Komşum :(

Gunduz hic uyumuyor zaten.anlatmaz olur muyum.evet bende sasiriyorum 3 yasinda cocuk herseyi anlar yapar deniliyor.
 
3 yaşında çocuğa uyku eğitimi mi verilir? bas bas bağırır, ağlar. Gaz sancısı falan onlar ilk aylarda kaldı.
Hanımefendi 3 yaşında çocuğunu belirli saatlerde uyutabildiğini burada ben değil birçok anne belirtmiş. Ben değil.
Gaz sancısını bu konuyla ilgili yazmadığımı anlamak çok zor değil, zira cevap yazdığım üyenin kendini bahsetmişti gaz sancısı diye.

Siz çocuğunuz var diye herkesi rahatsız etme hakkını kendinizde görüyorsunuz onu anladık zaten de, herkes sizin çocuğunuzu sizinle birlikte büyütmekten hoşnut olmayabiliyor, keşke siz de onu anlasanız.
 
Ikinci donem icin mumkun olur mu acaba.olursa tabi ki isterim anaokulunu
Tabiki olur. Bi gidip gorusun mutlaka. Cocugunuz biraz yasitlariyla takilsin. Okulda oynasi yorulsun. Siz de bir nebze nefes alirsiniz. Komsunuzu da gectim kendinize ait bir ozel zamaniniz olur en azindan. Hem okula giderse erken yatip erken de kalkar. Siz yine de uyku duzeni vermeye calisin. Ben de gurultu sevmem. Bazen tahammul edemiyorum ama cocugunuz henuz 3 yasinda. O yuzden kendinizi de kasmayin cocugu da.
 
Gunduz hic uyumuyor zaten.anlatmaz olur muyum.evet bende sasiriyorum 3 yasinda cocuk herseyi anlar yapar deniliyor.
Her çocuk özeldir gelişimi özeldir uykusunu duzene sokmak için gündüz uykusu varsa azaltin veya sabah çok gec kalkiiyorsa erkene çekin siz elinizden geleni yapin ama çocuğa da sürekli otur gürültü yapma şunu yapma bunu yapma denmez diye düşünüyorum. Zaten o yaş gurubu çocuklar inatçı olur aksine yapar. Benim çocuğum yok yegenimden biliyorum şuan 4 yaşında şimdi büyükler gibi ama 3 yaşındayken kimse onu duyduramazdi. Çocuğa alternatif sunun bunu yapma demeyin farklı bi etkinlik bulup birazda bunu yapalım vs diyin. İnternette çok güzel etkinlikler var. Baktiniz olmuyo zamana bırakın komsunuzu da bi gün çaya davet edin durumunuzu sakince anlatın ben de istiyorum ama ne denediysem olmadı sizi rahatsız etmek tabiki istemiyoruz ama sabır ve anlayis iste
 
Cok saolun arastiricam
 

Empati kurmak için aynı durumda olmak şart değil. 3 senedir kimse kapıma gelmedi, eminim sesimiz de gitmiştir; sağolsunlar.
Siz burada sadece anneyi suçluyorsunuz (banada yapmaya çalıştığınız gibi). Tamam, kadın verememiş uyku eğitimi eee? Ne yapsın şimdi? Yani ne demek istiyor sunuz anlamadım ben. Sunduğunuz hiç bir çözüm yok. Sadece suçlamak.

Kadın da gayet mahçup yazmış konuyu yalnız. Çocuk adı üstünde, dairelere tıkıştırılmış ve biz yetişkinler yüzünden dışarı bile güvenle çıkamayan çocuklar.

Neyse ben siz ve sizin gibi yazanlara şunu diyeceğim; sizi de göreceğiz.
 
14 aylik oglum var. Tum gece ve gunduz uykularında beyaz gurultu açıyorum yanina hafifçe. Havaalanina cok yakiniz, ucak sesleri, yazin parktaki cocuk sesleri, komsu cocuklarinin sesleri. Dışarıdaki kopek havlamasina bile uyanir oglum. O yuzden beyaz ses cozumu buldum cok cok cok memnunum. Kimseye dur sus demekle laf geciremiyoruz ki.
Yemin ederim oglumu 5 dakikadan fazla yurutece bile koymuyorum aman alt komsu rahatsiz olur diye.
Millet aksam 8de süpürge açıyor.
Toplulukla yaşamayı öğrenmemiz lazim.
Cocugunuzu bu yüzden bunaltmayin ama alt komsuyu da rahatsiz etmemeye gayret edin. Biraz cozumu zor bi konu
 
Birde hiper aktif çocuklar çoğaldı
Allah kimseye böyle çocuk vermesin şikayet ettiğiniz çocuk yarın çocuğunuz olabilir veya torununuz veya satın aldığınız evin üstünde oturan, Allah empati ve
Duyarlı komşu nasip etsin
 
Olabilir, komşunuz sesten rahatsız olmamış olabilir veya tolore etmiştir. Bu komşunuzun inisiyatifi. Sorun, sizin çocuğunuz var diye herkesin rahatsız olmayı kabul etmek zorundaymış gibi olan yaklaşımınız. Çocuğum var napayım. Çocuğunuz varsa size var, siz çocuk sahibi olmaya karar verdiniz diye komşularınızın hayatını etkilemeyemezsiniz. Bebektir, hastalık vardır, ekstra durum vardır, tabii ki bu durumlarda anlayışlı olunur. Ama onun dışında "benim çocuğum var gürültüsünü de komşum çekecek napayım" yaklaşımı sadece bencillik.

Anneye burada birçok çözüm sunuldu, özellikle anne olanların ortam çözümü "uyku saatlerini düzenle" oldu.

Benim tek itirazım siz ve sizin gibi çocuğunuz olduğu için herkesin sizi tolore etmesi gerektiğini düşünen insanlaraydı.
 
onun cocugunun yattıgı odanın tam ters ıstıkametındekı odada oturun dıyebılırım ancak
3 yasındakı cocuk hareketsız durması mumkun degıl kı oyuncagı elınden duser duz yurumez zaten hep kosar ne kadar sakınsan da ses gıdecek
onun bebegı kucuk korkup uyanıyordur ondan dır
en ıyısı oturdukları odanın ustunde oturmamak
 
Bende diyorum ki sese karşı olanlar çocuk hastalandığında da tolere etmeyip direk kapıya gelip avaz, avaz bağıracaklar, akıl verecekler
Bunlar empati kurma özürlüler
 
2 ve 8 yaşında iki çocuğum var. Birlikte oynarken çok ses çıkarabiliyorlar zaman zaman.
Biz sabah 8 de evi boşaltıyoruz ve akşam 6 ya kadar hiçbir tıkırtı olmuyor evimizde. 6-9 arası da müdahale etmem çocuklarıma ama tabiki gümbür günbür oynamaları değil kastettiğim. Örneğin alt komşu salonda oturmuyor, ben salonda oynatırım ses inmesin aşağı diye. 9 dan itibaren de uyku modu.
Alt komşu zaman zaman şaka yollu ima eder ama açıkçası güler geçerim. Çocuğum evde 3 saat oyun oynuyor o da top vs değil, saatlerimiz de gayet makul. 9 dan sonra çıkan ses gerçekten rahatsız edici olabilir
 
Galiba ben cocuk buyutemiyorum arkadaslar .cunku oyle cok yorum geldi ki cok basit cocugunuz anlar siz kontrol edin diyosunuz.belkide ben yapamiyorum .calisan var mi aranizda 3.5 ayliktan birakip calismaya baslayan merak ettimde
Siz çok Hassassiniz alt komşunuz abartmis . Bu kadar hassas olmaya devam ederseniz o da üzerinize gelmeye devam eder. Kendi suçlarını bile sizin üstünüze atmislar
 
Oncelikle kalin haliflex dosetin,tabani ses cikaran ayakkabi terlik kullanmayin. Ve kalabalik oldugunuzda cocugunuz misafirlerden yuz buluyorsa isiklari kapayin hadi bak herkes evine gitmis herkes uyumus biz de uyuyalim deyin. Alin cocugunuzu odasina gidin yataga yatin beraber. Elbet uyur. Alt katinizdaki komsu icin degil kendi cocugunuz icin yapin bunu. 12ye kadar oturan cocuk normal gelmiyor kulaga. Ses yapsin veya yapmasin. Onemli olan cocugunuzun duzeni ve sagligi.
 

O zaman yazdıklarımı daha iyi okuyun. Elbette sesin de saatinde bir sınırı vardır. "Ben bunları yapabilirsiniz, bunların dışında da yapılacak bir şey yok" dedim. Çünkü gerçekten yok. Çocuğun elini ayağını bağlayamaz.

Oğlum ile hiç uyku sorunu yaşamadım ama eminim bu anne de yaşamaktan çok hoşnut değildir. Kim akşama kadar çalışıp gece 12-1 'e kadar da oyun oynamak ister ki? Bunu anlayarak anneye yaklaşmak lazım.
 
Sizde haklısınız komşunuzda ama problem sizde olduğu için çözümüde sizin bulmanız gerekiyor çocuklar yapma oturdan anlamıyor anlasa bile sürekli kısıtlamak onlarada eziyet evinizi değiştirme şansınız varsa bence sizin oğlunuzun özgür hareket edebileceği bir yere taşınmanız daha iyi bugün onlar gitse başkası gelse aynı şikayeti yine duyucaksınız
 
Alt komsunuz çocuğunu hangi odada uyutuyosa belli bi saatten sonra siz oglunuzun o odada oynamasina musade etmeyin. Bir de kendiniz oturup yanina sakin oyunlar kursaniz kartlar puzzle falan gibi hikâye anlatsaniz falan.
 
Çocuk ne kadar geç kalkarsa sabah, o kadar iyiymiş. Babaanne bakıyormuş ve işine geliyormuş bu durum. Ön sayfalarda yazıyor. Yani gece geç yatması ailenin tercihi, sabah geç kalkması için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…