Kocanı dinliceksin!

esinizden ustun deyilseniz, veya esinizin kompleksi yoksa dogru olur ama bu arkadas oyle yapsa iyice biner tepesine o adam.

Peki cnm ben bu durumdan ne yapyım sence..gerçekten cok cıkmazdayım..son zamanlarda da artık bir tartışmalar zinciri başladı devam edıyor.. 3 haftadır gribim öksürüyorum..bunda bile adam beni suçladı kendine dikkat etmezsen sana bakmamı beklme dedi. he baktımı dersenz allah razı olsun hastaneye götürdü, benden iş beklemdi..

burnundan kil bile aldirma, ciddiyetini gorsun bence. ama kavga etmeden tartismadan yap bunu. Cir cir edersen hakliyken haksiz durumuna dusersin. Ve bir sure aranizin bozuk olmasina gogus gereceksin. Yavsamakla seninki deyismez bence, Biliyom cok zor ama bunu yapabilmek sanat is ve bir sekilde bu sanati ogren kitaplardan yada bir piskologdan. canini iyice sIkarsa da cek restini. Cunku kocan deyismezse siz huzuru kolay kolay bulamazsiniz.

Bu arada maas kartin ondaysa al geri. Madem sozunu dinliceksin herseye evet diceksin, o zaman seni pasa pasa kendi kazandigiyla gecindirecek, yada senin paranla sana hava atmicak.

Son düzenleme:
esinizden ustun deyilseniz, veya esinizin kompleksi yoksa dogru olur ama bu arkadas oyle yapsa iyice biner tepesine o adam.

konu sahibi bunu abartirsa,eside israrla isteklerini reddederse evet biner.ilk yorumumda da yazmistim zaten.ama konu sahibi zaten esinin ne soyledigini yazmis.esinin ne bekledigi anlasiliyo.sozunu dinleyecegi takdirde kendisininde her istedigini yapicagini soylemis.zaten yapi geregi cilveli biri olmadiginida eklems konu sahibi.esinin bekledigi cok bisey olmadigini anldigim icin boyle dusundum.esi kompleksli evet ama ben sizin dusunceniz aksine inatlasirlarsa daha kotu olcagini dusunuyorum anlattiklarindan.egerki esinden ustun deĞilsede tam tersi taviz vermemesi gerektigini dusunuyorum.

Son düzenleme:

Evet tavır koyma noktasında da sıkıntım var zaten..en son olan o toptancı tartışmasındayken aram kötu ayrıldım..kendı kendime karar oldum..bundan böyle yüz göz olmayacagım diye.. aşkım, kocacım, çok özledim dedikçe olmadı aslında. aslında onu gerçekten cok sevıyorum ama bu hallerini gördükçe düşündükçe soğuyorum..
maaş kartımı isteme cesaretınde bulunamadı. cunku ben daha önce hep ına ben elimin hesabını bilecek kadar akıllıyım diyordum..zaten benden para cok nadir ister. yoksa kendi maaşıyla geçindirir ama ekstra bişiler almaz benm için. yapması gerektiği kdrını yapar.

İşte o ince çizgiyi ayıramıyorum ben nerde cilve yapıcam nerde tavır koyucam..nerde alttan alıcam nerde diretıcem hiç bilmıyorum..hakaret ettiği zamanlar oldu o zamandaan beri zaten soğuğum mesela, eskisi gibi olamıyorm oldum dıyorum bana en ufak bir ters harektınde aklıma gelıyor ondan uzak kalıyorum.. eşim cok birşey beklemıyor ama ben o ne derse tmm diyeceğim, ondan bişi istemeyeğim atıyorum mesela hadı kahvaltıya gıdelm ya da surda gezelım demeyeceğim o götürrüse gideceğim götürmezse ses cıkarmıcam..eşim kompleksli bu bariz ortada zaten. inatlaşamıyorumki artık cunku içimden gelmıyor.. hatta o kdr inat oldugumu söylerki anneme şaka yollu anne sen derinnefese hamıleyken uzun uzn keçiye baktınmı dıye imada bile bulundu:)

yangına korukle gıtmek hata olur ..
kac yıllık evlısınız bılemıyorum..
fakat erkekler erkek oldugunu yanı koca oldugunu ıspat etmek ısterler..
ayrıca aılesı neredeyse adım atacakları yerı soracak dereceye getırmışler..
yapacagınız tek şey anne kardeş vs olmadıgınızı bır eş oldugunuzu..
karşılıklı olursa hayatınızın ılışkınızın oturacagını gostermenız gerek..
mesela bır şey soyledıgınde aksı bır şey..
sız ona ben senın ne kadar ıyı yureklı oldugunu bılıyorum dersenız ıcındekı kotu rolu yok etmeye başlarsınız..
ayrıca eşiniz sıze guzel olsa ne kadın kadın olmadıktan sonra dedıgınde ..
sız ,dogru soyluyorsun hayatım ben bu dereceye gelecegımızı bılemedım..
demek bırbırımızı tanıyamamışız aslında ben boyle boyle demek ıstedım dersenız olaylar yumuşar..
sonra sonra olayları tersıne dondurmeye başlarsınız..
hata yapan tarafa hata yapmak ne kadar dogru duşunelım derım..

o zaman iyi. en azindan esin senin kazandigin paraya bile dokunmuyor ve sizi gecindiriyor. takdir ettim. o zaman bence biraz daha dusun gercekten de probleminiz ne. bazen esim bana bir konuda kizip baska seyden ters davranir, iyice arastirmasam farkinda bile olmam. iyice irdele iliskinizi derim.

oncelikle karsina alip konusmalisin bence.sen hicbisey istemiyceksin agzini acmiycaksin.yok oyle bi dunya.isteklerinin olabilcegini yapip yapmamanin ikinizin karari olucagini anlat.bu konuda onun sozunu dinliyceginide belirt.ama seni yok saymamasi gerektigini duzgunce anlat.hakaret konusunda tavrini cok net koymalisin.umarim telafi ediyodur boyle seyleri.ettirmelisin.ve aklina geldigini de acikca soyle.yaptiginin ne kadar kirici oldugunu anlayip bi daha asla tekrarlamasin.araniz iyi oldugu zamanlarda da grurunu oksamalisin.onun durumuna gore nasil bi tavir sergiliycegini anlayabilirsin.ne bekledigini gozlemlemen lazim sadece.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

woww kafeincim :) bu ne hiddet bu celal

Hic kendini ezdirme bence de. Kompleksi var demekki, uzulen taraf niye sen oluyorsun ki.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Giyimine karıştığı zaman sen de ona bir kombin yap onun değil de senin bir beğendiğin konsepti hazırla.Sen de karını dinliyceksin hayatım bu böyle falan de.Bağırırsa bağırsın ezdirme kendini.Azıcık yeri geldiğinde çıkış ama tadında bırak.Ben senin eşinim durman gereken yeri artık bil lütfen gibi resmi tarzda konuş sana saygı duymasını sağla.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence kesinlikle bencil bir düşünme tarzi. Evlilik iki kişilik sonuçta.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sende onun giyime kusur bul. Bu gömlek seni yaşlı gösterdi bu saç traşı yüzüne gitmedi. Bu pantalon seni kilolu gösterdi de dur. Egosu batsın..
İşe yarıyormuş artık bir arkadaşımın eşi eşine hiç karışmıyor aksine övmeye fikir danışmaya başladı.. Baya işe yaradı diyordu

Ah ah şu erkek anneleri oğullarını dünyanın merkezi görüp göklere çıkartmasa keşke... Böyle pohpohlayıp sonra evlendirince annelerinin paşam, tosunum nidalarını eşlerinin devam ettirmelerini bekliyorlar ama eş anne gibi koşulsuz kabul etmeyince sorunlar çıkıyor. Evde hakim benim havalarına girip haşa kendilerini ilah gibi görüp karım bana tapsın düşüncesinde oluyorlar
Olgunluk maalesef yaşla değil yaşanmışlıklarla oluyor, bu tür erkekler hiç sorumluluk almadan hep pışpışlanarak büyüdüklerinden evlenince de nerede durmaları gerektiğini, SAYGI kavramının ne olduğunu bilmiyorlar.
Yapman gereken boyun eğmek değil, tavrını belli etmek."Ben erkeğim, istediğimi yaparım" demek "benim için sınır yok ama sen kadınsan benim sınırlarımda yaşayacaksın" demek. Yani yine başta söylediğim gibi kendini haşa ilah gibi görüyor demektir. Sana şu yakışmamış dediğinde ben beğendim ve bunu giyeceğim gayet de hoş durdu diyerek kendi kararlarını kendin verebilecek kapasitede olduğunu belli edeceksin. Ben erkeğim benim dediğim olacak derse de ne olmuş sen erkeksen ben de kadınım bunun erkeklik-kadınlıkla alakası yok insanlıkla alakası var ben sana saygı duyuyorsam sen de bana duyacaksın bu kadar basit deyip tavrını koyacaksın. Kısaca "saygı duymayı" öğreteceksin. Ha olmadı mı o zaman şart koşacaksın gel birlikte psikoloğa/aile terapistine gidelim yanlışlarımız varsa birlikte düzeltelim, hatam varsa ben düzeltmeye hazırım diyeceksin. Kocan büyük ihtimalle sen git hatalı olan sensin diyecek, o zaman da demek ki sen hatalarını kabul etmek istemiyorsun, korkuyorsun ki hep benden bekliyorsun ama biz evliyiz ve hata varsa bu iki taraflı diyeceksin.
Evli değilim, şu an için de düşünmüyorum çünkü gözlemlediğim kadarıyla toplumdaki erkeklerin çoğunluğunda saygı duyma mekanizması gelişmemiş. Evliliğin iki kişilik bir hayat yolculuğu olduğuna inanırım ve kararlar birlikte ORTAK alınmalı diye düşünürüm bunu idrak eden erkek sayısı çok az zira sorumsuz yetiştiriliyorlar ve maalesef ki bunu yapan da yine hemcinslerimiz.

Son düzenleme:
Dinler gibi görünüp dinlememe taktiği işe yarayabilir:)
Kendi prensiplerin konusunda tabii ki taviz verme.
Ama bunu yaparken tartışma haline getirmeden,doğal olanın öyle olduğu tavrıyla yapmaya çalış.
Yani senin dediğin-benim dediğim tartışmasına dönmesin.

Bazı zamanlarda,"gereksiz" konularda eşinin fikrini sorabilirsin.
Bunu özellikle eşinin sıkıldığı veya anlamadığı konularda yapmaya çalış:)
Mesela bu çorabı mı giysem yoksa şu mu yakışır,markette şu bulaşık süngerini mi alsam sence gibi...
Banane ne ben anlarım filan derse aaa olur mu ben kocama sormadan karar vermem dersin:)
Böyle böyle durumdan sıkılır.

yavaş yavaş olur bu işler..
hafif makyaj yap bikaçkere zamanla artsada göze batmaz...
kendi istediğin pantolonu onun istediği bluzu giy bi süre sonra yavaş yavaş kendi istediklerini giymeye başla zamanla gözü alışır...
herşeye karışmasına izin verme sende konuş...
o sana süslenme derse o zaman sende süslenme de...
madem sen beni kıskanıyosun bende seni kıskanıyorum de...
kadınlar istemeyi bilirse alamayacağı bişey olamaz...

Şu karikatürü görünce aklıma geldi tam da konuya uygun olduğunu düşünerek eklemek istedim :

Allahımm...ruh eşlerimi buldum sankiiii :)))) Ayynııı benim eşim hep der koca sözü üstüne söz olmaz..Beni dinle saygısızlık yapma...bide iş dönüşü genel kontrol :))) Ahanda altını çizerim kocalarınız ya boğa ya başak...düşük ihtimal akrep..:)) bu arada aşırı süslüdür ve ben süslenince hmn saldırıya geçer,yok yakışmadı yok kokusu kötü vs vs.....:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…