- 24 Ocak 2011
- 21.771
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi berlin8982
-
Dediğim gibi şikayet ettiğiniz ten kokusu olsa bende farklı yaklaşırdım.
Amerika’da tanıştığım Hintli bir kadın doktor vardı.. aynı masada çok zor yemek yiyordum. Kadında bir kaç baharatı karıştırmışsın gibi bir koku vardı. Evine yemeğe çağırmıştı, zor bir akşam olmuştu :) he böyle kapalı bir alanı kaplayacak kadar da olmuyor zaten koku...
buna bir şey diyemiyorum işte.. çünkü onlar öyle kokuyor. Yemekleri mi, sürdükleri kokular mı tam kaynağını bilemiyorum... anlattıgınız böyle bir şey olsa, abarttıgınızı, idare edilebilir olduğunu falan söylerdim.
ama bu anlattığınız başka bir şey...
O başka birşey tabii ki . Adamların yediği yemek baharat hepsi başka . Benim bahsettiğim bambaşka...Yurtdisinda benden önce Hintli bir ailenin yaşadığı eve yerlesmistim.
O baharat kokusu , yağ kokusu hiç evden çıkmadı.
Yurtdisinda benden önce Hintli bir ailenin yaşadığı eve yerlesmistim.
O baharat kokusu , yağ kokusu hiç evden çıkmadı.
pardonda ne yapsın bu kadın yaşamasın mı? belki gerçekten ciddi bir hastalığı var umrumda değil ne demek.. karantinaya mı alsınlar kadını restauranta gelmesin miş eeee başka evden de çıkmasın sana gelmese başka restauranta gidecek çünkü ne gerek var ordakileride rahatsız eder 70 kişiden olmasınlar iyisi mi yaşamasın... bilmiyormuşsun söyleyeyim evet böyle bir hastalık var ter bezleri ile ilgili ve tedavisi pek mümkünde değil Allah kimseye yaşatmasın,yaşayanların karşısına da anlayışlı vicdanlı insanlar çıkarsın.Ben ilk baslarda ayni sizin gibi düşünüyordum, ama şimdi artık hiç birşey umrumda değil. Dışardan konuşması çok kolay oluyor size hak veriyorum çünkü aynen ben öyleydim .
Evet belki hastadır ya da değildir bilemiyorum . Ama size diyorum ki o kadın geldiği zaman hiç kimse içeri oturmuyor ve ben o kadın yüzünden 70 kişiden oluyorum.
Hiç kimse içeri oturmuyor çünkü oturulacak gibi değil , abartmıyorum. Tavrım asla size değil ama benim derdim ayıp olur mu olmaz mı diye sormak değil , bu kadını nasıl buradan uzaklastirabilirim bunun cevabını almak :/
pardonda ne yapsın bu kadın yaşamasın mı? belki gerçekten ciddi bir hastalığı var umrumda değil ne demek.. karantinaya mı alsınlar kadını restauranta gelmesin miş eeee başka evden de çıkmasın sana gelmese başka restauranta gidecek çünkü ne gerek var ordakileride rahatsız eder 70 kişiden olmasınlar iyisi mi yaşamasın... bilmiyormuşsun söyleyeyim evet böyle bir hastalık var ter bezleri ile ilgili ve tedavisi pek mümkünde değil Allah kimseye yaşatmasın,yaşayanların karşısına da anlayışlı vicdanlı insanlar çıkarsın.
pardonda ne yapsın bu kadın yaşamasın mı? belki gerçekten ciddi bir hastalığı var umrumda değil ne demek.. karantinaya mı alsınlar kadını restauranta gelmesin miş eeee başka evden de çıkmasın sana gelmese başka restauranta gidecek çünkü ne gerek var ordakileride rahatsız eder 70 kişiden olmasınlar iyisi mi yaşamasın... bilmiyormuşsun söyleyeyim evet böyle bir hastalık var ter bezleri ile ilgili ve tedavisi pek mümkünde değil Allah kimseye yaşatmasın,yaşayanların karşısına da anlayışlı vicdanlı insanlar çıkarsın.
tartışmamı yaratmaya çalışıyorsunuz.... ne demek istediğim çok açık... konu sahibinin yorumları beni fazlası ile irite etti. siz kendinizi o kadının yerine koymak ister misiniz? bunun nasıl bir hastalık olduğu hakkında bir fikriniz var mı? tabi hastalıksa...Peki bir restorana girdiniz yemek yiyeceksiniz.
içeri girmenizle kokuyu almaya başladınız. Kapalı mekan oturabileceginiz gibi değil.
Kadına yaklaştıkça koku da keskinleşti...
yapacağınız iki şey vardır
1) restoranı siz terk edersiniz
2) kadının koktuğunu anlarsanız yetkili birime bu kadın buradayken yemek mümkün degil falan diyip çözüm beklersiniz.
(Tabi siz kibar olduğunuz için Kadını kovun demezsiniz. Şikayetinizi yaparsınız bu dahiyane ve tek çözümü restoran çalışanları gerçekleştirsin diye beklersiniz)
3. Seçenek de oturur kadına ayıp olmasın diye yemek yersiniz. Siz Eminim bunu seçerdiniz...
çünkü kibarlık...
Aynı nezaketin %1 ini gösterse kadın ve en azından düzenli gelmese?
Ama ben size diyorum ki bu hastalik değil . Yanı ilk kez gelmiyor yıllardan beri geliyor, elini yıkamıyor, tırnaklarının ici pislik diyorum yanı daha nasıl diyebilirim onu anlamadım. Siz böyle bir durumla karşılaşın ve benim gösterdiğim merhametsizligi göstermeyintartışmamı yaratmaya çalışıyorsunuz.... ne demek istediğim çok açık... konu sahibinin yorumları beni fazlası ile irite etti. siz kendinizi o kadının yerine koymak ister misiniz? bunun nasıl bir hastalık olduğu hakkında bir fikriniz var mı? tabi hastalıksa...
Kıza demiş ya beyaz da seni şişko gösteriyor diye. Personelimize hakaret ettiniz diyerek bir daha almayabilirsiniz. Hiçbir hastalığın koku saldığını düşünmüyorum. Amcamın tüm bedeni yanık o bile hafif kokuyor ama etrafa koku salmıyor.Amanın ben nerelere gideyim !!!
Arkadaşlar direkt konuya giriyorum , belki farketmeden biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın nolur :/
Şimdiiiii bizim bir müşterimiz var kadın aşırı derecede kokuyor , ama böyle birşeyi anlatmam mümkün değil yani şöyle söyleyeyim ; kadını gördüğümüz anda herkes tuvalete koşuyor (ki daha sonra kadın girdikten sonra girme şansı hiç kalmıyor kokudan ) tuvaletimiz olmasa bile zorla yapıyoruz o kadar diyorum yanirestaurant bahçe ve iç kısımdan oluşuyor, kadın iç tarafta oturuyor (yani restaurantın içinde) , kadının yüzüne öğürmemek için Zor tutuyorum kendimi. Resmen nefes almıyorum , kadın birşey diyor , yüzüne bakıyorum kadının nefessizlikten mor bir suratla !
Gülmeyin !
Bir gün içimizden bir arkadaş karar verdi ve müşterilerin bu durumdan rahatsız olduğunu anlatmaya çalıştı kadının cevabı ‘sen de beyaz giyiyorsun , seni şişko gösteriyor’ oldu .
Yabancı bir ülkede yaşıyorum , burda Türkiye’de olduğu utanma -ayıp diye birşey pek olmuyor yani tabii ki var ama bizler gibi değiller . Ama yine de bu kadının verdiği cevap biraz uç noktaydı tabii ki . Bu kadın hala gelmeye devam ediyor, hatta bugün de burada ! Ben dayanamıyorum artık, bu kadına buraya gelme yasağı koyacağız , artık kırılır mırılır olayını geçtim , kırılırsa kırılsın şu saatten sonra umrumda değil. Ama bu kadın buraya yine gelecek bunu biliyorum , polis çağırsak ne diyeceğiz ? Kokuyor bu kadın mı ?
Dahiyane bir fikri olan var mı ? Bu kadının ayağını burdan nasıl kesebiliriz ?
Siz bir restaurantta gittiğinizde ter.cis ve b*k kokusu esliginde oturmaktan ve yemek yemekten keyif alabiliyor olabilirsiniz ama ben maalesef alamıyorum . Bahsettiğim şey hastalik değil pislik . Restaurantta gidip , yemek yiyip, gayet güzel gazete okuyup , konuşup makyaj yapabilen bir kadının kıçını yıkamamasini sizler gibi numaradan hoşgörü ile karşılamayacağım .
siz böyle bir hastalık var mı bilmediğim için soruyorum demişsiniz... bende bu yüzden yazdım çünkü böyl ebir hastalık var.. kendi öz bakımına önem vermiyor ve ilgilenmiyorsa yine ruhsal bir hastalığı olduğu anlamına gelebilir. birşeyler yolunda gitmiyorsa sorun var demektir. madem yurt dışındasınız, madem hergün geliyor, açıkça konuşun o zaman burada millete sarmakla olmaz... ona diyin ki benim yapacağımda tam olarak bu olurdu '' hanımefendi hergün buraya geliyor yemeğiniz yiyorsunuz, ufak bir problemimiz var sizden gelen kötü kokunun belki farkında olmaya bilirsiniz fakat burada çalışanlar ve müşteriler bu durumdan rahatsız olduklarını defalarca dile getirdiler. sizden ricamız kişisel bakımınıza biraz daha özen gösterebilir misiniz yahut belkide farkında olmadığınız bir rahatsızlığınız vardır tedavi olmanız bu sorunu çözebilir anlayışınız için teşekkür ederiz'' bitti gitti işte...Ama ben size diyorum ki bu hastalik değil . Yanı ilk kez gelmiyor yıllardan beri geliyor, elini yıkamıyor, tırnaklarının ici pislik diyorum yanı daha nasıl diyebilirim onu anlamadım. Siz böyle bir durumla karşılaşın ve benim gösterdiğim merhametsizlik göstermeyin
Hayır makyajli , cok şık giyiniyor her geldiginde de ciddi hesaplar öder en az 30 euro vs. Hasta filan degil. Hasta olsa niye böyle yazayim ki ? Insaniz bizde tabii ki ! burdakilerde beni tanımadiklarindan vicdansız merhametsiz yaptı 2 dakikadaAma bu iste bir terslik yok mu. Hani makyajini dahi yapiyorsa bakimli demek. Benim gözümün önüne böyle sacinin birbirine girmiş yüzü kirli biri geliyordu. Gercekten tof. Hic sordunuz mu kadina neden?
siz böyle bir hastalık var mı bilmediğim için soruyorum demişsiniz... bende bu yüzden yazdım çünkü böyl ebir hastalık var.. kendi öz bakımına önem vermiyor ve ilgilenmiyorsa yine ruhsal bir hastalığı olduğu anlamına gelebilir. birşeyler yolunda gitmiyorsa sorun var demektir. madem yurt dışındasınız, madem hergün geliyor, açıkça konuşun o zaman burada millete sarmakla olmaz... ona diyin ki benim yapacağımda tam olarak bu olurdu '' hanımefendi hergün buraya geliyor yemeğiniz yiyorsunuz, ufak bir problemimiz var sizden gelen kötü kokunun belki farkında olmaya bilirsiniz fakat burada çalışanlar ve müşteriler bu durumdan rahatsız olduklarını defalarca dile getirdiler. sizden ricamız kişisel bakımınıza biraz daha özen gösterebilir misiniz yahut belkide farkında olmadığınız bir rahatsızlığınız vardır tedavi olmanız bu sorunu çözebilir anlayışınız için teşekkür ederiz'' bitti gitti işte...
Hayır makyajli , cok şık giyiniyor her geldiginde de ciddi hesaplar öder en az 30 euro vs. Hasta filan degil. Hasta olsa niye böyle yazayim ki ? Insaniz bizde tabii ki ! burdakilerde beni tanımadiklarindan vicdansız merhametsiz yaptı 2 dakikadapis işte , yani yıkamıyor,külodunu değiştirmiyor tabii ki kokar .
siz açıkça söylediğiniz halde mi geliyor... almayın içeri o zaman... sizi daha önce uyarmıştık müşterileirmiz rahatsız oluyor bunu daha fazla böyle sürdüremezsiniz diyin bitti gitti... yuh artık bunun üstünede gelicem diye diretirsen en fazla polislik olursunuz ........Ben kime sardım burda? Ayrıca problem bunu kadına bir kaç defa söylememize rağmen bitip gitmemiş olması , kadının hala gelmesi
Vallahi bacım diyorum ya , herkes zannediyor abartıyorum , ya da ne biliyim, o da insan bilmem ne diyor durum sınır bozucu boyutta . Kadınla konuşamıyorum yanı öğürüyorum, bence öyle hizmet etmektense hiç etmemek daha iyi . Kadının ellerinde b*k var daha ne diyim. Tutturmuş herkes hastadır , ayıp bilmem ne.siz açıkça söylediğiniz halde mi geliyor... almayın içeri o zaman... sizi daha önce uyarmıştık müşterileirmiz rahatsız oluyor bunu daha fazla böyle sürdüremezsiniz diyin bitti gitti... yuh artık bunun üstünede gelicem diye diretirsen en fazla polislik olursunuz ........
Yani ben sizin ne demek istediginizi anlıyorum aslinda. Ben okulun yaninda bir zaman kasada calisiyordum. Bir müşteri vardi ayni sizin bahsettiginiz gibi. Kokusu taaa öteden geliyordu ve gittiğinden sonra bile bir süre çekilmiyordu orda kapali mekan oldugu icin. Bende acaba hasta mi diye düşünüyordum. Yani çalışanlara zor. Bizde en azindan uzun durmuyordu. Baska yerde yazdiniz mi bilmiyorum: patron ne diyor bu ise?
ayıp bilmem ama kötü kokuya neden olan bir hastalık inan bana var... ben hiçbir insanın bu kadar kötü koktuğunu hiç görmedim... en fazla gördüğüm ter kokusudur. hayal edemiyorum bile bunu denk gelmedim çünkü. sadece ter bezi ile ilgili hastalığa sahip olan kişilerin çok zor durumda olduklarını biliyorum hepsi bu... elinde o pislikle birde yemek mi yiyor... almayacaksınız içeri... müşterileri rahatsız ettiğini söylersiniz şikayet ederse. siz almayın içeri...Vallahi bacım diyorum ya , herkes zannediyor abartıyorum , ya da ne biliyim, o da insan bilmem ne diyor durum sınır bozucu boyutta . Kadınla konuşamıyorum yanı öğürüyorum, bence öyle hizmet etmek hiç etmemekten daha iyi . Kadının ellerinde b*k var daha ne diyim. Tutturmuş herkes hastadır , ayıp bilmem ne.
O bir kez konuştu, ama kadın yine saçma birşeyler gevelemis, insan hasta olsa rencide olmak yerine söyler benim şöyle rahatsızlığım var diye . Patron hamileydi onun geldiği günler kadın restauranta giremedi... simdi tatilde patron , gelsin yine konuşacağım, kadınla oturup konuşsun . Olmuyor böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?