- 12 Kasım 2015
- 287
- 141
- 103
- 35
- Konu Sahibi Piraye kaya
-
Gunduz hic uyumuyor zaten.anlatmaz olur muyum.evet bende sasiriyorum 3 yasinda cocuk herseyi anlar yapar deniliyor.Çocuğunuza anlatın. Yavrucum, bu saatte komşularımız uyuyor, yüksek sesli şeyler yapamayız. Eğer uykun yoksa birlikte hikaye okuyabiliriz, ve ya resim yapabiliriz diyin. Oyuncakları bir saatten sonra kaldırın zaten. Televizyon vs de kapalı olsun ki etrafta uyaran bir şey olmasın. Onlar yatak odasında ise siz başka bir odada zaman geçirin.
Gündüz uykusu uyuyor mu? Eğer bu kadar geç yatıyorsa gündüz uykusunu bırakmalı artık.
Belki enerjisini atamıyordur, kreşe falan gidiyor mu?
Bunun dışında gelişenler için de yapacak hiç bir şey yok. Telefon verip çocuğun uykusunu daha çok açmaya ve zombiye dönüştürmeye gerekte yok. Zaten onun da çocuğu 1 sene sonra büyüyecek ve sizi çook iyi anlayacak :)
Kendinizi kötü hissetmeyin biliyor sunuz; lafa gelince herkesin çocuğu mükemmell. 3 yaşında oturu da bilir, kalkı da bilir; Maşallah onlara
Hanımefendi 3 yaşında çocuğunu belirli saatlerde uyutabildiğini burada ben değil birçok anne belirtmiş. Ben değil.3 yaşında çocuğa uyku eğitimi mi verilir?bas bas bağırır, ağlar. Gaz sancısı falan onlar ilk aylarda kaldı.
Tabiki olur. Bi gidip gorusun mutlaka. Cocugunuz biraz yasitlariyla takilsin. Okulda oynasi yorulsun. Siz de bir nebze nefes alirsiniz. Komsunuzu da gectim kendinize ait bir ozel zamaniniz olur en azindan. Hem okula giderse erken yatip erken de kalkar. Siz yine de uyku duzeni vermeye calisin. Ben de gurultu sevmem. Bazen tahammul edemiyorum ama cocugunuz henuz 3 yasinda. O yuzden kendinizi de kasmayin cocugu da.Ikinci donem icin mumkun olur mu acaba.olursa tabi ki isterim anaokulunu
Her çocuk özeldir gelişimi özeldir uykusunu duzene sokmak için gündüz uykusu varsa azaltin veya sabah çok gec kalkiiyorsa erkene çekin siz elinizden geleni yapin ama çocuğa da sürekli otur gürültü yapma şunu yapma bunu yapma denmez diye düşünüyorum. Zaten o yaş gurubu çocuklar inatçı olur aksine yapar. Benim çocuğum yok yegenimden biliyorum şuan 4 yaşında şimdi büyükler gibi ama 3 yaşındayken kimse onu duyduramazdi. Çocuğa alternatif sunun bunu yapma demeyin farklı bi etkinlik bulup birazda bunu yapalım vs diyin. İnternette çok güzel etkinlikler var. Baktiniz olmuyo zamana bırakın komsunuzu da bi gün çaya davet edin durumunuzu sakince anlatın ben de istiyorum ama ne denediysem olmadı sizi rahatsız etmek tabiki istemiyoruz ama sabır ve anlayis isteGunduz hic uyumuyor zaten.anlatmaz olur muyum.evet bende sasiriyorum 3 yasinda cocuk herseyi anlar yapar deniliyor.
Cok saolun arastiricamTabiki olur. Bi gidip gorusun mutlaka. Cocugunuz biraz yasitlariyla takilsin. Okulda oynasi yorulsun. Siz de bir nebze nefes alirsiniz. Komsunuzu da gectim kendinize ait bir ozel zamaniniz olur en azindan. Hem okula giderse erken yatip erken de kalkar. Siz yine de uyku duzeni vermeye calisin. Ben de gurultu sevmem. Bazen tahammul edemiyorum ama cocugunuz henuz 3 yasinda. O yuzden kendinizi de kasmayin cocugu da.
Hanımefendi 3 yaşında çocuğunu belirli saatlerde uyutabildiğini burada ben değil birçok anne belirtmiş. Ben değil.
Gaz sancısını bu konuyla ilgili yazmadığımı anlamak çok zor değil, zira cevap yazdığım üyenin kendini bahsetmişti gaz sancısı diye.
Siz çocuğunuz var diye herkesi rahatsız etme hakkını kendinizde görüyorsunuz onu anladık zaten de, herkes sizin çocuğunuzu sizinle birlikte büyütmekten hoşnut olmayabiliyor, keşke siz de onu anlasanız.
Olabilir, komşunuz sesten rahatsız olmamış olabilir veya tolore etmiştir. Bu komşunuzun inisiyatifi. Sorun, sizin çocuğunuz var diye herkesin rahatsız olmayı kabul etmek zorundaymış gibi olan yaklaşımınız. Çocuğum var napayım. Çocuğunuz varsa size var, siz çocuk sahibi olmaya karar verdiniz diye komşularınızın hayatını etkilemeyemezsiniz. Bebektir, hastalık vardır, ekstra durum vardır, tabii ki bu durumlarda anlayışlı olunur. Ama onun dışında "benim çocuğum var gürültüsünü de komşum çekecek napayım" yaklaşımı sadece bencillik.Empati kurmak için aynı durumda olmak şart değil. 3 senedir kimse kapıma gelmedi, eminim sesimiz de gitmiştir; sağolsunlar.
Siz burada sadece anneyi suçluyorsunuz (banada yapmaya çalıştığınız gibi). Tamam, kadın verememiş uyku eğitimi eee? Ne yapsın şimdi? Yani ne demek istiyor sunuz anlamadım ben. Sunduğunuz hiç bir çözüm yok. Sadece suçlamak.
Kadın da gayet mahçup yazmış konuyu yalnız. Çocuk adı üstünde, dairelere tıkıştırılmış ve biz yetişkinler yüzünden dışarı bile güvenle çıkamayan çocuklar.
Neyse ben siz ve sizin gibi yazanlara şunu diyeceğim; sizi de göreceğiz.
Ama kreşe gitmesi konusuna ben de katılıyorum. Devamlı oyun, aktivite ve arkadaş istiyorlar biz de bir yere kadar yetebiliyoruz. Okula gitse orada oyuna doyar eve geldiğinde sakin olur uykusu muhakkak düzene girer. 3 yaş civarı ben de düşünüyorum.Cok saolun arastiricam
Siz çok Hassassiniz alt komşunuz abartmis . Bu kadar hassas olmaya devam ederseniz o da üzerinize gelmeye devam eder. Kendi suçlarını bile sizin üstünüze atmislarGaliba ben cocuk buyutemiyorum arkadaslar .cunku oyle cok yorum geldi ki cok basit cocugunuz anlar siz kontrol edin diyosunuz.belkide ben yapamiyorum .calisan var mi aranizda 3.5 ayliktan birakip calismaya baslayan merak ettimde
Olabilir, komşunuz sesten rahatsız olmamış olabilir veya tolore etmiştir. Bu komşunuzun inisiyatifi. Sorun, sizin çocuğunuz var diye herkesin rahatsız olmayı kabul etmek zorundaymış gibi olan yaklaşımınız. Çocuğum var napayım. Çocuğunuz varsa size var, siz çocuk sahibi olmaya karar verdiniz diye komşularınızın hayatını etkilemeyemezsiniz. Bebektir, hastalık vardır, ekstra durum vardır, tabii ki bu durumlarda anlayışlı olunur. Ama onun dışında "benim çocuğum var gürültüsünü de komşum çekecek napayım" yaklaşımı sadece bencillik.
Anneye burada birçok çözüm sunuldu, özellikle anne olanların ortam çözümü "uyku saatlerini düzenle" oldu.
Benim tek itirazım siz ve sizin gibi çocuğunuz olduğu için herkesin sizi tolore etmesi gerektiğini düşünen insanlaraydı.
Çocuk ne kadar geç kalkarsa sabah, o kadar iyiymiş. Babaanne bakıyormuş ve işine geliyormuş bu durum. Ön sayfalarda yazıyor. Yani gece geç yatması ailenin tercihi, sabah geç kalkması içinO zaman yazdıklarımı daha iyi okuyun. Elbette sesin de saatinde bir sınırı vardır. "Ben bunları yapabilirsiniz, bunların dışında da yapılacak bir şey yok" dedim. Çünkü gerçekten yok. Çocuğun elini ayağını bağlayamaz.
Oğlum ile hiç uyku sorunu yaşamadım ama eminim bu anne de yaşamaktan çok hoşnut değildir. Kim akşama kadar çalışıp gece 12-1 'e kadar da oyun oynamak ister ki? Bunu anlayarak anneye yaklaşmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?