Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Kızlar selam,

az önce eve çıkarken alt komşumuzun ev sahibinin oğlunu gördüm. beni eve kaynım bıraktı. eşim sanıp arkasından seslendi. bende 'eşim değil o abi kaynım ' dedim. 'bende bişey söyleyecektim ' deyince 'noldu' diye sordum. 'alt kata yeni bir kiracı geldi, öğretmen ders çalışıyor sizden çok gürültü gidiyormuş biraz sessiz olmanızı istiyor' dedi. bende " bizim evler eski, yalıtımsız. bi önceki kiracinizda geceleri 4 e kadar kavga gürültü yaptılar, evde kirılmadık kapı bırakmadılar defalarca polis geldi kapılarına ama biz sizi bi kere bunun için rahatsız etmedik. benim oğlum 4 yaşında dur diyorum ama ne kadar duracak cocuk işte ama tabiki dikkat ederiz" dedim. 'cocuk iste olmaz duracak' diyor. bende 'asıl çocuk olduğu için durmaz ' dedim. neyse dikkat ederiz dedim çıktım. eşimi aradım çok sinirlendi. adamı arayacaktı şu an konusuyolardir sanırım. ay çok gerildim kızlar 40 yıllık bina. konustugunun sesi gidiyor ben nasıl sabredeyimm oğlumu? zaten akşamdan aksama evdeyiz. ondada sürekli dur yapma kımıldama mi diyeceğim? illaki ses oluyor. çok canım sıkıldı.. haksız mıyım bilmıyorum .

Haklisiniz bizim evde de oyleydi alt komsumuz ama sonra tasindi . Ya cocuktur evde kosar atlar hoplar ziplar . Oyun oynar kisitlayamaz kimse bunu . Bizim alt kattaki komsu alttan vuruyordu bişeyle. En son annem dayanamdi git kapisina ne derdin var senin cocugu baglayalim mi ? Yaptigin terbiyesizce alttan vurmak nedir? Ayrica cok rahatsiz oluyorsan mustakil eve tasin dedi Hango cocuk yerinde duruyo acaaabbaaa ? Baya bi tartistilar . Kadin bir kac ay sonda tasindi

Çocuğu olmayan biri olarak benim eski yan komşumda çok ses yapardı , üstelik bina yalıtımlıydı.
Şimdi siz akşamdan akşama görüyorum diyorsunuz ama komşunuz da çalışıyor ve akşamdan akşama eve geliyor.
Bu işlerde iki taraflı empati yapmak lazım. Ama yerinizde olsam eviniz değilse , daha yeni bir binaya taşınırdım.
Ne siz strese girin ne de evladınız.

Yani cocuk bu biraz anlayis gostermeli herkes. Benim cocugum yok, karsimdakinin yandakinin cocugu var. Bazen cok agliyolar, bagiriyolar oyun oynuyolar. Tipki benim de kucukken yaptigim gibi :) ne diyim ki cocuk yani bu. Biz de yaptik bizim cocuklarimiz da yapacak. Cok dogal. Extrem bi durum olsa anlarim da...

Ne kadar ses gidiyor tabi bilemem ama 4 yaşındaki bir çocuk laftan anlayacak yaşta , elbette put gibi duramaz çocuk ama demek ki çok ses oluyor ki şikayet etmiş komşu .

Bide ben böyle şeyleri hemen kocaya söyleme taraftarı değilim çünkü erkekler bizlere göre hemen alevleniyorlar , ya da belki benim eşim böyle diye , sanki ateşe odun atıyormuş gibi oluyor benim için .
Umarım orta yolu bulursunuz

Yeni binalarda yalitimsiz. Oglen saatleri olabilir bir koşturmaca herkes is halindedir ama akşam saatleri çocuğunuzun kosturma saati değil isten eve gelen kişilerin dinlenme saatidir. Siz bir önceki kiraciya dayandiniz diye bu yeni kiraci da size anlayış gostermek zorunda değil. siz onu sikayet edebilirdiniz.
Bu tarz konularda orta yol bulunmalı.
Çocuk bu ne yapayim denmemeli. Öğlen-ogleden sonra oynar. Aksam saati daha az ses cikartacak seylere yonlendirmelisiniz

Siz çocuğu evde bağlayamazsınız ama diğer insanların da evleri dışında özgür alanları yok. Bu işler çift taraflı kimse kimseyi sınırsız tolere etmek zorunda değil. Insanlar rahatsız olduklarını belirtebilirler. Benim de en çok sinirimi bozan bu durumlarda üste efelenen insanlar. Sonuçta herkesin mülkiyet hakkı eşit. Kimse kimsenin özel durumlarına sonsuz kredi sağlayamaz. Kaldı ki sinava hazirlanmak da gayet özel bir durum. Biraz daha dikkatli olunmalı. Özel bi alan mi yaparsınız çocuğa enerjisini atsin diye daha sık parka falan mi götürürsunuz bilemem. Ancak sizin de bir sey yapmanız çocuğunuzun olması yükünü başkalarına taşıma mecburiyeti yuklememeniz lazım

Anlayış bir gün gösterilir iki gün gösterilir hadi daha uzun olsun ama her Allah’ın günü de anlayış beklemek doğru değil bence. Karşı tarafı da anlayın evde özgürce oturamayacak mı çocuğunuzun büyümesini mi beklemek zorunda? Küçük bebek olsa ağlama sesi vs anlarım laftan anlamaz bebek dersin ama 4 yaş bebek yaşı değil ki. Konuşan dert anlayabilen anlatabilen bir yaş. Çocuk işte diyip işin içinden çıkmak bana doğru gelmiyor.

Size konuşurken konuşma Uslüb şekli yanlış olmuş gerginlik kısır döngüye dönmüş daha nazik olsaydı gerginlik olmazdı

Sizin konunuzla aynı durum değil ama bizimde üst komşu var her sabah 5te alarmları çalar binada baya yalıtımsız hadi o alarm çaldı diyelim 20 dk boyunca aralıksız çalar adam uyanmaz. En sonunda sabahın köründe yukarıda çıkamayacağımız için yukarı vururuz ona uyanır. Sonra bi alarmı daha çalıyo oda aynı şekilde. 6 buçuğa kadar alarmla uyancam diye uğraşıyo. Ama o değil biz uyanıyoruz yazarken yine sinirlendim

Çok abartmaya gerek yok benim de üst komşumun çocuğu var Tazmanya canavarı besliyorlar sanki evde ama bi kere söylemedim çünkü çocuk . Söylesem en fazla onları germis olacağım çocuk durmaz diye düşündüm. Siz elinizden geleni yapın ama çocuğa dur süs demeyin sadece o gürültü yaptığında daha sakin aktivitelere yönlendirin yapabileceğiniz bkadar . Çünkü karşı taraf da kendine göre haklı

komşunuzu rahatsız edip evinden taşınmasına sebep olmak komik bişey mi ? ? ? insanlar ne zorluklarla ev alıyor haberiniz var mı ? insanları rahatsız edip yerinden yurdundan etmek ve bunu normal sanmanız çok garip geldi gerçekten kusura bakmayın.

çocuk yerinde durmayabilir bu da gayet doğal ama yere 2 kat mat serip üstüne halı sermek bir de duvarlara vurmasını engellemek çok zor olmamalı.

Hiç kpss çalıştınız mı bilmiyorum ama çok sikinitli süreç.benim de üst katımdasürekli çocuk kossa ben de rahatsız olurdum.cocuk bu dediginiz 1 2 yaş değil ki 4 yaş artik.o da bi zahmet evde kosturup durmasin.cikarin prka bahçeye.valla ben de gürültü sevmiyorum bu konuda size hak veremedim.

Ayrıca eski kiracının yaptığının faturasını yeni kiracıya kesemezsiniz.Cocuklariniza dur yapma yi ogretin

Akşam vakitlerinde resim çizme, kitap boyama, puzzle gibi aktiviler yapın. Vakitlice de uyursa aşağıya o kadar ses gitmez.

Sende haklısın komşunda haklı. Yalnız herkesten sizin gibi olmanızı beklemeyin.siz diğer komşuyu şikayet etmediniz diye yeni komşu rahatsızlığını dile getirmeyecek gibi birşey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…