Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gürültü yapan herkeste de bizim üstümüzdeki de yapıyor ama hiçbir şey demedik . Ee söyleyin arkadaşım rahatsız ediyorsa, neden aynısını kendi altindakine yapma hakkı görüyorsunuz kendinizde . Bir de demişsiniz akşamdan akşama eve geliyoruz. Bu komşumuzun sorunu değil siz sadece akşam eve geliyorsunuz diye dinlenme saatinde sizi çekmek zorunda değil. Çocuğu kimse ile ortak yapmadığınız , fikir- onay almadığınıza göre gürültüsünü çilesini de başkalarına çektirme hakkınız yok. Bir de pişkin pişkin müstakil ev tutsun denilmiş sonradan dahil olan , ekstra olan çocuk olduğuna göre çocuğunun rahat -özgür- atlamalı- koşmalı büyümesini isteyen ev tutsun . Insanlar hem evlerinde huzur bulamayacak hem düzeninden olacak çok mantıklı!

Kızım bu yıl 4 yaşına girdi evde tek başınayken kızım yapma aşağıdaki abi rahatsız olur dediğim zaman duruyor zıplmayı kesiyor bizim de 20 yıllık bina misafir geldiğinde çok ses olur bizim evde ama şikayet eden olmadı 3 yıldır karşılıklı anlayış gerek

Benim anlamadığım eğer atanmış ogretmense zaten yaz tatili ne ders çalışması??
Yok aranmamış kpss çalışıyorsa pazar günü son alan sınavı da oldu bitti artık.

Ben bu konuda saate dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum.
Mesela gündüz saatlerinde bir çocuk güneşten dışarı çıkamaz evinde koşturup oynayabilir buna hakkı var.
Ama mesela saat 9 10 dan sonra daha dikkatli olunmalı bunun bir mazereti olmamali insanlar haklı.

Ben sınava çalışırken evimizin altında oto yikamaci vardı ya kütüphaneye giderdim ya da kulak tıkacı takardım.

Benim üst katımda da çocuk var. Belli ki annesinin terliklerini giyip bir oyana bir buyana koşuyor. Üst katımdakiyle konuşmuyoruz. Sanırım inadına yapıyor.

Benim de oğullarım var ve boyuna uyarıyorum. Ses yapmayın, tv nin sesini kısın vs. Çocuklarımda benden yıldı :)

Aslında insanlar tahammül etse birbirine ne olur sanki. Benim önceki apartmanımda yan komşum 4 çocuk sahibiydi ve sürekli çocuklar ses yapıyordu. Babası da onlara felaket bağırıyordu, babasının sesinde annesinin seside çok geliyordu.

Ama bunlar çocuk yani ne diyebiliriz ki. O apartmandan ayrıldığımda abla hakkını helal et gidiyorum dediğimde asıl sen hakkını helal et çocuklar o kadar rahatsız etti bir kere bir şey demedin. Estağfurullah abla dedim.
Kadının gözleri doldu taşınıyoruz diye.

Demem o ki, Allah'a şükredelim ki duyacak kulaklarımız var. Çocuk bunlar tahammül etmek lazım.

Valla aşağıda olmayan yukarda ki çocuk sesinin nasıl geldiğini bilmez ayrıca adam düzgünce söylemiş eşiniz neden bu kadar sinirlendi
Ay bibi çocuk sesi ne ki annemin üskat komşusunun kızı var 20 küsür yaşında kıza çeyiz hazırlıyor ailesi ve kızın istediği olmadığında kız böğürerek tepiniyor tepemizde annem sabırla kızın gelin olmasını bekliyor çünkü çok çirkefler annem bulaşmayım diyor evin borcu var o yüzden

Valla aşağıda olmayan yukarda ki çocuk sesinin nasıl geldiğini bilmez ayrıca adam düzgünce söylemiş eşiniz neden bu kadar sinirlendi
Ay bibi çocuk sesi ne ki annemin üskat komşusunun kızı var 20 küsür yaşında kıza çeyiz hazırlıyor ailesi ve kızın istediği olmadığında kız böğürerek tepiniyor tepemizde annem sabırla kızın gelin olmasını bekliyor çünkü çok çirkefler annem bulaşmayım diyor evin borcu var o yüzden

4 yaşındaki çocuk laftan anlamalı diyenlerin çocuğu yok eminim.
Benim cocugum 3.5 yasinda ve erkek. Alt katta bebek var. Cok ses yaptiginda uyatiyorum bebek rahatsiz olur diye duruyor. Hatta bazen ben ses yapsam anne bebek korkar sessiz diyor. Bence 4 yas gayette uygun bir yas anlamak icin.

Çocuk bu susturamam diyen anneleri cidden anlamıyorum.
Yurtdışında büyüdüm, öğlen dinlenme saati ve akşam belli bir saatten sonra çıt çıkarmanın yasak olduğu bir ülkede.
Küçük bir dairede ve tek çocuk da değildim. Annem bizi tembihlediği için gürültü çıkartmazdık. Evin içinde koşma ihtiyacı da hiçbir zaman hissetmezdik çünkü annem babam bizi parka bahçeye götürür enerjimizi alırlardı.

Siz önceki komşunuzdan nasıl rahatsız olduysanız şu an komşunuzun da rahatsız olmaya hakkı var. Ayrıca şikayeti ileten adam yanlış bir şey söylememiş, madem muhattap olmayı bilemiyorsunuz koşarak kocanıza söylemeyi tercih ediyorsunuz baştan muhattap olmayın adamla. Sizin gibi kadınlar kavga başlatır resmen.

herkes cok hakli seyler yazmis.

taşın diyen arkadaşlar ev bizim taşınma ihtimalimiz yok maalesef..

oğlum 10 gibi uyur en geç ekstrem bi durum yoksa.

akşamları zaten hoplayıp zıplamaz ki ama illaki çocuk bu ses oluyor ne kadar yapma desemde. bakın şu an benim yan komsum duş alıyor ve ben bunu salonumdan duyuyorum.

eşim adamla konuşmuş. kiracısı çok hassasmış eski oturduğu evi komple ses yalıtımı yaptırmış. rahatsız oluyormus.

sonuçta bende bu şekilde rahatsızlık vermek istemem ama elimden gelenin fazlasını hep yapıyorum zaten. hatta oğluma o kadar çok yapma etme derimki tüm çevremiz çocuğu çok uyariyosun kendi haline bırak bise yapmıyor der. ama bu lanet evin ne yazık ki her sesi tüm komşulara geçiren yapısı var. mesela üstümdeki adım atarken ben duyuyorum..

oğlum 5 ile 7 arası parkta. enerjisini atsın diye çabalıyoruz. kayinvaliddm aksama kadar sağ olsun sürekli harekete zorlar oğlumu enerjisin harcasın diye. ama o da akşamdan aksama bizi görünce vakit geçirmek istiyor.

çocuklu olmak zormus bugün daha iyi anladım..

Benim cocugum 3.5 yasinda ve erkek. Alt katta bebek var. Cok ses yaptiginda uyatiyorum bebek rahatsiz olur diye duruyor. Hatta bazen ben ses yapsam anne bebek korkar sessiz diyor. Bence 4 yas gayette uygun bir yas anlamak icin.
Her çocuk bir değildir. 4 yaş çocukların daha aktif ve hareketli oldukları bir yaştır. Garip olan büyük gibi davranmalaridir

Eşiniz neye sinirlendi anlamadım.

Asagidaki kiraci diye gurultu cekmek zorunda mı?

Tek kisi yasiyorum bir kez müzik acmistim, sanirim missilleme olarak , surekli sikayetci oldugum komsum gelmisti.

Tamam kisiyorum kusura bakmayin demiştim.
E yani sende hergun ses yapiyorsun banane diyemem cnku apartman kurallari var ve herkes digerine saygi gostermek zorunda.

Kendisinin de misafiri , cocuklarin dogum gunü oldugu zamanlar yine hosgoru gosterdim.
Ama asgari ses disinda ki gurultuyu hergün cekmek gercekten eziyet.

Ve ben kadinla kavga edip polis cağirdiktan sonra evden gurultu kesildi.
Demekki yapilabiliyormus.

Tasinirken kadin benden helallik istemisti eskiden cocuklara ozenli davranmiyordum psikolojim bozuktu kusura bakmayin diye...

Neyse hayat hikayemi anlattim ama nedense gurultu yapiyorsunuz denildi mi bizde kan davasina donüyor olay.
Karsi taraf gurultu yaptigini kabul etmiyor.

Insanlarin birbirine sabri kalmamis artik... sabaha kadar bazen ust komsumun oglu ustelik 5 yasinda ciglik atiyor 1 kere bile en ufak bi soz soylemedim. Biliyorum ki kimse istemez oglu sabaha kadar ciglik atsin. Vardir bi sebebi diyorum. Sabir şart.

4 yaşındaki çocuk laftan anlamalı diyenlerin çocuğu yok eminim.
Var. Biri 5.5 diğeri 1 olmak üzere iki tane. Hatta haftasınu çocuğu 4 yaşında olan arkadaşlarımızla piknikteydik. Laftan anlamıyor diyenler bence kendileri rahat etmek için serbest bırakanlar. Yok yani gazlı bebek olsa elbette laftan anlamaz ama o yaştaki çocuğa akşam kitap okunabilir, peşinden iki tane ingilizce video, haftada iki akşam banyo, sonra süt ve kurabiye faslı derken akşam biter zaten

Yani ders çalışan varmış keyfi bir durum olsa hadi dersin ama yazık ders çalışıyor ve sese daha hassas bence de oğlunuzu biraz durdurun ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…