Komşum :(

Akşam birlikte oturarak oyunlar oynayın, ayakkabı kutusunu kürdanlari batırın boyayın renklerine göre taksin, sayi biliyorsa sayi eşleştirmesi yapin, minika cocuk,bilge minik dergileri var orada etkinlikler var onlari yapin, ponpomlari sayın atin , gazoz kapaklarin icine balık resimleri yapistirin miknatis takın bir cubugua legenden alsin balik tutsun vs vs oturarak dikkatini gelistirecek oyunlar oynayıp daha sakin olabilir. Bence birde 12 yatiyorsa ve öğlen uykusu varsa öğlen uykusunu kesin gece uykusu gündüz uydusundan daha saglikli.

Inanin benim uyardigimi kizdigimi yanimda olup gorseniz siz bana mudahale edersiniz
Siz ister istemez uyarırken gerginliğinizi cocugunuza da yansitiyorsunuz. O da geriliyor haliyle. Anlayacağı dilden yumuşak bir ses tonuyla soylerseniz daha iyi olur. Benim de çocuğum var o da cok hareketli ben de sürekli uyarıyorum komşularımız rahatsiz omur yapma oglum diye. Ozellikle parkede bir seyler yuvarlamak istediginde.. uykusunu duzene koyarsanız düzelir. Çıkartmalı kitaplar falan aldım internetten kışın 4 duvar arasina mahkum olmak cocuk icin hic kolay değil. Ilgisini cekecek kitaplarla siz de vakit gecirebilirsiniz.Hele de bizim gibi çalışan anne babanın cocuguysa daha bir özlüyor haliyle. Siz yemekten sonra o a vakit ayırırsanız o da zamanla erken yatar diye düşünüyorum.

Çocuğun enerjisini atmasını sağlayın. Gündüz kim bakıyorsa sabah geç kaldırmasın ve havalar iyiyse parka falan çıkarsın.

Onunda çocuğu vardır ve gürültüden uyanıyordur

Oğlum üç yaşından beri akşam 21.15 te yatar

Kreşte öğrettiler saat kollarını iki yana açınca yat diye

İlk başlarda tabii ki uyumadı o saatte ama yattı sonra alıştı ve uyuyor yıllardır o saatte

Oğlunuzu durdurmanın tek yolu tablet tv de değil

Kitap okuyun hikaye anlatın sohbet edin yer oyunları oynayın yumuşak top ile de oynayın vs bu hem sizinle Zaman geçirip ilgiye doğmasını sağlar hem de sakinliği de öğrenmesini sağlar

Yalnız bir iki güne de oturmaz düzen bir süre uğraşmak lazım

En azindan bir oda belirleyin cocugunuz orda oynasin. Mesela siz salonda oynatin. Komsunuz çocuğunu odasinda uyutsun.

ayrica bizim ev sessizken bize sadece ustten degil, alttan ,sagdan soldan her yerden geliyor.
Sabah gec kalkiyorsa gunduz uykusunu kaldirin . Erken kalkiyorsa kalkiyorsa kisa tutsunlar. 10 a kada kareketli oyunlar oynayin , sonra sakin e gecin. Her gun yapmaya calisin.

Benim de alt kat komşum böyle.
4.5 ve 6 yaşında iki çocuğu var.
6 yaş neyse de 4.5 yaşındaki çocuk sabah 8 akşam 1-2-3 böğürüyor.
Evet aynen böğürüyor, ben ilk başta mental retardasyon sandım. ÖZel bir durumu mu var diye.
Kadın kendisi gördü beni balkonda, işte gürültü yapıyoruz kusura bakmayın dedi.

Çocuğun hiç bir şeyi yokmuş !
Kadının tek savunması, o bir erkek çocuk, erkek çocuk yaramaz olur, ondan durmuyor.
Cahillik paçalarından akıyor hanım abla diyemedim.
10 dakikalık konuşmada 4 kez bu cümleyi kullandı.
Ha bir de bu tiplerin genel cümlesi "Kınamayın, sizin de çocuğunuz olur." Bunu da sıkıştırdı araya.

Kısacası diyor ki ben istediğim gibi ses gürültü yaparım, oğlumu susturmam ama siz bişi demeyin.

O günden beri en ufak bir çocuk sesinde yukarıda kıyameti koparıyorum. Susmak zorunda kalıyorlar.
Hele akşam 20.00'den sonra asla tahammülüm yok.
Yerlere zıp zıp zıplıyorum, mecbur susuyorlar.
Üst katta olan benim, çıldırtmasınlar dar ederim dünyayı.

Bir çocuk neden böğürür, onu da anlamadım. Çocuk cıvıltısı falan değil bu, artık ne yapıyorlarsa çocuk ooooaaaaaağğğğaaaa diye bağırıyor 10 dakika boyunca.

Ama sizin durumunuz bence farklı. Anladığım kadarıyla komşunuz sorunlu.
Takmaıyn, çocuğunuza da kızmayın.

Çocuğunuz kreşe yada oyun grubuna gidiyor mu ? Gitmiyorsa yazdırın orda bir güzel enerji atsın , gidiyorsa yetmiyor enerji atmasına kim bakıyorsa siz işteyken ayrıca parka götürsün o da yetmiyorsa sıkı giydirip tüm mahalleyi ve çevreyi yürütsün gezdirsin. Ben bu yöntemleri uyguladım ve oğlum 19:30-20:00 arası pestili çıktığı için adeta sızıyor ( uyumak değil resmen bayılmak) evdeykende kinetik kum yada oyun hamuru ile oyun kurun hem sizde eğlenirsiniz hemde çocukta sizle zaman geçirir. Herşeye yapma derseniz iyice zıvanadan çıkıyorlar . Bazı şeylerde göz yummak lazım Örneğin ; tencere tava falan çıkarıyorsa çıkarsın hatta makarna paketi verin eline açsın doldursun yemek yapmaca oynasın gibi... sevgili konu sahibi çalışan anne olmak çok zor . Hem vicdanınız sızlıyor hemde çok yoruluyorsunuz allah yardımcınız olsun. Komşunuza da bir kek yapın yada hazır alın götürün elinizden geldiğince gürültü olmamasına çalışacağınızı söyleyin ancak bazende çaresiz kalacağınızıda belirtin. Onun çocuğu henüz 1 yaşında 2 yaşından sonra göreceğim onu da... çocuğum olmadan önce Bende çok tepki gösterirdim çocuk gürültüsüne şimdi gördüm anyayı konyayı.

Çocuğu ufak ufak erken kaldırıp erken yatırmaya başla. Evde akşam 9la sabah 9 arası ses olmasın yeter. Gündüz elbette oynayacak. Ses çıkaracak. Buna kimse birşey diyemez. Siz çalışırken kim bakıyor bilmiyorum ama gündüz de biraz dışarı çıksın. Dolaşsın. Yorulur. Çocuk bütün gün evde sıkılır. Enerjisini nasıl atsın? Bizim gibi değiller ki. Saniye yerinde duramıyorlar. Benim kızım da 3 yaşında. Sakin bir çocuk ama ancak Tv izlerken oturuyor. Onun dışında bütün gün evde gezinip birşeylerle oynuyor. Otursun, sesi çıkmasın diye de sabahtan akşama kadar televizyon açamazsınız. Komşu o konuda saçmalamış. Ver eline telefonu otursun. Millet rahatsız olmasın diye çocuğunu Tv manyağı yapacak değilsin. Tabi çocuğuna vurmayı ve kızmayı da bırakacaksın. Güzellikle konuş anlat. Komşun yine kapıya gelirse. Elimden geleni yapıyorum. İnşallah düzelecek de. Öyle zırt pırt kapına gelip seni strese sokmasın.

Evinizde bir düzen oluşturmanız gerekli.Eminim çocuğunuzun koşuşturmalarından siz de yoruluyorsunuzdur. Süper Dadı programını izlemenizi öneririm.

Benim ikinci oğlum geliyor aralarında bir buçuk yaş olacak şimdiden eşime diyorum giriş kattan ev tutalım yalıtımı iyi olsun kapıma kimse gelmesin diye... söylediğiniz bişey çok yanlış çocuğu zapt etmenin tek yolu eline telefon vermek değil 1.5 yaşında ki çocuğum el becerileri geliştirici oyunlar yapbozlar vs oynuyor belli bir saatten sonra gürültü çıkaracak herşeyi kaldırıyorum. 3 yaşında ki çocuğun oyun alanı daha geniş gürültü yapamayacağı bir çok oyun oyuncak vardır. Bir de şimdiden alıştırdım 9 da uyur saat 6 dan sonra da kaldırırım bütün sesli oyuncaklarını

Bende bekarken aynısını diyordum.
Sese karşı tahammülüm yoktu, yıllardan beri çalışıyorum, ve hala çalışan anneyim.
Ancak anne olduktan sonra birşeyleri anlıyor insan.

Bir noktada katılıyorum size, tabii ki belli bir saat aralığında gürültüye dikkat edilmeli.
Bana göre saat 10'dan sonra (akşam) kimse gürültü yapmasın ve kimse kimseyi rahatsız etmesin.
Hastası olan vardır, yorgunu vardır, o gün kafası kaldırmayanı vardır, ters anında olanı vardır.
Ancak bazen imkanlar ve düzen şaşabiliyor.

Misal, hasta olan bir çocuğu istesenizde susturamazsınız.
Emziğini de verseniz, kucağınızda da gezdirseniz, pamuklara da sarsanız, susmayacaksa susmuyor.
Benim dün akşam yaşadığım çile gibi, saat 10:30'a kadar ağladı.
Uyutmayı başarınca evdeki gürültü kesildi.
Ancak ne çektiğimi ben bilirim.

O yüzden bazen anlayışlı olmakta gerekli.
İnsanlar kendilerini karşı tarafında yerine koyabilmeli.
Ben çocuklu olanlar adına diyorum bunu.
Yetişkin belli bir yaşa gelmiş insanların daha da dikkatli olması gerekir tabii ki.

Misal benim üst katımda oturan birisi var, 20 yaşında.
Tabiri caizse öküz gibi bağırtıları gecenin 12'sinde başlıyor 3'lere - 4'lere kadar.
20 yaşında herife terbiye verememiş bir ailenin çocuğuna kalkıp ben terbiye verecek halim yok.
Biz kulağımızı tıkıyoruz, çocukların uyanmaması için dua ediyoruz.
3 senedir aynı apartmanda oturuyorum, 3 senedir 1 kere kapılarına şikayete gitmedim.

İlk taşındığımızda oğlum demişti ki (o zaman hamileydim) "anne odamda biri var" bizde anlamadık baştan.
Genelde en geç 11 gibi yattığımız için, sonradan fark ettik.
Çocuk haklı dedik, sesi o kadar gür ve o kadar odanın içinde ki, çocuk odasında biri var zannediyordu.
Sonradan sonraya açıkladık çocuğa, durum böyle böyle bak annecim odanda kimse yok, ses yukardaki komşulardan geliyor diye.
Sonra alıştı.

Allah insana hayırlı komşu versin, başka da bişey demiyorum.
İnsanlar anlayışsız, bir taraftan anlayış beklerken kendisine bakmıyor (sözüm meclisten dışarı).

Valla 12 ye kadar bişey demiyorum ki onikide iki üc yasındaki cocugun uyanık kalmasıda normal değil ama 12 yi gecince koşturuyorsa hala yatak odana dogru bende cıldırıyorum
Salonda oynayın kapısını kapatın kitleyin salonun
İnsanlar uyuyor ertesi gün calısıyor erken kalkabiliyor
Az düşünceli olmak lazım

komşunuz haklı.. çocuğunuza diyecek tek söz yok.. çocuk adı üstünde. ama siz dikkat edeceksin.. etmelisiniz de.. oyun da oynayacak ama hoplayarak zıplayarak ordan oraya koştur koştur yapmayarak özellikle sabahın bir vakti gecenin bir vakti hiç ses çıkarmamalı.. ayrıca 3 yaşında ki çocuğunuzun gürültü yapmasına engel olacak bir çok aktivite eğitici öğretici oyunlar var onlarla ilgisini çekin hem daha faydalı. bebek değil artık çocuk ve 3 yaşında her şeyi anlayabilecek yaşta, gürültü yapmaması gerektiğini anlatabileceğiniz yaşta... nasıl alıştırırsanız öyle devam eder. toplum kurallarına da giriyor bu.. hanenize saygılı olduğunuz kadar konu komşunuza da saygılı olmalısınız bu da komşunuzun üstünde gürültü yapmamanız gibi. en fazla bir oda belirlersiniz aşağıdakinin de kullanmadığı olabilir orada oynayabilir.
arada çıkan seslerden kimse rahatsız olmaz ama sürekli ses bir üst kattan gerçekten hoş olmuyor.

Bir yaş bebeği 12 e kadar uyumamaZlık yapmamalı 9 da uyutmaya başlayın derim. Ayrıca insanlar da haklı yani her gece 12 ye kadar koşturma sesi çok kötü kadın çocuğunu uyutuyor sizinki uyandırıyor falan kötü birşey. Yada koşturmaca olmayan sakin oyunları deneyin

Peki arkadaşlar ağlamanın sınırı nedir?

Ben seslerden etkilenen bir insan değilim, çok rahatsız olmadığım sürece kimsenin kapısına gitmem. 4 yıldır da sadece bir kere duvara vurdum gece 2 de gelen çocuk sesleri yüzünden.

Şimdi benim yan komşumun 1.5-2 yaşında bebeği var. Çocuk ne zaman görsem ayakta ve ağlıyor. Şu an hamilelikten tuvalete kalkıyorum saat başı ve gece 2-3-4 sürekli bebekten bir ağlama sesi geliyor. Gece 3'ten önce uyumuyor. Ben rahatsız olmuyorum ama bu normal bir durum mudur, merak ediyorum. Bunun için de yapılacak hiçbir şey yok mudur cidden?

Herkes bir saat sınırı koymuş, öğlen 3'te üst katımdaki 2-3 tane çocuğun deli gibi o odadan diğerine koşmalarını, çığlıklarını dinlemek zorunda mıyız cidden her gün? Ya da pat pat topla oynamalarını? Çocuklu ailelerin de aşırı anlayışsız olduğunu düşünüyorum ben. Çocuğu olmayan ailelerden biraz fazla anlayış bekleniyor bence.

Ben gece 9'da işten gelip, ev süpürüp yeni uyuttuğunuz çocuğu uyandırsam mesela, "e napsın o da çalışıyor." der misiniz? En nefret ettiğim laf ise "çocuk bu.". Böyle bir dünya yok maalesef.

Ben de duyuyorum cok ses yapiyorsunuz de.
Ters psikoloji.biraz da o gerilsin.
Milletin rahati icin cocuguna sakın bağırma.
12den sonra ses olmasa iyi olur.
Diger saatlere karışamaz
Ayıp a ayıpla nezaketsizlige nezaketsizlık ile cevap vermek marifet mi acaba...mahçup oluyor konu sahibi ne kadar güzel hiç olmadı. .

ben kendim evde cit bile cikarmayan insandim insandim saat 12 1 olmadan ev supurmez camasir makinasi bile calistirmazdim ses tonum hep kontrolludur
simdi 14 aylik bir kizim var evde harp var sanirsiniz gurultuyu patirtiyi duysaniz alt komsuyu gordukce ozur diler oldum ama cocuk yapacak bisey yok boyle buyuyorlar 2 sene sonra komsunuzuda gorecegiz size ciktigi her gun icin bin pisman olacak
ben bu kpiya cikan insanlari anlamiyorum hicmi cocuk olmadin yani ne yapabiliriz ki cocuga yastigi atma desen bebegi atiyor oyuncaklari surukluyor sizde bu yuzden fazla kasilmayin cunku gercekten yapacak birsey yok
evde yeterince bunaliyor cocuklar hava soguk disari oyle saatlerce cikamiyorlar susup oturmalarinida bekleyemeyiz
ben kendim gurultulu bir cocuktum son ses muzik dinlerdin komsular her gun kapida yedigim fircanin haddi hesabi yoktu simdi annem keske gitmeseydinde sos ses muzik calsaydi evde diyor

Ben anlatamiyorum beni dinlemiyor canim cunku calisan olunca bi tek bana gore buyumuyo cocuk.bu benim dusuncem
ben de 7.5 aylıkken işe başladım. Kızım genelde 10 buçukta uyuyor ama defalarca uyanıyor. İşten gelince hep kucağımda lavaboya bile birlikte gidiyoruz düşünün. Gündüz fazla mı uyuyor acaba ya da enerjisini mi atamıyor? Bırakın gündüz hoplasın zıplasın enerjisini atsın.
Bizim üst komşu da gece gündüz uyanık ve kızım da gürültüye çabuk uyanıyor. Ben de içimden baya saydırıyorum kadına. Onun da oğlu var 8 aylık ama hiç umrunda değil kendi çocuğunun da uyanması. Yerlere halı sererseniz daha az gürültü gidebilir.

Valla ben çoğu zaman üst katın gürültüsüyle uyanıyorum ve aralıksız yatana kadar sürüyor ama çocuk olduğunu bildigimden kimsenin kapisina dayanip bı annenin gününü mahfetmeyi ve bi cocugu uzmeyi hiç düşünmedim. Resmen avizelerim sallanıyor ama yapmıyorum hatta bazen agliyo üzülüyorum o yuzyüz gurultü yaptigi zaman neyse ki mutlu diyorum. Alt kat komsunuz muhtemelen bu aralar mutsuz cunku mutsuzken çoğu şey tahammül edilmez oluyo yoksa kendi çocuğu da var anlaması lazım. Komsunuzla konusun olmadı eğer eviniz kiraysa taşının gitsin kimseyle yüz göz olmaya gelmiyo devir anlayişsizlarin devri olmus. Eviniz kendinizinse umursamamayi ogrenin çocuğu bağliyim mı diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…