- 14 Mart 2019
- 2.004
- 2.537
- 133
Esinizle yasadıgınız sorunları bilmiyorzArkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Eşim ile iki sene önce Ağustos 2019'da evlendik. Yaklaşık 7 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. Evlilik öncesi nişanlılık sürecinde şahit olduğum bir olay(iş ile ilgili) neticesinde düğünüme 1 ay kala ağır bir depresyon geçirdim. Bu süreçten evlilikten vazgeçtim ancak ailemin desteği ile kendimi toparladım ve nihayetinde evlendik. Eşim eğitimci ve çok prestiji yüksek bir mesleğe sahip, ben de lisansüstü eğitimime devam ediyorum. İlk evlendiğimiz süreçte ben eşimin çalıştığı şehre alışamadım ve yoğun ısrarlarımla ailemin yaşadığı şehire yerleştik. Kafanız karışmasın eşimin işinin olduğu il ile ailemin yaşadığı ilin arası 2 saat uzaklıkta. Eşimin haftada 2 gün işe gitmesi geri kalan 3 günde evde çalışması yeterliydi. Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Mart ayında pandemi başlayınca kız kardeşim bize geldi. Geldiği gün eşim ile bir tartışma yaşadılar açıkcası kız kardeşim biraz fevri biridir bende çok anlaşamıyorum. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Sorun benden kaynaklıydı ama kız kardeşim eşimi suçlu görünüyordu. Zaten öncesinde bozuk olan psikolojim iyice bozuldu. Kız kardeşim ablama gittikten sonra ise bu sefer beni aramamaya başladı. İşte ablamlar benim ve eşim hakkında konuşmaya başladılar. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Mesela eskiden bizi her yere çağırırlardı ama sonradan bu durum değişti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkarmaya başladı. Mesela eşime " yoksa sen pinti misin ?" veya " senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan. Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti. Ancak annem asla konuşmadan anlamayan birisi yani onu bu konuda uyarsam eminim ben suçlu çıkarım. Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Mesela her gittiğimizde beni kenara çekip tartıştınız mı felan demeler. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor eşim bir yemeği yemediğinde kardeşime aman satamazsın kimseye boşver demesi gibi. Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Babam sohbet etmemesinden şikayetçi, annem zaten bi tuhaf yani yaşım küçük değil ama bu aile olayları o kadar karmaşık ki ben anlayamıyorum. Eşim pandemi nedeniyle iki yıldır evden çalışıyor, bu olaylardan dolayı bi soğukluk var atamıyorum içimden onu çok seviyorum eğleniyorum da bebek istiyoruz bir yıldır sorun olmamasına rağmen olmadı. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.
Adam senin hatrın için kalkmış ailenin olduğu şehre yerleşmiş. Ben kocamı ailesinin olduğu mahalleden, benim ailemin olduğu mahalleye bile ikna edemiyorum taşınmak için. Kocam çok iyidir ama ben burada büyüdüm gidemem diyor o da ailemi çok sevmesine rağmen.Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Eşim ile iki sene önce Ağustos 2019'da evlendik. Yaklaşık 7 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. Evlilik öncesi nişanlılık sürecinde şahit olduğum bir olay(iş ile ilgili) neticesinde düğünüme 1 ay kala ağır bir depresyon geçirdim. Bu süreçten evlilikten vazgeçtim ancak ailemin desteği ile kendimi toparladım ve nihayetinde evlendik. Eşim eğitimci ve çok prestiji yüksek bir mesleğe sahip, ben de lisansüstü eğitimime devam ediyorum. İlk evlendiğimiz süreçte ben eşimin çalıştığı şehre alışamadım ve yoğun ısrarlarımla ailemin yaşadığı şehire yerleştik. Kafanız karışmasın eşimin işinin olduğu il ile ailemin yaşadığı ilin arası 2 saat uzaklıkta. Eşimin haftada 2 gün işe gitmesi geri kalan 3 günde evde çalışması yeterliydi. Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Mart ayında pandemi başlayınca kız kardeşim bize geldi. Geldiği gün eşim ile bir tartışma yaşadılar açıkcası kız kardeşim biraz fevri biridir bende çok anlaşamıyorum. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Sorun benden kaynaklıydı ama kız kardeşim eşimi suçlu görünüyordu. Zaten öncesinde bozuk olan psikolojim iyice bozuldu. Kız kardeşim ablama gittikten sonra ise bu sefer beni aramamaya başladı. İşte ablamlar benim ve eşim hakkında konuşmaya başladılar. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Mesela eskiden bizi her yere çağırırlardı ama sonradan bu durum değişti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkarmaya başladı. Mesela eşime " yoksa sen pinti misin ?" veya " senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan. Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti. Ancak annem asla konuşmadan anlamayan birisi yani onu bu konuda uyarsam eminim ben suçlu çıkarım. Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Mesela her gittiğimizde beni kenara çekip tartıştınız mı felan demeler. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor eşim bir yemeği yemediğinde kardeşime aman satamazsın kimseye boşver demesi gibi. Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Babam sohbet etmemesinden şikayetçi, annem zaten bi tuhaf yani yaşım küçük değil ama bu aile olayları o kadar karmaşık ki ben anlayamıyorum. Eşim pandemi nedeniyle iki yıldır evden çalışıyor, bu olaylardan dolayı bi soğukluk var atamıyorum içimden onu çok seviyorum eğleniyorum da bebek istiyoruz bir yıldır sorun olmamasına rağmen olmadı. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.
Her şeyi anlarım da bu ne biçim laf. Annemin aldığı nefese kadar eleştirecekler sonra ben onlarla konuşmaya devam edeceğim. Eşiniz çok haklı .Yerinizde olsam ailemle eşimi bir araya getirmem ben yalnız görüşürüm. Sizin aileniz atamazsınız satamazsınız ama o çekmek zorunda değil bu insanları." senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan.
Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Eşim ile iki sene önce Ağustos 2019'da evlendik. Yaklaşık 7 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. Evlilik öncesi nişanlılık sürecinde şahit olduğum bir olay(iş ile ilgili) neticesinde düğünüme 1 ay kala ağır bir depresyon geçirdim. Bu süreçten evlilikten vazgeçtim ancak ailemin desteği ile kendimi toparladım ve nihayetinde evlendik. Eşim eğitimci ve çok prestiji yüksek bir mesleğe sahip, ben de lisansüstü eğitimime devam ediyorum. İlk evlendiğimiz süreçte ben eşimin çalıştığı şehre alışamadım ve yoğun ısrarlarımla ailemin yaşadığı şehire yerleştik. Kafanız karışmasın eşimin işinin olduğu il ile ailemin yaşadığı ilin arası 2 saat uzaklıkta. Eşimin haftada 2 gün işe gitmesi geri kalan 3 günde evde çalışması yeterliydi. Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Mart ayında pandemi başlayınca kız kardeşim bize geldi. Geldiği gün eşim ile bir tartışma yaşadılar açıkcası kız kardeşim biraz fevri biridir bende çok anlaşamıyorum. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Sorun benden kaynaklıydı ama kız kardeşim eşimi suçlu görünüyordu. Zaten öncesinde bozuk olan psikolojim iyice bozuldu. Kız kardeşim ablama gittikten sonra ise bu sefer beni aramamaya başladı. İşte ablamlar benim ve eşim hakkında konuşmaya başladılar. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Mesela eskiden bizi her yere çağırırlardı ama sonradan bu durum değişti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkarmaya başladı. Mesela eşime " yoksa sen pinti misin ?" veya " senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan. Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti. Ancak annem asla konuşmadan anlamayan birisi yani onu bu konuda uyarsam eminim ben suçlu çıkarım. Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Mesela her gittiğimizde beni kenara çekip tartıştınız mı felan demeler. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor eşim bir yemeği yemediğinde kardeşime aman satamazsın kimseye boşver demesi gibi. Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Babam sohbet etmemesinden şikayetçi, annem zaten bi tuhaf yani yaşım küçük değil ama bu aile olayları o kadar karmaşık ki ben anlayamıyorum. Eşim pandemi nedeniyle iki yıldır evden çalışıyor, bu olaylardan dolayı bi soğukluk var atamıyorum içimden onu çok seviyorum eğleniyorum da bebek istiyoruz bir yıldır sorun olmamasına rağmen olmadı. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?