kocama hayatı zehir ettim...pişmanmıyım...hayır

canim benim yazilarini okuyunca cok duygulandim. ne diyecegimi nsl akil verecegimi bilemiyrm aslinda. acima yoksa acinacak hale gelirsin dicem ama demiyorum cünkü bende böyleyim cok vicdanliyim. bak ne dicem esini al karsina söyle de: canim biz severek evlendik, görüyorsun ben cok mutsuzum, herkese karsi beni ezdiriyorsun bu kötülügü aslinda bana degil kendine yapmis oluyosun ben senin esinim, bak ne güzel birbirimize sarilsak destek olsak herkese bizi ezemezsiniz biz güclüyüz desek bunu hissettirsek artik ailende bize saygi duyar. beni seviyosan yaninda olmami seni sevmemi istiyorsan ailene kendini kanitlar gibi yapipta beni ezdirme laf söyletme. yapamadigimdan degil sadece bizi düsündügümden gitmiyrm yoksa bunu yaparim ama eger evet karicigim senin dedigini yapalim beraber elele verelim diyosan ben varim yok ben yapamam diyosan söyle ben artik dayanamiyorum bitiyorum de. of ya ne dicegimi bilemiyrm birsürü biseyler vardi aklimda cok üzüldüm konuya kafamdan gitti. bide teolog arkadasimiz hakli önce kendini bi toparla, söyle bi giyin süslen kafanda herseyi toparla öyle konus esinle oda ciddi oldugunu anlasin.

Yazdıklarınızın hepsini tek tek okudum . ALLAH yardımcınız olsun inşaallah .
Sizin durumunuz bana , Kadir Aras ın bir şiiri hatırlattı .

Koklamak isterken gülü kanıyor ellerim dikenlerle...
Mutluluk isterken hüzünle avunuyor gönül yaban ellerde...
Toprak olsa bedenim der durur...
Yine ne yaptığını bilmez deli gönül...

Anlamsız bir sevi bu aslında...
Her gece umut ve hüzün bir arada misafirdir, bilmez deli gönül...
Neyin nereye gittiği önemli değil...
Önemli olan ne yaptığını bilmez deli gönül...

Böyle düsünmeye devam edersen, evet....ömür boyu esir olursun.

Neden böyle düsünüyorsunki? Madem esinle anlasamiyorsun, madem yarin yar degil terk etmesi ar degil.....

Kimse bosanmak icin evlenmiyor arkadasim, tabikide bunca emek fedakarlik bosa gitmesin diye elinden geleni yapmali, lakin yürmüyorsa yürmüyordur.....o zaman zararin neresinden dönersem kardir diye düsünmeli biran evvel basinin caresine bakmali.

Simdi keske diyorsun ama bir 10 sene sonra ah ah ah keske keske keske diyeceksin.....sakin bunu unutma.

nerede hata yaptım...sevedenmi evlendim..sevemezmiydim..neden hayatım cehenneme döndü..hiç saygı duymadım duyamadım kocama..çünkü herkes aşağılıyorduonu..herkese rağmen ben yücelttikçe beni eziyordu hakaret ediyordu içinde ki ezikliği benim üzerimden çıkarıyordu...ezdi beni sevişirken gezerken sarılrken sevgi yoktu gözlerinden aşk yoktu hırs vardı intikam vardı...ezilen bir adamın nefreti vardı..eşim hayatı boyunca herkese ezildi birtek bana gücü yeter..birtek beni ezdi...hakaret eder..bense yıkılmış perişan bazan kriz geçirirm bazan susarım ağlarım ama şundan eminm hala onun yanındaysam kesinlikle sevdiğim için değil acıdığım için...

nolur şimdi söyleyin bana şu yaptıklarımda haksızmıyım...kaynanamlar bana hep eziyet eder ama akla hayale gelmeyecek türden düşününkü mutfaktaki tüpümün altını açık bırakır gaz kaçırır düşünün bunu yapan insan olabilirmi...hep sustum yuvamın huzuru bozulmasın diye ana oğul arasını açan olmayayım diye eşime yansıtmadım sonunda baktımki eşimin yanında bana hakaretler ediyorlar azıtıyorlar sonunda patladım eşime dünyayı zehir ettim ve şimdi ipler kopma noktasına geldi...eşim çıldırdı...dedimki nasılmış bir evde bir odaya kısılıp hep susmak su bile içmeye giderken korkarak gitmek nasılmış dedim...

bi düğün resmimiz bile yok biliyormusunuz hepsini yaktılar acımadan..gelinliğim yok gençlikten kalan hiçbişeyim yok..baktıkça birzaanlar mutluymuşuz diyecek en ufak bir hatıram yok...acaba diyorumiçimde hiçmi bi heves hayal kalmamış bazan yokluyorum kendimi sonra korkuyorum hayal kurmaktan kırıklığa uğramaktan gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorum olsun diyorum düğün resmimde olmayıversin seviyorum demez hiç demesin yeterki huzurum olsun ama yok onuda çok gördüler bana

Kadın olmak demek evlilik içerisinde yaşanan
sorunlara huzursuzluklara kendi yıpratırcasına sessiz kalıp altan alarak
kendine acı cektirmen değilki
Evlilik bumu?Kendine eziyet etmekmi?
Neden hep kadınlar sorun yaşayıp üzülüp haksızlığa uğruyorlar ki...
Biz toplumca böyleyiz sineye çekip kendimze acı çektirirz
Yada oturup derdimize dövünürüz...
Her sorunda dünyanın sonuymuş çok çaresizmişiz gibi acizce davranırız
Yok böyle birşey neden kendini çaresiz hissediyorsun sen suç işlemedin hapiste değilsin sen bu adamla bu ailesi olmadan da yaşıyordun ve genede yaşıyabilirsin
Sadece sorunları dert haline getirip kendini çaresiz hissetme...

ama sizde rahatsizlik var kendinizden min olmaniz lazim birkere hicbir koca icin degmez bes bayram gitmemekmi kusura bakmayinda kocanizin islamdan sizin dinden haberiniz yokmu yani kadinin buna hakki var bunu kimse engelleyemez silkelenin lutfen neden dpresyona giriyorsunuzki hersyin caresi var biz sizi dinleriz ölum lafida neymis cok kizdim size bu kadar gucsuzmusunuz inanmiyorum siz guclu bir kadinsiniz iyi haberlerinizi bekliyoruz lutfen ya cok uzuldum valla agliyorum su an bu kadinlarin cilesin neki ezilmeyin savunun kendinizi

eziklik ne psikologla ne de aile terapisiyle bu yaştan sonra bence düzelmez.
bu yaşa gelmiş insan artık onu karakteri olarak benimsemiştir.
bir adım atmak için ezik hissettiği insanlardan onay bekler, kıpırdayamaz

hele o ş....siz 'arkadaş'larının sarkıntılığını görmezden gelebildiyse diyecek söz kalmıyor..
ablanız size bir kötülüğü olmadığını ailesini de görmezden gelmenizi söylemiş ama
sizi küçültmek, hakaretlere maruz bırakmak, kıskanmamak, koruyamamak, sosyal fobi oluşacak kadar psikolojinizi bozmak size iyilik ettiği anlamına mı geliyor?

ondan önceki yaşamınızda nasılsanız o günleri düşünün.
güçlüydünüz..
kimse size laf diyemezdi, hele haddi olmayan 5para etmez 2ayaklılar..
güzeldiniz..
kendinize güveniyordunuz..

bence yeterince sabretmiş ve şans vermişsiniz. Koca diye sıfatlanmış o insana rest çekin. Onurunuzu ezdirmeyin. Gücünüzü farkedin

neden yaktilar yine cekinin amaaaaan önemli olan sensin bu ne böyle yaa bir uzmanla gorus yol göstersin sana

valla KAYBOLAN SEN VARSAN HERSEY VAR SEN YOKSAN HICBIRSEY YOK sen iyiydin ara ara mi oluyor sesin cikmiyordu yeniden alevlendi galiba

her şeyi bir tarafa bıraktım ama işin içine eşinizin arkadaşlarının size sarkmasını hazmedemedim,eşiniz nasıl hazmediyor?birde sizi suçluyor utanmadan,yarın öbür gün (allah korusun) o arkadaşları size daha kötü şeyler yapsalar demekki yine sizi suçlayacak.ben anlayamıyorum neden kendinizi kurtaramıyorsunuz, evet kurtaramıyorsunuz yazdım çoğu konuda eşinizden şikayetçiniz.neyse daha fazla yazmıyım.selametle kalın.

Canım benim.... Haklısın ama artık haklı değil mutlu olmak istiyorsun değil mi? İnan çok kolay boşanmak, yarımgünde bitiyor herşey. Boşandıktan sonra kafanda soru işaretleri olmaması için elinden geleni sonuna kadar yap. Seni çok iyi anlıyorum. Sanki bir sisin arkasında ama ben de yaşadım aynı şeyleri ve bardağı taşıran son damla, annesinin herkse gelin kısır diye anlatması. Sırf gözü korksun, yalnızlığı hissetsin diye geçen kurban bayramında onu bırakıp nerede olduğumu da kimseye söylemeden tatile gittim. Ben bayramlarda çok yalnız kaldım, benibırakıp çok gitti annesine, onlara laf düşürmeyim diye ne olursa olsun gittiğim zamanlarda ise sofrada bana tabak kaşık çatal olmuyordu. Yatarken bana yastık yorgan olmuyordu. Byram tatilinden döndüm hastalanmış eski eşim, resmen sürünüyor, dedim ki anladı, kıyamıyordum da bir yandan, ona zarar gelmesine içim elvermiyordu. Evlilik terapistine gidelim dedim, hatta gideceğim uzmanı bile buldum, sadece onunla konuşmadan randevu almadım. Onunla konuştum, hiç tanımadığımız biri bize ne yapabilir ki, ilk seansda birmizi dinleyecek, iinci seansda diğerini üçüncü seansda şöyle yapın böyle yapmayın diyecek bizde onun sözünü dinlyeceğiz ve evliliğimiz kurtulacak üstüne de dünya kadar para vereceğiz dedi. gitmedik. Ben evliliğimiz için 9 yıldır uğraştığım gibi gene uğraşyorum ama sen bişey yapmıyorsun dedim, ara o zaman evlilik terapistine gidelim tamam dedi, hayr aramayacağım dedim, bişeyler yapılacaksa artık sen yap dedim, aypmadı, sonuç, 7 ay oluyor boşanalı. Boşandık, evime gittim ağladım, ağladım, ağladım. Severk boşandım, o benim için parmağını bile kıprdatmadı. Beni ailesine karşı sahiplenmde, ezdirdi. Göstermedim ağladığımı, tayin istedim şimdi başka bir şehirdeyim, yeni bir hayat, onlarsız bir hayat. Ailesi ile görüşmüyormuş artık umrumda değil. Ölmedi hayatta, ben deölmedim hayattayım ve daha güçlüyüm. Ama hala aklımda evlilik terapistine gitseydik ne olurdu sorusu var. Çok büyük ihtimalle şimdi evimizde beraber olurduk. Ama yapmadı, sadece tamam gidelim diyecekd, buna bile tenezzül etmedi. Çok pişman bliyorum ama geri dönmeyeceğim, boşandıktan sonra defalarca evlenme teklif etti, ama ben kırgınım, çok kırgınım. Kalbimi, onuumu, evimi, hayatımı paramparça etti. Ben herşeyi tamir ettim, yeni bir hayata başladım, ona güvenmiyorum, beni yolda bıraktı, bir daha onu hayatımda istemiyorum. Son şansını kullan; evlilik terapisti. Olmazsa denedim olmadı dersin. Ama mutlaka dene, sonra içinde bir keşke ile yaşamak zorunda kalma.

bu olmusmu???????midem bulandi!!!!tuhaf bir evlilik söylemem lazim kaybolan lutfen kizma canim ama tuhaf.....

ilk sayfadaki yazdıklarınızı okudum birtek,prpfilinizde memur yazıyor ,umarım gerçektir, seni istemeyen dövemye kalkan ,söven iftira atan,karısına sahip çıkmaktan aciz,alkolik ve seni ailenle görüştürmeyen alkolik bir adama NEDEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN tahamül ediyorsun inan çok sinirlendim,bekara demesi kolay derler ama,aklını başına al çekme boşan ,ya ben valla anlamıyorum ekonmik durumu olup boşanmayan kadınları , bunların bu kadar kötü yanlarının yanısıra seni onlara yani eşine bağlıycak güzel özel yanları vardır da kopamazsın boşanmaya cesaret edemezsin anlarım,ama anladığım kadarıyla saygı zaten yok saygının olmadığı yerde sevgide mümkün değil olmaz ,ne kadar mutsuz olduğun cümlelerinden belli, daha fazla hayatından çalmalarına izin verme boşanmayı gözden geçir.bekara boşan demesi kolay diyebilirsin ama inan evliliklerin son ana kadar mücadelerle ayakta tutulmaya çalışılmasından yanayım ama bu durumda en doğru şey bu bana göre.

Philemon kullanıcısından alıntı Mesajı göster
her şeyi bir tarafa bıraktım ama işin içine eşinizin arkadaşlarının size sarkmasını hazmedemedim,eşiniz nasıl hazmediyor?birde sizi suçluyor utanmadan,yarın öbür gün (allah korusun) o arkadaşları size daha kötü şeyler yapsalar demekki yine sizi suçlayacak.ben anlayamıyorum neden kendinizi kurtaramıyorsunuz, evet kurtaramıyorsunuz yazdım çoğu konuda eşinizden şikayetçiniz.neyse daha fazla yazmıyım.selametle kalın.

adam üstüne üstlük ................ bu boşluk herşeyle çok rahat doldurulur,sen hala boşanmayı düşünmüyorsan diycek bişey yok .............................

Acıyorum o yüzden bırakamıyorum diyorsunuz ama kendinize hiç acımıyor musunuz? Bırakırsam ölür diyorsunuz allah korusun tabi de bu böyle devam ederse daha mı iyi? İkiniz de ölü den betersiniz şu an, üzgünüm. Hiç olmazsa kendinizi kurtarın. Göz göre göre hayatınızı mahvediyorsunuz daha 25 yaşındasınız!

yaşadıklarınıza çok üzüldüm canım.valla iyi sabır varmış sizde.kaynanızın onca yaptıklarına rağmen ses çıkarmadım diyosunuz.ben bu kadar sabredemezdim....eş burda önemli bir rol.evlilikteki gelin _kaynana çatışmalrında eğerki koca,annesi ve karısı arasındaki o çizgiyi iyi belirleyebilirse sorun olmaz.msjların hepsini okuyamadım ama anladığım kadarıyla eşiniz bu mesfeyi sağlayamamış...
ayrıca soruldu mu bilmiyorum ama.ailenizin olanlardan haberi var mı?gitmiyorum yanlarına demişsiniz 3 senedir ama tlf da konuşuyosunuzdur herhalde?
umarım herşey düzelir...

Kesinlikle katılıyorum...
Erkek dediğin eşi ve ailesi arasındaki dengeyi sağlamalı...
Eşini ailesine, ailesini de eşine ezdirmemeli...
Ama nerde öyle erkek...

yazdıklarını tek tek okudum ne kötü şeyler yaşamışsın canım ama ne güzel üstesinden gelmişsin önemli olan bu yaşadıklarına rağmen psikolojin bozulmamış ne kadar cesaretlisin keşke herkez senin kadar cesaretli olabilse sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…