Kocam ve ailem arasına sıkışıp kaldım

Tubacala

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
33
33
8
Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Yaklaşık 9 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. İ Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkardı.Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti..Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor.Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.

Son düzenleme:
Ablacım kocan haklı. Ailen çok saygısız ve kaba insanlar. Kızkardeşin kavga çıkarmış, annen ayrı saygısız adama saçma sapan konuşmuş. Adam yine kibar davranmış ailen asla çekilecek insanlar değiller. Gorüşsünler illa dersen ailene özür dilet bir daha da edepli davransınlar. Kusura bakma gerçeği yazdım olduğu gibi.

Düğünden bir ay önce depresyon geçirip direkt evlenmek hata bence zira alışamamışsınız şehre kendi ailenizin olduğu şehre gitmişsiniz
Bir ayda tedavi olan depresyon hastası tanımıyorum

muhtemelen bu kadar bocalamanızın sebebi pek de iyi olmayan ruh sağlığınız umarım dr ye devam ediyorsunuzdur

neyse aileniz aşırı saygısız insanlar eşinizle ailenizin arası iyi olmak zorunda mı?
Aynı konu tam tersi olsa buradaki çoğu adama saydırırdı.

boşver eşin senle gelmesin yani sen istersen git ailene adam da gelmek istemiyorsa gelmesin

sen de kardeşlerinle ailenle mesafeli ol biraz normal aile değil ailen

Çok ilginç ebeveynler genelde bu kadar sağduyusuz olmaz yani
Ben kk daki konuları anlamakta zorluk çeken biriyim zaten

Kardeşiniz fevri, anne laftan anlamıyor
Sahi adamı böyle insanların dibine niye sürükleyip götürdünüz ki?
Ben eşinizi haklı buldum
Biri bana da gözünün üstünde kaşın bar muhabbeti yapsa ben de görüşmem
Siz de bu durumlardan dolayı niye eşinizden soğudunuz hiç anlamadım

Kusura bakmayin ama aileniz kaba saygisiz ve kultursuz. Evlilikler de kimse enistesini damadini sevmek zorunda degil ama saygi gostermek zorunda. Dedikodusu yapilamaz, asagilanamaz.
1- alin ailenizi karsiniza beni asamazsiniz esime saygisizlik yapmazsiniz deyin. Ozur dilesinler bi daha da olmasin
2- eger kabul etmiyorlarsa siz ailenizle gorusmeyin esinizi korumak zorundasiniz. O Adam resmen sizin icin katlaniyor.
3- eger aileniz ve esiniz arasinda bocaliyorsaniz bosanin ya da ailenizi susturun. Yazik adama… annesi icin filan soylenilenlere ben utandim. Ne yapmis kiz kardesinize bu adam da annesi in nefesiyle dalga geciyor kiz kardesiniz. Pesss

Son düzenleme:
Eşinizi bu işkenceden kurtarın bence. Tahammülü bir gün biter ki hakli da. Olan sizin evliliğinize olur. Siz istediğiniz kadar ailenizle görüşün (bence siz de anlamaları için mesafe koyun belli ki kötü etkileniyorsunuz) ama madem goruseceksiniz tek görüşün. Eşinizi hiçbir şeye zorlamayın. Ailenizle eşiniz yüzyüze veya telefonda iletişim kurmasınlar. Eşiniz isterse arasın ama siz ondan böyle bir talepte bulunmayın. Benim eşime bu kadar saygısızlık yapılsa eşim ailemle konuşmak istese dahi ben bir araya getirmezdim onları.

Kız kardeşinizden doğmuş tüm olaylar. Siz de epey arada kalıp yıpranmışsınız belli ki. Eşinizin haklı olduğunu da siz de farkındasınız zaten anladığım kadarıyla. Anneniz sizin yanınızda eşinize ya da eşinizin ailesine bir laf ettiğinde savunun muhakkak. Ne münasebet diye. Bir cahil dersiniz, iki kötü olmayalım dersiniz, taviz tavizi doğurur. Bir de neden sürekli terbiyeli saygılı kusur etmeyene kötü davranılır atalarımız pek çok kez açıklamışlar. Mesela develi meveli bi açıklama var. Affınıza sığınarak. Hayat biraz böyle.

Durum tam tersi olsa görümce ve kv ile görüşmek istemeyecektiniz muhtemelen, şimdiki durumda ise eşiniz sonuna kadar haklı, ne yazık ki burada sizin aileniz huzur bozan kv/kardeş rolündeler, buna rağmen eşiniz saygıda kusur etmemiş. Siz de eşinize teşekkür edeceğinize ondan soğumuşsunuz. Öncelikle eşinizin kıymetini bilin lütfen.
Eşiniz ailenizle görüşmesin istemiyorsa, onu aileniz konusunda zorlamayın ve ailenize de sınır çizin. Eşiniz gösterdiğiniz soğukluğu da hak etmiyor.

Kocaman insanların bu ile alışamadım ailemin yanına gideyim mantığını asla anlayamayacağım sanırım. En büyük hatayı şehir değiştirerek yapmışsınız. Eşiniz fazla bile dayanmış, aileniz çok saygısız insanlardan oluşuyor. İyi olsunlar istiyorsunuz anlıyorum ama sihirli değnek yok kimsede, olmuyor işte zorlamayın. Ailenizden hiç kimse eşinize saygısızlık yapamaz, en başta tavır koymalıydınız. Bu yaşananların sizin başınıza geldiğini düşünün. Eminim eşiniz için destekçim değil derdiniz.

Bazı insanlar kriz yönetemiyor. Siz de öylesiniz.
Benim eşim ailem hakkında konuşamaz keza ailem de eşim hakkında konuşamaz. Müsaade etmem. Mesela kv ve kvnin kardeşi benim hakkımda bazen benim duyabileceğim sekilde kinayeli konusmaya yeltenir, eşim hemen keser karımla ilgili düzgün konuşun diye.
Neden anlattım çünkü siz kardeşinizin/annenizin eşiniz hakkında ileri geri konuşmasını önemsememişsiniz. Saygı böyle böyle yok olur. Sizin saygı duymadığınıza (saygı içten olmaz,göstermek şart)kimse saygı duymaz çünkü

Ailenizle aranıza mesafe koyup konuşsam da anlamazlar demekle olmaz.
Ailenize herkese ben görüşmek istemiyorum kocam bunları hak etmedi kardeşim yüzünden huzurumuz kalmadı deyin.
Herkes üzerine düşeni yaparsa görüşürüz yoksa biz kendi aramızda iyiyiz moduna girin.
Yazık adama üzüldüm baldiz yüzünden huzuru kalmamış.
Birde sizin için başka şehre gelmiş.
Aynısını siz yasaniz eşiniz için böyle konuşurdum.
Eşinizle aranızdaki soğukluğu giderin adam haklı bunu kabul edip yanında olun bence sizin eşiniz aranız düzelince bu aile kaosunu düzeltebilir.

Back
X