Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuklu birisi olarak cevap vereyim evet çocuk ses yapıyor ama kimse de tepinme sesine katlanmak zorunda değil gerçekten insanın beyni şişiyor bir süre sonra. Oğlunuz ne zaman hangi saatler arasında ne şiddetle ses yapıyor bilemem ama özellikle akşam 9 dan sonraki tepinme ve gürültüler insanı çok rahatsız ediyor. Mesela apartmanda birinin çocuğu elinde bir şeyle devamlı peteklere vuruyordu ve bu sanki bizim evimizdeymiş gibi ses yapıyordu. 18 aylık kızım parkelerde pıtır pıtır yürürken alt kata sesi gider diye halılarımı yazın kaldıramadım. Vurmalı ses çıkarmalı bir şey oynamak istiyorsa strafor üzerinde oynatıyorum. Zıplamak istiyorsa yastık minder atıyorum yere. Kanepeden oraya zıplıyor.Çünkü alt katım da çocuklu ve çocuğu uyansın istemem.Ev yalıtımsız diye kimseye o zaman müstakil eve taşın deme hakkım yok. Ben çocuğumu zaptedemiyorsam müstakil eve taşınması gereken benim. Apartmanlar toplu yaşanan yerlerdir ve herkesin belli kurallar dahilinde hareket etmesi gerekir. Hem müstakil ev çocuklar için daha uygun!

Yine KKnın en çok su götüren konularından biri.
Sorumsuzluk, bencillik, çözüm üretmeme, empati, çocuk yetiştirme hataları, çocukların farklı karakterleri, komşuluk ne demek ve günümüz komşuluğu vs...
Birazdan gelirim, yemeğimi yiyeyim; biraz yargı dağıtayım.

Geçen yaz bir akşam internetten komik video izlerken çok güldük ve ses yaptık. Alt kat komşumuz (Normalde tüm yaz yazlıkta olan bir komşumuz, ve biz yine yazlıkta sanıyorduk) "Yeteeeer bu ne gürültü akşam akşam kafamız şişti yaa" diye bağırdı.

O an utancimizdan yerin dibine girdik, eşim de ben de. Ertesi gün bir kek yapıp hemen götürdüm özür diledim eşinden.

Su an bebeğim var ve ilk 7 8 ay her gece deli gibi ağlıyordu.

Ben ne zaman alt kat komşumla karşılaşsam çocuk çok ses yapıyor kusura bakmayın derdim gülerek, o da olur mu oyle sey çocuk o derdi.

Belki ben de buradaki bazi arkadaşlar gibi pişkinlik yapsaydim ya da o komşumuzun bağırdığı gibi karşılık verseydim şu ana kadar hayatımız zindan olurdu.

Bu isler karşılıklı özveriyle olur. Alt kat komşunuz rahatsız olduysa ondan özür dilemelisiniz. Çocuğunuz olabilir ses de olabilir. Ses olmasın diye elinizden geleni yapıyorsanız da yapacak bir sey yok, çocuk bu elbet büyüyecek. Komşunuza karşı kibar olursanız zannetmiyorum şikayet edeceğini.

Aferin size bravo biz de güldük dedik ooo kadına bak kaçırmış insanları, gürültüleri yetmemiş bi de kapılarına gitmişler gerçekten çok komikmiş. Sizin gibi çocuktur yapacak diyen insanlar mı müstakilde yasamalı yoksa sessiz sakin yaşayan kimseyi rahatsız etmeyenler mi? Eylemi gerçekleştiren sizsiniz neden efendi gibi yaşayan toplu yaşamın kurallarına uyan insanlar evini taşısın. Çocuğunuza özgürlük istiyorsaniz alın müstakil bi ev istediğiniz gibi gürültü yapın.

Kötü komşu insanı ev sahibi eder diye boşuna dememişler

Sen haklısın kardeşim , boşver . Eğer ses konusunda hassas ise ona göre ev seçip kiralasın. Sonuçta kiracı olan o ve istediği evi istediği özelliklere göre seçebilir . Vicdanın ve için rahat olsun. Benim de 4 yaşında oğlum var akşam 8 gibi uyur o saatten sonra evden çıt çıkmaz. Ama o saate kadar oyun oynarız kahkahalar atarız hoplarız zıplarız çünkü ben bir anneyim ve dünya benim oğlumun etrafında dönüyor. Zaten gündüz 10 da çıkıyorum oğlumla akşam 5 de geliyorum . 6 ya kadar yemek yeriz biraz otururuz babası gelir 1 -2 saat her türlü oynarız sonrada uyur zaten . Ama o uyuduğu saatlerde dediğim gibi asla çıt çıkmaz evden. Sende sanırım aynı durumdasın. Dediğim gibi yalıtımsızlık senin suçun değil çok hassas ise ona göre ev tutsun. Çocuğun en hassas olduğu dönemlerde seninle oyun oynamaya en ihtiyaç duyduğu dönemlerde yapma sus dur diye bağırmak kaşla gözle tehdit etmek de şiddettir illa el kaldırmaya gerek yok. Bence yatmasına yakın onunla boyama yap , oyun hamuru oyna , kartondan dev garaj yap arabaları park etme oyna ben öyle yapıyorum hem fazla ses çıkmıyor hemde seninle oğlun arasında özel bir bağ kurulmuş oluyor. Tekrar uyarı gelirse yalıtımlı yere taşının de geç

Oha demek istiyorum buna

bizim üst komşumuzun 3 çocuğu vardı ve ikisi ikizdi. doğduklarından beri burada oturuyorlar. çocukları koştururken ses çıkmasın diye ayaklarına patik giydiriyorlardı ve belli bir saatten sonra evin içinde koşmalarına izin vermiyorlardı.
isterseniz önlemler alabilirsiniz. ayrıca mobilyaları çekeliyorsa onların altına keçe de koyabilirsiniz. çocuğunuzun özgürlüğünü sınırsızlaştırma hakkınız başka insanların dinlenme zamanını çalamaz.

Binaları kağıt gibi yapan sorumsuz ve cebine düşkün müteahhitler ve bunlara izin verenler bir yana...

Bir apartman dairesinde yaşamanın kuralları vardır arkadaşım, bunların bir kısmı yazılıdır, bir kısmı görgüdür, kültürdür ve insanlıktır, bunu hepimiz biliyoruz; yani en azından apartman hayatı süreceklerin bunu bilmesini umuyor, asgari bekliyoruz.

Bir apartmanda yaşayacak olan kimse, full sessizlik ve sakinlik bekleyemeyeceği gibi, kimsenin de "Burası benim evim ve istediğim gibi at koştururum" diyerek gürültü yapma hakkı yok (ki belli bir ses seviyesinden sonrası da zaten şikayet edilir-kuralları yazılıdır); insanlar bir arada yaşayacaklarsa, dört duvar dışını da düşünmek durumundadır.

İstedikleri "Tamamen sıfır çocuk/bebek sesi" olan da, "Çocuğuma asla dur demem, tepinsin, oh ormanda hür goriller gibi böğürsün" diyen de bu özgürlüklerini, gitsin müstakil evinde yaşasın. Milletçek ayarımız ortamız yok vallahi, sabrımız da yok neyse...

Ama işte şartlar, maddi durumlar, insanları bir arada yaşamaya da mecbur kılıyor, eh o zaman da insanların hayatına saygı, emeklerine/yorgunluğuna anlayış ve empati de gerekiyor ki bir arada birbirinize kafa göz dalmadan, bağırık çığırık dert yakınmadan yaşanabilinsin ve yüzleriniz kalsın.

Önce çocuk kısmını yorumlayayım:
İlk sayfada fecaat bir yorum gördüm. Çocuk bu napayım tutayım mı durmuyor, bağlayalım mı falan... Hak veriyorum.
Çocuktur, 3 yaşına kadar bağlasan durmaz halleri olabilir, kiminde bu atar, gider bazen okul çağına kadar sürüyor. Bir miktar karakter meselesi ve fakat önlemi alınabilir. Madem bu çocuk sende arkadaşım, hiçbir şekilde zapt olmuyor, milleti rahatsız etmemek için ne yapıyorsun derler adama. Ama işin kolayı elbette "Çocuk" deyip salmak ve totomuzu "Çocuk" kelimesinin ardında rahatça yaymak.

Oğlum 3 yaşında.
Geçtiğimiz seneye kadar ne kadar zor bir çocuk olduğunu tarif etmeye kelime yetiremem, denk gelenler okumuşlardır; kolikti. Ama "Çocuktur yapar, bebektir" deyip salmadım. Sabahın 6-10u, eline ses çıkaracak oyuncakları vermedim; halılarımı yaz- kış kaldırmadım, yatak odamı (Çocukla beraber) taşıdım ki milletin yatak odası ile alt alta daha çok sesimiz gitmesin vs vs... Her an değil ama belli kurallar çerçevesinde çocuğumu, başkalarının rahatsızlıklarına dair bilgilendirdim. Bu çocuğunuzu sıkmak onun özgürlüğünü kısıtlamak değil, çocuğunuzun kendisine, insana dair saygısını ve empatisini de geliştirmek. Aynı şeyi kendisi gelip şu an bana söyleyebiliyor çocuğum "Anne, müziğinin sesini biraz kısabilir misin, ben dans etmek istemiyorum, arabalarımı konuşturuyorum" diye.

Çocuğunuza kendi elinizle kötülük etmeyin.

Bir de full ölüm sessizliği isteyen, mezar sakinlerini yorumlayayım:
Apartman denilen yerde "İnsanlar" yaşıyor ve bu insanların hepsi ders çalışmıyor, hepsi sizinle aynı saatte uyumuyor (Bir başka konuda sabah 10dan sonra uyuyan bir adamın, 3 yaşındaki çocuktan sıfır ses beklediği anlatılıyordu ve çok sinirlenmiştim bu anlayışsızlık karşısında); normal, hayatın akışındaki seslerin en aza indiği saatler bellidir, akşam 21:30 gibi...
Kiminin misafiri olur, misafire gülme, hoşt ses çıkarma diyemez, kiminin bebeği ağlar hastadır laftan anlayacağı gelmez... İnsanlık halidir ya olur bir şeyler. O zaman da senin durumuna uygun kulak tıkacı var işte.

Bunun ayırımını yapamıyor, taraflar birbirine giydirdikçe giydiriyor.
Herkes en çok anlayışı, hakkı hukuku kendine bekliyor.
Yok, şu iletişim çağında iletişimsizlik, paylaşım çağında bencillik, herkesin hastalığı oldu yav.

4 yaşındaki çocuk laftan anlamalı diyenlerin çocuğu yok eminim.
Benim oglum 3 yasinda ve alt kattaki rahatsiz olur dedigimde hemen ses yapmayi kesiyor. Gerci oyle ses yapan yaramazlik yapan bir cocuk degil cok sukur.
Cocuklar birileri rahatsiz olur dedigimizde aslinda bizden cok daha duyarlilar guzelce anlatmak yeterli oluyor.
Sadece cabuk unutuyorlar hatirlatmak gerekiyor:)

4 yaş küçük değil ,çocuklarda 5 yaş sınırdır adap toplum kuralları vs için ,
Ömrünün sonuna kadar şımartılmayacak ,
Ne yapsın insanlar sizin çocuğunuz var diye devamlı koşmasını dinlesinler ,
Ev oralar çocuk parkı değil ,evde koşulmaz.
Bahçe katı bi eve taşının çocuğunuz doyasıya koşsun ,
Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ,siz burada çocuğuma çeki düzen vereyim diye düşünmelisiniz .

Ben de çalışıyorum ve akşamdan akşama eve geliyorum. Evim benim özel alanım ve rahat etmek isterim. Üst katımdan çocuk sesi gelirse elbetteki rahatsız olurum. Bunun için evimiz her zaman üst katta olmuştur. Maalesef ki çocuk seslerine tahammülüm yok.

Üst kat komşumun çocukları koltuğa çıkıp her atladığında ses evime doluyor. Bir kere bile rahatsızım demedim, ben de sürekli ders çalışıyorum. İnsanları anlamakta güçlük çekiyorum, ömürleri boyunca fanusta mı yaşadılar acaba?
Ne olacak ki çocuk sonuçta, zaten rahat rahat dışarıda oynayamıyorlar bizler gibi. Toza toprağa hasret.

Sizde çok yanlışınız kusura bakma dur demesini bilmeli çocuğa çocuk diye herşeye göz yummayin alttakide insan haklı olarak tepki veriyo

Yazmadan edemedim madem çocuk dur etme yapma gibisinden anlamıyorsa ve siz çocuğunuzu kısıtlamayı sevmiyorsanız siz müstakil bir eve geçebilirsiniz. Bahçede koşsun oynasın bol bol. İnanın apartmanda çekilmiyor gürültü. Aynı şeyi ben yaşıyorum çünkü gerçekten hayat kalitemi mahvettiler yukarıdaki komşum ve çocugu.

Yine bir bencil anne konusu. Yine bir çocuğu var diye evrenin onun etrafında dönmesini isteyen anne konusu. Yine bir empati yapmayıp çocuktur yapar bahanesine sığınan biri. Ve sorunlarını düzgünce dile getiren insana alakasız bir biçimde "ama bizden öncekiler de ses çıkarıyordu biz bir şey demiyorduk" diyen ve düzgün bir cevap vermek yerine koşa koşa eşine yetiştiren bir kadın konusu. Evlerimiz bizim ozel alanlarimiz. Kimimiz 12 saat calisip dinlenmek icin eve geliyor ama o da ne?! Sıfır ikazlı bir cocuk gurultusu. Evlerden ırak

Biraz haksızsınız dört yaşında çocuk çok küçük degil maalesef benimde biri 3 diğeri 5 insanlar rahatsız olur diye çok dikkat ediyorum hatta her akşam parka götürüyorum gelince banyo sonra direk uykuya geçiş tabi siz bunu yapın demiyorum ama çocuk diye başkalarını rahatsız etmemeliyiz illaki belki bizimde sesimiz gidiyordur bilemicem ama minumum duzeye indirmeye calisiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…