Komşum :(

Dogru soyluyorsun canim bunlarin farkindayim ins basarabilirim

Siz kalktığınızda çocuğunuzu kaldırın, sizinle kahvaltısını yapsın. Bu durumda babaanne de işkence ederek uyutacak değil. Dolayısıyla akşam da erken uyur.

Ben prensip olarak büyükannelerin çocuk bakmasına zaten karşıyım ama enerjisini atamayan bir çocuğa o yaştaki kadın ne yapsın?

Çocuğunuzun yaşıtlarıyla sosyalleşme vakti gelmiş.

Deniycem olmazsa krese mecbur gondercem

Deniycem olmazsa krese mecbur gondercem

Maddi durumunuz krese el vermiyorsa devletin okullarini arastirin. Ben de bir devlet anaokulunda ogretmenim 36 ay uzeri cocuklar icin de sinifimiz var. Yeterli sayiyi bulursa 3 yas siniflari da aciliyor devlet anaokullarinda. Biz 3 senedir aciyoruz 3 yas sinifi mesela. Cunku milli egitimden de baski oluyor acmamiz konusunda. Sinif olmasa bile gerekirse sabahci oglenci yapacaksiniz deniyor ve o sinif aciliyor. Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama bence bir arastirin derim. Sadece cuzi miktar aidat parasi verirsiniz bir de malzemesini alirsiniz olur biter.

Eğitim öyle hop otur lan demekle olmuyor. Olmadığını da anlamışsınız zaten. Gün içerisinde yorulsa da aksam işten gelen anne babaya delirmeyen çocuk yok zaten ama belirli bir saate kadar olmalı hem çocuğun sağlığı için hem de komşulara saygı için. Uyku egitimine baslamak icin gec kalınmış sanırım ama o yaslar icinde bircok teknik var tabi önce kendinizi eğitip nasıl iletişim kuracağınızı öğrenmelisiniz anne-baba olarak.

Gün içerisinde pek bişey demem ama özellikle sabah ve aksam saatlerinde ses geliyorsa hayatta tahammül edemem.

Bu sorunu bende yaşadım koca koca çocuklar sabahdan bi başlıyorlardı gece 1 kere kadar , anneleri dışarda hiç gezidrmezdi sürekli evin içinde pat küt gürültü , top oynamalar koşusturmacalar, kimse k.bakmasın sürekli evde olan bi insan değildim , hafta sonu sabahları pat küt sesine uyanmak hiç hoş olmuyordu, gcede de tam uykuya dalarken aniden gelen sesle yataktan sıcrarak kalkmak, elimde vileda sapıyla yatıyordum ben uyarı anlamında vurdukça kadında inatla vuruyordu kaç kere kavga ettim, çok şükür kurtuldum ve ev sahibiyiz diye kiracıyı hiç takmıyorlardı.. Çok ses yapıyorsa dışarı götürün çocuğunuzu gezin dolaşın ama gerçekten hiç kimse kimsenin çoluğu çocuğu yüzünden rahatsız olmayı haketmiyor, onunda bebeği varmış belki çocuğu zor uyutuyor o anda pat bir sese çocuk uyanıyordır ya da çok yorgundur 5 daka uyuyacaktır yine sese uyanıyor lütfen empati yapın!

Komsunuza hak veriyorum
Gecenin bi yarısı öksürük sesi bile uyumaya calışan bi insana batar kaldıki bu cocuk koşturmacası olacak

Inanin benim uyardigimi kizdigimi yanimda olup gorseniz siz bana mudahale edersiniz
Uyarmak kızmak işe yaramıyosa oturup sakince oynayacagı oyunlar bulacaksınız.puzzle,lego vs.
O da olmadıysa uyku düzeni olusturacaksınız bi zahmet.benim ewdede sekiz ve iki yaslarında cocugum var.inanın uyuyana kadar koşturma bagırma her türlü sesleri var ama biz dokuzda odalarımıza cekildigimiz için cok şükür alt kata problem olmadı hiç

Benımkıler de çok küçük evi başımıza yıkacaklar nerdeyse. Laf anlatmaya çalışmaktan dilimde tüy bitti. Yapmayın dedikce daha da ses yapıyorlar. Ses çıkarmasınlar diye alt komşumdan utancımdan akşamları yatak odama alıp yatağın üzerinde oynatıyorum. Altta oturan komşuma karşı da vicdanen rahatsızım gerçekten. Daha 1 kez olsun gelmedi kapıma, zaten tanışmıyoruz da ama ben biliyorum ki mutlaka rahatsız oluyordur. Olmamak mümkün değil çünkü. Sizinki de biraz fazla abartmış tamam rahatsız olabilir dile de getirebilir ama çocuk bu yani elini ayağını bağlayamazsın ki . Ne öyle ikide bir kapıya dayanmak.

İnsanlarımız ne ara bu kadar acımasız olmuş üst katıma taşınan her kiracının küçük çocuğu olurdu ki çoğu geceleri laminantta araba kaydırır bir günde çıkıp dememişimdir ses oluyor sizin yatak odanızın tepesinde kalgımıyor bu çocuk insan uykuya dalana kadar pek ala katlanabilir ki eşimle de hep derdik bizimde olsa da şöyle bıcırdasa evde şimdi şükür benimde evladım var oda ses yapıyor ama kimsede benim kapımı çalmamıştır komşularım hep çocuk sesi hoşumuza gidiyo bizim der kimin çocuğu otur deyince oturur ki konu sahibi sakın ha başkasından için çocuğuna bağırıp çağırma güzel bir dille empoze et geceleri komşularımız uyuyor beraber gece oyunları üretin bilsin ki geceleri sadece o oynanacak benim kızımda 1 den önce uyumaz gece ama saat 11 de yatar pozisyona getiriyorum beraber masal okuyoruz öğrendiğimiz şarkıları söylüyoruz yada sevdiği çizgi filmleri izliyoruz onunla bunu yapmaktan zevk aldığımı belirtiyorum şimdi gece oldu mu kendisi teklif ediyor anne önce şarkı söylüyelim diye onuda fısır fısır yapıyoruz

Komşuda, çocuğu olmasa gelmez kapınıza eminim.. Sesten kendi bebeği etkilendiği için geliyordur.. Bende 4 yıldır aynı yerde oturuyorum.. Bu yıl sesten inanılmaz rahatsız oluyorum.. Çünkü oğlum zor bir bebek.. Biz evde çıt çıkaramıyoruz.. Üstten tepinen olunca sinir bozuyor.. Çocuk uyumadığı için iyice huysuzlaşıyor Vs.. Bu yüzden çocuk bu, komşu abartmış diyemiyorum ben.. Belirli saatlere dikkat etmek lazım.. Birkaç ay neticede.. Sonrası yaz.. Enerjisini dışarda atar..

Bana kalırsa komşunuz da çok tuhaf davraniyo. Ben kimsenin kimsenin kapısına dayanmasindan hoşlanmam. Bana gore bu cok büyük gorgusuzluk. Kendi çocuğu da var, biraz anlayış... bir de eline telefon verin diye size akıl vermiş, pes.

Öncelikle çocuğun sağlığı ve gelişimi için uyku düzenini oturtun bence. 3 yaşındaki çocuk 12 ye kadar oturmamalı. Her gün yarim saat yarim saat uykusunu öńe çekin . Çok zor değil yaşı itibariyle

Böylece siz de kendinize vakit ayırmış olursunuz

Akşamları da oturarak oyun oynayın. Aşağıdaki bebeğin yattığı odanın üstünde çok takılmayın vs. Çözüm var yani
Koşturup duran çocuğa sürekli bağırıp dur rus demek çözüm değil. Yazık ona da

Gecenin 12 sinde niye koşturuyor yahu
Demek ki o saate kadar enerjisini atamamış. Çözüm bulmanız lazım. Eve geldiğinizde alıp çocuğunuzu biraz dışarı mı çıkarsanız? Parkta falan oynayıp enerji atsın.

Benim de bebek var akşamları ağlayıp rahatSızlık vermesin diye 21-22 arasında kucakta zıplatmalar uçak oyunları ne aklına gelirse işte uğraşıp duruyoruz

Haklisiniz sonuna kadar ama ben istemez miyim bende calisiyirum ve agir bi isim var 9 da uyusun bende uyuyum.
İsterseniz olur. 3 yaşında çocuk uyku saatini falan anlatınca anlar. Sabredip taviz vermeyerek yavaş yavaş uyku saatini 9a getirin. Yazık 3 yaşında çocuk için 12 çok geç bir saat.

Bunun acımasızlıkla ne ilgisi var bencil olmayın ,bazı insanlar sese tahammül edemiyor bu onların elinde olanda bişey değil, bazı insanlar en ufak cıtırtıdan uykuya dalamıyor, dışarda çok yoğun şartlarda çalışanlar oluyor eve geldiklerinde sessiz sakin bir şekilde dinlenmek istiyorlar daha nice nice örnekler verebilirim, lütfen bencil düşünmeyin bunun acımasızlıkla ne ilgisi var şahsen ben sese tahammül edemem belli bi saate kadar sabredebilirim ama uyuyacagım zaman isterse ses yapan babamın oğlu olsun cekemem, dışarda aksama kadar yorulcam aksam olsa da eve gidip uyuşan diye hayaller kuracam eve gelecem birde üst kattakinin sesini çekemem.!! Biraz geniş düşğnğn kimse çocuğuna bağır çağır demiyor zaten, ne diyosunsuz başkası için cocgunuza kızmayın diye, işte ben de diyorum ki" BASKASI İÇİN KENDİMDEN ÖDÜN VEREMEM"..bende bu acıdan bakıyorum

Bu gürültü konusunda size hak veremeyeceğim. Benim de başımda aynı bela var sabah 8 de başlıyor koşmaya akşam 12 ye kadar. Zaten gün içinde kafamız patlıyor hayatın yoğun kosturmasindan dolayı. Birde akşam eve gidip dinlenmem yerine kimsenin çocuk sesine anlayış gösteremem. Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil.

Komsumun dedigi gibi yapip eline telefon verip yanimda oturtuyum ne cocugu uyansin ne kimse ayiplamasin mantik bu

Ne münasebet canım??

Çocuğu oyalamak için sadece telefon mu vermek gerek eline?

Benim 2 tane erkek çocuğum var, şirret bir üst komşum var, altını çiziyorum, üst komşum!
Gürültüden rahatsızlık duyuyor (ancak pisliğine yapıyor uzun hikaye) ve resmen bir dönem psikolojim bozuldu.

Sonra yöntemler geliştirdim kendi kendime.
İşten eve gelince yemeklerimi çıkartıyorum veya yapılacak birşey varsa hemen yapıyorum.
Sonrasında iki oğlumu da alıyorum mutfak masasına, oyun hamuru, boyama, vs. gibi şeyler ile oyalıyorum.
Eşim gelip yemekleri yedikten sonra eşim ilgileniyor ben mutfağı toparlayana kadar.
Sonrasında da ben yine çocuklara bir oyun oynama alternatifi buluyorum.
Legolar, arabalar, yerde top yuvarlamaca vs.

Bu şekilde sakinleşiyorlar, çünkü hem anne hem de baba ile istedikleri zamanı geçirdiklerinden, hırçınlaşmıyorlar.
Bazen olmuyor mu çıldırdıkları anlar? Olmaz olur mu, deliler gibi evin içinde koşturup bağırdıkları da çok oluyor.
Ancak bizim yatma ve kalkma saatlerimiz belli.
Düzen olmadan olmuyor, 10 dedimi evde çıt çıkmıyor.
9:30 gibi akşam uyutuyoruz.
Sabah erken kalkıyor büyük olanı kreşe gidiyor (bu ara evde yarı tatil olduğu için).
Ufak olan biraz daha geç kalktığı oluyor.
Ama yatma saatleri hep aynı olduğundan artık bir düzenleri var.
Benim de tavsiyem size bu yönde olacak.
Yatma saati belirleyin ve alıştırın hem kendiniz rahat edersiniz hem de komşunuz size sürekli gelmez şikayete.
Gündüz ve akşamın belli saatlerinde çocuklar yaramazlık yapıyor, buna yapacak birşey yok.
Kimse evladının elini kolunu bağlayıp bir köşeye oturtamaz.
Çözüm de tablette değil, kimse de bunu öneri olarak bile söylemesin.
Saçmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…