Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

aradım acayip soguk bişeymi var dedim moralim bozuk dedi sert sert bende o zaman akşam moralini düzeltte gel dedim :) hihihihihi

bide üste çıktın he, helal kız sanaolumunekankayizsmile

Yıldız hatunu şimdi kızcağız özür dilese valla önünü alamaz artık kocasının.Kıçı bir kalkarki bir daha yer görmez. Hiçbirşey yokmuş gibi başlasın işte konuşmaya. ha laf o konuya gelirse işte öyle demek istememiştim aslında, sinirliydim falan feşmekan dolandırsın lafı.

kızlar bana dediki o zaman git annenlerle harca paranı dedi bende dedimki annemleri neden karıstırıyorsun onlar benim parama hiç dokunmadılar senin gibi karı parası yemedi onlar dedim

senin laf ağır kaçmış. anladığım kadarıyla kocanın senin paranı ortak giderlere harcaması seni rahatsız ediyor.
yanlız eşinin annenleri işe karıştırması da ağır tahrik..
ikinizde kırıcı olmuşsunuz..
meraktan soruyorum. ev işlerinde nasıldır eşin? tüm evi sen mi çevirirsin yoksa yarı yarıya yardıma koşar mı?
eğer tüm evi sen çekip çeviriyorsan tüm paranı kendine ayırmak istemeni normal karşılarım ama kocan iyi bir yardımcıysa beraber kazanıp,harcamanız normal.. gene de maaş kartının sende durması ve eşinin harçlık verir gibi eline para tutuşturmaması taraftarıyım ama...

Hayat şartları her geçen gün daha da zorlaşıyor maalesef , yoksa eşine karşı güvensizlik hissettiğini sanmıyorum bende.
Bende isterim maaşımın son kuruşuna kadar üstüme başıma alıyım , kuaförlerde harcıyım ama olmuyo canım yaa :1no2:
Bişey beğenip almak istesem bile önce acaba faturaları - kredi kartlarını - kredi borcunu ödemekte zorlanırmıyız diye düşünüyorum , sonra neyse sonra bakarım diyip bi de evde düşünüyorum boshayallersmile
Hayat müşterek..
Zengin koca bulup küçük bir servet değerinde harçlık alabilen bayana ne mutlu.. bayanssulusmile

kızlar bana dediki o zaman git annenlerle harca paranı dedi bende dedimki annemleri neden karıstırıyorsun onlar benim parama hiç dokunmadılar senin gibi karı parası yemedi onlar dedim

tamam sen ağır konuşmuşsun ama o da seni tahrik etmiş. git annenlerle harca paranı demesi olmamış. sende sinirle bu cevabı vermişsin. küs durmam ama o kadar da alttan almam ben olsam :dilcikar:

Sen başkalarının evliliğiyle kendininkini kıyaslama,eşine bak sen
Ooo herşeyi kıyaslarsak vay halimize, dünyada evli insan kalmaz

Valla iyi sen öyle diyosan öyle olsun, am ben şahsen özür beklerdim yani,
Hiç o açıdan bakmadım olayabilmiyorumkismile
Benimki tamamen duygusal:ecrin_bebek:
Ben bu kafayla bi baltaya sap olamam ha

başlığı görünce hemen dedim ki etmez mi bizimkinler hergün yiyolar birbirini ama sizin durum farklıymış biraz
bence en güzeli eşler ikisi de aldığı parayı koymalı ortaya bütün harcamaları faturaları vs ödemeleri ayırmalı kalan paradan da harçlıklarını almalı eğer extra para kalırsa karı kocanın ortak hesabına atılmalı yanlış mı düşünüyorum eşinizle bunu bir görüşün bence

gene de maaş kartının sende durması ve eşinin harçlık verir gibi eline para tutuşturmaması taraftarıyım ama...

kaydirigubbakcemile5 aynen, nasıl tam tersi abes olursa, bu durumda hoş değil bence
nasılsa paranın gideceği yerler aynı olacak

asla ama asla yemek sorunu çıkaran bi kocam yok bazen kendi hazırlar yediri ha bu arada kızım var herneyse yeri gelir gömleğini ütüler 2 aydır yemek yapmıyorum mesela ne bulduysak onu yedik sorun çıkarmaz ailesi annesi yok babası kardeşi ankara dışında aramazlar sormazlar kaynana kayınpeder görümce sorunumda yok hayatım güzel aslında anlıcan bu var işte sadece

1.si Baştan kuralları nasıl koydunuz,eğer siz evin tüm giderlerini beraber üstlenmeyi,kabul ettiyseniz,''karı parası yemek'' tabiri hiç ama hiç olmamış,çok ağır,bazı çiftlerde erkek evin giderlerini karşılıyor ,kadın çalışsa da eve katkı sağlamıyor,bu da olabilirdi,tamamen çiftler arası anlaşmaya bağlı ama siz kabul etmişsiniz,dolayısıyla,kim neyi yiyor?
2. si Giderleri üstlendiyseniz,maaş kartınızı vermeden ,şunları şunları ben ödicem,bunları sen diye paylaşabilirdiniz,bunu da konuşarak halledebilirdiniz.
3.sü Maaşımı veririm ama beni ne/nereye/ne zaman harcanıyor konusunda bilgilendir diyebilirdiniz.Bu konuşmalar makul ve anlaşarak yapılırsa eşiniz de yanlış anlamaz. Rahatsızlığınızı sakin bir zamanda anlatıp,isteğinizi elde edebilridiniz bence,böyle gerilmişsiniz,o da yanlış anlamış klasik sen bana güvenmiyomusun muhabbetine dönmüş,halledilebilir bir konu,ama sizin dediğiniz çok ağır olmuş,ben bide onu diyip üstüne ''yüzünü düzeltte gel'' desem,eve gelmez valla benimki .kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

akannehir Ay bana bişeyler oluyor
Bence sen alttan al, kuzunuda dediği yüz verme birşey olmamış gibi davran ,o kadar kusur kadı kızında da olur

maaş kartını eşine verenleri hiç anlamıyorum nedense.tamam hesabınız ortak olsun yine.mesela faturaları biriniz kirayı biriniz yatırın vs bunun gibi yapın.bunları maaşınız kendiniz çekerekte yapabilirsiniz

Hahaha... Valla benim eşim de verdi kartı benim elime... Tüm faturalar giderler kartlar benim maaştan yada onun maaştan otomatik ödeniyor... Kalanı da ben bir kısmını yatırım fonuna bir kısmını hovardalığa(yemeiçme konser sinema gibi) bir kısmını da günlük alışverişe ayırıyorum....
BAna hesap sorup da ne yapıyosun parayı derse gözünün ortasına yumruğu yer benden... Ula herüf derim.. Etliye karışmazsın sütlüye karışmazsın, evin ekmeğini bile ben alırım... Daha neyini soruyosun nereye harcıyorum diye bağırır çağırır bulaşık yıkama cezası veririm valla....

Şaka bir tarafa ama haksızlık ettiğinizi düşünüyorum... İnternetten kartları ekstreleri herşeyi görüyormuşsunuz.. Eee geliriniz belli gidferiniz belli daha neyi sorguluyorsunuz ve hesap soruyorsunuz anlamadım...

genel anlamda güzel bir evliliğin var . tek istediğin de harclık yerine kendi maaşını çekmek. bu durumu sağlıklı bir şekilde konuşmak yerine azıcık ters anlamışsınız birbirinizi.. eğer şimdi alttan alır maaş kartını almazsan, bu konu ilerleyen periyotlarda ara ara tekrar gündeme gelir ve ilişkiniz yıpranır. o yüzden aksam etraflıca sakince isteğini belirt eşine.. sonra da öp yanaklarından konu kapansın..

Herkes kendi maaşını kendi çeker evin giderleri ortak verilir alısverise cıkıldıgınds zten kredi kartı kullanılır. ama kendi paranı kendin çekmelisin..

sanırım maaşının tamamını alması ve ordan sana harçlık vermesi sorun. yani maaşını ona vermen sorun değil ki bu normal eğer evein tüm işleriyle eşin ilgileniyorsa

şöyle birşey yapabilirsiniz hem kırılmazda.
maaş kartın sende olsun maaşını aldığında sen eşinin hesabına virmanla maaşını kendine de 200 tl ayır kartında kalsın. eşinede para tek hesapta dursun benim hesabımda da benim ihtiyaçlarım için bi miktar bırakalım ben lazım oldukça hesabımdan çekerim dersin. hem öyle olursa cüzdanımda nakit taşımadığından daha az harcamış olurum hemde nakit taşımanın riskini yaşamamış olurum dersin. kabul ederse bunu zamanla zzaten iyice daha güzel şekilde olgunlaşır durumunuz.

hemde kimsenin kalbi kırılmaz bana güvenmiyor mu diyerek

bu olabilir bak direk söyleyememde kartımı ver daha ne duruyorsun dediğimi düşününsene:))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…