Komşum :(

Hakli haksiz aramiyorum ki hakli oldugunu bende soyluyorum cozum bulamiyorum
Gerçekten can sıkıcı bir durum iki taraf içinde..bizimde yan komşumuzun üç yaşındaki çocuğunun feryat figan gece gündüz çığlıklarını dinlemekten bin pişmanım evimi aldığıma..kaç kez şikayet ettik ama sonuç yok..en azından akşam 11 den sonra yatak odasında bağırtmayın çocuğu başka bir odaya salona falan gidin de alt üst yan herkesi ayağa dikmeyin ama anlamıyorlar işte..Sizin durumunuzda da komşunuz hangi odada uyutuyorsa bebeğini siz farklı bir odada oynasanız o kadar ses gitmez diye düşünüyorum..yazık ama bu sebeple çocuğunuza vurmayın çok üzüldüm..benim şikayetim yüzünden bir çocuğun dayak yemesini hiç istemem..daha makul çözüm yolları bulmaya çalışın..

Kadın haklı fakat BU ÇOCUK.
Siz birşey yapamazsınız ki biraz anlayış göstermesi gerekiyor sizde oğlunuzun enerjisini dışarda atmasını sağlayın ortada buluşmuş olursunuz.

Kaç sabah işe uyukusuz sersem gibi gittim inanın bilmiyorum..anlayış tabiki önemli ama ben başkasının çocuğunun kahrını çekmek zorunda mıyım?..bende çocuk büyüttüm kimse de kapıma gelmedi..çünkü sürekli dikat ederdim hala da ederim..kimse kusura bakmasın ama geçenin on ikisinde çocuk temepde bisiklet sürüyorsa çocuk bu diyip geçemem.o saatte bisiklete binemeyeceğinin oyuncak araba süremeyeceğinin bilincini çocuklara yüklemek zorundayız..bu sebeple çocuğa vurmak ne kadar yanlışsa çocuktur bu istediğini yapar zihniyetinde olmakta yanlıştır..

Gece yaklaşık saat 10 dan sonra gürültü yapmamalısınız komşunuz haklı sizin çocuğunuz varsa onunda var üstelik onun ki 1 yaşında bebek sayılır uyumaya dinlenmeye çok daha ihtiyacı var yine sabahları 9 dan önce gürltü yapmamalısınız çocuğunuza gece vakti koşturuymaşacğını sabahın köründe her istediği oyunu oynayamayacağını öğretmeniz gerek toplu yaşanan yerlerde bunlar görgü kurallarıdır başkalarını rahatsız etmemelisiniz haaa kendi evim istediğimi yaparım veya çocuğumla baş edemiyorum diyorsanız apartman gibi toplu yaşanan yerlerde yaşamayacaksınız gidip mustakil bir ev tutup orda yaşayacaksınız uygunsuz saatlerde kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

Benim de 2 buçuk yaşında oğlum var. Durdan sustan anlamaz malesef sizin elinizde olan bir şey olsa keşke. Komşunuz da rahatsız olur haklı ama yani sustur demesi bence çok yanlış. Onu da 1 sene sonra görürüz

canim bu sorunu yasayan ne ilk ne sonsun. her cocuklu ailenin sikintisi bu. ne cocuk engelleniyor ne komsunun rahatsz olusu. tavsiyem cocugun uyku duzenini oturt once. bunu komsu icin degil de cocugun icin yap 12 cok gec:) diger konu uyumadigi zamanlarda masa basi aktiviteler yapin gec saatse. kosturmasini dur yapma ile durduramazsin asla. en azindan kaliteli vakit gecirmeye yonlendirirsen sen de yorulmazsin.

Aslında ikiniz de aynı durumdasınız , komşunuzun sizi anlaması lazım bence. Çünkü bizimde alt katımızda çocuklu bir aile yaşıyor çocuk gece vakti ağlıyor mesela tam bizim uyku saatimizde ama bu durumdan hiçbir zaman şikayetçi olmadık çünkü ben onları onlar da bizi anlayabiliyor. Sonuçta bu bebek yani ya da çocuk , dur sus dan anlamadığı zamanlar oluyor zaten anlasa inadına yapacak değil ya. Ses yalıtımı yeni binaların genel sorunu malesef. Sizin bu konuda çocuğunuza yapabileceğiniz bir şey yok malesef. Sadece ses yalıtımı yaptırabilirsiniz. Bizim de üst kat komşumuz temizlik hastası ben kadına bir iki kez çıkıştım baktım düzelme yok gibi artık aldırış etmiyorum çünkü kadın hasta hasta :) yalnız biz tavana ses yalıtım malzemesi yapmayı düşündük ama henüz yapamadık onu bir araştırın derim siz yapabiliyorsanız yapın ya da sizin kattan yapılamıyorsa yönetici ile konuşulup ya da alt katla tatlı bir dille :) yalıtım yapılabilir . Süpürge makine vs. bunlara engel koyabiliyorsun ama çocuğa koyamıyorsun malesef. Bi konuşun derim

Aslında bu olayda kimsenin suçu yok. O evleri ses yalıtımsız yapan müteahhitleri bulup kulaklarına kulaklarına vurcaksın.

Kimsenin özel hayatı diye birşey kalmadı sayelerinde. Bir apartmana 20 daire yapıyorsun ama ses yalıtımı yok. Bu ne biçim saçmalıktır.
Bizim dairelerde hapşırsanız yan daireden duyuluyor. Benim üstüne bir de kedim var. Allahtan komşularım anlayışlı insanlar. Ama herkes birbirinin özelini biliyor yani o derece !!!

Sizin ailece rahatınıza geliyor bu durum belli. Alt katınız boşmuş bunca zaman, o yüzden de çocuğunuzu sessiz olmaya alıştırmaya gerek görmemişsiniz. Kayınvalidenize çok yorulduğunuzu, çocuğunuzu erken uyutmanın çocuk sağlığı İçin de şart olduğunu, büyüme ve bağışıklık İçin doktor tavsiyesi olduğunu anlatıp gerekirse bakıcı tutup eve kamera takacaksınız. Şartları hiç zorlamamış, çocuğunuzun eline ipleri vermişsiniz. Komşunuza Allah sabır versin.

Benimde ayni sekilde komsumla derdim var. Gerci komsu demeye bin sahit lazim cirkefin teki kendisi...
Kendi acimdan soyluyorum 2 tane cocugum.var aksam 10 dan sonra alt kat komsumu rahatsiz etmesinler diye akla karayi seciyorum .oglum buyuk anliyor asla 10 dan sonra kosmasina izin vermem parkede arabalariyla oynatmam.
Benim derdimde ust kat komsum. Guveligi olan.bir sitede yasiyoruz. Gecen aksam 10.30 da misafiri gelince cocuklar evin icinde maratona katilmis gibi kosuyor . ( elbette bizede misafir geliyor oglum yasindaki cocullara boyama kitaplari kutu oyunlari gibi seyler veriyorum ses cikarmadan oynasinlar diye) kimsede yavrum yavas olun demiyor.
Güvenliği arayip uyarir misiniz kizimi uyutamiyorum dedim.
Hemen asagi indi. Nasil rahatsiz olurmusum daha saat kacmis gece 12 ye kadar beklicekmisim benim kizimdan ona neymis asil onun misafirleri ben guvenlige soyledigim icin rahatsiz olmus. Piskinlik diz boyu. En garibide benim kizimda gece aglarmis bak ozmn o beni sikayet edermis. Ben deliyim uyuyan cocugu uyandiriyorum geceleri yeni hobimm.

Ve bunu soyleyen 2 cocuk annesi...cocuklar asla 12 den once uyumuyor.. cook sabrettim hep cocuktur dedim gurultulerine kizim defalarca uyandi uyuttum...

Konu sahibi sizin icin söylemiyorum elbette cocuklar buyuk gibi oturamaz ama oturup beraber etkinlik yapılabilir aksam 9 dan sonra.

Siz çocuğunuza uyku düzeni kurmuyor, kuramıyorsunuz diye insanları gece 12 'ye kadar rahatsız etmeye hakkınız yok buna bir çözüm bulmak zorundasınız. Bebek olsa evet daha farklı olur durum ama 3 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz.
Çocuk erken kalkarsa erken uyur, benim de aynı yaşta kızım var , çocuğun onikide uyuması onun sağlığı açısından da doğru değil ki zaten, sizin için de iyi degil. Ben kızım uyuduktan sonra 1- 2 saat kendi halime kalmasam ertesi güne yorgun uyanıyorum zihnen de bedenen de.

cocuklara belli saatlere kadar tahammul edilebilir ama sonrasi rahatsizlik verir insanlara.mesela ben kizimi asla yatak odasina yada oturma odasina goturup oyun oynatmam.oyun oynarsak cocuk odasinda oynuyoruz orada kimse olmaz diye

Konu sahibi ben de senin kapina gelen komsun gibiyim .6 aylik bebeğim var .Yan tarafin oturma odasi bizim yatak odasina bitişik .Öncekilerden cok cektik .Bunlar tasinmadan ev sahibi belirtmis bebekleri var gurultuye dikkat edin gece vakti özellikle diye.Masallah diyeyim 2 cocuklari var cok ses gelmiyor .Bize bitisik olan odayi kullanmiyorlar .Zaten kullansalar da bir sey diyemem cunku oturma odalari .Ama sirf oncekilerin yaptığı gürültüden bebegim gece milyon kere korkarak uyaniyordu biz taşınmayı bile düşünmüştük.
Karşılıklı anlayis ve sayginin çözemeyeceği mesele yoktur .

Ayıp a ayıpla nezaketsizlige nezaketsizlık ile cevap vermek marifet mi acaba...mahçup oluyor konu sahibi ne kadar güzel hiç olmadı. .
İnsanlar yuz buldukça astarini arayacaklari icin bir aşamadan sonra fazla nezakete gerek yok. Mahcup olmasi guzel birsey.bundan sonrasi icin konustum.mahcup oldukça çocuğunu hirpaliyor.hicbirsey evlatlarimizdan ve yasayacagi cocukluklarindan önemli degil bana göre.

Aynı ses sorunu bende de var hem alt hem üst komşum sürekli bir gürültü içindeler çocuk koşmaları bağırmaları kaç kere uyardım 1,2 gün ses yok sonra yine devam. Kriz geçireceğim benimde çocuğum var sesler yüzünden uyanıyor. Ben çocuğumun ses yapan oyuncaklarını kaldırdım yani yere vurunca gürültü çıkaran ben böyle hassasken aynı şeyi karşı taraftan görmeyince sinirim bozuluyor kusura bakmayın ama komşunuz sonuna kadar haklı

Herkes yazmış ama ben de komşuyu haklı buldum. Sizi haksız bulmadım ama orası ayrı. Yalıtımı iyi olmayan yerde oturması çok zor, ben de yaşadım benzer şeyleri. Ama üst kattan değil alt kattandı benim. İki ayrı semtteki iki evimde de benzer sorun vardı, evlerden birinin ses yalıtımı iyi değildi. Diğerinde ise çocuklar aşırı yaramazdı. O yüzden komşunuza hak veriyorum. Üst ya da alt katın gürültüsü çocuk varken hele çok zor oluyor, belli bir saatten sonra katlanılmıyor. Oğlunuzun gün içerisinde iyice yorulması lazım ki akşama hali kalmasın, sessiz sakin oyunlar oynasın. Ayrıca 3 yaşındaki bir çocuğun gece 12ye kadar oturması gelişimi açısından da doğru değil. Yaşına uygun saatte yatırmanız lazım. Bunun için de uyku öncesi rutini oluşturabilirsiniz, uykuya geçişi kolaylaştırır, uykusunu da azar azar öne çekmelisiniz. (Bugün 12de yattıysa uarın 11.30da, sonraki gün 11de yatmalı gibi)

Lütfen el için çocuğunuzu hırpalamayın. Çocuktur ses yapar, çocuktur her günü her gününe uymaz. Bugün 12den aşağı uyumayan çocuk bundan 2 ay sonra bakarsınız saat 10da uyuyakalır; bugün dizginlenemez, yarın dizginlenir. Siz yerlere halınızı serin, ses yapan oyuncakları belli bir saatten sonra alın kaldırın, daha sessiz aktivitelere yönlendirin çocuğunuzu; güzel güzel anlatın, anlamayabilir her çocuk aynı algıda olacak diye bir şey yok. İnadına yapabilir, anladığı halde canı öyle ister yapar ve sizle de savaşır... Ama siz annesiniz, yetişkinsiniz. Karşınızda kendini savunamayacak kadar küçük biri var ve sizin evladınız. Lütfen, komşudur şudur budur, kimsenin keyfi için bir daha çocuğunuza vurmayın.

Siz elinizden geleni yaptığınızı söylüyor ve komşuya hak veriyorsunuz. Kadın haklı tamam da, o da çözümde rol almalı madem bu kadar şikayetçi. Kapınıza kırk kere dayanıp gittikçe kabalaşan konuşmalar yapmak yerine, kendi çocuğunun ses hassasiyeti üzerine çalışsın, önlemler alsın o da.

O şikayete gelen kadın evden çıkacak başka türlü sorun çözülmez
Ondan daha şikayetçi olun ki sizi saf sanıp kapınıza sürekli gelmesin, zeytinyağ gibi üstüne çıkıp onu polisi çağırmakla tehdit edin
Korkmadığınızı görsün

İyi de o kadın çıksa başkası şikayetçi olur.
Herkes gece 12de tepesinde çocuk gürültüsüne tahammül etmez ki. Rahatsız olan komşuları kaçırmaktansa sorunu çözmek daha mantıklı değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…