Komşum ve borç istemesi

Ne munasabet canm gecenin bir vaktinde sigarami istenirms Icen biri onun tedarikini yapar bu ne hadszlik o satte kapiya gelmek Hadi bunu gectimm borc parakardrs kardese kurusunu vermiyo sizin samimiyet evin icine kdr girms is yapipta alacaginiz miktara kdr isteyebiliyorsa orda bir dur demek lazim cok samimiyet iyi birsey degil basinizi agritir araya sogukluk koyun uzak kalin bole komsudan hersey beklerimm...

Komşularımla hiç bu kadar samimi olmadım. Hatta tam tersi mesafeli duruyorum. Borç meselesi de bana çok itici geliyor. Ne isterim ne veririm. Prensip olarak. Ardına düşeceğim, gözden çıkaramayacağım parayı kimseye vermem. Çünkü sonradan kendi paranı isteyince suçlu oluyorsun. Gönlümden kopar veririm ama onun adı borç olmaz. Mesafeli durmak, her şeyi anlatmamak sizin işinizi halleder

Resmen kullanıyor seni ..

Neden görmüyorsun.. yok param de .. sen işte gerçek yüzünü gör derim.. yıllarca beni de yiyen bir komşum vardı maddi manevi ,50-100kac kez verdim asla geri vermedi .. bir kez kargom gelmiş geri dönmüş 10lira kargo parasını verip almamış .. utanmadan söyledi birde param yoktu verip alamadım diye.. parası olduğunu biliyorum duusn.yani .. bana 10liranin hesabını yaptı .. benden neeler neler gtti istemedim de ..

baskıcı bir karakter belli oldu
siz de veremem dedim ne zaman dedim ben sana vereceğim demedikten sonra susmaz
kırmadan bozmadan olmaz bu işler

Bu kadının böyle olmasında sizin de rolünüz var.Değişmesi gereken sizsiniz ...yoksa taşındığınız yerde başka bir komşunuzla aynı tip bir ilişkinin içinde buluverirsiniz kendinizi

Yaa bende senden isteyecektim. Biraz nakde sıkıştık o para yetmiyor üstünü tamamlayabilir misin? Derdim ben olsam.

Nasıl bu kadar pasif olabiliyorsunuz, biraz anlatır mısınız?
Asla aklım almıyor.
Ne cesaret sizi uykunuzdan uyandırır.
Küfret saç baş gir demiyor kimse
10da uyuyoruz, 10dan sonra kapımı çalma demek kötü bir cümle değil ki
Bu cümleyi nasıl kuramıyorsunuz?

Ya da neden eşimin borcu varmış onu ödeyeceğiz ya da eşime lazımmış ona vereceğim vs demiyorsunuz. Bu cümleler gayet normal insani cümleler.

Çok şaşırıyorum böyle konulara

Para konusunda kimseye güvenmem.
Borç almam vermem de.
O nasıl komşuymuş öyle gecenin bir saati kapıya gelmeler, sigara istemeler.

Ben apartman da kimin sigara içip içmediğini bilmem bile.

Para konusunda kimseye güvenmem.
Borç almam vermem de.
O nasıl komşuymuş öyle gecenin bir saati kapıya gelmeler, sigara istemeler.

Ben apartman da kimin sigara içip içmediğini bilmem bile.
fazla yüzgöz olunmuş.
ben arkadaşımla aynı apartmanda oturuyorum o bile bazen beni kasıyor
markete gitmeye üşeniyor zaar
puding kutu süt şeker un irmik krem şanti yumurta
arkadaşa çalışıyorum

fazla yüzgöz olunmuş.
ben arkadaşımla aynı apartmanda oturuyorum o bile bazen beni kasıyor
markete gitmeye üşeniyor zaar
puding kutu süt şeker un irmik krem şanti yumurta
arkadaşa çalışıyorum

Arkadaşa olabilir ama komşuyla bilemiyorum yani benim kimseyle samimiyetim yok
Apartman da kimler yaşıyor eşim daha iyi biliyor

Ya bazı insanlar istemeyi ne kadar normalleştiriyor benim aklım almıyor. Allah muhtaç etmesin ama birinden borç istemem için cidden hiç çıkar yolumun kalmamış olması gerekir.
Annemlerin bi komşusu da böyleydi, her ay altın alır kenara koyar, ama gelir bizden borç isterdi. Ki benim ailem de yatırım yapabilen insanlar degildi, gelir gider denk yaşayan normal bir aileydik. Sıkıştıysan milletten borç alacağına o ay da altın almayıver dimi. Yatırım yapmak mecburi değil ki, durumun varsa yaparsın. Bi de demez mi “altın bozmayayım dedim”,iyice sinir olurdum
Siz de bence tavrınızı belli edin ana degil baba degil, komşuyla bu kadar yüzgöz olunmaz. Ne kadar yakın olursa olsun. İmadan anlayan bir tip degil galiba, artık çok borç veremeyeceğim diye net şekilde soylemek lazım. Sigara için gece yarısı aramak nedir, hiç hoş değil gereksiz samimiyet olmuş sizinki.

Evi borcla gecindiriyor herhalde.
Sizde cok hata var,komsum bana para geleceğini falan niye bilsin yani?
Gelir giderimi niye bilsin?
Tabiki veremem diyin yani ne münasebet.

Evi borcla gecindiriyor herhalde.
Sizde cok hata var,komsum bana para geleceğini falan niye bilsin yani?
Gelir giderimi niye bilsin?
Tabiki veremem diyin yani ne münasebet.
Ben baştan hata yaptığımı kabul ediyorum zaten çok pişman oldum.boyle sürekli devam edeceğini düşünemedim gerçekten çok zor durumdalar diye çok üzüldüm.
Zaten en baştan para falan istemek olmadı.ekmek,un yiyecek istedi bende verdim o yüzden çok alıştı.
Gelir giderimi nasıl bildiğini anlattım ama okumadınız galiba.
Vermeyeceğimi anlatacağım.

İnternetten tişört tasarım işi yapıyoruz.amerikaya satılıyor.biz tasarım işini yapıyor firma tişört yapıyor gönderiyor.
Ayni firmaya calistiginiz icin paranaizin ne zaman yattigini bilmesi normal.. ama isteme rahatligini siz vermissiniz

yok artık. Ne gece 00.30 da onun telefonunu açarım ne borç veririm hiç sevmem böyle ilişkileri. Annenizden bile borç almış kadın. Madem ödeyebiliyor ayarlasın kendini ona göre harcasın. Manyak mıdır nedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…