- 26 Aralık 2012
- 2.847
- 5.648
- 358
- Konu Sahibi Piraye kaya
-
Hanimlar 3 yasinda bi oglum var.alt kat 1 yildir boştu.2 ay once tasinan oldu onunda 1 yasinda cocugu var.oglumdan sikayetci gurultu yaptigi icin.tamam hareketli bi cocuk ama engel olamiyorum.oturdugumuz binada ses yalitimi yok denecek kadar az konusulan bile duyuluyor.2 sefer kapiya geldi kadin cok geriliyorum onada hak veriyorum ama elimden bisey gelmiyor.1 gun degil 5 gun degil ne yapacagim boyle.
Sabredin onunki de yakında kosturmaya baslayınca kendi sesinden sizinkini duymazHanimlar 3 yasinda bi oglum var.alt kat 1 yildir boştu.2 ay once tasinan oldu onunda 1 yasinda cocugu var.oglumdan sikayetci gurultu yaptigi icin.tamam hareketli bi cocuk ama engel olamiyorum.oturdugumuz binada ses yalitimi yok denecek kadar az konusulan bile duyuluyor.2 sefer kapiya geldi kadin cok geriliyorum onada hak veriyorum ama elimden bisey gelmiyor.1 gun degil 5 gun degil ne yapacagim boyle.
çocuğu kontrol altına alamazsın benim kızım tam 6ay gaz sancısı çekmişti altımda komşum şikayete gelseydi pek iyi şeyler olmazdıİyi de o kadın çıksa başkası şikayetçi olur.
Herkes gece 12de tepesinde çocuk gürültüsüne tahammül etmez ki. Rahatsız olan komşuları kaçırmaktansa sorunu çözmek daha mantıklı değil mi?
3 yaşındaki çocuğu makul saatte yatıramazsınız mı diyorsunuz?çocuğu kontrol altına alamazsın benim kızım tam 6ay gaz sancısı çekmişti altımda komşum şikayete gelseydi pek iyi şeyler olmazdı
Cokntesekkur ederim.Allah razi olsunLütfen el için çocuğunuzu hırpalamayın. Çocuktur ses yapar, çocuktur her günü her gününe uymaz. Bugün 12den aşağı uyumayan çocuk bundan 2 ay sonra bakarsınız saat 10da uyuyakalır; bugün dizginlenemez, yarın dizginlenir. Siz yerlere halınızı serin, ses yapan oyuncakları belli bir saatten sonra alın kaldırın, daha sessiz aktivitelere yönlendirin çocuğunuzu; güzel güzel anlatın, anlamayabilir her çocuk aynı algıda olacak diye bir şey yok. İnadına yapabilir, anladığı halde canı öyle ister yapar ve sizle de savaşır... Ama siz annesiniz, yetişkinsiniz. Karşınızda kendini savunamayacak kadar küçük biri var ve sizin evladınız. Lütfen, komşudur şudur budur, kimsenin keyfi için bir daha çocuğunuza vurmayın.
Siz elinizden geleni yaptığınızı söylüyor ve komşuya hak veriyorsunuz. Kadın haklı tamam da, o da çözümde rol almalı madem bu kadar şikayetçi. Kapınıza kırk kere dayanıp gittikçe kabalaşan konuşmalar yapmak yerine, kendi çocuğunun ses hassasiyeti üzerine çalışsın, önlemler alsın o da.
Tesekkur ederimAbartmamak lazım. Çocuk ne yapalım yani. Benim alt komşunun oğlu da sürekli ağlardı. Benim kızım da uyanırdı. Ben uyanırdım kalbim çarpa çarpa. Simdi büyüdü ama konuşturuyor sürekli. Üst katta olmama rağmen çok net duyuyorum. Üst komşunun da torunları geldiği zaman kıyamet kopar. Ama çocuk bunlar. Öyle öyle büyüyecekler. Biraz idare etmek lazım. Herkes çit kırıldım olmuş.. siz de sakince anlatın oğlunuza. Başkası için kızıp bağırmaya değmez. Koşmak istediği zaman enerjisini başka bir tarafa çekin. Allah yardımcın olsun
Her çocuk aynı değil ki. Kimi çocuk uyku sevmez. Benim kızım iki yaşındayken gecenin ikisinde uyanır oyun oynamaya başlardı. Gürültü yapmazdı ama sabaha kadar uyumazdı. Sizin uykunuz yokken zorla uyuyabilir misiniz.3 yaşındaki çocuğu makul saatte yatıramazsınız mı diyorsunuz?
Çocuğuna uyku eğitimi veren, düzenli saatlerde uyutan o kadar çok kişi var ki. Bu başlıkta bile yazdı insanlar.
Gaz sancısı, hastalık vs ayrı şeyler. Kimse hasta çocuğun ağlamasını gündeme getirmedi farkındaysanız. 3 yaşında ama gece 12de oyun oynayan bir çocuktan bahsediyoruz.
Size sonuna kadar katılıyorumŞu katkılı gıda maddelerinden herkes payını alıyor ondan dolayında çocuklar rahat uykuya dalamıyor,
Ve artık çocukları enerjileri bırakacak alanlar yok hepsi evde koşturmak zorunda kalıyor çoğu kadın dışarı çıkmakta aciz yada parasız
Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
Gürültü yapmadığı sürece isterse sizinle sabahlasın, anne babası dışında kimseyi ilgilendirmez.Her çocuk aynı değil ki. Kimi çocuk uyku sevmez. Benim kızım iki yaşındayken gecenin ikisinde uyanır oyun oynamaya başlardı. Gürültü yapmazdı ama sabaha kadar uyumazdı. Sizin uykunuz yokken zorla uyuyabilir misiniz.
2mizde kiraciyiz canimValla ben çoğu zaman üst katın gürültüsüyle uyanıyorum ve aralıksız yatana kadar sürüyor ama çocuk olduğunu bildigimden kimsenin kapisina dayanip bı annenin gününü mahfetmeyi ve bi cocugu uzmeyi hiç düşünmedim. Resmen avizelerim sallanıyor ama yapmıyorum hatta bazen agliyo üzülüyorum o yuzyüz gurultü yaptigi zaman neyse ki mutlu diyorum. Alt kat komsunuz muhtemelen bu aralar mutsuz cunku mutsuzken çoğu şey tahammül edilmez oluyo yoksa kendi çocuğu da var anlaması lazım. Komsunuzla konusun olmadı eğer eviniz kiraysa taşının gitsin kimseyle yüz göz olmaya gelmiyo devir anlayişsizlarin devri olmus. Eviniz kendinizinse umursamamayi ogrenin çocuğu bağliyim mı diyin
Çocuk bu koşar demek doğru değil saat 22 de az bir saat değil kimse kimsenin çocuğu yüzünden rahatsiz olmak zorunda degil...üst katimda ben de yaşıyorum ve ayıplıyorum o çocuğun oturarak oynayacağı oyun oksun gece ve sabah artık ...başından savinca da elbet oraya buraya saldıran bir çocuk olur...Tutamıyorum çocuğu diye birşey mi var ya sizin çocuğunuz yüzünden kimsenin bebeği uyanmamali yazık yani o anneye de...inanin insan ilk gürültü de de gelmez kapıya. ..üç yaşında ise çocuğunuz dur dan kalktan anlar. .
3 yaşındaki çocuğu makul saatte yatıramazsınız mı diyorsunuz?
Çocuğuna uyku eğitimi veren, düzenli saatlerde uyutan o kadar çok kişi var ki. Bu başlıkta bile yazdı insanlar.
Gaz sancısı, hastalık vs ayrı şeyler. Kimse hasta çocuğun ağlamasını gündeme getirmedi farkındaysanız. 3 yaşında ama gece 12de oyun oynayan bir çocuktan bahsediyoruz.
Ikinci donem icin mumkun olur mu acaba.olursa tabi ki isterim anaokulunuMaddi durumunuz krese el vermiyorsa devletin okullarini arastirin. Ben de bir devlet anaokulunda ogretmenim 36 ay uzeri cocuklar icin de sinifimiz var. Yeterli sayiyi bulursa 3 yas siniflari da aciliyor devlet anaokullarinda. Biz 3 senedir aciyoruz 3 yas sinifi mesela. Cunku milli egitimden de baski oluyor acmamiz konusunda. Sinif olmasa bile gerekirse sabahci oglenci yapacaksiniz deniyor ve o sinif aciliyor. Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama bence bir arastirin derim. Sadece cuzi miktar aidat parasi verirsiniz bir de malzemesini alirsiniz olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?