- Konu Sahibi sidelya2012
-
6 yıl önceydi ,bebeğim yeni doğmuştu ve yaşadıklarınızın birebir aynısını yaşadım ,hatta bizim 1 değil tam 5 tane vardı arka bahçede,havlamaya başladıkları anda resmen kafayı yiyecek gibi oluyordum ,ne bende ne apartmanda huzur kalmamıştı ,kokuları da cabası tabi ,hergün şikayet ediliyorlardıu apartman sakinleri tarafından ,zabıta gelip uyarıp gidiyordu ,sahipleri psikopattı,birgün polis geldi ,çocukları ifadeye aldı ,bizim binaya tehditler savurdukları için şikayet etmişler.sonra başa bela oldular ,yan komşunun camını kırdılar filan ,ben hiç bulaşmadım ,şikayet de etmedim ,sabrettim ,çünkü onlara ne yapacaklarını az çok biliyordum ,hemde hepsi cins köpeklerdi,bir gün farkettim ki uzun zamandır hayvanlara gelen giden yok ,aç kalmışlar ,camdan yiyecek bişeyler attım ,ama 2 tanesi kafes içindeydi daracık yerde ,yiyemediler ,resmen ağladılar ,gece ağlama seslerinden durulmuyordu ,o sabah hayseve mail attım ,hemen döndüler bana sağolsunlar ,foto istediler ,yolladım ,ve bir kaç saat içinde zabıta polis ,il sağlık ekipleri ,veteriner ve haysevden görevli 3 kişi geldi ,köpekleri alıp götürdüller,özellikle sordum ,ne yapacaklar diye ,sahiplendirilecekler dendi,bende rahat ettim ,baştan beri bu yapılsaydı bunca şikayete ve rahatsığa gerek kalmayacaktı,
bence sizde böyle bişey yapabilirsiniz. Aklıma bu geldi yaşadıklarımdan yola çıkarak.
Gece ortalık sakınken çöz ipini ğıtsın hayvancık. Baglı oldugu yere alısamadıgı ıcın havlıyıdur isyan edıyodur.
Derneklere basvurmak en iyisi sürekli diken üstünde olmaktansa.sorun da bu yavrumu koruyamiyorum anne misin bilmiyorum ama hassasim söz konusu çocuğum olunca sadece ben değil bütün anneler böyledir. Aman çocuğum hastalanirsa hastalansin yeter ki kopegin rahati bozulmasin demez hicbiranne birakin annesini hicbir insan demez ha bu demek degil ki kopegi atalim zarar verelim.en uygun yolu bulmak icin konu actim zaten.
Cok zor bi durum.tesekkur ederim oneriniz için arayacagim bakalım ne dicekler umut oldu gercekten
Anne olmak çocuğunuz uyuyamıyor diye başka bir canlıyı ölüme mahkum etmek anlamına gelmez heralde çocuğunu koruyacaksınız ama başka canlılara zarar vermeden...ben evimde köpek besliyorum tertemiz evim var ve giren herkes evde hayvan yaşadığını anlamadıklarını söylüyolar.1 köpek sizin bahsettiğiniz tozu pisliği yapmaz mümkün değil! Ancak sahibi hiç çözmüyorsa ve tuvaletini yapması için gezdirmiyosa ve hayvan tuvaletini oraya yapıyosa o koku geliyodur o da sahibinin eziyeti..size yavrunuzu korumayın diyen yok sadece çözüme bir hayvanı öldürterek değil makul ölçülerde ulaşın dedim! Polis yetine haysev i aramak gibi mesela!!!! Konuyu benim anneliğime nerden getirdiniz bilmiyorum evet anneyim 5 yaşında bir golden annesiyim! Sizin çocuğunuzu sevdiğinizde. Daha az sevmiyorum daha az değerli değil en büyük hayalimde bir çocuğum olduğunda onunla birlikte hayvan sevgisini bilerek büyümesi ve sadece kendine değil dünyayada duyarlı bir evlat olması!
Ben size şikayet etmek yerine başka çözümler önermek için yazdım siz resmen beni azarlamışsınız şaka gibi!!! Birde hayvanın rahatı bozulmasın diye yazmışsınız ya hani o hayvan 3 m alanda bağlı yaşamaya çalışıyor ne rahatı zaten rahatı yerinde olan hayvan havlamaz!! Bizim milletimiz (tüm ortadoğu böyle) cehaletten köpek sebepsiz havlar sandıkları için tabi bunu bilmemeniz doğal!!! Bir hayvanın rahatı için tabi çocuğunuzun uykusuz bozulmasın yalnız biz bir hayvanın CANINDAN bahsediyoruz !!!! Öldürüyolar diyorum!!! Yavrularına süt veren anneyi bile öldürüyolar o derece vicdansız ve cahiller diyorum!!!
Fark ettiyseniz ölsün terkedilsin kelimesini hic kullanmadim hayvan sevgisini sizden öğrenecek de değilim o kopegi düşünmüyor olsam gecenin bi vakti çocuklu halimle gelip de burada konu acmam. Gider belediyeyi ararim.konuyu carpitmayin lutfen
Tesekkur ederimyaşadıklarını çok iyi anlıyorum ,çünkü aynsını yaşadım,camları açamıyordum ,camımın altındalardı ,sahiperi kokuşmuş yiyecekleri getirip atıyorlardı ,leş gibi kokuyordu,birde dışkıları tabi birikiyordu ve inanılmaz ve çekilmez hal alıyordu,havlmaya gece başlıyorlardı birde,çok zor zamanlardı ,allah sanada sabır versin ,tez zamanda hayvana da zararı olmayacak bir çözülm bulman dileği ile.
İnsanları cani gibi lanse etmeyin lütfen.kendi milletimizi de asagilamayin
Konuyu benim anneliğime getirerek çarpıtan siz oldunuz!!! Konuyu açtığınız mesaja bakın neresinde hayvansevgisi pardon????? Resmen sadece tiksintiyle bahsetmişsiniz ve evet bilmiyorsanız bir bilenden öğreniceksiniz!!! Neyse daha fazla tartışmayalım size iyi geceler
Bakın size başımdan geçen bir hikayeyi anlatıcam..ben yazın evin yakınlarında siyah ayağı sakat(üstte tutuyordu) bir köpek gördüm birsürü köpeğin arasında kalmış kuyruğunu kıstırmıştı ve yanındaki arkadaşları sanırım onu koruyordu.araba kullanıyodum hemen yol kenarına çektim ağlayarak karşıya geçtimki gitmiş yok..yoldan geçen bir adam dediki ona geçen sene araba çarptı doktora gösterildi birşey yapılamazmış ağlaya ağlaya eve döndüm..
Sonra aradan 4-5 ay geçti allahın işi o hayvanı yine aynı yerde görünce oraya mama bırakmaya başladım ve annemle öğrendikki tırların bulunduğu şantiyede kalıyomuş.gidip şantiye bekçisiyle konuştuğumda o hayvanın pittbul saldırısına uğradığını 1.5 senedir bu halde olduğunu çok ürkek olduğunu öğrendim..ve neden tedavi ettirilmedi bu şantiyede kalıyor madem dediğimde hiçbir cevap vermiyolardı meğerse şantiye sahipler mama bile vermiyormuş..
Sonra biz o hayvanı aldık..alırken dedilerki ama geri getirin bak biz onu cok seviyoruz(küfür etmek istemiyorum) hayvanın parmaklar kopmuş kemik çıkmış pati ters dönmüş ve eklem kırılmış el bükük havada acı içinde sırf enfeksiyonlu yaraları vardı.doktor gördüğünde dediki bu hayvanın enfeksiyonunun kemiğe inip dokunun ölmemesi allahın mucizesi(nekroz) çünkü 1.5 senede çoktan ayağını kaybetmesi lazımdı..
Götürdüğüm veteriner sırf para için bı işi yapan bir adamdı.hayvan o kadar sessiz ve sakinki ağızlıksız pansuman yapıyodu hayvan tepki vermiyo diye kerpetenle bacaklarını sıkmış bu hayvan tepki vermiyor kesilmesi lazım dedi..hayır dedim %1 bile ihtimal varsa ameliyat olacak!!! Veee cerrah cağırıldı ameliyat yapıldı.3.5 ay pimlerle kaldı hergün pansuman yapıldı.
Şuan almanyada sevgilimle yaşıyor..pimler çıkarıldı..fizik tedavi görüyor..dünyada gördüğüm en zeki en duygusal en akıllı köpeklerden biri.. Ve onun 1.5 sene acı içinde yaşamasına göz yuman o insanların hepsine bela okuyorum..o sakat haliyle gidip yemekte bulamıyordu kendine bir deri bir kemikti..şuan muhteşem bir hayatı var en iyi şartlarda yaşıyor ve o korkak ürkek köpek yavaş yavaş açılıyor artık insanlardan hayvanlardan korkmuyor...onun bu değişimini görmek hergün bizim gözlerimizi dolduruyor..ve sokaklar onun gibi nice canlarla dolu..ne yazik ki benimde ümidim yok
[/QUOTtatlım bu ülkede anneleeer çocuklarına bile bakmıoki hayvanlara baksınlar.öle güzel anlatmışsnki ben çocuma böle bakabilrim ancak.tbr ediorum seni. ama bu ülkede insanların biraz bu kouda eğitilmesi lazım.baksana barınaklar bile öldürürken..
Anne olmak çocuğunuz uyuyamıyor diye başka bir canlıyı ölüme mahkum etmek anlamına gelmez heralde çocuğunu koruyacaksınız ama başka canlılara zarar vermeden...ben evimde köpek besliyorum tertemiz evim var ve giren herkes evde hayvan yaşadığını anlamadıklarını söylüyolar.1 köpek sizin bahsettiğiniz tozu pisliği yapmaz mümkün değil! Ancak sahibi hiç çözmüyorsa ve tuvaletini yapması için gezdirmiyosa ve hayvan tuvaletini oraya yapıyosa o koku geliyodur o da sahibinin eziyeti..size yavrunuzu korumayın diyen yok sadece çözüme bir hayvanı öldürterek değil makul ölçülerde ulaşın dedim! Polis yetine haysev i aramak gibi mesela!!!! Konuyu benim anneliğime nerden getirdiniz bilmiyorum evet anneyim 5 yaşında bir golden annesiyim! Sizin çocuğunuzu sevdiğinizde. Daha az sevmiyorum daha az değerli değil en büyük hayalimde bir çocuğum olduğunda onunla birlikte hayvan sevgisini bilerek büyümesi ve sadece kendine değil dünyayada duyarlı bir evlat olması!
Herkese merhaba bizim apartmanın yanında bi ev var o evin bahçesi ile benim evim arasında bir araba koyacak kadar mesafe var.gitmişler bi köpek getirmişler bahçeye bağladilar ama köpek bir aydır kimsede uyku bırakmadı sürekli havlıyor ve benim bebeğim de uyuyamıyor tabi.balkona çamaşır asamıyorum köpek bi silkeleniyor bütün toz pislik camasirima yapisiyor.sahibi psikopatin teki kaç kişiyle boğaz boğaza geldi bu yüzden.Konuşmak kar etmiyor yani.Camları acamiyorum öyle pis koku geliyor ki.Ne yapsam da o bu duruma çare bulsam bilemedim.Onerilerinizi bekliyorum.
NOTKonuşun demeyin adamlar laf anlamıyor ahlaklari çok bozuk)
Bu konuda ki bütün mesajlarınızı tek tek beğenmek istiyorum ama sistem izin vermiyor. Söylediğiniz her kelimeye katılıyorum..
Şu anda kucağımda mırıl mırıl uyuyan sarman oğlumun sevgisi odasında uyuyan kendi doğurduğum kızlarımdan az değil inanın; konu sahibine değil lafım ama hayvan sevgisini tatmayan insanlara acıyorum..
Bakın size başımdan geçen bir hikayeyi anlatıcam..ben yazın evin yakınlarında siyah ayağı sakat(üstte tutuyordu) bir köpek gördüm birsürü köpeğin arasında kalmış kuyruğunu kıstırmıştı ve yanındaki arkadaşları sanırım onu koruyordu.araba kullanıyodum hemen yol kenarına çektim ağlayarak karşıya geçtimki gitmiş yok..yoldan geçen bir adam dediki ona geçen sene araba çarptı doktora gösterildi birşey yapılamazmış ağlaya ağlaya eve döndüm..
Sonra aradan 4-5 ay geçti allahın işi o hayvanı yine aynı yerde görünce oraya mama bırakmaya başladım ve annemle öğrendikki tırların bulunduğu şantiyede kalıyomuş.gidip şantiye bekçisiyle konuştuğumda o hayvanın pittbul saldırısına uğradığını 1.5 senedir bu halde olduğunu çok ürkek olduğunu öğrendim..ve neden tedavi ettirilmedi bu şantiyede kalıyor madem dediğimde hiçbir cevap vermiyolardı meğerse şantiye sahipler mama bile vermiyormuş..
Sonra biz o hayvanı aldık..alırken dedilerki ama geri getirin bak biz onu cok seviyoruz(küfür etmek istemiyorum) hayvanın parmaklar kopmuş kemik çıkmış pati ters dönmüş ve eklem kırılmış el bükük havada acı içinde sırf enfeksiyonlu yaraları vardı.doktor gördüğünde dediki bu hayvanın enfeksiyonunun kemiğe inip dokunun ölmemesi allahın mucizesi(nekroz) çünkü 1.5 senede çoktan ayağını kaybetmesi lazımdı..
Götürdüğüm veteriner sırf para için bı işi yapan bir adamdı.hayvan o kadar sessiz ve sakinki ağızlıksız pansuman yapıyodu hayvan tepki vermiyo diye kerpetenle bacaklarını sıkmış bu hayvan tepki vermiyor kesilmesi lazım dedi..hayır dedim %1 bile ihtimal varsa ameliyat olacak!!! Veee cerrah cağırıldı ameliyat yapıldı.3.5 ay pimlerle kaldı hergün pansuman yapıldı.
Şuan almanyada sevgilimle yaşıyor..pimler çıkarıldı..fizik tedavi görüyor..dünyada gördüğüm en zeki en duygusal en akıllı köpeklerden biri.. Ve onun 1.5 sene acı içinde yaşamasına göz yuman o insanların hepsine bela okuyorum..o sakat haliyle gidip yemekte bulamıyordu kendine bir deri bir kemikti..şuan muhteşem bir hayatı var en iyi şartlarda yaşıyor ve o korkak ürkek köpek yavaş yavaş açılıyor artık insanlardan hayvanlardan korkmuyor...onun bu değişimini görmek hergün bizim gözlerimizi dolduruyor..ve sokaklar onun gibi nice canlarla dolu..ne yazik ki benimde ümidim yok
[/QUOTtatlım bu ülkede anneleeer çocuklarına bile bakmıoki hayvanlara baksınlar.öle güzel anlatmışsnki ben çocuma böle bakabilrim ancak.tbr ediorum seni. ama bu ülkede insanların biraz bu kouda eğitilmesi lazım.baksana barınaklar bile öldürürken..
Çok haklısınız bu ülkede bebekler bile çöplere atılıyor çocuklar bile sokağa atılıyor daha hayvan ve doğa bilincine ulaşmamıza yüzyıllar var heralde...birde avrupa birliğine girmeye çalışıyoruz yahu avrupa birliği kim biz kim şaka gibi ülkeyi nişantaşından bağdat caddesinden ibaret sanıyoruzçok üzülüyorum..
Barınakların hali perişan hayvanlar açlıktan birbirlerini yiyerek ölüyolar..nolur dua edin benim için çok değil 3-5 sene içinde bu ülkeye örnek olucak kocaman bir barınak açma hayalim var nolur dua edin gerçek olsun
merhaba, sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum, benim üst katımdada 2 ayaklı hayvan bile diyemeyeceğim birileri oturuyorlar, toz, ekmek kırıntısı hatta yedikleri her yiyecek benim balkonumdaydı. ben lojmanda oturduğum halde bu böyleydi. bi takım aksi olaylar yaşadım. konuyu burada yazmıştım ve şimdi onlar kaybetti bu hafta taşınıyorlar, 3 yıl sabrettim.. sizin olayınızda eğer o köpeğin sahipleri ev sahibiyse işiniz zor. belediye alsa götürse bile geri alabiliyolar 2 hafta sonra. sağlık bakanlığına ve belediyeye müracat edin.. ortamın hijyenik olmadığına dair komşular imza verirlerse ve olay mahkemeye taşınırsa büyük ihtimalle leyhinize er yada geç sonuç alırsınız. Allah sabır ve kolaylık versin..
Evet anne olmadiginiz için bilmiyorsunuz ayrica evet tiksinti var pislige kokuya ve sese karsi hayvanin yasamina karsi degil.sizde insan sevgisi kalmamis baksaniza bir bebeği çok kolay silebiliyorsunuz sizinle polemiğe giremem bir de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?