- 6 Aralık 2020
- 350
- 275
- 33
- 49
İşi size öğrettiyseler borç dağıtmak için yapmıyorsunuzdur alım seni verimmi kötü olim vermimi kötü olım verme kötü ol lazım diyin eşime verdim diyinHanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.
Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.
Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.
Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.
Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).
Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.
Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık
Evet oradan yapiyorumAmazon un uygulamasi var onun üzerinden mi satis yapiyorsunuz tasarim isi cok keyiflidir
İşi bana da siz ogretsenize.Evet oradan yapiyorum
İşi bana da siz ogretsenize.
Eşim kiziyor kusura bakmayin diyrek siyrilmstm bir kere. Ustelik apartmna tasinali 2 ay faln olmstu. Kizinin interntten egtm almasi icn kredi kartımı istemsti. Ben de hayr diyemem. Eşim beni neden olarak goster dedi. Ben de eşimle nerdeyse tartsma ckyordu kusura bakmyin dedim. Oyle kurtulabldm.Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.
Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.
Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.
Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).
Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.
Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık
Bende eşimi bahane edicem yarın.gerci yalanda değil.ama giderek büyümesinden iyidir.insallah anlar uzatmaz.ben de sizin gibi davranicam.tesekkur ederimEşim kiziyor kusura bakmayin diyrek siyrilmstm bir kere. Ustelik apartmna tasinali 2 ay faln olmstu. Kizinin interntten egtm almasi icn kredi kartımı istemsti. Ben de hayr diyemem. Eşim beni neden olarak goster dedi. Ben de eşimle nerdeyse tartsma ckyordu kusura bakmyin dedim. Oyle kurtulabldm.
Bakın hayır demeyi biliyorsunuz demek ki. :)Ogretirdim ama en az iki ay sürüyor.surekli uğraşmak lazım.uzaktan mümkün değil.internette bazı yerler öğretiyoruz ama 1.500 dolar gibi ücreti var
Şaka yaptığınızı anlamadım ya gerçektenBakın hayır demeyi biliyorsunuz demek ki. :)
Şaka yaptım öğretin derken.
Allah bol bereket versin kazancınıza.
Aynen böyle o komşuya da borç veremem kendi ihtiyacim var diyeceksiniz.
Çok nahifsiniz işte.Şaka yaptığınızı anlamadım ya gerçekten
Çok teşekkür ederim sağolun.
Bundan sonra daha çok dikkat edicem hayır demeyi bı şekilde ogrenicem.
Tamam çok sağolun dinlerim mutlaka.Çok nahifsiniz işte.
Bu özelliğiniz farkeden uyanık(!) insanlar sizi kullanmaya çalışır.
Bana anlatırken bile sakin sakin anlatiyorsunuz.
Çok iyisiniz.
İyi olun o ayrı mevzu ama sınırlarınızı korumayı da bilin.
Tülay Kök'ün YouTbe da sınırlar videoları var dinlemenizi tavsiye ederim.
Evet.yani elime geçen parayı bı şekilde isteyen olursa veriyorum.Sizin konunuz vardı eşiniz üç haneye bakıyordu eski eş anne baba ve kendi evi. nasıl borç verebiliyorsunuz bu durumda ?
Eğer çok yakın olmadığınız kişi akraba derecesi olarak sizden borç istiyorsa bu bana saçma gelyior ben böyle kişilere borç vermem çünkü böyle insanlar yakın çevresinde kredisini tüketmiş insanlar oluyor.senden isteyene kadar hiç mi yakını yok elbet var ama onlar tarafından tanınır olduğu için genelde isteyemezler.Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
Evet çok haklısınız.kalabalik bir aile diye biliyorum.biraz merkeze uzağız çok fazla akraba yok çevrede heralde.benim akrabalarım da öyle hep uzaktalar.biz de aynı yerde olunca kolay oldu.Eğer çok yakın olmadığınız kişi akraba derecesi olarak sizden borç istiyorsa bu bana saçma gelyior ben böyle kişilere borç vermem çünkü böyle insanlar yakın çevresinde kredisini tüketmiş insanlar oluyor.senden isteyene kadar hiç mi yakını yok elbet var ama onlar tarafından tanınır olduğu için genelde isteyemezler.
Komşu sorunsalı çok fena. Heleki böyle istekci komşu işi Allah kolaylık versin ama aşıştırmışsınız hayır demeyi öğrenin yoksa daha çok işiniz var. Ayrıca komşunuz varlıklı ama nazar kişelemek amaçlı sağdan soldan borç alıyor belli ki. Kendi hayatınıza bakın keskin bir şekilde çekin çizginizi. Gelieinizi sizden önce takip edip emir verir gibi bana ver vs demesi hiç hoş değil kimseye bu kadar taviz vermeyinHanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
Evet haklısınız ben çok alistirdim.Komşu sorunsalı çok fena. Heleki böyle istekci komşu işi Allah kolaylık versin ama aşıştırmışsınız hayır demeyi öğrenin yoksa daha çok işiniz var. Ayrıca komşunuz varlıklı ama nazar kişelemek amaçlı sağdan soldan borç alıyor belli ki. Kendi hayatınıza bakın keskin bir şekilde çekin çizginizi. Gelieinizi sizden önce takip edip emir verir gibi bana ver vs demesi hiç hoş değil kimseye bu kadar taviz vermeyin
Bir iki defa yok derseniz bence isteyemez.benimde yakın olduğum komşularım var akrabalarım uzak ama yinede onlardan isterim bir ihtiyacım olduğunda şu an herşey kolay.evliliğinde de sorun oluyor madem en iyisi cevap vermeEvet çok haklısınız.kalabalik bir aile diye biliyorum.biraz merkeze uzağız çok fazla akraba yok çevrede heralde.benim akrabalarım da öyle hep uzaktalar.biz de aynı yerde olunca kolay oldu.
Bende kendimi iyice uzaklaştırıp bende de yok bana da lazım diyeceğim.bi şekilde vazgeçer artık herhalde.
Tamam çok teşekkürler.yok diyeceğim zaten artik hep karşı bişey söylerim hayır demeyi böyle öğrenirim.cok sağolunBir iki defa yok derseniz bence isteyemez.benimde yakın olduğum komşularım var akrabalarım uzak ama yinede onlardan isterim bir ihtiyacım olduğunda şu an herşey kolay.evliliğinde de sorun oluyor madem en iyisi cevap verme
Evet haklısınız ben çok alistirdim.
Aslında varliklilar ama o kadar çok ağlıyor ki evde yiyecek yok pazara gidemedik vs gibi.borclari varmış kredi kartı falan heralde.aldiklarini taksitle alıyor diye biliyorum.
En baştan para istese vermezdim ama ben gerçekten çok zor durumdalar diye yardım etmeye başladım.sonra bu kadar arttı.artik
Ben de sen gibiydim de o yüzden böyle diyorum ve bu iyi niyetim bakış açımı değiştirdi.çünkü insanlar göründükleri gibi değil sen iyisin karşıdaki değil canımTamam çok teşekkürler.yok diyeceğim zaten artik hep karşı bişey söylerim hayır demeyi böyle öğrenirim.cok sağolun
Hiç hayır demedigim için insanların diğer yüzlerini çok görmedim açıkçası.Ben de sen gibiydim de o yüzden böyle diyorum ve bu iyi niyetim bakış açımı değiştirdi.çünkü insanlar göründükleri gibi değil sen iyisin karşıdaki değil canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?