- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Kesinlikle, bu ilk değil.konu senlik bir olay değilmiş ama sende dolmuşsun ve bu son damla olmuş ,
umarım kazasız belasız atlatırsın
Vallahi normde haksizsizn cok buyutmussun ama ben yinede seni ayakta alkislayacagim. Tavrini korudugun icin aradaki mesafeyi iyi yonettigin icin.ben helal oksun diyorum.cunku bunlara yuz verince tepene cikiyorlar.darisi basimaBugün eşim 14 saat çalıştı, özel bir şirkette amir pozisyonunda her zaman böyle yoğun olmuyor, bu akşam 8de cıktı evden 10da geldi. Beni de evde kızımla bunalmayayım diye bütün gün annemlere bıraktı.
Akşam annemlere geldi biraz oturup çıktık.
Eve geldikten sonra tam kızımı uyuturken bu akşam annem aradı dedi. Ee dedim... Kaynımın evine gelmiş evi tadilat yaptırıyorlar, kendisi köyde oturuyor. Iğne iplik gerekmiş, eşimi aramış akşam eve gidince bize uğra bırak demiş. Tamam dedim gelsin, evlerin arası 10 dk hem otururuz , ben gidip bırakıcam dedi. Sen yorgunsun bütün gün kaç saat çalıştın madem aradı eve gelince niye söyledim yolda ya da annemde söyleyebilirdin dedim. Ben zaten dışarı çıkıcam dedi, sen nereye gidiyosun kaç saat yoruldun ekstradan dedim. Normalde geldiği gibi uzanır duş alir dışarı cikicagi tuttu.
Çıkmıyosun gelsin kardeşin alsın dedim. Kv yi aradım. Dedim anne x çok yorgun siz gelin alın aaa biz mı gelelim dedi. Buyrun dedim. Eşim arkadan köpürüyo. Bunlar geldi eşim bağırıyor bundan sonra bisey lazım oldu mu önce onu ara diye evet dedim bu kadın işi. Onun zaten işi ağır bana söyleseydin kimsenin işini yapmaya zamanımız yok dedim. Kv bana kadın işi olduğunu ben de biliyorum ama üşendim gelmeye dedi. Kaynım da evde bu arada. Uyuyormuş o da gelemez dedi telefonda ama birlikte geldiler ve uykulu değildi. Kendi işiniz olduğu için siz ilgilenin dedim eşim nasıl kızıyor ama bundan sonra ben gibi oğlun yok diyor! Dedim ne alaka??? Kv ve kaynım da aldılar iplikleri gittiler. Evde bu saate kadar yorgub argin kavga etti benimle. Bir de Kv giderken böyle meseleler için tartışmayın diyor kendisi tartışmamıza sebep. Ben kocam olduğu halde kızımla ne lazımsa gittim kendim aldım kış günü ufak tefek ihtiyaçlarımı da ona bisey demedim dedim. Bir rahat yüzü yok. Ve şu saat oldu eşim yeni uyudu. Annesine ben eve yeni geldim siz gelip alın deseydi ne bu kavgalar olucaktı ne ben ne kv böyle duruma gelmeyecektik. Yarın annemi de çağırmayı planlıyorum ve tek tek tüm rahatsız olduğum konuları söyleyeceğim. Eşimin fikri bu arada. O da kendi annesini çağıracak. Ben 4 yıllık evliyim böyle bisey asla yapmadım hep eşim yapmaya çalıştı evimi düzenimi korumak adına kimseye malzeme vermemek için sustum izin vermedim. Sagligimdan oldum. Şimdi yarın gece bunu yapacağım. Kv den çok suç tabiki eşimde. Ayrı uyuyoruz şuan. Çok yoruldum artık..... ne yapmalıyım ne fikir verirsiniz kızlar, ben iyice çıkmazdayım bu aile içinde...... şimdiden teşekkürler.
Iğne iplik kadar basit bir mevzu için annesini kıramasın ama ufacık çocuğu orda kaç saat babasını görememiş onu gelip almasın dimi, gerçekten kendi ailenizde de böyle davrandığınızı düşünmüyorum. Onun önceliği BİZİZ. Annesi pek tabi diger oglundan isteyebilir ama benim kızım tüm gün babasını görmedi tabiki gelip alacak.
Bugün eşim 14 saat çalıştı, özel bir şirkette amir pozisyonunda her zaman böyle yoğun olmuyor, bu akşam 8de cıktı evden 10da geldi. Beni de evde kızımla bunalmayayım diye bütün gün annemlere bıraktı.
Akşam annemlere geldi biraz oturup çıktık.
Eve geldikten sonra tam kızımı uyuturken bu akşam annem aradı dedi. Ee dedim... Kaynımın evine gelmiş evi tadilat yaptırıyorlar, kendisi köyde oturuyor. Iğne iplik gerekmiş, eşimi aramış akşam eve gidince bize uğra bırak demiş. Tamam dedim gelsin, evlerin arası 10 dk hem otururuz , ben gidip bırakıcam dedi. Sen yorgunsun bütün gün kaç saat çalıştın madem aradı eve gelince niye söyledim yolda ya da annemde söyleyebilirdin dedim. Ben zaten dışarı çıkıcam dedi, sen nereye gidiyosun kaç saat yoruldun ekstradan dedim. Normalde geldiği gibi uzanır duş alir dışarı cikicagi tuttu.
Çıkmıyosun gelsin kardeşin alsın dedim. Kv yi aradım. Dedim anne x çok yorgun siz gelin alın aaa biz mı gelelim dedi. Buyrun dedim. Eşim arkadan köpürüyo. Bunlar geldi eşim bağırıyor bundan sonra bisey lazım oldu mu önce onu ara diye evet dedim bu kadın işi. Onun zaten işi ağır bana söyleseydin kimsenin işini yapmaya zamanımız yok dedim. Kv bana kadın işi olduğunu ben de biliyorum ama üşendim gelmeye dedi. Kaynım da evde bu arada. Uyuyormuş o da gelemez dedi telefonda ama birlikte geldiler ve uykulu değildi. Kendi işiniz olduğu için siz ilgilenin dedim eşim nasıl kızıyor ama bundan sonra ben gibi oğlun yok diyor! Dedim ne alaka??? Kv ve kaynım da aldılar iplikleri gittiler. Evde bu saate kadar yorgub argin kavga etti benimle. Bir de Kv giderken böyle meseleler için tartışmayın diyor kendisi tartışmamıza sebep. Ben kocam olduğu halde kızımla ne lazımsa gittim kendim aldım kış günü ufak tefek ihtiyaçlarımı da ona bisey demedim dedim. Bir rahat yüzü yok. Ve şu saat oldu eşim yeni uyudu. Annesine ben eve yeni geldim siz gelip alın deseydi ne bu kavgalar olucaktı ne ben ne kv böyle duruma gelmeyecektik. Yarın annemi de çağırmayı planlıyorum ve tek tek tüm rahatsız olduğum konuları söyleyeceğim. Eşimin fikri bu arada. O da kendi annesini çağıracak. Ben 4 yıllık evliyim böyle bisey asla yapmadım hep eşim yapmaya çalıştı evimi düzenimi korumak adına kimseye malzeme vermemek için sustum izin vermedim. Sagligimdan oldum. Şimdi yarın gece bunu yapacağım. Kv den çok suç tabiki eşimde. Ayrı uyuyoruz şuan. Çok yoruldum artık..... ne yapmalıyım ne fikir verirsiniz kızlar, ben iyice çıkmazdayım bu aile içinde...... şimdiden teşekkürler.
Geçen aydan beri bıraktık, eşim tipik ailesine laf söyleyemeyen ama eşine geldi mi atara atar gidere gider modunda. Oysa ki kapiyi kapattigimiz zaman ben o ve kizimiz var, ailesi ile aradaki cizgiyi Iyi ayarlasa zaten ben de bu kadar mutsuz bir es olmam. Beni mutsuz eden onun onlara bisey diyememesi.
Iyi yonetsem sagligimdan olmam eşimle aram iyi olur, kv ile de mesafeli ama sorunsuz bir ilişkim olurdu diye düşünüyorumVallahi normde haksizsizn cok buyutmussun ama ben yinede seni ayakta alkislayacagim. Tavrini korudugun icin aradaki mesafeyi iyi yonettigin icin.ben helal oksun diyorum.cunku bunlara yuz verince tepene cikiyorlar.darisi basima
Teşekkür ederim. Ben de zaten ilk yaşadığımız olay bu olsa yine susardım. Ancak kaç yoldan beri her hafta köye beklediler, işiniz var mı yok mu demeden sürekli rahatsız edip eşimden iş beklediler. Aslında bu olay dolduğumdan oldu evet . Fakat aileleri çağırmak icin esim ilk gunden beri daima fırsat kolladı, hep olayı örtbas ettim. Artık hepsi toplanınca dün akşam ne ya ben sahipsiz miyim dedim, eşim zaten istedi. Olayları aile dışına çıkarmaya çok istekli. Madem öyle ben de bu kez tamam dedim. Inşallah bu kez yoluna girer her şey.Siz artık eşinizin ailesine karşı yaptıklarından dolayı dolduğunuz için dünkü konuda patlama yaşamışsınız. Sadece bu konuya baktıklarında bir çok kişi sizi haksız görecektir ama belli ki sizinkiler iyice bıktırmışlar sizi :)
Şimdi bazıları ya ne var adam 10 dk götürseydi bu olaylar olmayacaktı diyor ama olay o değil yani. Dediği gibi evde diğer oğulları da varmış. Neden 10 dk o gelip almıyor ?
Burada görüyoruz erkek aileleri o kadar darlıyor ki bazen çiftleri çoğu çiftin huzuru kaçıyor sırf bunlar yüzünden. İstiyorlar ki oğulları sürekli gelsin, ne derlerse koşsun, nereye isterlerse götürsün vb.. Bu da doğal olarak kadınları darlıyor...
Bu konu özelinde sanki abartmışsınız gibi görünseniz de ben genel olarak sizi haklı görüyorum. Ama eşinize de bunları yaparken ailesine karşı olmadığınızı sadece bu durumdan rahatsız olduğunuzu bir anlatın. O şimdi sizi sanki ailesiyle arasını bozmaya çalışan birisi olarak görüyor büyük ihtimal...
Bir de bunun çözümü herkesi bir araya toplamak değil. :) Bu sadece olayı daha fazla büyütecektir...
Esimim ilk gunden beri fikri bu . Genelde çözemediğimız kavgaları hep anlatır ailesine.Neden bunu yapıyorsunuz evliliğinize bilmiyorum, eşinizi bezdirmek için uğraşıyorsunuz herhalde.
Bir de kayınvalideye atmışsınız suçu, yok tüm problemi çıkaran sadece sizsiniz.
Bir de anneleri çağırıp anlatacakmışsınız.
Kendinize yedirebiliyor musunuz bunu ya?
Milleti toplayıp da evliliğimi anlatacağım, düşman başına ya rabbi.
Bizi alıp öyle eve geçti, kendisi içeri girdi, oldu kızıyla eşini almasın ama annesinin ipliği için sokak sokak dolassin, sizin dediginiz is mi ? Annemde oturmadik cocugu hazirlayana kadar bekledi icerde sadece.
Teşekkür ederim. Anlasildigima sevindim.Gerçekten anlıyorum sizi. Konu iğne iplik değil. Eşiniz ailesiniz siz olduğunu idrak edemiyor. Bir çocuk daha yapmayın bence. Bunu kendinize yapmayın.
Teşekkür ederim. Ben de zaten ilk yaşadığımız olay bu olsa yine susardım. Ancak kaç yoldan beri her hafta köye beklediler, işiniz var mı yok mu demeden sürekli rahatsız edip eşimden iş beklediler. Aslında bu olay dolduğumdan oldu evet . Fakat aileleri çağırmak icin esim ilk gunden beri daima fırsat kolladı, hep olayı örtbas ettim. Artık hepsi toplanınca dün akşam ne ya ben sahipsiz miyim dedim, eşim zaten istedi. Olayları aile dışına çıkarmaya çok istekli. Madem öyle ben de bu kez tamam dedim. Inşallah bu kez yoluna girer her şey.
Kayınvalidenin yerine koyuyorum kendimi, şu an 11 aylık oğlum var Allah bağışlasın büyüteceğim, olmadık tüm fedakarlığı yapacağım, evlendirecegim sonra oğlumun eşi istediğim iplik için beni evine ayağına çağıracak.Allahım korusun. Anne o yahu anne! Önceliği biziz ne demektir, alt tarafı iğne iplik verip gelecek yani bunu bu denli sorun hâline getirmek hayati zorlaştırmak neden?Iğne iplik kadar basit bir mevzu için annesini kıramasın ama ufacık çocuğu orda kaç saat babasını görememiş onu gelip almasın dimi, gerçekten kendi ailenizde de böyle davrandığınızı düşünmüyorum. Onun önceliği BİZİZ. Annesi pek tabi diger oglundan isteyebilir ama benim kızım tüm gün babasını görmedi tabiki gelip alacak.
Çünkü aileler sürekli bir baskı peşinde. Geçen hafta kp geldi gündüz. Pazar gelmeyecek misiniz diye soruyor... cmt gelecegiz dedim, suratı düştü... gönlümüzü yapın diyor. Ben sanki gonul yapmaya evlendim. Benim tum hafta islerum dag olmuş birikmiş hala gönül yapmaya calısıcam. Kızımın alışverişi var ev isim var size saygı için her pazar orda olucaz. Beklentileri bu. Artık iyice olay zirve yaptığı için de dayanamadım. Dün akşam kriz geçirir gibi oldum. Zaten son günlerde sağlığım iyi değil göğsümde kitle hissediyorum. Onun telaşı var evde. Bir de bu tür zirvaliklarla uğraşıyoruz.... Çok anlayissizlar çok....Ya bu durum şu forumdan anladığım kadarıyla çok büyük bir sorun. Erkekler evlendikten sonra artık önceliğin kendi yuvaları olduğunu anlayamıyor.
Hatta evlendikten sonra sanki daha düşkün oluyorlar. Halen o eski kafa yapısını atamadılar. Sürekli annemlere gidelim, kadın biraz suratı düşse neden düşürdün suratını vb. tavırlarla eşlerini sanki anne ve babasına karşı tavırlıymış gibi düşünüyorlar...
Bu adamlar kolay kolay da değişmiyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?