir. Veya barıştıktan sonra ileride bir anlaşmazlık veya yanlış anlama durumunda bu tarz bir şey olursa, öfke kontrolü eğitimi veya terapisine gitmesini sağlayabilir. Yani hem barışıp, hem de bu yaptıklarına karşı çıkabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?